Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התיעצות - הגבהת סוזוקי בלנו סטיישן

בלנו סטיישן
שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ברשותי סוזוקי בלנו סטיישן שנת 98 שמשמשת אותי גם כרכב עבודה, לכן הרכב כל הזמן עמוס בכ250 ק"ג מעבר לציר הגלגלים האחורי.

בגלל זה הרכב כל הזמן שקוע מאוד מאחורה, ואני מגרד כל במפר קטן וכל יציאה מחניה.

החלטתי להגביה את החלק האחורי של הרכב, את העבודה והחלקים הדרושים לכך אני הולך לעשות בעצמי, אבל אן לי נסיון בתחום ורציתי להתיעץ אתכם לגבי מספר דברים.

1. האם יש הבדל בין טבעות אקולון מעל לקפיץ, למאריך ברזל בחלק התחתון של הקפיץ?

2. בגלל שזוית המרכב תגדל ביחס לציר גלגלים האחורי, אבל העומס לא, אצתרך לכון את LSPV ( שסטום עוצמת בלימה בהעמסה ) האם זה ניתן ואם כן אך?

3. יש בעיה לעבור טסט ברכב מוגבה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעבר לבעיית גילוח הבמפרים, אתה מודע לזה שאתה הופך את הרכב שלך ללא בטיחותי בעליל,כן ?

אם אתה מעמיס על הרכב 250 קילו קבוע, למה לא לרכוש רכב שמיועד למשימות כאלה בדמות איזה פיק אפ או טנדרון דוגמת ברלינגו\פרטנר ושות' ?

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקום או בנוסף להגבהה כדאי לך להחליף לבולמים קשיחים יותר. זה יפגע מעט בנוחות הנסיעה כשהרכב ריק אבל הם יחזיקו יותר זמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעבר לבעיית גילוח הבמפרים, אתה מודע לזה שאתה הופך את הרכב שלך ללא בטיחותי בעליל,כן ? לא מבין למה לדעתך הרמת החלק האחורי של הרכב ב4-5 ס"מ תגרום לו להיות לא בטיחותי? הרי זה לא ישנה את מרכז הכובד בגלל שהרכב גם ככה כל הזמן עמוס כך שזה רק יחזיר אותו לגובהו המקורי.

אם אתה מעמיס על הרכב 250 קילו קבוע, למה לא לרכוש רכב שמיועד למשימות כאלה בדמות איזה פיק אפ או טנדרון דוגמת ברלינגו\פרטנר ושות' ? לא מצעתי משהוא שיעמוד בדרישות שלי מבין כל הפיקאפים שיש בארץ כולם לא אמינים בצורה מחרידה.

ניסיתי גם מספר טנדרים כמו איסוזו איפון, מצובישי מגנום וכו' וגם בהם או הם ממש לא אמינים כמו המגנום או שצריכת הדלק ( סולר ) ממש מוגזמת כך שגם הם לא מתעימים לאופי העסק שלי

עידן

למה להחליף בולמים לקשיחים יותר ? אני 90K קילומטר נוסע אם המקוריים ובינתים לא התעוררה איזו בעיה איתם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בפעם המי יודע כמה: בולמים לא משפיעים על גובה הרכב, אך ורק הקפיצים.

לעניינך, אתה מתעלל ברכב ופוגע בבטיחותו בצורה משמעותית. רכבך לא אמור לשאת מסע כבד באופן קבוע, הוא לא מיועד לכך.

הגבהת הרכב אולי תחזיר לו את גובהו המקורי אך תגרום לעומס יתר על הקפיץ ושינוי מרכז הכובד של הרכב באופן קיצוני.

אם אתה נעול על העניין ואנטי-טנדרונים דבר עם המעבדה לרכב בחולון, הם מבצעים הגבהות לרכבים פרטיים ככל הידוע לי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איתמר, לא מבין למה אתה אומר שהרכב לא בנוי להיות מעמס? לפי היצרן כושר ההעמסה המקסימלי של בלנו סטיישן הוא כ700 ק"ג.

אני מעמיס 200-250 ק"ג + המשקל שלי בסביבות 90 ק"ג.

רק כאשר הוספתי יותר מ250 ק"ג נוספים על הספסל האחורי ובמהירות של 100 קמ"ש ובשקיע חזקה בכביש, הגעתי לסוף מהלך הבולמים. כך שלא ממש ברור לי למה לדעתך אני מתעלל ברכב?

חוץ מזה יש הרבה סדנעות שעוסקות בהגבהה והנמכה של רכבים למיניהם, חלק מאותם רכבים אפילו מקבלום אישור משרד התחבורה לאותם הגבהות או הנמכות, ובחיים לא שמעתי על משהוא שפירק הגבהות באיזה רכב שטח בשביל לעבור טסט.

לדעתך יבצר עומס יתר על הקפיץ, גם פה לא הבנתי למה ?

לגבי מרכז הכובד הרי כשהרכב יחזור לגובהו ללא העמסה ולצורה מאוזנת בין הצד הכדמי לאחורי, מרכז הכובד יהיה בדיוק כאילו שהאוטו לא מעמס זות אומרת שמרכז הכובד יהיה במקומו הטבעי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...