Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף 1.6/2.0 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קודם כל זה רכב שני בבית, אני נוסע על פראדו 2002.

לאחר שמכרתי את ההילקס שבתמונה, שהיתה אצלי יותר מ 7 שנים.

אני מאוד יודע להנות מנהיגה. בעיקר שטח, אבל לא רק.

גם את הטיפולים אני עושה לבד, הכל.

השאלה שלי אליך אם אי-פעם היתה לך גאלאנט?

אני מדבר על שנת 99 ומעלה מנוע 2000.

אני פשוט לא יכול לאמר מילה על רכב שלא היה לי.

דוד שלי, סבתא שלי...מפחינתי זה סיפורים.

אני יכול לאמר לך שמכל הפחינות היא כמה רמות מעל. (חוץ מתדמית- כן הגולף יותר עדכנית וצעירה)

ואני משווה גאלאנט 99

לגולף 2000 .

אני לא ישווה משהוא שאני לא מכיר.

אגב, לא החלפנו גאלאנט בגולף. היה לנו אותם במקביל, ואני העדפתי למכור את הגולף ולהשאיר את הגאלאנט.

אולי האכזבה הגדולה היתה בגלל שלאבא שלי היתה בשנת 82 מרצדס C220 שהוא עשה איתה קרוב מאוד למיליון ק"מ. קנה אותה חדשה בזמנו. והיתה אצלנו יותר מ 10 שנים.

ובגלל שבבית אצלנו רכב גרמני זה היה הטופ.

קינינו אודי 80 שנת 92 חדשה, עד שניגנבה שלוש שנים אחרי זה.

עד היום הרכבים האלו עולים בשיחות של יום שיש כאגדות.

מפחינתי נפלו גיבורים

פלג_

פורסם
צח היקר,

קודם כל אני לא "אמרתי" חארטה רצינית, אלא אם כבר כתבתי.

אם אתה מגיע למוסך עם איזושהי נזילה מאביזר כלשהו באוטו ומצליחים להכניס אותך להוצאות של 4000 שקל... :lol:

על הטיפולים במוסכים המורשים, כולנו יודעים את ההשלכות לכך.:cry:

אני רוצה לראות כל רכב שתכניס לבדיקה במכון (ואפילו את הפולו החדשה שלך), שייצא ללא פגמים, נקישות, הזעות, וקרקושים בגיר.

לאחר שהשמצת כל כך הרבה את פולקסווגן (ולמען הסר ספק - אני לא עובד בצ'מפיון או משהו דומה), כעובדה בלבד - חזרת לקנות פולקסווגן. זה לא אומר דרשני? :shock:

בהקשר להפסד שלך של 16,000 שקל על הרכב בטרייד אין - צר לי על כך, אך על זה נאמר: "פראיירים לא מתים, אלא רק מתחלפים."

תהנה מהפולו החדשה שלך.

למרות שהתשובה שלך מגעילה ומתנשאת (ותודה על הערות הדקדוק אגב אבל אני די בטוח שאני יודע עברית יותר טוב ממך), אני לא אתייחס לזה בכעס ואענה לך בצורה עניינית כי אני לא אוהב לרדת לרמות האלה.

לא הייתה "איזושהיא נזילה", כל מערכת הקירור של המנוע הייתה פגומה, הפלאנג' נזל, המחבר מים היה סדוק, הפקק היה שבור וברזי החימום היו סדוקים, את כל החלקים בדקתי אישית וביקשתי שיראו לי בדיוק איפה נמצא הנזק בכל אחד מהם לפני שהסכמתי להחליף. יש לציין שהאוטו עבר גם טיפול 15,000 והחלפת בלמים אחוריים במסגרת ה-4000 ש"ח האלו אז לא הכל הלך על המערכת קירור.

לא השמצתי את פולקסווגן, השמצתי את הרכבים משנתון 2002 שיגרמו לקונים שלהם רק בעיות והוצאות בעתיד. ולגבי הגיר האוטומטי של פולקסווגן כל אחד שיש לו פולקסווגן אפילו אם הוא אוהב מאוד את הקונצרן יגיד לך שלגיר האוטומטי יש את הבעיה הזו של ההחלפת הילוכים, לכן אגב הדגם החדש שקניתי הוא ידני ולא אוטומט. אני מאוד אוהב את פולקסווגן וחושב שהיא חברה מאוד אמינה ואיכותית ורכב חדש אני אמליץ לכל אחד לקנות מהם בשנייה. גם הגולף שלי כשקניתי אותה יצאה יחסית נקייה בבדיקה ואמרו לי שהיא מומלצת בכל מקום שהראיתי את טופס הבדיקה. הבעיה שלי התחילה כשהבלאי של הרכב התחיל להיות בלתי נסבל.

בטווח של שנה וחצי החלפתי משאבת מים, קופסאת נתיכים ואת כל מערכת הקירור של המנוע והלך לי הגיר. את הכל תיקנתי חוץ מהגיר שהוא הוצאה של 5000-6000 ש"ח לפחות במקרה הטוב.

בכל מקרה את הלקח שלי למדתי ובפעם הבאה שיילך משהו ואצטרך להוציא עליו כסף (למרות שזה יהיה רק בעוד 3 שנים) אני אלך, אקנה את החלק בעצמי ולא אלך למוסך מורשה שיסחט ממני כספים על חלקים במחיר מופקע.

לגבי המשפט "פראיירים לא מתים..." זה חכם ועוקצני להגיד, אבל אני רוצה לראות אותך נמצא במצב שלי שבו אתה יודע שלא יהיה קונה פרטי לרכב ואני יודע את זה כי עשיתי בדיקה בדינמומטר כדי לקבל הצעת מחיר מכמה חברות טרייד אין על הרכב. הבוחן יצא מהרכב אחרי נסיעת מבחן ואמר לי "חביבי, הגיר שלך על הפנים, אם הרכב ממשיך לנסוע ככה עוד חודש חודשיים הוא שופך..."

אתה היית קונה רכב עם בעיה כזו? אני לא

לא התכוונתי להוציא 6000 ש"ח על שיפוץ גיר על אוטו בן 10 שנים ובטח שאני לא מתכוון לחכות עוד 6 חודשים עד שמישהו יבוא לראות את הרכב כי בחודש של פרסום ביד 2 לא היה טלפון אחד אפילו על הרכב, שלא נדבר על ירידת המחירון שתהיה במשך הזמן הזה.

שוק יד שנייה במצב על הפנים, לכן העדפתי לספוג את ההפסדים למרות שזה היה קשה ולהתקדם לרכב חדש.

פורסם

ולך דניאל - פותח השרשור

כל אלו בפורום הזה שכותבים לך שקודם תיגש לבדוק שלדה במוסך X, ואח"כ תלך לבדוק מנוע במוסך Y, ואז תיגש למוסך המורשה שבו טופל הרכב ותוציא היסטוריית טיפולים, ואחרי כל זה תתמקח על המחיר - צר לי לאכזב אותך, אך אין ולא תמצא אדם או מוכר רכב אשר יפנה את כל היום בשביל התרוצצות לקנייה מטופשת של רכב שבקושי עולה 30,000 שקל. לי נראה בעיקרון שאנשים מכניסים אותך לסרט, והמציאות תטפח על פניך מול מוכרי רכבים שישלחו אותך לקנות אופניים..

יודע אתה את הפתגם האומר: "מרוב עצים לא רואים את היער" או במקרה שלך, מרוב עצות לא תדע מה לקנות.

הצעתי האחרונה לך - תתמקד על רכב שמוצא חן בעיניך ויזואלית וקונה את לבך. קח את הרכב למכון בדיקה מורשה עם אחריות על הבדיקה, בדוק את הרכב מ א' עד ת', ואת כל המומחים דוגמת מוסך רון(כבודם במקומו מונח) השאר לתיקונים או לפתירת בעיות אם יהיו וכאשר יהיו.

שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תבחר!

*איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו.

נחזור לנושא של השרשור, עדיין לא הבנתי למה צריך לעבור 3 מוסכים בשביל לעשות בדיקה לרכב? מוסך רון לא בודק שילדה?

פורסם

כבעל גולף שנת 2000 מנוע 2000 מזה 7 שנים, עם 130,000 ק"מ .

אכן לרכב יש מדי פעם הפתעות , ממיר קטלטי הלך לפני כחודש, הוחלפו גומיות שונות בתחתית המנוע בטיפול האחרון באפריל.

הגיר לפעמים לא הכי חלק שבעולם .

אבל !!

נוחות הנסיעה ברכב מדהימה, נעימה והמנוע כל כך כיפי, יחסית לנפח שלו הוא לא עוצמי ( עובד על סל"ד נמוך) אבל זו הסיבה שאחרי 11 ועוד מעט 12 שנה הכח שלו נשמר כאילו הוא חדש.

נסעתי בהרבה רכבים במיוחד רכבי ליסינג ואין מה להשוות, ה I30 למשל אומנם חזקה, אבל כל כך לא נוחה.

מת על הרכב הזה.

בתקופה אחרונה אני מחפש להחליפו ולקנות גולף 6 TSI 1.4 כ"ס 122 , שנת 2009. למרות שאמרו לי שנוחות הנסיעה אינה כשהייתה בדגם 4 .

גם כמעט כל הרכבים שיש למכירה, יש להם ק"מ מאוד גבוהה לשנתיים

מאחל לך הצלחה באיתור רכב טוב והעיקר הבריאות ( הכי חשוב).

נ.ב - מישהו יודע מתי מתחלפת שנת הדגם, כלומר מתי יתחילו לשווק את דגמי 2012 וכך המחירון של הישנות ירד. ?

פורסם

אני חושב שבסך הכל קיבלת כאן מגוון דעות מגוון:

1. כנראה שהגולף יתן לך הרבה רכב תמורת 30 אלף ביחס למתחרות היפניות מאותן שנים.

2. יכאב בכיס מאוד על כל כניסה למוסך מעבר לטיפול שוטף.

3. אתה מחפש רכב בן 12 שכבר נסע המון והיה כנראה אצל מספר בעלים- אתה בטווח סיכון גדול מבחינת החתול שיהיה לך בשק...

4. חפש רכב עם קילומטראג עד 150 אלף.

5. משום מה לוואגיות יש קהל מעריצים גדול וקהל שונאים גדול- האמת מן הסתם נמצאת אי שם באמצע.

6. אם אתה מחפש להגיע מא לב באמינות ובזול- זה לא הרכב עבורך

בהצלחה אורן

פורסם

אני לא נוהג לייעץ כ"כ בפורום הזה אבל אני מרגיש שפה אני חייב לתת מילה.

אני לא מוסכניק\מכונאי\מהנדס חלליות אבל יש לי טיפה ניסיון בשימוש אינטנסיבי ברכבים (לא בהכרח שלי) ואני יכול להגיד לך שגולף זה רכב מצוין (אני בעלים של גולף 2.0 ידנית מודל 2001).

רכב מפנק, נוח, בטיחותי ואיכותי. הנסיעה בו שקטה ונוחה. תחושה טובה על הכביש ומנוע שזמין בסל"ד נמוך זה יתרון רציני הן מבחינת דלק והן מבחינת אורך חיי המנוע.

בהשוואה לרכבים מקבילים מאותו שנתון לא תמצא משהו שמרגיש ברמה כזו גבוהה אבל תצטרך גם לשלם בהתאם במוסך ובביטוח. אם לא אכפת לך לשלם יותר כדאי לך לחכות למצוא אחת שמורה ולא לקנות מצעירים שהתעללו בה.

אני חיכיתי בסבלנות למציאה והיום יש לי רכב מודל 2001 שעבר 100K. ננהג כל השנים ע"י אישה מבוגרת שפחדה לעבור את ה3000 סל"ד וטופל מיומו הראשון עד האחרון בפליקס. בובה.

בעניין הניסיון שאמרתי: אני משווה את הרכב לרכב שהייתי נוהג עליו די הרבה, אקורד 2004 (לא בבעלותי אך ברשותי כ5 ימים בשבוע למשך שנתיים). אני לא מרגיש הרבה הבדל באיכות ובנסיעה מלבד זה שהאקורד שקטה יותר מחוץ לעיר.

וקח בחשבון שכל רכב שתבקש לשמוע עליו חוו"ד אתה תקבל תשובות חיוביות ושליליות מאנשים ברי מזל וחסרי מזל, ברי שכל וחסרי...שבת שלום ובהצלחה!

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

כשראיתי את הפוסט במהלך השבוע אמרתי לעצמי שאני חייב להגיב כשאגיע הביתה לרשימות סיסמאות לאתרים ,למרות שהפוסט ישן.

אני נוהג על גולף 1.6 ידנית שנת 2001. האוטו מצוין ומהנה מאוד לנהיגה. הוא חזק יחסית לנפח המנוע ולכ"ס (100), ואני מניח שהרזון שלי מוסיף לזריזות קצת. בעליות האוטו חזק מאוד (לא נהגתי על רכבים חזקים יותר, מן הסתם מרצדסים וב.מ.וו טיפוסיים עוקפים אותי בעליות ומן הסתם אני מפנה להם את הדרך כאות כבוד, אבל מאזדות ויונדאי טיפוסיות נמצאות תמיד מאחור).

התיבה היא ידנית כך שאני יכול להעיד רק על מקרה זה. לגבי טיפולים- מפעם לפעם יש פה ושם טיפולים (פעם בחצי שנה או שנה ויותר), אך לא כולם הכרחיים -למשל טיפול אחרון היה החלפת הסטרטר וניקוי המצערת ושניהם לא היו חובה אבל אבי בעל הרכב והוא החליט לעשות את הטיפול. צריכת הדלק היא בין 11 ל12.8/13 ק"מ לליטר. לפי מה שאתם כותבים, כנראה מנוע ה2 ליטר חסכוני יותר ביחס להספק שהוא מוציא, אך קשה לי להאמין שהוא יותר חסכוני מ1.6.

אני מרוצה מאוד מהרכב, לא מראה התלהבות כשהוריי מתעניינים ברכב חדש (שזה בד"כ אומר גולף חדשה), הרכב תופס מבטים מדי פעם, אני שומר עליו והוא ממלא את תפקידו ויותר מזה.

פורסם

לא מבין מדוע הקפצת את השרשור הזה. אין ספק שהמודל הזה של הגולף היה בזמנו התקדמות של ממש, יחד עם זאת, צריך לזכור שאנו נמצאים היום בשנת 2015 ומדובר ברכב ישן.

עדיף באמת לקנות גרסה חדישה יותר של הגולף או רכב מתחרה

• תוכן חדש...