Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגידו לי, אתם חבורה של מפונקים אה?

עד לפני כמה שנים הסתדרתם / הסתדרו היטב בלי ה-HILL, ועכשיו שיש לכם "פינוק" חדש אתם בוכים על זה שאין את זה ברכבים אחרים - יאללה, בקטנה. אף אחד לא מת מזה. חיים היטב בלי זה - בדיוק כפי שהיה עד השנים האחרונות.

נהגתי בלא מעט רכבים עם ה-HILL HOLDER, זה אכן נוח יותר. לי - בדיוק כמו XDS (ושלל דמי דיפרנציאלים אלקטרוניים) - מרגישים כאילו האוטו נוהג בי, ולא ההפך. במקום להתאמץ - הכל קל יותר. מי שקשה לו - עדיף ויעבור לאוטומטי / רובוטי.

כל נהג מאומן / וותיק יסתדר היטב בלי HILL HOLDER. לא היה לי בפאביה, לא יהיה לי ביטי - וגם לא יחסר לי. אתם הפכתם להיות "קשישים" / מפונקים באופי. זה רחוק מלהיות בפן החיובי.

הייי!

בסוף אנחנו ניעלב :)

לא אומר שזה חובה, אבל זה ממש לא בגדר פינוק. מי שמחפש פינוק ולא מעניינת אותו נהיגה קונה אוטומט.

ההיל הולד זו מערכת נחמדה מאוד שבסך הכל חוסכת את הצורך לתזמן בצורה מדויקת את הזינוק בעלייה. מעבר לכך זה לא משנה בכלל את הרגלי הנהיגה, החלפות ההילוכים וכיוצ"ב.

באשר לXDS, זה ממש לא שולט בך, ואם אתה רוצה להיסחף עם הרכב אז אפשר לנטרל את בקרת היציבות. במקרה כזה ממש לא תורגש התערבות מצד הרכב.

חוץ מזה- תתחדש על הייטי. שמח לקרוא שהזמנת את הידני. השילוב של הגיר הידני 6 הילוכים עם ה - 1.2TSI מצוין.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
HILL HOLD זה מה שמכריע לטובת האיביזה.

בתור אחד שלא היה רגיל לנסוע על ידני, אני יכול להגיד לך שהמערכת הזו של זינוק בעלייה פשוט נהדרת ועושה את החיים קלים. בפאביה אין לך את זה ובעיניי זה שווה המון ולו בזכות זה הייתי בוחר באיביזה.

אישית לא מסכים,בדובלו שהייתה לי אחרי זמן מסוים לא הייתה בעיה בזינוקים קצת תירגול,בפנדה המערכת אכן נוחה יותר אבל זה לא באחוזים כאלה שמכריעים לטובת האיביזה,לדעתי הפאביה גם עדיפה,בפנים היא ניראית הרבה יותר מפוארת,המושב לדעתי מצוין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באשר לXDS, זה ממש לא שולט בך, ואם אתה רוצה להיסחף עם הרכב אז אפשר לנטרל את בקרת היציבות. במקרה כזה ממש לא תורגש התערבות מצד הרכב.

חוץ מזה- תתחדש על הייטי. שמח לקרוא שהזמנת את הידני. השילוב של הגיר הידני 6 הילוכים עם ה - 1.2TSI מצוין.

לגבי ה-ESP, הוא מתנתק חלקית. הוא יחזור לתפקד ברגע שלדעתו אתה תטעה.

בעבר המערכת התנתקה באופן מוחלט, מה שנתן ללכת רחוק - במידה וידעת מה אתה עושה.

לעניות דעתי בחלק מדגמים הספורטיביים (GTI ו-R, למשל) חזרו / חוזרים ל-ESP מתנתק באופן מלא.

לגבי ה-XDS, אין ספק שהמערכת מאוד מורגשת, גם בלאון (השתעשעתי מספיק עם 1.8TSI-ידנית בכבישי ירושלים)א-ב-ל זה מרגיש שמישהו מוריד ממך את המעמסה כנהג. אין לך באמת דרמה. אין לך "עבודה".

זה נחמד ויעיל, רק חסר אקשן מצידו של הנהג - לעיתים נדמה שכל נהג יצליח לדחוק בה ולנהוג בה מהר בסיבובים, בעוד שלפני ה-XDS היכולת של הנהג היא זו שקבעה כמה מהר הוא יצליח לנהוג בה מהר. זה מרגיש מאוד "ממוחשב" במובן מסויים. עניין של רגש ותחושות כנראה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...