Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לקרסו יש עכשיו מבצע בו הם מציעים את כל דגמי רנו בתנאים מיוחדים, לרבות התחייבות לטרייד אין עתידי במחיר מחירון (לרוכשים פרטיים מיד ראשונה). את תקנון המבצע אתם יכולים לקרוא כאן:

http://media.gorni.co.il/Site/Renault/crazy11/Takanon.pdf

(וכל הכבוד לקרסו שהעלו אותו לאינטרנט.)

עיקרי התנאים של הטרייד אין הם:

א. רכישת רכב חדש מקרסו מאותה קטגוריה ומעלה לאחר שנה וחצי עד 3 שנים, במחיר מלא ללא כפל מבצעים.

ב. זיכוי על הרכב הישן לפי מחירון, עם ההפחתות וללא התוספות. (לדוגמא: קילומטראז' גבוה מפחית, נמוך לא מוסיף).

ג. ההתחייבות בטלה אם בדיקת החברה מגלה שלרכב נגרם נזק כלשהו או חל בו ליקוי כלשהו שאינו מכוסה באחריות.

הסעיף השלישי מקל על החברה להתחמק מההתחייבות גם אם הרכב מטופל וללא תאונות, בתואנה שיש שריטה על הפגוש או סדק בפאנל וכיוב'.:shock:

לכן מדובר בשאלה של אמינות, ואשמח לשמוע מבעלי הניסיון, עד כמה הועילה להם ההתחייבות של קרסו לטרייד אין במחיר מחירון, ובפרט כשמחיר השוק של רכבם היה נמוך משמעותית, או כשהחליפו אותו בדגם שגם ללא מבצעים הרווח של היבואן עליו נמוך יחסית.

תודה רבה!

פורסם

אני אשמח להגיב ולתת לך את הדיעה שלי בנושא - מהסיבה הבאה.

אם תחפש כאן שרשיר על למה רנו מגאן כל כך זולה - אני זה שעשה שם את העסקה ולכן אני חושב שאני יכול לתת לך תגובה מאוד מאוד מושכלת - מבוססת על נסיון שהיה לי איתם.

העסקה בוצעה שם בצורה יוצאת מן הכלל - את זה אני חייב לתת להם, שירות מדהים ללקוח ניתן לי שם.

את תעודת האחריות ל3 שנים קיבלתי והיא מאוד ברורה.

אבל!

ביום בו הרכב היה אמור להמסר לידיי - ממש בסוף אותו היום, התגלתה ברכב תקלה - התקלה היתה שהנעילה המרכזית לא נועלת את דלתות הרכב אלא רק את דלת תא המטען.

יום לפני זה הרכב עבר התקנה של חבילת אבזור אצל מתקיני הבית שלהם.

ישר הופלה האשמה על המתקינים - בלי למצמץ אפילו!

עכשיו - המתקינים האלו הם במקרה חברים שלי ואני מכיר אותם היטב - ניגשתי אליהם וכמו שציפיתי, הם בכלל לא נגעו בשום דבר שקשור למערכת הנוחות של הרכב שזה בעצם נעילה מרכזית והרמת שמשות.

חזרתי לקרסו - בלי צעקות בלי שום דבר - אמרתי להם, הרכב היה אצל המתקינים, הם בדקו את ההתקנה שלהם ואין להם יד בדבר.

למחורת בבוקר קרסו סידרו את הבעיה במוסך שלהם והודו בצורה מלאה שהבעיה היתה בצד שלהם והיתה שם צמת חוטים שכנראה לא הוחזרה למקומה - ככל הנראה בטיפול האחרון שבוצע ברכב - לא ברור מתי ואיך זה קרה אבל הם לקחו אחריות מלאה וסידרו את הבעיה.

אז - בסופו של דבר אמינות? כן, באמת בסופו של דבר.

אבל גם אם לא - האחריות היא מסמך משפטי וגם אם הייתי צריך להפעיל קצת יותר כוח בסופו של דבר הם מחוייבים אליה והם היו פותרים לי את הבעיה על חשבונם.

מה אתה צריך להבין מכל זה?

1. האחריות הינה מסמך משפטי מחייב.

2. טפל ברכב שלך אצל קרסו בלבד וכל שינוי שאתה עושה בו - תדאג להשיג לכך אישור בכתב או לבצע את השינוי אצל בעל מקצוע שקרסו מאשרים לך לעבוד מולו.

3. כן, הם ינסו להתנער מהאחריות, את זה כבר למדתי - אבל כאן אתה חוזר לסעיפים 1 ו 2 שבדיוק הרגע רשמתי.

אם תשמור על שלושת הכללים הללו ותדאג לעמוד על שלך מבלי להגיע לפסים אישיים לא נעימים - אין סיבה שלא תקבל את מה שמגיע לך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בתנאים האלה אין לדעתי כדי למשוך קונים לייבואן הכי טוב ולאוטו הכי טוב. בוודאי לא אותי לקרסו ולרנו שאת שניהם לא הייתי מסווג כלעיל.במחירי החלקים,האמינות ומוניטין היחס ללקוח שלהם שהתנאים כאן רק מחזקים,מענין כמה ייתפתו וייקנו בלי לקרא/לבקש מעו"ד שייקרא את האותיות האלה.

פורסם

רק תבדילו בין הדיל טרייד אין שלהם שנקרא "הכל כלול" לטרייד אין רגיל אצלם על כל רכב אחר.

חוץ מזה למה שההתחייבות לטרייד אין עתידי לא תהיה אמינה? בסופו של דבר - הם מתים למכור, עסקאות כאלה הן ברוב המקרים מצב שבו שני הצדדים מרוויחים משהו.

אחד אולי מרוויח כסף והשני מרוויח בעיקר נוחות - אבל גם זה דבר שאי אפשר לזלזל בו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה lanosforce על התגובה המפורטת.

במקרה שלי האחריות היא של היצרן והיבואן רק מרוויח עליה, אבל טרייד אין זה עניין אחר.

קח את הקליאו הידנית לדוגמא. אני יכול לקנות אותה עכשיו בהנחה של 2400 ש"ח מהמחירון, כלומר 67,600. כמה יהיה המחירון שלה בעוד כמעט 3 שנים? 47,600 נשמע סביר? לשם הפשטות נתעלם מהעובדה שהדגם יוחלף בקרוב, ונניח שאוכל לקנות את אותה קליאו (או רכב דומה) ב- 70,000 ולקבל טרייד אין לפי מחירון. נראה שהיבואן יפסיד את רוב הרווח מהמכירה העתידית, על להפטר מהמשומשת שקיבל בטרייד אין. (אמנם הם עדיין ירוויחו יפה על הטיפולים.)

ואם ינסה להתחמק מהתחייבותו, לא סביר שארצה לקחת סיכון ולהתמודד מול עורכי הדין שלו על סכומים כאלו התלויים בשאלה מה מוגדר 'ליקוי או נזק'. אגב, כנראה שקרסו נערכו מראש לאפשרות, כי לפי התקנון, מחלוקות ידונו רק בביהמ"ש בת"א.

פורסם

במצב שהם דורשים לקבל את האוטו בעוד 3 שנים תמכור אותו בשוק החפשי באותו מחיר, אם לא יותר, בלי כבילות לאיזה אוטו לקנות. אתה יודע איזה דגמים , באיזה מחירים ייתחרו בהם בעוד 3 שנים ? אולי תאכל אז את הכובע ?

אני אישית גם לא הייתי מוכן לאי נוחיות במשך 3 שנים של להיות לחוץ לכל שריטה שהילדים יעשו באוטו מול הנוחיות של לא להתעסק ולחפש קונה. עדיף שיהיו כמה שריטות ונתעסק במכירה בקצת פחןת ממחירון מאשר להיות כבול. אתה יודע מה ? אם האוטו שלך יהיה חדש בעוד 3 שנים כמו שהם דורשים הם יישמחו לקבל אותו בלי שום הסכמים אם תבוא לקנות אז חדש.נקודת המיקוח שלך איתם תהיה יותר חזקה.

לא לומדים מההתחיבויות לטלפונים ולכבלים שאסור ? כאן לא יבוא שום שר שס"ניק לשחרר אותך.

פורסם

שלום לכולם,

קטונתי מלהיכנס לנעליו המשפטיות של מחבר המסמך אליו קישרתם ובוודאי שהוא המסמך הקובע משפטית.

עם זאת, לדעתי ומניסיוני בשוק התנאים שמפורטים כאן אינם חריגים בהשוואה להסכמי טרייד אין אחרים שכבר ראיתי ופגשתי. קרסו מוטורס היא רשת גדולה, אנחנו עומדים מאחורי ההתחייבות שלנו ומאחורי הלקוחות שלנו.

haimy - אני לא חושב שמישהו בקרסו מחייב את הלקוחות לבצע טרייד אין עתידי לרכב החדש שהוא רוכש במסגרת המבצע או שלא במסגרת המבצע. ההתחייבות לטרייד אין עתידי היא רשת ביטחון שהרבה מהלקוחות שלנו רוצים לקבל, היא לא מחייבת את הלקוח אבל כן מחייבת אותנו.

פורסם

למה כל דבר צריך להתפרש לווא דווקא בצורה חד חד ערכית במובן כלכלי?

אתה חושב שלהסכים לקחת את הרכב שזה הרגע רכשת בעוד מספר שנים ולעשות עליו עסקת טרייד אין מבלי לדעת מה המצב של החברה עצמה יהיה זה לא הטבה?

מציעים לך כאן את אותה הנוחות שהיתה לך ברכישת הרכב גם במכירה שלו - כלכלי זה לא אמור להיות, לפחות לא לך כי על עצם זה שהם עושים עבורך טרייד אין בהסכמה מראש הם לפחות אמורים לגזור עליך איזשהו קופון נוסף.

אתה לא חייב לעשות את זה אבל אם בעוד שלוש שנים אתה תרגיש או תגיע למסקנה שהדבר הכי נוח והכי פשוט והכי שקט וכדאי בשבילך זה לעשות עוד טרייד - אז הם מראש התחייבו כלפיך.

הצעד הכלכלי יותר יהיה לא לנצל את ההטבה הזו ולמכור את הרכב בעצמך ולהתמקח על רכב אחר ללא תלות בקודם.

עניין שלך - הם הציעו לך נוחות ולווא דווקא הנחה.

Pioneer TS-X150

פורסם

טרייד אין רגיל הוא עיסקה של נוחות תמורת כסף. הסוחר קונה את הרכב בפחות משוויו, ובתמורה לוקח על עצמו משימה שיווקית. לעומת זאת בהתחייבות לטרייד אין עתידי, הלקוח עשוי לקבל התחייבות מהסוחר לרכוש את רכבו ביותר משוויו האמיתי בעתיד. ובכן, מדוע שהסוחר יעדיף לתת את ההתחייבות הזו, במקום לתת עכשיו הנחה על הרכב החדש שערכה זהה? מאחר שבכך הוא מרוויח שהלקוח, שלכשעצמו פחות אכפת לו כיצד ימכור את רכבו הישן וממי יקנה רכב בעתיד, יחזור דוקא אליו. ובמקרה שהסוחר הוא גם היבואן והרכב באחריות יצרן, הסוחר גוזר קופון גם על היצרן בכך שהוא משפץ אותו על חשבון היצרן לפני שהוא מוכר אותו מחדש.

הבעיה היא חוסר הודאות שבהתחייבות לטרייד אין עתידי על רכב ששוויו אינו ידוע מראש. מבחינה משפטית, קרסו מקילים על עצמם לסגת מהתחייבותם, אם מימושה לא ישתלם להם. לכן יש חשיבות רבה למוניטין שלהם בהקשר זה, וקיוויתי שמישהו שהתנסה בעניין יוכל לחלוק עימנו את חוויותיו.

פורסם

1. עד עכשיו יצחק לוי דאג לזה שמחירי רנו יירדו חזק מאוד, גם בגילאי 3-6.

2. המחירים למגאן 2008 בטרייד אין של היבואן יותר גבוהים ממחירי השוק (אני לא נכנס לפרטי המבצע, רק מחיר הקניה).

שני הדברים האלה ביחד וכל אחד לחוד לא יתנו לקרסו להפסיד, גם ללא הנסיגה מהתחייבות בקניה עתידית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מחירה של מגאן משומשת מקרסו גבוה ממחירה הרגיל, עקב ההטבות הכ-ל-ו-ל-ו-ת ובעיקר האחריות לשלוש שנים שהם מציעים, שלדעתי עולה להם יותר כסף ממה שהטיפולים שאינם כלולים מכניסים. ובכל זאת מחיר המגאן אצלם נמוך מהמחירון, כמדומני. וזאת עוד לפני שהחשבנו את עלויות המכירה עצמה.

פורסם

מדוע אתה חושב, שליבואן הרכב עלות החלפים והעבודה, שהוא צריך להשקיע כדי לעמוד באחריות, עולים כמו שזה היה עולה לך?

הוא מוכר לך רכב מליסינג ב 50 אלף ש"ח (אחרי שכבר פעם אחת הוא מחר את אותו הרכב לחברת ליסינג ב X כסף, וקנה אותו בחזרה ב 50% מזה), אחרי 3 שנים "יקנה" (בתוספת תשלום מצדך על ההחלפה בטרייד אין לרנו יותר חדשה) את הרכב ממך ב 25-30 אלף ש"ח, ובדרך יתקן לך כמה דברים על חשבונו (לפי עלות החלפים מזערית) - הוא לא יפסיד שום דבר מהרווחים שלו ויזכה למוניטין האמינות המופתי.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כרגיל אנחנו תמיד עושים חשבון כמה זה טוב ליבואן במקום לעשות חשבון כמה זה טוב לי כרוכש.

טוב לי אבצע, ולא איכפת לי עם קרסו ירוויח גם.

ואני לא מחווה דעה בכלל אם המבצע הספציפי הוא טוב או לא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה - אני מבין אותו.

הבחור חושש לגבי התחייבות בנושא קנייה\טריד אין עתידי, כי הוא לא מבין, איך אפשר לעמוד בהתחייבות הזאת, עם כל ההטבות שקרסו נותנים.

בנוסף, הוא בטוח שמגאן מתקלקלת כל חודש , והתיקונים במסגרת האחריות + קניה במחיר המחירון בעוד X שנים ירוששו את היבואן.

אתה יכול להגיד שכל זה לא חלק מהחשבון של הרוכש, אבל הוא כן חושב שההתחייבות העתידית זה חלק מהחשבון שלו.

• תוכן חדש...