Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ערן, שים לב שלא מדובר באותו המוסך. המוסך ברחובות הוא מוסך מורשה וזה המוסך המרכזי. אני לא יודע מה בדיוק נכנס שם ולאן אבל אני מניח שבמרכזי המכונאי היה יותר סבלני ולכן הצליח לתקן את אחד התפסים.

לגבי לספוג או לא לספוג את העלות, אני עם לקוח כזה לא רק שלא הייתי מוכן לספוג את העלות אלא הייתי עושה ככל שביכלתי שלא יקנה אצלי יותר.

נהג לילה, תרשה לי לנחש שאתה לא בעל עסק פרטי, שאם כן לא היית מחזיק מעמד יותר מכמה ימים.

בגישה שירותית- מכירתית לא נכון להיות רק צודק. צריך גם להיות חכם. כמובן שיש סייגים וגבולות. לקוח שהיה מגיע עם רכב שנכנס בעמוד וטוען כי זה בלאי- אפשר לגלגל אותו מהמדרגות וכולם יצדיקו אותך. זה לא המקרה.

נותן שרות, קל וחומר מנהל שרות, חייב לחשוב גם מה מביא את הלקוח למצב שהוא מתפרץ או מתפוצץ, ולמנוע זאת לפני כן.

בטח לא לחנך לקוח ולגרום לו שלא לקנות יותר.אגב, אם העולם יהיה מושלם ולא יהיו לקוחות עצבניים כי לא יהיו תקלות - גם לא יהיה צורך במשרתו של נותן השרות, ואסור לו לשכוח זאת לעולם.

אגב , מה זה סבלני יותר? אתה היית מקבל כזאת תשובה שנתת כרגע? אני גר באילת ורוצה לקנות ניסן, האם עלי לצפות שאם אני רוצה לקבל שירות מיקצועי עם "סבלנות" עלי להגיע עד למרכזי? האם עלי להניח כי המורשה באילת אינו מיקצועי ובעל ידע בדיוק כמו המרכזי? יודע מה, אם היית מדבר על איזה בעיה, באיזה חיישן שרק אלוהים, המהנדס ביפן, והמרכזי יכולים לאתר אותו ניחא, אבל תיקון תפסן חגורה? האם מזה נגזר להניח שאם תהיה לי בעיה בשפריצר בשמשה הקדמית, מוסך מורשה ידרוש החלפה, בעוד שה"מרכזי" ידע לתקן? אם זה המצב, למחלקת השירות של קרסו יש הרבה מאד מה לעבוד עליו. הרבה מעבר למקרה הבודד הזה.

הסיפור פה פשוט:

לקוח עם רכב חדש ואחריות מלאה

תקלה בתופסן

טענה שנויה במחלוקת על נזק מבמבה (חחח.. מצחיק אותי אפילו לרשום את זה).

ויכוח, טונים גבוהים, צעקות, משטרה

עלות תיקון 180 ש"ח (לשרות הרבה פחות)

טעם רע ומר ללקוח

טעם רע ומר ושם רע לשירות

בסוף הוחלף כ"אות של רצון טוב".

אז אני שואל, למה לא כבר בהתחלה? אם זה נזק בטוח ומוחלט ושהלקוח "פח אשפה" ואתם צודקים במיליון אחוז, אל תוותרו. תגררו את הל' גם לבית משפט. אל תתנו לו הנחה של פרוטה! אבל אם לאחר כל הטררם הזה, נתתם לו את מבוקשו במלאו, זה בהחלט מריח לי כמו שיטת מצליח.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז במרכזי יודעים שזה חלק שבאחריות ובמשני לא? יפה, יפה מאוד. פתאום זה נהפך לחלק באחריות. בושה וחרפה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
נהג לילה, תרשה לי לנחש שאתה לא בעל עסק פרטי, שאם כן לא היית מחזיק מעמד יותר מכמה ימים.

בגישה שירותית- מכירתית לא נכון להיות רק צודק. צריך גם להיות חכם. כמובן שיש סייגים וגבולות. לקוח שהיה מגיע עם רכב שנכנס בעמוד וטוען כי זה בלאי- אפשר לגלגל אותו מהמדרגות וכולם יצדיקו אותך. זה לא המקרה.

נותן שרות, קל וחומר מנהל שרות, חייב לחשוב גם מה מביא את הלקוח למצב שהוא מתפרץ או מתפוצץ, ולמנוע זאת לפני כן.

בטח לא לחנך לקוח ולגרום לו שלא לקנות יותר.אגב, אם העולם יהיה מושלם ולא יהיו לקוחות עצבניים כי לא יהיו תקלות - גם לא יהיה צורך במשרתו של נותן השרות, ואסור לו לשכוח זאת לעולם.

אגב , מה זה סבלני יותר? אתה היית מקבל כזאת תשובה שנתת כרגע? אני גר באילת ורוצה לקנות ניסן, האם עלי לצפות שאם אני רוצה לקבל שירות מיקצועי עם "סבלנות" עלי להגיע עד למרכזי? האם עלי להניח כי המורשה באילת אינו מיקצועי ובעל ידע בדיוק כמו המרכזי? יודע מה, אם היית מדבר על איזה בעיה, באיזה חיישן שרק אלוהים, המהנדס ביפן, והמרכזי יכולים לאתר אותו ניחא, אבל תיקון תפסן חגורה? האם מזה נגזר להניח שאם תהיה לי בעיה בשפריצר בשמשה הקדמית, מוסך מורשה ידרוש החלפה, בעוד שה"מרכזי" ידע לתקן? אם זה המצב, למחלקת השירות של קרסו יש הרבה מאד מה לעבוד עליו. הרבה מעבר למקרה הבודד הזה.

הסיפור פה פשוט:

לקוח עם רכב חדש ואחריות מלאה

תקלה בתופסן

טענה שנויה במחלוקת על נזק מבמבה (חחח.. מצחיק אותי אפילו לרשום את זה).

ויכוח, טונים גבוהים, צעקות, משטרה

עלות תיקון 180 ש"ח (לשרות הרבה פחות)

טעם רע ומר ללקוח

טעם רע ומר ושם רע לשירות

בסוף הוחלף כ"אות של רצון טוב".

אז אני שואל, למה לא כבר בהתחלה? אם זה נזק בטוח ומוחלט ושהלקוח "פח אשפה" ואתם צודקים במיליון אחוז, אל תוותרו. תגררו את הל' גם לבית משפט. אל תתנו לו הנחה של פרוטה! אבל אם לאחר כל הטררם הזה, נתתם לו את מבוקשו במלאו, זה בהחלט מריח לי כמו שיטת מצליח.

אז קודם כל אתה טועה לגבי עיסוקי. אני מנהל עסק יצרני עם כ 30 עובדים ועובד גם בארץ וגם בחו"ל. ולשאלתך, אני בהחלט בורר את הלקוחות שלי ולא מוכן לעבוד עם כל אחד. יש דברים שבאים לפני עוד כמה אחוזים במכירות וכל עוד שאני יכול להוציא קיום סביר לי ולעובדים שלי אני אעדיף לוותר על פרוייקט ולא לקחת פרוייקט שיעלה לי בריאות ועצבים ובסופו בכלל לא בטוח שארויח משהו.

לגבי מקצועיות הרי זה לא סוד שיש הבדל בין רמה של אנשי מקצוע וההבדל עוד יותר גדול בזמנן שעסק פרטי יהיה מוכן להשקיע בתיקון באחריות לעומת מוסך רשת שהעובד שם עובד על משכורת קבועה. אם חילק חדש עולה 180 ש"ח אז אי אפשר להשקיע יותר מחצי שעה כדי לתקן אותו. אחרת יותר זול להחליף. המוסך שהתחיל את הטיפול היה צריך לסיים אותו כשההתנהלות של הלקוח בהחלט יכולה להיות מול מרכז השירות.

כרגע שני מוסכים שונים עבדו לטיפול בתקלה באחריות (וזה לא משנה אם מדובר ברצון טוב או במימוש אחריות בכוח זכות) ושניהם צריכים לקבל תשלום מהיבואן. איך אתה מחלק את הסכום?

לגבי גריגה לבתי משפט אתה כנראה לא מבין שזה עולה הרבה כסף. אם הייתי רץ לבית משפט בשביל כל 100 ש"ח שכביכול מגיעים לי אולי הייתי מקבל אותם אבל פושט את הרגל כי גם הייתי מפסיד זמן עבודה וגם הייתי משלם יותר לעורכי הדין (גם אם הייתי זוכה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חברה, אם כל אחד פה שהיה קונה רכב חדש ב-120,000 שקל, ואחרי חודש מפליץ ומגלה שעשה חור בכיסא, היה מתחרפן אם היה מקבל תשובה שהפליצה אשמה, והתיקון על חשבונו.

אין מצב לקרוע את הריפוד החדש בגלל נאד, כמו שאין מצב לתקוע אוכל לתוך האבזם של החגורה, החריץ כל כך צר מה כבר יכול להיכנס לשם שיכול לתקוע אותו, פירורים? איזה שטויות!

וזה באמת לא משנה אם זה קרסו, צ'מפיון, חיפה, ראשון, או רחובות, לקוח קנה רכב חדש בעלות גבוהה! תתקן לו את התקלה!

הרי מדובר רק ב-180 שקל, ותראה מה יצא מזה (מר' לבייב).

פורסם
חברה, אם כל אחד פה שהיה קונה רכב חדש ב-120,000 שקל, ואחרי חודש מפליץ ומגלה שעשה חור בכיסא, היה מתחרפן אם היה מקבל תשובה שהפליצה אשמה, והתיקון על חשבונו.

אין מצב לקרוע את הריפוד החדש בגלל נאד, כמו שאין מצב לתקוע אוכל לתוך האבזם של החגורה, החריץ כל כך צר מה כבר יכול להיכנס לשם שיכול לתקוע אותו, פירורים? איזה שטויות!

וזה באמת לא משנה אם זה קרסו, צ'מפיון, חיפה, ראשון, או רחובות, לקוח קנה רכב חדש בעלות גבוהה! תתקן לו את התקלה!

הרי מדובר רק ב-180 שקל, ותראה מה יצא מזה (מר' לבייב).

יש הבדל גדול בין לא לקבל את זה לבין להעמיד את כל הלקוחות של המוסך המרכזי על הז שלך ולצעוק כמו איזה ערס שחושב שהוא קנה את כל העולם ואשתו. כל זה עוד לפני שבכלל נגענו בשאלה מי אשם.

לגבי שאלת האשמה אני בכלל לא מבין בשביל מה להיכנס לפינה הזו. אתה חושב שהנזק לא באשמתך ושעשית רק שימוש סביר אז שלם תחת מחאה את ה 180 ש"ח ושלח את התפס למעבדה שתבדוק ותוציא דוח קביל בבית משפט. עם הדוח או שתלך ותדרוש החזר כולל עלות הדוח ופיצוי על הריצות (ותאמין לי שגם תקבל) או שתנגב איתו ותרחם על עצמך שהילדים שלך הרסו לך את האוטו החדש.

פורסם
ניסית אי פעם לדחוס במבה ואז לדחוף אותה בכוח לתוך מקום צר? ואיך בדיוק הם יעשו את זה בזמן נסיעה וחגורים?

לא רק שהיא תתקשה שם, אלא שאחרי זה היא גם תתנפח ותעשה לחץ. אם זה היה המצב אז פותח השרשור היה שם לב שיש משהו תקוע בפנים. ולא היה מנסה להפיל את התיקון על האחריות.

יש מצב שזה יכול לשבור או לעייף מנגנון של חגורה.

לעייף בהחלט כן אבל לאחר הרבה במבה והרבה נסיונות והרבה חודשים אם לא שנים.
פורסם

אנחנו מדברים על מישהו שהפרינציפ של תיקון במסגרת האחריות ובלי עלות היה שווה לו יותר מלשמור על הילדים חגורים (נסע תקופה לא מבוטלת בלי לחגור אותם).

חוץ מזה שילד אחד חגור יכול להתעסק עם החגורה שלידו, אם אף אחד לא יושב שם.

סביר להניח שגם לפני זה הם לא היו חגורים כל הזמן.

כולנו מכירים את המשחקים של ילדים באוטו. הם יתקעו דברים שאנחנו לא מאמינים שאפשר, במקומות שלא ידענו שקיימים.

ותאמין לי שבמבה יכולה לדפוק את הקפיצים של החגורה בכיף. ראיתי דברים כאלו קורים.

פורסם
יש הבדל גדול בין לא לקבל את זה לבין להעמיד את כל הלקוחות של המוסך המרכזי על הז שלך ולצעוק כמו איזה ערס שחושב שהוא קנה את כל העולם ואשתו. כל זה עוד לפני שבכלל נגענו בשאלה מי אשם.

לגבי שאלת האשמה אני בכלל לא מבין בשביל מה להיכנס לפינה הזו. אתה חושב שהנזק לא באשמתך ושעשית רק שימוש סביר אז שלם תחת מחאה את ה 180 ש"ח ושלח את התפס למעבדה שתבדוק ותוציא דוח קביל בבית משפט. עם הדוח או שתלך ותדרוש החזר כולל עלות הדוח ופיצוי על הריצות (ותאמין לי שגם תקבל) או שתנגב איתו ותרחם על עצמך שהילדים שלך הרסו לך את האוטו החדש.

איך שהוא התנהג כנראה לא היה במקום.

אבל נראה לך הגיוני להתעסק עם הניירת והריצות וספק אם בכלל היה יוצא מזה משהו.

מצב מבאס לקנות רכב חדש ובגלל כמה גרושים לאבד את האמונה והרצון ביבואן, במקום לשמוח ולספר פה על איזה שירות טוב ואדיב קיבל בקרסו אז הוא מוכן למכור את הרכב בהפסד רק כדי לא להיות קשור לשרות שלהם.

שלא תבינו אותי לא נכון, הייתי בעל רנו סניק, וגם הייתי מטופל בקרסו ברחובות, ואין לי שום טענה לגביי השרות, מחיר גבוהה לאיכות ואחריות על העבודה שלהם שילמתי לא מעט, אפילו ש"שחטו" אותי במחיר, ההרגשה של שביעת רצון החזירה אותי אליהם כל פעם מחדש, ואפילו הבאתי טיפ 100שקל לאחד המכונאים שלהם שפתר לי בעיה מסויימת.

פשוט נראה לי מיותר להיכנס לוויכוח עם לקוח בשביל 180 שקל.

זה לא שהוא ילד בתלהב ששחט את המנוע/גיר ובא לתקן את הנזק של כמה אלפיי שקלים, ולגזור קופון על חשבון האחריות.

פורסם

לכל מי שחשב שצעקתי והתפרעתי בקרסו יש מצלמות וגם לי בפלאפון תיראו מה היה בשטח חסימה נטו לא רעש ולא צילצולים מהצד שלי !

http://www.youtube.com/watch?v=aS97LE4RGr0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

יתכן שהאור בקצה המנהרה זה אני עם הגיפ בפול גז אז זוז טמבל .:evil:

פורסם

ם אם לא צעקת זה עדיין מעשה ברברי ואלים.

במקומך לא הייתי מראה את הסירטון כי למרות שהאוטו כנראה נשטף לא מזמן (שחור ונקי מבחוץ למרות מזג האויר) המושב האחורי מלא בשאריות אוכל.

פורסם
ם אם לא צעקת זה עדיין מעשה ברברי ואלים.

במקומך לא הייתי מראה את הסירטון כי למרות שהאוטו כנראה נשטף לא מזמן (שחור ונקי מבחוץ למרות מזג האויר) המושב האחורי מלא בשאריות אוכל.

איין לי מה להסתיר !

והרכב לא שטוף זה המצב שהרכב הגיע לחברה!

נו אולי קרסו יראו את הסרט איזה בלגן היה מהצד שלי ?

כידוע כל המקום מרושת במצלמות גם רחובות וגם ראשל"צ !

יתכן שהאור בקצה המנהרה זה אני עם הגיפ בפול גז אז זוז טמבל .:evil:

פורסם
ניסית אי פעם לדחוס במבה ואז לדחוף אותה בכוח לתוך מקום צר?

לא רק שהיא תתקשה שם, אלא שאחרי זה היא גם תתנפח ותעשה לחץ.

יש מצב שזה יכול לשבור או לעייף מנגנון של חגורה.

אתה מוזמן לבוא אלי ולנסות לדחוף לי במבה לתוך המנגנון.

איזה כייף לי :)

פורסם

מוזר שאני נוהג ברכב בן 14 שנים שהחגורות שלו כבר ראו הכל וחוץ מהעניין שקשה לחגורה לחזור למקומה - היא עובדת נהדר.

Clarion CZ500 | Infinity CS6500 | Kicker KX650.4 | JBL GTO 1202D

• תוכן חדש...