Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה בהמשך לשירשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=405759

נקנה הנייד בעל המפרט הבא:

DELL VOSTRO 3350

I5 2430M 2.4GHZ

13.3 LED

4096MB (1x4096MB) 1333MHz DDR3 Dual Channel

500GB 7200RPM

AMD Radeon HD 6490M 512MB

WINDOWS 7 Home Premium 64BIT

OFFICE Starter : Word & Excel Starter

3 שנות אחריות בבית הלקוח.

ועוד כמה שטויות כמו מקלדת מוארת וחסינת נוזלים.

משקלו כ2 ק"ג, אפילו כמה גרמים פחות, עם סוללת 8 תאים כלולה.

כל זה ב3,500 ש"ח.

אני מאוד מרוצה מהנייד, אך חשבתי לרכוש לו תוספת זיכרון של 4GB (הוא תומך במקסימום 8GB).

מדובר בעלות של כ160 ש"ח +\- כשחלק מהחנויות שציינתי, נותנים אחריות לשנה (אייבורי) וחלק לכל החיים.

האם יש טעם להעדיף זיכרונות יקרים יותר מזיכרונות של חברת Kingstone, למשל של חברת Samsung?

ישנם כמה מקומות שבדקתי ביניהם: KSP, אייבורי וPCCENTER.

http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=12402&catcode=352&AdCat=&parentid=#detailed

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7229&CatCode=519

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnaharia&uin=11723

האם שדרוג זה יתרום במשהו לביצועי המחשב באופן כללי והאם הוא נחוץ? אני מעוניין לרכוש את הכמות המקסימלית של הזיכרון כרגע כי בנייד הקודם, שידרוג כזה נדחה כמה וכמה פעמים. עד לרגע שזה התחיל באמת להפריע ואז מחירי הזיכרונות המתאימים היו יקרים.

בנוסף אני שוקל לבצע הרחבת אחריות לנייד, מעבר ל3 שנים שאיתם הוא בא, ל5 שנים.

קיבלתי לפני כמה ימים הצעת מחיר להרחבה, מדובר על 178$ לפני מע"מ.

כמו כן, גם כאן אני שוקל מאוד לבצע את הרחבת האחריות, עקב ניסיון לא נעים עם נייד של HP ששבק חיים עקב "היפרדות" הצ'יפ של המאיץ מסך מלוח האם, בשנת חייו הרביעית.

אשמח לשמוע את דעתכם והמלצתכם.

נ.ב

ידוע לי שהשדרוג המשמעותי ביותר שניתן לבצע, הוא החלפת הכונן הקשיח לכונן SSD, אך כרגע בעקבות מחירם של הכוננים הללו, אני לא מעונין לבצעו. אני מניח שבעתיד זה יהיה שדרוג בלתי נמנע.

פורסם

תתחדש, מחשב מצוין במחיר טוב!

האם אתה משתמש בתוכנות זוללות RAM? אתה מגיע לניצול גבוה של הRAM?

4 ג'יגה זה המון, ומספיק בהחלט למשתמש ממוצע.

תבדוק בTask Manager תחת לשונית Performance בכמה זיכרון אתה משתמש.

אם תחליט לשדרג, אני ממליץ לך לבדוק איזה זכרונות יש לך עכשיו במחשב ופשוט לקנות סטיק נוסף זהה. הדבר יבטיח לך Dual Channel - שמשמעותו רוחב פס כפול של הזכרונות (בערך כמו כביש שנפתח משני נתיבים ל-4 נתיבים, במקום זכרון מסוג אחר שיתן כאילו שני כבישים שבכל אחד יש 2 נתיבים).

אם אתה לא יכול להשיג זיכרון זהה, תנסה ללכת על זיכרון עם נתונים זהים (תדר 1333mhz ותזמונים [מתבטא כ-CL] זהים).

בגדול Kingstone אמינים ולדעתי נותנים אחריות לכל החיים, או ל-3 שנים לפחות. הם חברה אמינה, ותיקה ואיכותית.

לגבי הרחבת אחריות ל-5 שנים - אני בספק אם זה שווה את המחיר. תסתכל על ניידים מלפני 3 שנים ותבין שהם פשוט לא "עמדו בקצב". אורך חיים סביר של מחשב נייד הוא 2-3 שנים. אפשר להחזיק אותו יותר, אבל כנראה שהוא יהיה איטי מאוד יחסית לטכנולוגייה שתהיה קיימת.

אז לגבי הרחבת אחריות ל-5 שנים אני בדעה שלא צריך. עד 3 שנים אתה מכוסה. אם יקרה משהו אחר כך - תחסוך את ה-800 ש"ח של הרחבת האחריות ללפטופ הבא שלך. לדעתי זאת השקעה טובה יותר (ואם אתה מהדרין - שים את הכסף בהשקעה סולידית, שיהיה כסף ללפטופ וסביח בצד :lol: )

לגבי הרחבת אחריות במסגרת ה-3 שנים הקיימות - זה עניין אישי מאוד. אם אתה שמרן ורוצה כיסוי מלא בכל מצב - לך על זה.

אם אתה מאלה שאומרים "יהיה בסדר" ולרוב באמת בסדר - חבל על הכסף :)

תזכור שאורך חיים של סוללה ללפטופ היא לרוב שנה וחצי, אלא אם אתה משתמש באמצעים לשמירת הסוללה (כמו הטענה ל-80% מהקיבולת, חלק מהיצרנים מאפשרים זאת). אני לא יודע אם הרחבת האחריות מכסה סוללה שחוקה, ואני לא יודע איך הם קובעים האם הסוללה שחוקה. בכל מקרה, הסוללה זה דבר חשוב מאוד ושווה לבדוק את העניין הזה לעומק.

מנסיוני - יש לי לפטופ של סוני סדרה EA שקניתי בארה"ב במצב מחודש. הם נותנים אחריות של 90 ימים בלבד. אחרי 8 חודשים ההארד דיסק נדפק לי והלך, אבל חוצמזה הלפטופ עובד מצוין. אני מסיע אותו ממקום למקום באופניים, וידוע שהארד דיסק רגיש לזעזועים, אז יכול להיות שאני אשם בנוגע להארד דיסק. ניצלתי את ההזדמנות ושידרגתי כבר ל-500GB עם מהירות סיבוב של 7200 במחיר של 300 ש"ח. והוא אפילו צורך פחות חשמל מההארד דיסק שהיה לי. תענוג.

אין לי אחריות נוספת ואני לא מרגיש צורך באחריות נוספת, כי אני בסה"כ שומר על הלפטופ, מנקה אותו מאבק ולכלוך פעם בחודש, ודואג לשמור אותו בקייס עדין (Sleeve). ובמקרה הכי גרוע, אם יקרה משהו - קניתי את הלפטופ ב-2000 ש"ח, אפשר להזמין עוד לפטופ מארה"ב גם במצב מחודש, ועדיין לשלם אותו דבר גם על לפטופ חדש בארץ יחד עם כל האחריות הנלווית.

פורסם

תודה רבה על התגובה הממצה.

בשימוש רגיל, הוא מראה לי שכ 2.5GB מנוצלים.

לגבי הרחבת האחריות, יש כמובן צדק בדבריך, למרות שהHP שהיה ברשותי שירת אותי נאמנה גם בשנתו ה4 והייתי שבע רצון מביצועיו. אולי שווה לברר אם יש איזו מגבלה של הרחבת האחריות במשך הזמן עד תום 3 השנים המקוריות, אם אין מגבלה, יש לי עוד המון זמן להחליט לגבי כדאיות המהלך.

לגבי הסוללה, הדבר ידוע, אך האחריות ל2 נוספות לא מכסה כמובן את הסוללה והמטען שלהם יש אחריות של שנה אחת בלבד. אם אני לא טועה, ככה זה בכל הניידים.

פורסם

יותר חשוב להסתכל כמה מקום פנוי יש. אם הכרטיס מסך החיצוני (ATI) מכובה, כל פעולת עיבוד התמונה תעבור לכרטיס המובנה, ולכן הוא ישתמש ביותר RAM (אם אני טועה תקנו אותי).

לכן חשוב להסתכל כמה מקום פנוי נשאר (מופיע תחת Physical Memory).

יכול להיות שבשימוש משרדי בלבד המחשב שלך יחזיק יפה גם 4-5 שנים. אבל אם תעמיס עליו קצת בעתיד (אל תשכח שבעתיד דרישות התוכנות והדפדפנים יעלו בהתאם), יכול להיות שהוא ייחנק. בכל מקרה, מה שיסרס את הנייד שלך קודם הוא כנראה הסוללה.

ואם אין לך אחריות עם הסוללה, אחרי 2-3 שנים גם ככה צריך חדשה כדי לשמור את המחשב נייד באמת ולא עם אינפוזיה לחשמל.

וכמו שאתה יודע - סוללה מקורית (או איכותית) עולה כמה מאות שקלים, שזה מתקרב למחיר הביטוח המורחב לך.

תברר עכשיו לגבי הרחבת אחריות ל-5 שנים, לא בטוח שיתנו לך לקנות את זה בעתיד (אולי מגבילים ל6/12 חודשים מיום הקנייה?)

פורסם

לגבי הזכרון - אם המחשב ממלא את צרכיך אין מה למהר. אם הדרישות יגדלו תוכל להוסיף או להחליף סטיק גם בעוד שנה-שנתיים, מן הסתם DDR3 יהיה אתנו עוד כמה שנים.

אישית אני משתמש ב-DELL Inspiron 6400 בן למעלה מ-4 שנים עם 2 ג"ב זכרון, ולצרכים שלי (בעיקר גלישה וקצת אופיס, מעט דברים אחרים) הוא מספיק בהחלט, ובינתיים איני רואה צורך להחליפו. יתכן מאוד שהמחשב שלךיספק את צרכיך עוד כמה שנים, תלוי בעיקר בצרכים (וקצת מזל, שלא יתקלקל).

הוזכר HP - גם לי (ליתר דיוק - לבני הסטודנט) היה מחשב של HP, שהחזיק מעמד כשנתיים ושבק. לא שוה השקעה אפילו בביקור אצל טכנאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני "מתעלק " על השרשור .

אני מחפש חנות/מעבדה על מנת לשדרג את הנייד שלי Toshiba Satellite L650-181

כרגע יש לי 4 גייגה זכרון, אני מעוניין להגדיל ל8 גייגה, מהירות MHZ1066 יש 2 סלוטים.

האם יש המלצות לחנות טובה וזולה לזכרונות,?

תודה

פורסם

KSP

אין להם שירות מי-יודע-מה (מניסיוני), אבל הם לרוב זולים מאוד.

תנסה לחפש גם בזאפ את הזכרונות שאתה צריך ואולי גם תמצא ביקורות על החנויות.

פורסם

אני רכשתי לאחרונה מחשב DELL מדגם 3550 גם עם 4 ג'יגה זיכרון. קניתי באיביי סטיק נוסף של 4 ג'יגה והרכבתי אותו לבד, סה"כ 8 ג'יגה זיכרון. לדעתי ההרחבה ל 8 ג'יגה זיכרון עושה הבדל גדול והמחיר לסטיק בודד הוא לא גבוה.

• תוכן חדש...