Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בכיוון TIME CORRECTION

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך עושים TIME CORRECTION כמו שצריך?

יש לי HU ALPINE 9887, לפי ספר ההוראות של אלפין צריך לחשב את המרחק של הרמקול הקרוב ביותר למאזין (נהג) והרחוק ביותר. נניח שקרוב זה A, רחוק זה B.

B-A=ההפרש, את ההפרש מחלקים ב343 ומכפילים ב1000 (כול זה לפי ההוראות של אלפין). התוצאה זה זמן ההפרש במיל שניות.

ויש גם טבלה של הפרשי זמנים בספר הוראות איך משתמשים בה ואיך מכוונים נכון??

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם
מכוונים לפי האוזניים והאוזן היא הטבלה הכי טובה

מסכים איתך, אך לפי מה אתה קובע את המרחקים? לפי המרחק ממך לאלמנט או לפי חישוב מסויים?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

אני כל הפעמים שהשתמתי ב TC של המכשיר עשיתי את זה אך ורק לפי האוזן,לפי מרחקים שאנשים יגידו לך זה משהו שלא כ"כ רלוונטי כי לכל אחד יש רכב שונה ולכל אחד ממוקם אלמנט בצורה,זוית,אזור אחר.

שוב,פאסיבי אני לא יודע עד כמה תצליח להוציא אבל תנסה מה אכפת לך,הדבר היחיד שאני שמתי לב בשימוש שלי זה שאני לא יעבור בהגזמה את המרחק,נגיד טוויטר שמאל היה +- 1.5מטר ממני,אז לא לשים על 3-4מטר.

Scan Speak

פורסם

עקרונית יש דווקא הגיון רב בעבודה על פי נוסחה - מדובר בסופו של דבר בפיזיקה בסיסית.

אבל - ישנם עוד גורמים שמשפיעים על התזמון, למשל הבדלי פאזה בין רמקולים. כמו כן, לבצע מדידה מדוייקת זה עניין לא פשוט (ואני אומר את זה אחרי שניסיתי עם מטר לייזר ויד עוזרת של חבר).

לעניות דעתי, רצוי להשתמש בנוסחה כבסיס גס ומשם להמשיך לפי האוזן.

לגבי הנוסחאות - אתה צריך להתייחס תמיד לרמקול הרחוק ביותר.

תחשוב על זה כך - ככל שהרמקול רחוק ממך, כך הצלילים ממנו יגיעו אל האוזן מאוחר יותר. לאות שנשלח לכל רמקול ניתן להוסיף השהייה אבל לא ניתן 'להקדים' את האות (אלא אם כן יש לך פרוססור מבוסס חור תולעת) - לכן, הרמקול הרחוק ביותר לא יקבל השהייה כלל (הוא מקבל אותה באופן טבעי מעצם המרחק שלו ואין מה 'להרחיק' אותו יותר) ושאר הרמקולים יותאמו לתיזמון של רמקול זה. ככל שהרמקול שאותו רוצים לכוון קרוב יותר אליך, כך תגדל ההשהייה שיש להוסיף לו.

אם הסאב אצלך הוא הרחוק ביותר (רק בתור דוגמא - זה משתנה כמובן מרכב לרכב ע"פ אורכו ורוחבו וגם מיקום הסאב בתא המטען - יתכן בהחלט מצב שדווקא הרמקול הימני רחוק יותר) אזי הוא לא יקבל כלל השהייה, הרמקולים שבדלת הימנית יקבלו השהייה קטנה ואלה שבדלת השמאלית (ושהרבה יותר קרובים אליך) יקבלו השהייה משמעותית יותר וכך האות מכל הרמקולים יגיע אליך בו זמנית.

שים לב שאתה יכול לקבל שיפור משמעותי גם בעבודה פאסיבית. מה שחשוב במצב זה הוא שההפרש בין המרחק ממך לוופר ובין המרחק ממך לטוויטר בצד אחד, יהיה כמה שיותר קרוב להפרש הנ"ל בצד השני וכנ"ל הפרשי הפאזות בין הרמקולים. בזה ניתן לטפל כמובן באמצעות שינוי מיקום/זווית של הטוויטרים (וגם בעזרת שינויים בקרוסאובר אבל זה כבר כאב ראש לא קטן).

אני ממליץ לך בכל מקרה להיעזר במישהו עם ניסיון בעניין - זה פשוט לוקח זמן ללמד את האזניים למה בדיוק להקשיב כשמתאמים תיזמונים. סאונדמנים שמתמחים בהופעות חוץ הם ההמלצה שלי :lol:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

תודה על ההסבר8).

חישבתי את כול זמני ההשהייה לפי הרמקול הרחוק (אצלי סאב בבגא'ז), איך אני קובע את המרחק לפי זמני ההשהייה?

פורסם

תריץ פה חיפוש על הודעות שאני כתבתי בנושא - אני הגעתי לשיטה משלי שתמיד עובדת.

אני קורא לזה היפוכי היחסים.

אני אשתדל להסביר בקצרה.

אם אתה יושב במערכת אופטימלית (מערכת ביתית נקרא לזה או אפילו אזניות) אתה יושב כשהראש שלך בדיוק באותו המרחק משני הרמקולים - היחס הוא 50:50 או בקיצור 1:1

נקודת ההאזנה הזו נקראת "סוויט ספוט" אצל הרבה אנשים.

מה הבעיה ברכב?

שאתה לא יושב בסוויט ספוט, אלא אתה יושב בהסטה מאוד גדולה ממנה לטובת רמקול שמאל (אלא אם כן אתה באנגליה למשל - אה עזוב :?) ואז היחס משתנה וזה בדרך כלל אחד מההבאים

30:70

25:75 או בקיצור 1:4

20:80 או בקיצור 1:5

איך אתה בעצם בעזרת הTC גורם לזה שאתה תהיה בסוויט ספוט?

אתה הופך את היחסים במערכת כלפי המציאות!

סינית!!! :-D:-D:-D לא לדאוג אני אסביר.

בדרך כלל לפי מה שאני שם לב היחס הוא באמת 1:4 לכן שאם אני בדרך כלל מתחיל את נקודת הכיוון שלי.

אם במציאות היחס הוא 1:4 לטובת צד שמאל - אני אשתמש הפעם ביחס המלא 25:75

אז במערכת אתה צריך להגדיר בדיוק את היחס ההופכי כלומר 75:25 לטובת צד ימין!

מה שקורה זה שיחס הפוך במערכת ליחס במציאות יוצר ביטול ואתה מקבל השוואה - היחס הופך ל1:1 ואתה פתאום מוצא את עצמך בסוויט ספוט.

המחשה איך לעשות את זה.

תמדוד את המרחק בין הדיפונים ברכב שלך - בוא נגיד יצא 2 מטר (בשביל שיהיה לי קל להסביר)

היחס הוא 50 ס"מ לצד שמאל ו150 ס"מ לצד ימין. (שוב 1:4)

במערכת שלך -

תסיט את צד שמאל ב150 ס"מ

ואת צד ימין ב50 ס"מ

והפלא ופלא - הקסם קורה ואתה מקבל פיקוס מדהים של הסט הקדמי.

אתה רוצה יותר פשוט? וזה מה שאני בעצם עושה -

אם היחס במציאות הוא 1 לצד שמאל ו4 לצד ימין

פשוט תיקח כל מספר! שיוצר יחס הופכי :-D (וזה מה שאני עושה עד היום בכל הרכבים שלי)

תכניס במערכת לכל הרמקולים בצד שמאל 40 ס"מ

תכניס במערכת לכל הרמקולים בצד ימין 10 ס"מ

אתה תראה איך זה קורה ועד כמה זה קל - כמובן, תנסה לתת טיפה יותר או טיפה פחות לכל צד כי בכל רכב זה יכול להיות טיפה טיפה שונה.

אז יכול להיות שתכוון לפי 1:5 או דווקא 1:3 אבל אם תשמור על עיקרון היפוך היחס אתה תצליח מהר מאוד.

ולגבי הסאב - לפי שמיעה - תתחיל להרחיק אותו עד שהוא ירגיש לך כאילו שהוא בא מהשמשה בכלל - לאט לאט.

זה היה בקצרה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סליחה על ההקפצה - רציתי להוסיף עוד משהו קטן.

רוב המערכות שאני מכיר עובדות בשיטה שבה המשתמש (אתה) זה שמגדיר את ההשהייה לרמקול והן פשוט מבצעות את ההוראה.

יש מערכות שעובדות בשיטה אחרת - אתה מכניס את המרחקים האמיתיים מהרמקולים לראש והן כבר יודעות להפוך את היחס בהתאם.

אבל בד"כ זו השיטה שאני מדבר עליה והיות ויש לך אלפיין - תשתמש בהסבר שכתבתי בהודעה הקודמת, זה יעבוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
סינית!!! :grin::grin::grin: לא לדאוג אני אסביר.

אהבתי :lol:..תודה על ההסבר אני אנסה את זה.

פורסם

באלפיין אתה יכול לבחור בתצוגה של מילישניות או סנטימטרים.

תעביר את התצוגה לCM

תכניס לכל הרמקולים הקדמיים בצד שמאל 40 ס"מ

ולכל הרמקולים בצד ימין 10ס"מ

(לסאב אל תכניס כלום עדיין)

אחרי שעשית את זה - תנסה פעם אחת לתת קצת יותר או קצת פחות לצד ימין או לסירוגין לצד שמאל אבל תשחק עם זה ממש מעט.

קודם כל תשחק עם צד שמאל - בין 30 ס"מ ל50ס"מ -> איפשהו בדרך אתה תפגע בדיוק ביחס ההופכי הנכון לך והזמר\זמרת יהיו לך במרכז השמשה הקדמית.

תהנה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אצלי נדמה לי יש CM, ו IN באופציות לבחירת מרחק. בכול מקרה הנה המרחקים שלי שאני מדדתי (המרחקים במטרים):

LF=0.75

RF=1.1

RL=1.5

RR=1.8

S=2

יוצא שהסאב הוא הרמקול הכי רחוק.

לפי התאוריה שלך אני אקבע היפוך במרחקים כך שנניח רמקול ימיני קידמי יהיה 75 ס"מ, ושמאלי 1.1 מ'?

פורסם

שני הסנט שלי לדיון:

בכיוון טיים קורקשיין לחשב את המרחקים ולהכניס נתונים זה יפה ואפשרי לקבל תוצאה סבירה.

אולם קיים האלמנט של ההחזרים, הסאונד לא מגיע אלינו בהכרח באופן ישיר יש החזרים מהשמשה ומשאר חלקים פנים הרכב. בסופו של דבר הכי טוב לכוון עפ"י שמיעה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

פאשוק - כן תכניס את המרחקים הפוך!

אבל אני מציע לך לנסות להכניס מספרים שפשוט מייצגים יחס וזהו.

מתאנל - השיטה שאני מדבר עליה היא אבסולוטית, אתה הופך יחסים. החזרים זה כבר סיפור אחר ותזמון זה סיפור אחר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...