Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 1.6 VS אוקטביה 1.4TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ההתלבטות היא בין הרכבים שבכותרת.

שניהם ידניים ושניהם חדשים (2011).

הגולף היא ידנית כאמור, עם מנוע 1.6 הישן, 5 הילוכים, 7 כריות אוויר ו-5 כוכבים במבחני ריסוק.

האוקטביה, ידנית גם כן, היא עם מנוע 1.4TSI ויש לה 6 הילוכים ורק 4 כוכבים במבחני ריסוק, כמו כן הביטוח שלה קצת גבוה יותר.

הרכב מיועד לנהג בלבד או נהג + נוסע אחד ב-90% מהזמן. ולהסיע 4 אנשים בשאר הזמן.

נסיעות יום-יומיות מהמרכז לאיזור הרי ירושלים.

שתיהן במחיר זהה.

אשמח לשמוע תגובות בעד ונגד כל אחד מהם.

*רכבים אחרים אינם אופציה.

תודה!

פורסם

אני בעד האוקטביה: תוספת ההילוך ה6 משמעותה חיסכון נוסף בדלק, על החיסכון שכבר קיים ביחס ל1.6 הוותיק, ה 1.4 TSI גם יותר שקט והסל"ד בשיוט יותר נמוך. שלא לדבר על ביצועים עדיפים בהרבה מבחינת המומנט- הכרחי בנסיעות הרריות.

אם אני לא טועה, האוקטביה קיבלה רק 4 כוכבים למרות שהיא מבוססת על הגולף, מפני שקבלת הכוכב ה5 היה מותנה במס' כריות אוויר יותר גבוה בסטנדרט האיבזור האירופאי (גרסת הבסיס באירופה היתה עם 4 כ"א בעוד שההתנייה לכוכב 5 היא 6 כ"א). כדאי לבדוק היטב באתר NCAP מה הסיבות להורדת הכוכב ה5 ולהשוות אותו לגולף 2005.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

YA_PL: אתה טועה ומטעה וחבל. היא פשוט הציגה תוצאות פחות טובות, ללא קשר להוספת כ"א שהוספו בכלל במקום שבו לא היה כשל במבחני הריסוק. זה שאתה מפנה לאתר זה יפה, אבל תבדוק מראש לפני שאתה מניח הנחות...

נקמיצ'י: אם הכוכב לא משמעותי בעיניכם הייתי הולך על האוקטביה. מרווחת יותר, תא מטען עדיף, ומנוע עדיף.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לנסיעות יום יומיות מהמרכז, להרי י'ם - אני חושב ש"הכוכב" ניהייה קצת יותר משמעותי ממה שצויין פה.

כ"כ - "מה שלא תעשה" - הגולף יותר איכותית מהאוקטביה מבחינת הרכבה ואולי גם מבחינת שיכוך הרעשים (היא יותר טובה למשל מהג'טה בעלת המנוע הדומה).

מבחינת המנוע - יתרון מוחץ לאוקטביה (סחיבה + הספק).

alfa 156 2.5.

פורסם

bar72,

היה זכור לי שהיה פה בעבר מישהו שאמר את ההסבר הזה ללמה האוקטביה קיבלה בזמנו רק 4 כוכבים (המבחן בוצע רק עם 4 כ"א) וזה מה שהוא כתב (את ההסבר מהודעתי הקודמת). לכן פתחתי ב"אם אני לא טועה" והדגשתי את הצורך לבדוק באתר NCAP.

לפני הכתיבה של הודעתי הראשונה חיפשתי באתר NCAP איך דירגו אז את הכוכבים ועל סמך מה/ מהו מרכיב אביזרי הבטיחות בציון ולא מצאתי איפה ההסברים. ייתכן ואתה צודק, ואני חוזר בי אם אכן טעיתי.

ועדיין, אני חושב שהאוקטביה עדיפה בגלל המנוע- גיר והשימושיות שלה. אציין שמעולם לא ישבתי בגולף אבל אני אוהב שימושיות ויעילות יותר מנוחות וחומרים (אני חושב שאני היחיד שהוא בן 21 שחושב שסטיישן ידני זה השילוב האולטימטיבי, ואפילו יפה יותר בעיצוב, ושסדאן זה בזבוז).

מה עם נסיעות מבחן לצורך השוואת "חומרים רעשים ונוחות?".

פורסם

האמת שאחרי שישבתי בגולף 6 ובאוקטביה האוקטביה דווקא הרגישה יותר איכותית ותא הנוסעים של הגולף לא היה ללא רבב. אני דווקא ראיתי כמה דברים קטנים שהרגישו פחות טוב מדורות קודמים כמו תא הכפפות לדוגמא וזה שהבד שתפרו מאחורי הכסאות הקדמיים הוא איזה דמוי עור מגעיל כזה ולא בד כמו בשאר הרכב. לכן זאת לא הייתה נקודת הכרעה.

האוקטביה סחירה?

פורסם

סחירה- כן. לגבי שמירת ערך הרי כבר נאמר שהנבואה ניתנה לשוטים. זה גם לא אותו מנוע כך שגם קשה לדעת איך השוק יד 2 יתייחס אליהם.

בהסתכלות לאחור לכיוון שנים 2002 עד 2005 הגולף שומרת טוב יותר משמעותית על ערכה (במחירונים) בהשוואה לאוקטביה, מ2005 הפער די מצטמצם.

פורסם
:?:סליחה על הבורות הרגעית, אבל מה ההבדל בין סחירות לשמירת הערך?

פורסם
:?:סליחה על הבורות הרגעית, אבל מה ההבדל בין סחירות לשמירת הערך?

סחירות = מידת הביקוש לרכב.

שמירת ערך = בכמה אחוזים יירד ערכו של הרכב מדי שנה במחירון והיכולת למכור במחיר הקרוב ביותר למחירון לאותה עת.

פורסם
האמת שאחרי שישבתי בגולף 6 ובאוקטביה האוקטביה דווקא הרגישה יותר איכותית ותא הנוסעים של הגולף לא היה ללא רבב. אני דווקא ראיתי כמה דברים קטנים שהרגישו פחות טוב מדורות קודמים כמו תא הכפפות לדוגמא וזה שהבד שתפרו מאחורי הכסאות הקדמיים הוא איזה דמוי עור מגעיל כזה ולא בד כמו בשאר הרכב. לכן זאת לא הייתה נקודת הכרעה.

האוקטביה סחירה?

שלום,

ברשותי גולף 6 1.4TSI וגולף 5 1.6. בגדול, על אף שלא מדובר באוקטביה, הגולף 5 1.6 עושה את העבודה בעליות ובמישורים (חיפאים שנמצאים הרבה מאוד בתל אביב) מהסיבה שמשודכת אליו תיבה מעולה - תיבת ששת ההילוכים הפלנטרית ששירתה את הקונצרן מעט וחבל. עם תיבה ידנית אני בטוח שהאוטו יעלה יופי, לכן אין לקבור את האופציה כ"כ מהר. נכון, המנוע חלש יחסית, אבל בשילוב עם גיר ידני הוא יעשה את העבודה כראוי.

מנגד, השילוב עם מנוע 1.4 טורבו מנצח ללא ספק, גם מבחינת הצריכה, גם מבחינת הנוחות במהירות שיוט וגם מבחינת חווית הנהיגה. כמו שאמרת למעלה, יש תחושה של ידיה באיכות ההרכבה בגולף 6, וציינתי את זה באחד הפוסטים לאחרונה. השוותי מעט בין שני הגולפים והחומרים שהשתמשו בהם בגולף 6 מעט גסים יותר, מעט נעימים פחות... אין ספק שהקיצוץ שהקונצרן היה צריך לעשות בעלויות הייצור צריך להתבטא איפשהו... דיברת על הכיסוי דמוי העור, אז הוא קיים גם בגולף 5, אל תתרגש. מה שמעצבן זה שצ'מפיון בוחרים להביא את גרסת הבסיס ולמכור אותה במחיר מעט מופקע, שאחד הסימנים הוא אותם כיסויים לא אטרקטיבים, מה שחבל כי פיצ'רים קטנים כמו כיסים בגב המושבים אשר נכללים במחיר היו יכולים להיות תוספת נחמדה...

בעת הרכישה בחנו גם את האוקטביה ולי היא דווקא לא הרגישה איכותית יותר מגולף, אלא להיפך - הרגישו דווקא את ההבדל בין שני היצרנים, אבל עדיין לדעתי מדובר באחד הרכבים הטובים בסגמנט, שנראה גם טוב בנוסף. אני הייתי בוחר באוקטביה, מגרד עוד קצת ומוסיף לא גלגלי מגנזיום מקוריים והופך אותה למשפחתית מעניינת מאוד, בייחוד לאור הגיר הידני.

רק שאלה קטנה - לא הרגשת שהמושב של הנהג ובגלל, מאוד צר באוקטביה? יש מעין בליטות כאילו ספורטיביות שצידי המושב עלמו (לא המשענת), מה שהופכים את הישיבה למאוד "לחוצה".

פורסם

תודה על התגובה המאוד מועילה.

בקשר למושבים - אז האמת שלא הרגשתי את הלחץ בצדדים. יש לי המון שעות מאחורי ההגה של האוקטביה - בסה"כ די נוח לי חוץ מ-2 בעיות מעצבנות:

1. אדים על השמשה בצורת משולש מעל פתח תא הכפפות האמצעי שיש הבדלי חום בין הבחוץ לבפנים - שפשוט לא יורדים.

2. המושב לא צר לי - אבל הוא קצת ארוך לי החלק האחורי של הברך עדיין נוגע בכסא - הצלחתי לפתור את זה בזמנו על ידי כיוון הכיסא.

בכל מקרה, אני חושב שהייתי מעדיף את המנוע של האוקטביה בגוף של הגולף. הבעיה שזאת תוספת של 20 אש"ח שאין לי לכן אני מתלבט כל כך ביניהן.

בכל מקרה אני חושב שהעובדה שהגולף 1.6 היא שאריות מלאי והרכב אינו מיובא יותר גם חשובה, בעיקר מבחינת סחירות עתידית.

(בכל מהקרה אין לי ספק שאם ארכוש TSI שארצה למכור יגידו לי - הא.. זה מנוע בעייתי, עדיף 1.6 ואם ארכוש 1.6 - יגידו לי - שמע, המנוע הזה כבר לא הולך..)

מה שכן הכוח הזמין של ה-TSI פשוט ממכר.

מה הצריכה של המנוע 1.4 אצלך?

פורסם
תודה על התגובה המאוד מועילה.

בקשר למושבים - אז האמת שלא הרגשתי את הלחץ בצדדים. יש לי המון שעות מאחורי ההגה של האוקטביה - בסה"כ די נוח לי חוץ מ-2 בעיות מעצבנות:

1. אדים על השמשה בצורת משולש מעל פתח תא הכפפות האמצעי שיש הבדלי חום בין הבחוץ לבפנים - שפשוט לא יורדים.

2. המושב לא צר לי - אבל הוא קצת ארוך לי החלק האחורי של הברך עדיין נוגע בכסא - הצלחתי לפתור את זה בזמנו על ידי כיוון הכיסא.

בכל מקרה, אני חושב שהייתי מעדיף את המנוע של האוקטביה בגוף של הגולף. הבעיה שזאת תוספת של 20 אש"ח שאין לי לכן אני מתלבט כל כך ביניהן.

בכל מקרה אני חושב שהעובדה שהגולף 1.6 היא שאריות מלאי והרכב אינו מיובא יותר גם חשובה, בעיקר מבחינת סחירות עתידית.

(בכל מהקרה אין לי ספק שאם ארכוש TSI שארצה למכור יגידו לי - הא.. זה מנוע בעייתי, עדיף 1.6 ואם ארכוש 1.6 - יגידו לי - שמע, המנוע הזה כבר לא הולך..)

מה שכן הכוח הזמין של ה-TSI פשוט ממכר.

מה הצריכה של המנוע 1.4 אצלך?

שלום,

כמה דברים:

אכן יש את שאלת הסחירות העתידית, אבל לדעתי לגולף יש את הנישה והמוניטין משלה, כך שלא משנה אם מדובר בגיר ידני או לא, או במנוע טורבו או לא, לאוטו יהיה שוק... בייחוד לאור העובדה שבארץ אוהבים את מנועי ה-1.6. לדעתי לא תהיה לך בעיית סחירות, תמיד יהיה מי שיחפש את המנוע המדובר, ואם הרכב יהיה שמור וכו', אני לא הייתי דואג מעניין הסחירות.

לגבי צריכת הדלק - אני אומר לך את האמת, לא בדקתי. הסיבה הפשוטה היא שלדעתי אין ממש הבדל בין מנועי ה-1.6 למשל, למנועי ה-1.4 TSI. ייתכן מאוד שה-TSI יותר חסכוני במידה כזאת או אחרת, אבל בקיץ, עם מזגן, בעליות, הרכבים יזללו בערך את אותה כמות של דלק, ללא הבדל משמעותי ולכן אני חושב שבדיקת הצריכרה היא מיותרת. אני לא זוכר מה נתוני היצרן לנסיעה משולבת, אבל כל עוד יוצא שבנסיעה משולבת הרכב יצרות משהו כמו 1-8 או 1-9 זה אחלה. מה שכן חשוב מבחינתך הוא החיסכון שתיתן האוקטביה בנסיעה בין- עירונית בשל תיבת 6 ההילוכים שמשודכת אליה, כך שלא משנה אם המנוע חסכוני קצת יותר או קצת פחות, אין עוררין שהרכב יצרוך פחות דלק מהגולף בנסיעה בין-עירונית (שלא נדבר על שקט בנסיעה), אם נתעלם כמובן מהעובדה שכביש 1 פקוק 90 אחוז מהזמן :lol:

כמו שציינת, ביצועי המנוע הם אכן מעולים, אני מסכים איתך. אני נוסע בעליות ב-70 קמ"ש על משהו כמו 1500-1600 סל"ד והמנוע פשוט דוחף קדימה, הוא כאילו רוצה שתלחץ עוד על הדוושה... כמו שאמרתי ממקודם, בנוסף לחיסכון שתקבל בדלק, בשל ההילוך הנוסף, כמובן שמדובר בחוויית נהיגה - נראה לי שאתה רוצה להיכנס כל בוקר לאוטו שיהיה לך חשק לנהוג עליו, ומנוע TSI בשילוב גיר ידני בטוח יעשה חשק.

כמו שעוד אמרתי מקודם, כמובן שהאוקטביה לא חפה מפגמים - לדעתי המושב צר מידי, כמובן שאם לך הוא בסדר זה לא רלוונטי, איכות ההרכבה נמוכה מפולקסווגן (אך עדיין מספיק טובה), הרכב קיבל רק 4 כוכבים במבחני ריסוק מה שמאוד איכזב, בעיית האדים שקראתי עליה גם בפורום הטכני וכמובן הביטוח היקר...

בגדול אני מבין מאוד את הדילמה שלך - מחד עומד רכב שנחשב לאמת המידה בקבוצה, שהוא סוג של סמלל סטטוס, בטיחותי, נאה (אין מה לעשות האצ'בק זה האצ'בק), סחיר, ועוד. מנגד עומד רכב מעט פחות מלוטש, אולם כזה שיכול לגרום לך לחייך כשאתה יוצא לעקיפה, פחות בטיחותי ויותר "משפחתי". לגבי איכויות נסיעה אני רק צריך להוסיף שבגולף 6 איכות הנסיעה דומה לזו שבגולף 5 - נוקשות גרמנית שכזאת. נסעתי על רכבים יותר נוחים (פורד פוקוס דור 1 למשל) ופחות נוחים (יונדאי I30, שנוחות הנסיעה בה לא הייתה רעה אבל הייתה קופצנית יותר באופן מפחיד לעיתים), והגולף ממוקמת איפשהו באמצע, אבל בגדול מספקת איכות נסועה טובה. את האוקטביה אני לא יודע להעריך מבחינת איכות נסיעה, אני מציע שתקרא מבחני דרכים, על האוקטביה ועל הגולף יש אפילו מצולמים או באתר של אוטו או באתר של הגה.

בגדול אם לא לחוץ לך רכב מהיום למחר אני מציע שתבצע נסיעת מבחן על שני הרכבים ותראה ממי אתה מתרשם יותר ומה תאהב יותר, רק ככה תוכל לקבל את ההחלטה הטובה ביותר מבחינתך. ניכר שאין פה החלטה אחת "טובה", כי לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות, למרות שליבי נוטה יותר לכיוון האוקטביה...

2 שאלות נוספות - מהי רמת הגימור באוקטביה? (הבסיסית ביותר? האם יש הבדל במחיר בין שני הרכבים?), מה מחירה של האוקטביה TDI ומה נתוני המנוע הזה? האם הוא רלוונטי?

פורסם

בבעלותי אוקטביה חדשה 1.4 גיר ידני 6 הילוכים ובעבר היה לי גולף 1.6 ידני שנת 02 .

למרות שלא מדובר בגולף החדשה המנוע הוא אותו המנוע אז יש לי אפשרות לעשות השוואה, מבחינת סחיבה ברור שאין ספק שהאוקטביה מנצחת ובגדול גם מבחינת שימושיות הרכב הרבה יותר מרווח ובעל תא מטען ענק עם דלת חמישית, בניגוד לקודמיי אני חושב שהמושבים הקדמיים של האוקטביה מצויינים והרבה יותר טובים משל הג'טה למשל

לגבי איכות הרכבה האוקטביה החדשה הרבה יותר איכותית מהגולף הישנה לגבי הגולף החדשה אין לי מושג אבל אני בטוח שלא פחות מהאוקטביה אבל האכזבה הגדולה שלי מהאוקטביה היא תאמין או לא היא צריכת הדלק בנסיעה מתונה משולבת עם מזגן היא בקושי עושה 1ל13 עם מנוע בנפח 1.4 ו6 הילוכים זה מאוד מאכזב, עם הגולף הישנה עם מנוע מיושן ורק 5 הילוכים הייתי מגיע ללא מזגן לצריכה ממוצת של 1ל14 לידעתך

:mm_cool:
  • תוכן חדש...