Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי את הרישיון לפני מספר שנים ומאז לא נהגתי, לפני כשבועיים התחלתי לקחת שיעורי נהיגה כדי להתרענן.

כבר פתחתי שרשור בעבר, שבו חיפשתי רכב סביב ה30-35 אלף. המצב כקצת השתנה.

כל מי ששאלתי אותו, המליץ על רכישה של רכב חדש אם התקציב מאפשר. התעייצתי עם מורה הנהיגה שלי והוא דווקא אמר שכדאי לקחת רכב בן 3-4 שנים.

מבחינת תקציב אין בעיה לקחת רכב חדש, אבל גדלתי תמיד עם הרעיון של התנסות ראשונית תמיד כדאי לעשות על משהו זול ו\או ישן "שלא יהיה חבל אם יהרס או יפגע".

מאחר ואין לי הרבה ניסיון בנהיגה, אני שוקל לקחת אוטו ישן וזול להשתפשף עליו, כזה שלאחר חצי שנה - שנה אפשר יהיה למכור בעוד יותר זול או אפילו לגריטה. ואז כבר להחליט אם כדאי לרכוש חדש, או ללכת על משהו משומש, אולי מליסינג או משהו עם אחריות.

עכשיו אני מנסה להחליט מה כדאי לי לעשות.

- לא לשבור את הראש יותר מדי ומיד ללכת על רכב חדש.

- ללכת עם ההמלצה של המורה נהיגה לקחת משהו בשנתון 2007-2008.

- לקנות משהו זול וישן שישרת אותי בין חצי שנה לשנה או עד התקלה היקרה הראשונה.

אני מחפש שיהיה רכב עם תיבה ידנית.

מבחינת רכבים מ-2007-2008, אני לא רואה טעם לקחת משהו סביב ה55K+ אלף אם כבר אפשר לקנות איביזה או סקודה חדשה סביב ה70K, ההיתי רוצה להגביל את עצמי למחיר נמוך.

פורסם

לדעתי אין טעם לקנות משהו ממש ישן,יש בעיה עם חניות? מקסימום תתקין חיישני רוורס.

לדעתי ההפך, עם רכב חדש אתה תהיה הרבה יותר קפדן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באופן עקרוני המורה לנהיגה שלך צודק.

מבחינה כלכלית אכן כדאי יותר לרכוש רכב בן 3-4 שנים, שעבר את ירידת הערך הגדולה.

רכב כזה הוא חדש יחסית וסיכוי טוב שעלות האחזקה שלו תהייה ברמה של רכב חדש (ללא תקלות מיוחדות).

מבחינתך, ראשית צריך להגדיר את התקציב והדרישות ואז לצאת ולחפש רכב.

ההיצע בשוק המשומשות גדול מאוד.

פורסם

תודה על התגובה.

בהתחלה החלטתי על סביבות ה35 אלף, אבל אחרי בדיקה ביד 2 חוץ מיונדאי גטס ופיאט פונטו אני לא רואה הרבה מכוניות משנתון מתקדם.

אני יכול להשקיע גם 70 וגם 80 אלף באופן כללי, אם ההיתי רואה בזה טעם, כי פשוט בסכומים האלה אפשר כבר לקנות איביזה, פאביה או פולו חדשות.

לדוגמא פולו 2008 מוצעות למכירה במעל ל-50 אלף ואז אני כבר לא רואה טעם בלקנות רכב משומש, חוץ מעניין ירידת הערך.

לגבי דרישות, אפשר לראות מה כתבתי לגביהן כאן:

carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=412124

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה לפני כשנה. (חוץ מהקטע של "לא נהגתי הרבה זמן"..)

ברשותי היו 35 אלף שקלים לרכישת רכב, העדפתי לרכוש רכב ישן (קיה פרייד) שעלה לי כ-5000 ש"ח בזמנו,

כדי לראות וללמוד איך להחזיק רכב לבד. למדתי המון במהלך השנה (אפילו הספקתי לגרום לפריצת אטם ראש מנוע ברשלנות

מוחלטת - לאחר שהרדיאטור היה ממש סתום, ולמרות שחום המים הגיע למקסימום, המשכתי איתו בנסיעה..),

וכעת אני חושב להתקדם הלאה. למכור את הקיה הישנה לגריטה או פירוק או ברזל,

להעלות את התקציב שהיה בשנה שעברה ולרכוש רכב חדש (או משומשת בת שנתיים-שלוש, שעברה את ירידת הערך המסיבית).

לדעתי זה יהיה מומלץ בשבילך גם כן, ההתנסות להחזיק רכב ישן עשתה לי רק טוב, לימדה אותי איפה צריך לתת דגש ברכב,

איך לתחזק אותו, ועוד הרבה דברים.

הרבה הצלחה.

פורסם

TurboMan תודה על התגובה.

זאת בהחלט אחת הסיבות העיקריות אפשר להגיד למה אני שוקל לרכוש רכב ישן.

כל מי שדיברתי איתו טוען שלא כדאי ללכת על רכב ישן בעיקר בגלל עיניין האמינות הירודה ברכבים משנתון נמוך יחסית.

ושרוב הסיכויים שהאוטו יבלה זמן רב במוסך ותיהיה לו עלות תיקונים גבוהה.

מה דעתכם?

פורסם

זה גם אמינות וגם בטיחות,לדעתי לבדוק מידי פעם את לוח השעונים כדי לא להיקלע למצב של התחממות יתר זה ה אלף בית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טוב, אז אחרי שיקולים כאלה ואחרים החלטתי שאני בכל מקרה אלך על משהו ישן וזול בתור התחלה ובעוד חצי שנה - שנה נראה.

יש לי שאלה לגבי עיניין הביטוח. מאחר ולא יצא לי לנהוג עד כה על רכב, אף פעם לא היה לי ביטוח.

מה עושים כשרוכשים רכב בקשר לביטוח, הרי בעיקרון אני לא אמור לנהוג אם אין לי על הרכב ביטוח, מצד שני איך אני מבטח רכב שרק עכשיו עשיתי לו העברת בעלות?

ועוד נקודה קטנה אם מישהו יודע, האם מבחינת החברה המבטחת אני אחשב כנהג צעיר\חדש\משהו אחר ואצטרך לשלם יותר מהנורמה? יש לי רישיון כבר קרוב ל6 שנים.

פורסם

את עניין הביטוח תסדר לפני העברת בעלות, כי כנראה שמיד אחריה תרצה לעלות עליו ולנהוג ולא להתחיל להתעסק עם ביטוחים, לא?

תעשה סקר שוק, תבחר איפה מתאים לך, וכמה ימים לפני המועד שקבעתם להעברת בעלות פשוט תתקשר לחברה/סוכן שבחרתתסגור איתם,תן להם את כל הפרטים שהם צריכים ותגיד להם בדיוק מתי אתה רוצה שזה יכנס לתוקף.

נהג חדש אתה לא, גם נהג צעיר אתה לא, הדבר היחיד שאין לך זה העדר תביעות, מה שייקר את הביטוח במידה מסוימת.

V5

פורסם

אם הוא הולך על משהו ישן וזול כנראה שהוא לא יצטרך ביטוח מקיף ואז להעדר התביעות משקל הרבה פחות משמעותי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום לכולם,

קיבלתי את הרישיון לפני מספר שנים ומאז לא נהגתי, לפני כשבועיים התחלתי לקחת שיעורי נהיגה כדי להתרענן.

כבר פתחתי שרשור בעבר, שבו חיפשתי רכב סביב ה30-35 אלף. המצב כקצת השתנה.

כל מי ששאלתי אותו, המליץ על רכישה של רכב חדש אם התקציב מאפשר. התעייצתי עם מורה הנהיגה שלי והוא דווקא אמר שכדאי לקחת רכב בן 3-4 שנים.

מבחינת תקציב אין בעיה לקחת רכב חדש, אבל גדלתי תמיד עם הרעיון של התנסות ראשונית תמיד כדאי לעשות על משהו זול ו\או ישן "שלא יהיה חבל אם יהרס או יפגע".

מאחר ואין לי הרבה ניסיון בנהיגה, אני שוקל לקחת אוטו ישן וזול להשתפשף עליו, כזה שלאחר חצי שנה - שנה אפשר יהיה למכור בעוד יותר זול או אפילו לגריטה. ואז כבר להחליט אם כדאי לרכוש חדש, או ללכת על משהו משומש, אולי מליסינג או משהו עם אחריות.

עכשיו אני מנסה להחליט מה כדאי לי לעשות.

- לא לשבור את הראש יותר מדי ומיד ללכת על רכב חדש.

- ללכת עם ההמלצה של המורה נהיגה לקחת משהו בשנתון 2007-2008.

- לקנות משהו זול וישן שישרת אותי בין חצי שנה לשנה או עד התקלה היקרה הראשונה.

אני מחפש שיהיה רכב עם תיבה ידנית.

מבחינת רכבים מ-2007-2008, אני לא רואה טעם לקחת משהו סביב ה55K+ אלף אם כבר אפשר לקנות איביזה או סקודה חדשה סביב ה70K, ההיתי רוצה להגביל את עצמי למחיר נמוך.

אם יש לך חנך קרוב שמבין בענף ויש לו טביעת עין טכנית טובה ,או חבר שאתה סומך עליו ,יש לך בימים אלו הזדמנויות של רכבים טובים מאוד במחירי ריצפה .

פורסם

שוב תודה על התגובות.

יש לי עוד שאלה, האם לדעתכם הכלי להשוואת חברות הביטוח ביד2 אמין? כדאי להשתמש בו, או שעדיף לבדוק חברה חברה באופן עצמאי?

פורסם

לדעתי כדאי לבדוק כול חברה בניפרד,לרוב כמדברים עם אנשים הם ינסו לשכנע אותך ואולי תוכל לקבל הצעת מחיר טובה יותר. אגב תנסה גם סוכניות ביטוח יותר קטנות ולא חברות גדולות.

פורסם

אני הולך מחר לראות רכב באשדוד - כמו שאמרתי משהו פשוט וזול יחסית.

האם כדאי לקחת אותו לבדיקה במכון או שעדיף מוסך פשוט? כמה זמן בד"כ נמשכת בדיקה כזו?

ויש המלצות על מכון\מוסך באשדוד או הסביבה?

• תוכן חדש...