Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. ברשותי רכב פיאט פונטו ספייס 2002. היום בבוקר הנעתי את הרכב והתחלתי בנסיעה. הכל היה תקין לחלוטין. לפתע לחצתי על הברקס. הייתי במהירות כ 30 קמ"ש. הרגשתי את הדוושה של הברקס קופצת ורעש סטטי כזה. נבהלתי ונסעתי למוסך. המוסכניק אמר צריך להחליף את הרפידות. הרפידות הוחלפו. הם באמת היו גמורות. ולמרות כל זה עדיין נימשכת הבעייה. והיא מציקה לי. אם זה קרה למישהו והוא טיפל בזה באיזה שהיא דרך - אשמח אם יעזור לי. או שיש למישהו כאן פיתרון לבעייה. אני אשמח מאוד אם אקבל את התשובה ויפנה מחר למוסך! תודה רבה לכל חברי הפורום.

פורסם

הדוושה קופצת לי, וה-ABS ניכנס לפעולה. גם כשאני לוחץ ברקס כל הזמן. וזה דבר שלא היה לי. היום זה התחיל לי.

פורסם

הייתה לי אותה בעיה בדיוק בפולקסווגן בורה הישנה שלי (שנת 2000).

מדובר בבעיה באחד מחיישני ה- ABS בגלגלים הקדמיים, דהיינו החיישן של גלגל שמאל או חיישן גלגל ימין.

כמובן יכול להיות ששיניהם מזייפים אבל זה דיי נדיר.

הבעיה מתעוררת בדרך כלל כמחלה עונתית של מעבר מקיץ לחורף, ואחרי חדירת רטיבות שמקורה בגשם הראשון המערכת מתחילה לזייף- להיכנס לפעולה במהירות נמוכה ונגיעה קלה בדוושת הברקס.

למרות שהתופעה מלחיצה מעט לא מדובר בבעיה בטוחותית קריטית, דהיינו ניתן לנסוע ברכב עד לתיקונה.

החלפת חיישן ABS באחד הגלגלים או בשניהם יפתור את הבעיה.

זמין 8)

פורסם

לחבר שלום

עצתי לך היא גש למוסך המצויד בסורק תקלות מתאים ,שליפת התקלות ופעולות בדיקה על סמך התקלות ,גם אם רשום שישנו חיישן תקול יש לערוך סדרת בדיקות באותו האזור,הסמפטום אותו אתה מתאר יכול לנבוע ממספר רב של תקלות

החל ביחידת בקרה דרך משאבת בלם שאינה תקינה וכלה בצמיגים שחוקים

פורסם

ברוב המקרים הבעייה נובעת משבבי מתכת על חיישן מהירות באחד (או יותר) מגלגלי הרכב.

צריך לפרק חיישן אחד החוצה ולנקותות היטב, להחזירו למקומו ולבצע בדיקת בלימב בנסיעה ואם הבעייה קיימת אז לעבור לחיישן הבא לביצוע אותו ניקוי.

צריך להתחיל בחיישני המהירות הקדמיים שלרוב הם צוברי הלכלוך והשבבים.

מכיוון שנורת תקלת ABS לא נדלקת במקרה כזה (כי מחשב המע' אינו מזהה תקלה אלא רק מהירות גלגל חריגה מהיתר) מחשב איבחון לא יקרא כל תקלה.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...