Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וגם את הגומי.

תגידו אתם, אם אתם חושבים שנאכל, הנכסתי גם על הדרך כבל חשמל 3X1.5 NYY, מה שכן, הצינור גומי יצא נקי מאוד מאוד!

אני ממשיך למהול,כרגע על 3% גג.

DSC08510.jpg

DSC08511.jpg

DSC08512.jpg

DSC08513.jpg

DSC08514.jpg

DSC08515.jpg

DSC08516.jpg

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חחח.. תכניס לשם גם חצץ!

חברה מספיק עם כל הנסיונות. תתיעצו עם מטלורג או מומחה חומרים כלשהו, ומתמטית הוא יוכיח שמתנול לא עושה דבר.

פורסם
חחח.. תכניס לשם גם חצץ!

חברה מספיק עם כל הנסיונות. תתיעצו עם מטלורג או מומחה חומרים כלשהו, ומתמטית הוא יוכיח שמתנול לא עושה דבר.

גם אם הוא לא עושה כלום מבחינת החיסכון/ביצועים- לפחות הוא שומר על המערכת נקייה וזה גורם שהביצועים ישארו כמו שהיו בתחילת חייו של הרכב (כמובן בתלות לטיפולים תקופתיים)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
נכון מאוד. לכן פתחתי את השרשור הזה. גם לחסכוך בדלק וגם לשמור על הרכב.

אני רואה שכולם פותחים דיונים דומים וכולם על שימוש במתאנול(שאולי יכול ליגרום נזק לפלסטיקה וגומיות)

למה אף אחד לא בודק את האתנול?

איפה אפשר ליקנות אתנול במרכז? לצורך ניסוי בגרנדה שלי?

ונ.ב- מה בנוגע לכהל 95% שנימכר בסופרים? אפשר להישתמש?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אני רואה שכולם תופחים דיונים דומים וכולם על שימוש במתאנול(שאולי יכול ליגרום נזק לפלסטיקה וגומיות)

למה אף אחד לא בודק את האתנול?

איפה אפשר ליקנות אתנול במרכז? לצורך ניסוי בגרנדה שלי?

ונ.ב- מה בנוגע לכהל 95% שנימכר בסופרים? אפשר להישתמש?

כבר בדקו. תקרא שוב.

אלכוהל יקר קצת לא?

פורסם
כבר בדקו. תקרא שוב.

אלכוהל יקר קצת לא?

כן - משהוא כמו 14-18 שקל לבקבוק ליטר (כמו מחיר ערק)

אבל זה רק בשביל הבדיקה לפני שרצים להזמין גלון 18 ליטר מחיפה.

האם 5% מים בליטר בקבוק ישברו את גב הגמל?(ואני בספק עם בדלק שמים לנו פחות)

פורסם

לאחרונה יצרתי קשר עם מספר חנויות וספקי כימיקלים בבקשה לרכוש מתנול \ אתנול.

המחירים היו מופקעים מאוד, על סף הבלתי יאמן.

יצרתי קשר עם ספק בפתח תקווה שמוכר מתנול אנליטי (למעבדות) ולא המתנול המכני של חן שמואל , הוא רצה על ליטר 25 שקל!!!

וליטר אתנול הוא מוכר ב-45 שקל.

זה חולני וזה יקר כל כך, פשוט לא הגיוני.

התקשרתי גם לעוד כמה שדיברו איתי אפילו על סכומים גבוהים בהרבה.

ככל הנראה, אאלץ לחתום יום חופש ולנסוע ספיישל בשביל לרכוש כמות מתנול גדולה ולמכור לכל מי שירצה.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

חברים, אני כנראה בשלישי הולך להביא מתנול לאזור מרכז.

אני מוגבל בגג עשרה אנשים שיצטרפו לרכישה.

כל מי שמעוניין שיצור איתי קשר בטלפון 052-7022996

דולב.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בעזרתו האדיבה של דולב שמתי את ידי על 18 ליטר של מתנול.

2 הפציינטים לניסוי הם מאזדה MX5 שנת 2007 עם 68K ק"מ וטויוטה קורולה שנת 1993 עם 73K ק"מ (הייתה כוונה גם להכניס לניסוי מאזדה 6 שנת 2008 עם 100K ק"מ אבל בעליה סירב להשתתף בניסוי).

הכנסתי בערך ליטר אחד לכל מיכל (מלא) של הרכבים שזה בערך 2% מהילה. אני לא נוסע הרבה אז יקח לי כמעט חודש לסיים את המיכל.

כרגע במאזדה מרגישים שיפור לטובה מבחינת כח (יותר בהתחלה, פחות עכשיו, אולי זה בכלל פסיכולוגי).

בטויוטה לעומת זאת הרכב מגיב פחות טוב, הרכב מגמגם ומפיל טורים למאית השניה (אין סימפטום קבוע, לפעמים זה קורה במאמץ, לפעמים בשיוט, לפעמים בעמידה).

את המיכל הבא לקורולה אני אשים בלי מתנול, אם הבעיה תפסק אז כנראה שהרכב לא מצליח לתקן את ההצתה (לא מזהה שיש דלק בעל אוקטן גבוה יותר), אם הבעיה לא תסתדר אז אני כנראה אאלץ להחליף פילטר דלק.

2 הרכבים הולכים לעבור טיפול בחודשיים הקרובים (שכולל החלפת מסנן דלק יזומה).

רכשתי את המתנול כדי לנקות את מערכת הדלק ולא בשביל לחסוך בדלק/להוסיף כח, לכן אין לי כוונה להמשיך לרכוש מתנול אחרי שאני אסיים את המיכל הזה.

אחזור לעדכן בקרוב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אחרי העדכון של אלעד גם אני רוצה להגיב קצת :)

השבוע עברתי טסט לאחר שבפעם הראשונה (שבוע שעבר) נכשלתי על זיהום אוויר.

תוצאות CO בסקר : לפני השימוש 0.54 (התקן עומד על 0.5) אחרי השימוש 0.04.

יש עוד כמה שינויים חיוביים שאותם אציג כאן מחר (הטפסים ברכב, בשעה כזאת אין לי כח להוריד את הכיסוי ).

אבל נקודה שרציתי להציג בפניכם-

אצלי אני לא מרגיש כל כך את תוספת הכח , אבל אני שם לב שעם מתנול ברכב יותר מושך קדימה ברגע שאני מרים את הרגל מהדוושה.

התחושה המועברת היא שהאוטו יותר זורם.

מה גם, אני מוצא את עצמי מקטין את זווית הרגל על מנת לשייט על 95 (מהירות הסגולה שלי :D ).

התחושה הכללית טובה בהרבה ואני די מרוצה.

היה שווה את ההשקעה.

רוצה להודות לכל מה שהצטרף לרכישה ובכך בעצם הפך אותה למשהו רלוונטי.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
אבל אני שם לב שעם מתנול ברכב יותר מושך קדימה ברגע שאני מרים את הרגל מהדוושה.

התחושה המועברת היא שהאוטו יותר זורם.

אתה חולמת. בעת עזיבת הרגל מדוושת התאוצה אין הזרקת דלק כלל, לא בנזין ולא מתנול :roll:

אגב, זה מאוד משעשע לקרוא על אלה שדיווחו על "שיפור בביצועים" כשהם למעשה דיללו את הדלק בחומר בעל ערך קלורי נמוך יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...