Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס על יבוא רכב שיוצר בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במיקרה של ייבוא רכב אספנות שארץ היצור שלו היתה ישראל האם יש לשלם עליו מכס מלא /חלקי או שהוא פטור.

חבר סיפר שהוא שמע על מיקרה שהגיע לבית- מישפט והשופט פסק שאין לשלם מכס מיכוון שהוא יוצר בישראל .

אם מישהוא מכיר את הנושא ויכול לעזור יבורך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בעקבות השאלה, שסיקרנה גם אותי, שלחתי מייל למכס:

שלום רב,

בכוונתי לייבא מחו"ל רכב מתוצרת ישראל (סברה ספורט) שנבנה בישראל ויוצא לחו"ל כחדש ע"י היצרן (חברת אוטוקארס מטירת הכרמל).

מה שיעור המס החל על רכב זה?

תודה,

קיבלתי תשובה(העתק-הדבק מהאתר שלהם) :

א.ג.נ.,

ייבוא רכב אספנות

שיעור המס לרכב אספנות נע בין 100%-115% (בהתאם לארץהייצור וארץ הייבוא) מערך הרכבלצורכי מס כפי שייקבע ע"י מעריך המכס בעתהשחרור.

* הבהרה: רכב המיוצר בארה"ב ומיובא ממנה במישרין, או לחלופין רכב המיוצר במדינות השוק המשותף ומיובא מהן במישרין - שיעור המס בגינו הוא 100% רכב המיובא ממדינה אחרת שיעור המס שיחול עליו הינו 115%.

סך המיסים שיחול בגין ערך הרכבכפי שייקבע ביום השחרור בלבד - ראה להלן - בתוספת עלויות הובלה וביטוח כפי ששולמו בפועל.לצורך השחרור עליך להצטייד במסמכים הבאים:

* רישיון יבוא - לפרטים נא פנה אל משרד התחבורה בטלפון 03-5657117או באתר www.mot.gov.il

* רישיון הרכבהזרמקורי. * חשבונית קניהמקורית.* תעודת שער וחשבון מטענים.* חשבון הובלהוביטוח ימי.

עם הגעת הרכב עליך לפנות אל בית המכס לשם תיאום בדיקה שתבוצעע"י שמאי / מעריךעפ"י המסמכים לעיל לאחר בדיקה פיזית יקבע שווי הרכב לצורכי מיסים. וועדת מעריכים/שמאי האגף יקבעואת רמת הרכב (ישנן 6 רמות לרכב אספנותבהתאם למצבו המכאני והחיצוני), לכן אין אפשרות לקבוע הערכה לרכב לצורך חישובמיסים לפני הגעת הרכב לארץ. ישלתאם עם בית המכס המשחרר את יום הגעת בעלהרכב לצורך הבדיקההנ"ל.

בעת הייבוא יש להגיש רשימון הכולל את כל מסמכי הרכב הכוללים: חשבון קניה מקורי, רישיון רכב זר מקורי, שטר מטען, רישיון ייבוא.

יש להגיש רשימון משולם על פי ערך החשבון ולאחר מכן תתבצע הערכה של שמאי רכב מוסמך לשם קביעת שווי הרכב לצורכי מיסים.

המידע הכלול במכתבנו זה, נכון ליום שליחתו וכפוף לכל השינויים העשויים לחול בתעריף המכס ומס קניה או בכל דין או נוהל אחר הנוגעים לעניין.

המידע הנמסר במכתב זה הינו מידע עזר בלבד ואין מידע זה, כולו או מקצתו, מחייב את אגף המכס ומע"מ.

בברכה,

יבוא אישי חיפה,

טל: 04-8354860 בין השעות 13:00-15:00

פקס: 04-8628469

בדוא"ל ניתן לפנות ל- [email protected]

לא ויתרתי:

תודה עבור המידע.

שאלתי היתה במכוון לגבי רכב מתוצרת ישראל שמיובא מחו״ל. האם חלים גם עליו מיסים? השאלה נובעת מכך שעל רכב מתוצרת ישראל להבנתי חל רק מע״מ כי יוצר במקור בארץ, ואין מדובר ביבוא אלא השבה.

תודה,

וענו לי:

א.נ.,

גם רכב שיוצר בישראל חייב באותם המיסים.

המידע הכלול במכתבנו זה, נכון ליום שליחתו וכפוף לכל השינויים העשויים לחול בתעריף המכס ומס קניה או בכל דין או נוהל אחר הנוגעים לעניין.

המידע הנמסר במכתב זה הינו מידע עזר בלבד ואין מידע זה, כולו או מקצתו, מחייב את אגף המכס ומע"מ/רשות המיסים.

בברכה,

כלומר מבחינת המכס, רכב שיוצר בישראל זה לא צפון אמריקה או אירופה ולכן חל עליו שיעור המכס הגבוה.

אשמח לשמוע דעה משפטית - האם יש כאן עילה לדרוש מס מופחת על רכב ישראלי ששב הביתה?

נמרוד

(אין לי באמת כוונה לייבא סברה. כמו שתיקי דיין אומרת בקו 5 - רק שאלתי)

פורסם

הסוגיה המסובכת לדעתי די פשוטה

עיקר התשלום למדינה ביבוא הוא מס הקניה ומע"מ . המכס הוא בשיעור נמוך של 7% אם אין לישראל הסכמי סחר עם אותה מדינת ייבוא ( ייצור )

מס קניה ממילא חל גם על מוצרים שמיוצרים בארץ הקודש, ואותו הדין חל על מע"מ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתעלק על הנושא מכיוון אחר: מה קורה במקרה של רכב שייובא לארץ, שולמו עליו כל המיסים ולאחר מספר שנים אני מייצא אותו למכירה בחו"ל. האם אני זכאי להחזר מיסים?

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
מתעלק על הנושא מכיוון אחר: מה קורה במקרה של רכב שייובא לארץ, שולמו עליו כל המיסים ולאחר מספר שנים אני מייצא אותו למכירה בחו"ל. האם אני זכאי להחזר מיסים?

מנסיון של קרוב משפחה, התשובה היא לא. אתה לא זכאי להחזר מיסים, מכיוון שהתשלום בעת כניסת הרכב ארצה אינו נשמר כערובה במכס (כגון הכנסת רכב ע"י תייר, בו הסכום מוחזר לתייר בעת היציאה מן הארץ.).

אומנם הוא מכר את הרכב לפני המון שנים , אולי דברים השתנו מאז.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ממש לא,

היה נסיון של חברות הליסינג לייצא רכבים לחול בכדי לפתור להם את הבעיה של כמות רכבים שלא נמכרת , וגורמת לכך להורדת המחיר ולהפסדים.

הם הבינו שללא החזר המיסים , אין סיכוי למכור ברווח בחול (הכוונה היא אפילו ירדן בכדי להוריד עלויות הובלה)

אולם באוצר התנגדו לכך בכל תוקף.....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...