Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אטם ראש המנוע נפרץ, המים מתערבבים עם השמן בטמפרטורה גבוהה וזו התוצאה. רוץ לתקן לפני שיגרם נזק למנוע כי כרגע מה שמשמן אותו זה טחינה ולא שמן.

פורסם

שלום רב

יש לכך כמה אפשרויות האחת קולר גיר נפרץ ואז הצבע בהיר .

מעבר שמן מנוע ( האם הרכב רתח )

בכל אופן כדאי לבדוק בצורה מסודרת

בברכה זיסו יוסי

פורסם

קודם כל נשום מעט. כעת, נסה להיות מעט ברור יותר והשב למספר השאלות שאציג בפניך ביתר פירוט כדי שהחבר'ה כאן בפורום יוכלו לתת לך את חוות הדעת הכי מדוייקת שניתן לתת מרחוק. 1. האם אותו לכלוך (טחינה כביכול) נמצא אך ורק על הפקק והמים עודם ירוקים צלולים? 2. האם שמן המנוע אשר צבעו מוצג לפניך על מדיד השמן הנו בצבעו התקין ואינו מראה את אותם סימני טחינה? 3. האם הרכב התחמם באחרונה מבעיה כזאת או אחרת במערכת קירור המנוע? 4. האם מערכת הפליטה ברכב פולטת עשן לבן בוהק? (היזהר להתבלבל מאדי החום הנפלטים בקור) בנוסף, אנא ספק פרטים מלאים אודות הרכב ולא רק יצרן ודגמו כדוגמת: שנת ייצור הרכב, קילומטרז' ודגם המנוע.

פורסם

תחילה נגב את הטחינה מהפקק (אפשר עם פיתה), בדוק את השמן דרך המדיד אם הוא נקי, תעקוב אחר מפלס המים ברידאטור ובדוק בימים הקרובים אם הטחינה שוב חוזרת.

יתכן שיש "טחינה" בכמות קטנה שנובעת מלחות גבוהה באוויר.

אם הטחינה לא חוזרת ומפלס המים(נוזל קירור) לא יורד הייתי מציע לך להחליף את השמן מנוע ולהיות רגוע.

כדי לבדוק את אם אין טחינה בשמן מנוע צריך שהמנוע יהיה מונע בטמפ' עבודה, ואז לכבות את המנוע ומיד להוציא את המדיד שמן ולבדוק את הצבע של השמן, רק שהמנוע חם אפשר ליראות בבירור אם השמן מנוע הפך ל"טחינה" משום שאם השמן מתקרר לאחר זמן מה המים יורדים לתחתית אגן השמן ואז בהוצאת המדיד השמן ניראה נקי.

פורסם

תודה רבה לכם על התשובות. אולי הסיבה זה שהרכב לא נסע שבועיים? עשיתי לו טיפול ומאז הרכב לא נסע שבועיים.

פורסם

טוב חברה עשיתי ניסוי. ניגבתי את הטחינה מהפקק. הינעתי את הרכב עד שהוא הגיע לטמפ' עבודה. כיבתי את הרכב בדקתי את המדיד ולא היה סימנים של טחינה! אבל פתחתי את הפקק של השמן ושוב טחינה על הפקק!

מה זה לעזעזל אם הרכב לא מאבד מים?

פורסם
פיתות וחמוצים בדרך אלייך.

הרבה זמן לא צחקתי ככה :p

ולפותח השרשור, לדעתי זה סימן מקדים של פרצה בראש מנוע...לי היה משהו דומה, תבדוק את זה במוסך אמין במהרה כדי לא לגרום נזק למנוע.

אמרו לי בעבר שייתכן בגלל נסיעות קצרות רבות בעיר, שנוצר "טחינה" על הפקק.

אבל אמרת שעשית סיבוב וכבר היה לך על הפקק זה דיי מהיר בשביל שזה יקרה.

אצלי אגב, לא היתה שריפת שמן, לא היה סימנים של מים או "טחינה" על המדיד שמן, המנוע היה עובד רגיל, לא נעלמו מים ברדיאטור, פשוט באמצע נסיעה הכל התפרק לי.

הכי טוב בדיקה.

אגב אצלי היה ריח חריף של שמן בפתח מילוי מי קירור ברדיאטור מה שאמר על ערבוב ככל הנראה של שמן והמים, ובנוסף הצבע כבר לא ממש היה ירוק שם....

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היה טעים? :)

יכול להיות שזה קורה מהלחות באוויר.

זה גם יכול להיות פריצת קולר גיר כמו שזיסו כבר אמר.

הכי טוב ללכת למוסך כדי להיות עם ראש שקט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לי זה נשמע יותר כמו רדיאטור מלוכלך -מאוד- ומה שקורה זה שפשוט הלכלוך נדבק לפקק. אך בכל מקרה כמו שהזכירו קודמיי הכנס את הרכב למוסך אמין שיבצע לך בדיקה פשוטה של מספר דקות שתיתן לך שקט נפשי ומידע אמין לגבי מצבה של מערכת הקירור.

פורסם

אני מחזיק גם את הרכב הנ"ל אבל מודל 99. רוב הנסיעות שלי הם קצרות במיוחד, ותופעת הטחינה מופיעה גם לי במיוחד בחורף הקר, כבר 3 שנים שאני מחזיק את הרכב והמצב המכני שלו הוא מצוין +.

בהנחה שאין לך איבוד מים/הרכב לא עבר טראומת התחממות/ אתה לא מרגיש איזשהי בעיה, אז כנראה הכל בסדר וזו תופעה תקינה.

עדיין מומלץ כמובן לעקוב אחרי מדיד השמן ונוזל הקירור ולראות שאין איבוד נוזל או שצבעו לא נעכר.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

תעקוב אחר מפלס נוזל הקירור במיכל עודפים כאשר המנוע קר לחלוטין, תסמן עם עפרון את גובה המפלס על המיכל, תיסע יום יומיים, תוך כדי שכל בוקר שהמנוע קר לחלוטין אתה בודק לפני ההתנעה את גובה המפלס.

במידה ולאחר יום יומיים המפלס ירד מהסימון ותהיה כמות גדולה של טחינה אז יש מעבר של נוזל קירור לשמן מנוע כניראה מאטם ראש פרוץ או מעבר מים כלשהו בתוך המנוע כמו פקק מים/סדק בראש או בלוק.

במידה והמפלס לא יורד בכלל ונשאר כפי שהוא בדיוק, יתכן ויש לחות בשמן מנוע כתוצאה מנסיעות קצרות מידי ושמן לא איכותי.

במידה ומפלס הנוזל קירור לא יורד בכלל אז הייתי מציע לך להחליף את השמן מנוע, ושוב לנגב את הפקק ולבדוק.

זו לא תקלה נפוצה ברכב הזה הרכב הזה אמין מאוד, אבל יתכן והוא עבר התחממות מבלי ששמת לב או משהו כזה.

פורסם

תודה רבה לכולם אתם אחלה! באמת רוב הנסיעות שלי הן קצרות אם בכלל הרכב בקושי נוסע. זה רכב שני במשפחה ואם הוא נוסע אז שני קילומטר ביום.

• תוכן חדש...