Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק חודש עבר מאז שקיבלתי את הרכב החדש וכבר הייתי צריך לנסוע למוסך, מעצבן מאוד, לא מקובל וגם בסוף אין פתרון.

הרכב כאמור הוא סקודה אוקטביה 2011 מנוע 1.4TSI גיר ידני.

לפני כיומיים התחיל רעש מעצבן במהירות של מעל 100 קמ"ש מאיזור הדש-בורד.

זה לא הרעש של הצינורות דלק המוכר, שקורה כל הזמן.

נסעתי למוסך, בדקו, התסכלו, גם שמו איזה ספוג מתחת למרכב בצד ימין (שיהיה) - בכל מקרה הם לא יודעים מה זה וזה לא השפיע בכלל על הרעש.

יש למישהו רעיון?

תודה.

פורסם

אתה יכול לפרט קצת יותר לגבי הרעש?

1. האם הוא מופיע מעל 100 קמ"ש ונעלם רק ברגע שהמהירות יורדת מתחת ל-100?

2. האם תחת האצה חזקה הוא מופיע גם כן?

- היו לי (באלפא מיטו) 2 רעשים מכיוון הדשבורד. האחד היה תחת תאוצה חזקה באיזור ה2,200-2,600 סל"ד אשר נבע מצינור מזגן רופף - תוקן, השני מופיע במהירויות גבוהות (מעל 100 קמ"ש) ונשמע כמו פצפוצים קטנים. אמנם אין מדובר ברעש חזק אך מטריד בכל זאת אלא שכבר נואשתי מנסיונות המוסך לטפל בבעיה. הגעתי למסקנה שאצטרך לחיות עם זה כי כנראה שישנם דברים מעבר ליכולתם :roll:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

איתור רעשי רוח במהירות גבוהה זה עניין של סבלנות. חזור למוסך ותדרוש שלא ישחררו את הרכב לפני שמוודאים כי נפתרה הבעיה.

אני כן ממליץ לך לגשת למוסך בעל נגישות נוחה לכבישים פתוחים ומהירים.

פורסם

הרעש מופיע במהירות גבוהה, אני לא בטוח מה המספר המדוייק (אם זה 100 עגול או 90) אבל בכל מקרה זה לא נמצא במהירות עירונית.

אין לזה קשר לסל"ד, האצה, בלימה וכו'.

בוצעה נסיעת מבחן והמכונאי שמע את זה (כמובן שזה היה חלש יותר שהוא היה ברכב - מרפי) אבל זה היה.

קצת כואב לי הלב להשאיר רכב חדש על מנת שיוכלו לפרק אותו חתיכה חתיכה על מנת למצוא את הנקודה הסוררת אם בכלל.

אם יש למישהו קצה חוט שיוכל להוביל לפתרון הבעיה זה מאוד ייקדם אותי.

אין לכם מושג איזו תחושת תסכול זאת לרכוש רכב חדש ולסבול מהשטויות האלו.

פורסם

קורה, אין מה להתרגש. היום לא בונים רכבים פעם.

לאיתור רעשים בשלב ראשון בודקים בולטינים של היצרן אם קיים מידע מוקדם בנושא ופועלים לפיו, אני מניח שמצאו משהו ולכו התקינו ספוג ואולי רק לא שמו אותו במקום כמו שצריך.

שלב שני, בודקים אם יש התקנות חריגות כגון גגון אנטנה וכו'.

שלב שלישי, בדיקה חזותית של גומיות גשם והרכבה של חלקי פלסטיק פח שונים למרווחים תקינים בין חלקים.

שלב אחרון לפני תיקון, מוצאים את מוקד הרעש ע"י איטום זמני עם סרט בידוד חלק אחר חלק (לדוג' שמשה חזית, דלת 'וכו') עד שהרעש נעלם.

פורסם
איתור רעשי רוח במהירות גבוהה זה עניין של סבלנות. חזור למוסך ותדרוש שלא ישחררו את הרכב לפני שמוודאים כי נפתרה הבעיה.

אני כן ממליץ לך לגשת למוסך בעל נגישות נוחה לכבישים פתוחים ומהירים.

אתה צודק בהחלט. אגב, למוסך אלפא רמת החי"ל יש גישה לכבישים כאלו (איילון לדוגמא). בקרוב אצטרך לטפל בזה וכנראה שיש צורך להיות יותר חד משמעי.

בוצעה נסיעת מבחן והמכונאי שמע את זה (כמובן שזה היה חלש יותר שהוא היה ברכב - מרפי) אבל זה היה.

קצת כואב לי הלב להשאיר רכב חדש על מנת שיוכלו לפרק אותו חתיכה חתיכה על מנת למצוא את הנקודה הסוררת אם בכלל.

אם יש למישהו קצה חוט שיוכל להוביל לפתרון הבעיה זה מאוד ייקדם אותי.

אין לכם מושג איזו תחושת תסכול זאת לרכוש רכב חדש ולסבול מהשטויות האלו.

שמע, יש לי כל מיני רעיונות אבל אני לא רוצה לזרוק סתם. בכל אופן, אני מסכים עם danniel, אל תוותר. גם אני לא סיימתי איתם :mm_mad:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

נסה לשוטט בפורומים שונים מחו"ל ולבדוק אם קיימים מקרים דומים. תתפלא כמה מידע מועיל אפשר למצוא.

פורסם
אתה צודק בהחלט. אגב, למוסך אלפא רמת החי"ל יש גישה לכבישים כאלו (איילון לדוגמא). :mm_mad:

אני התכוונתי למוסכים בפריפרייה כי איילון זה לא בדיוק נגיש ולא בדיוק מהיר, בטח בשעות מסויימות ואין איפה לעצור בבטחה כדי לבצע איטום מחדש.

פורסם

אני אנסה לעשות קצת אבחון עצמי.

האם להתחיל בלשים מסקינג-טייפ באיזורים שונים כמו מסגרת החלון וכו' ולצאת לנסיעות מבחן יהיה רעיון טוב להתחיל ממנו?

מאיפה בכלל יכול לחדור רוח ולהזיז דברים?

פורסם

רעש רוח יכול להיות מאיטום לקוי של גומי גשם של דלת או חלון או מאטימה לקויה של השמשה קדמית, עד לבליטה של פאנל, למשל פלסטיק מגבים, כיסוי מראה או מכסה מנוע לא מכוון.

תתחיל מהאיזור ממנו אתה שומע את הרעש ותעזר בהנחיות האלו ובקובץ הזה:

wind noise diagnosis.pdf

פורסם

תודה רבה. עכשיו יש לי שיעורי בית לעשות. אחזור לדווח על התוצאות.

ועם בכל זאת מישהו שמע/מכיר על תופעה דומה בסקודה ויכול לעזור לי למצוא את המחט בערימת השחת אני מאוד אשמח.

• תוכן חדש...