Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר תקופה שהטמפרה ליפעמים מיתקשה בהנעה ,וליפעמים מניעה מייד.היום תפסתי אותה על חם.יצאתי מהאוטו ,פתחתי מיכסה,שלפתי חוט מהכויל ,חבר נתן סטרטר ,ואין ניצוץ!קצת מישחקים שוב סטרטר ויש ניצוץ והניע מיד.נסעתי הביתה ניסיתי בבית שוב וכרגע לא מניע(אין ניצוץ).מחר אבדוק מתחים על הכויל .יש 4חוטים שמיתחברים לכויל.אשמח לכיוון ,אולי שירטוט,וסדר פעולה,בדיקות כדי ליפתור את הבעיה,ותודה לעונים.ושאלה לרפי,האים ה(+) שמגיע מהסוויץ זה חוט ניפרד ישירות לכויל,או האים יש מצב שיהיה (+)ללוח שעונים ולכול השאר , ולא יגיע (+) לכויל? .והאים אפשר עים נורת ביקורת ליראות עים מגיעים פולסים לכוייל מהמחשב.תודה.

פורסם

יופיטר שלום רב !

בתור משתמש וותיק, ובעל ידע ברכב גבוה מעל הממוצע, אני תמה על שאלתך?

באופתיית החיפוש השתמשת?

רפי לין ידידנו, הסביר עשרות פעמים שפיאט אונו 1400 מחש ב ההצתה מסוג דיגיפלקס, סובל מבעיות של הארקה לקוייה וקונקטור החובר אליו, באם הוא מחובר בצורה רופפת , או מתנתק או גורם לקרטועים בנסיעה, או לכבוי המנוע, או לקשיים בהתנעה בגלל חוסר ניצוץ.

כמדומני שמערכת ההצתה בטיפו וטמרה ואונו 1400 זהה ובשלושת כל הרכב יש מחשב דיגיפלקס, והמלצתי בדוק חיבור רופף בצמת החוטים המחווטית למחשב או לכבל הארקה רופף או מנותק מבסיס המחשב, ו/או חדירת מי גשמים לאזור.

מה שנותר לי לאחל לך בהצלחה.

ואני מצפה לעדכון בנושא.

חפש גם באזור מתחת לבסיס המצבר , שם ישנם צומת חוטים המקבלים קורוזייה מחומצת המצבר וגורמים לנתק חשמלי, ולתופעה זהה לשלך, שווה בדיקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה וערב טוב.ברור שכבר בדקתי הארקה למחשב(1.5 אום).וברור שכבר שלפתי וניקיתי ובדקתי את כול הפלגים המדוברים.(יש לי חשד שהסוויץ (המגעים )לא נותנים (+) טוב לכוייל.ואני רוצה שרפי יגיד לי מזה כול חוט שמיתחבר לכוייל.

פורסם

יופיטר שלום רב !

תמיד ידעתי אפשר לסמוך עלייך!

המתן לרפי !

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

להלן חוטי סליל ההצתה (קויל):

1. כתום: + מגיע ישירות ממתג ההצתה.

2. כתום: אותו + ממשיך אל מחשב ההצתה, דיג'גיפלקס.

3. חום/לבן: מינוס מגיע בפולסים ממחשב ההצתה, דיג'יפלקס.

4. חום/לבן: אות מינוס זה אל מד סל"ד בלוח השעונים.

אם תרשום כתובת דוא"ל, אשלח לך שרטוט חשמלי של מע' ההצתה במכוניתך.

אם בהפעלת מתג הצתה מגיע + לחוט הכתום, תוכל לחבר נורת בקורת לד בין החוט הכתום והחוט חום/לבן ובמתן התנעה (סטרטר)

נורת הלד צריכה להבהב.

אם נורת הלד לא מהבהבת אז יש תקלה לפני סליל ההצתה כמחשב הצתה, חיישן נמ"ע וסל"ד (שבו אני חושד) וכו'.

התנגדות חיישן נמ"ע וסל"ד הנה 600-700 אוהמים ב 20 מעלות צלסיוס.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי לילה טוב ותודה רבה.בדיוק למידע הזה חיכיתי,מה הינו עושים בילעדך:-D[email protected] ולילה טוב.ויש לי שאלה .היתנגדות חישן,באיזה מצב(נמ"ע ?)כי כשחיברתי אומטר לחוטי החישן ונתתי סטרטר ,האומטר קפץ (ראיתי שינוי בהיתנגדות).תודה.

פורסם

שלחתי השרטוט.

לבדיקת התנגדות החיישן נמ"ע וסל"ד, צריך לנתק את מחברו החשמלי ואז לבדוק בין 2 הפינים שבמחבר מכוון החיישן

וכך אתה בודק בפועל את התנגדות החיישן בלבד.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי ,תודה רבה על השירטוט .יודפס.בנתים יצאתי ליפני הגשם בדקתי שוב היתנגדות חיישן,נתן 800אום.(כשהמנוע מיסתובב,השעון קופץ)חיברתי מצבר אחרי טעינת לילה.בדקתי מתחים.מגיע (+)לכוהל,בסוויץ פועל.בדקתי גם ,חוט (חום לבן) שיוצא מהפין האחרון במחשב ,יוצא (-)בפולסים ומגיע לכוהל.ניכנסתי לאוטו קצת צוק ,סטרטר קצר,והניע.

לשקט הנפשי שלי.פרקתי מהאוטו את המערכת הזעקה הישנה(שלא הפעלתי אף פעם,מורכבת משנת 93 )ואשר גם מנתקת את הכוהל .הרבה חיווט,ודרך ממש ארוכה היתה לפולסים מינוס מהמחשב לכוהל.

• תוכן חדש...