Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן של 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

FOREVER 95.

האוטו אצלי כבר עבר 2000 ק"מ.

כשקניתי את הרכב מד השמן הראה מכסה מלאה.

מי שמכיר את ה-205 יודע שיש גבול של מכסה מלאה שנתחם בשתי מחיצות וגבול של מינימום שמן שגם הוא מופרד לשתי מחיצות.

ובכן, לאחר כ-2000 ק"מ מד השמן מראה ירידה של כרבע במחיצה הגדולה.

מכיוון שאין לי מושג בכמה ליטר מדובר שאלתי היא האם זה טבעי שמנוע שורף כך שמן?

מעבר לכך, המנוע לא צורך מים ולא הוספתי שום מים בתקופה הזאת, אבל בדקתי את המים ברדיאטור אחרי נסיעה ונראה לי שגיליתי מעט שמן (לא בטוח).

שפתחתי את מכסה הראדיטור אחרי נסיעה של 45 דקות לא ראיתי שום קצף או ריבוי של בועות אך הייתה בועת אויר אחך שהתמוססה למעלה. וחוץ מזה בפקק של הרדיאטור ראיתי נקודת שמן שחורה,ממש קטנה, באמצע הפקק.

יכול להיות שמדובר בראש מנוע? :shock:

חוץ מזה האוטו לא מראה סימנתי התחממות וזה אחרי נסיעה פקוקה עם מזגן.

תשובות מבעלי נסיון יתקבלו בברכה :)

פורסם

סע רגוע ואל תכניס שטויות לראש. אם תנסה לבדוק שמן מיד אחרי נסיעה תמיד תראה ש-"חסר" שמן. כאשר שמן נכנס לנוזל קירור זה יראה כמו שמנת בצבע חום...ולא כתם קטן על הפקק.

פורסם
סע רגוע ואל תכניס שטויות לראש. אם תנסה לבדוק שמן מיד אחרי נסיעה תמיד תראה ש-"חסר" שמן. כאשר שמן נכנס לנוזל קירור זה יראה כמו שמנת בצבע חום...ולא כתם קטן על הפקק.

כן, אבל אחרי נסיעה שאני פותח מכסה פקק של הראדיאטור אני רואה מעין כתם שמן במים ( נראה לי, אני לא בטוח).

כשאני בודק מים לפני נסיעה צבעו של המים הוא ירוק-כחול.

נראה לי שבלית ברירה, אני אקח את הרכב למוסך.

פורסם

קח את האוטו למוסך אבל לא מהסיבות האלה כי

בגלל הרתיחה שהנוזל קירור והשמן אמורים להגיע אליה אמורים להתערבב וליצור נוזל בצבע חום

ואם אתה אומר שיש רק כתם במיכל אז זה לא הסיבות שאתה חושב עליהן

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
קח את האוטו למוסך אבל לא מהסיבות האלה כי

בגלל הרתיחה שהנוזל קירור והשמן אמורים להגיע אליה אמורים להתערבב וליצור נוזל בצבע חום

ואם אתה אומר שיש רק כתם במיכל אז זה לא הסיבות שאתה חושב עליהן

אולי אני לא מסביר את עצמי נכון, אז תסלחו לי :lol:

אחרי נסיעה, ישנה איזושהי תערובת במים שקשה לי לתאר אותה, מעין עיסה, זה נראה לי לא תקין.

מה שמוזר הוא שהנורית של החום מנוע לא נדלקת וזאת לאחר נסיעה בתוך העיר עם מזגן.

השמן במד שמן נראה לי בסדר וכמעט שאין בועות במי הראדיטור. לא יודע מה לומר, אני רחוק מלהיות מבין בזה.

וצריכת השמן שלי? נראה לכן סביר?

פורסם

גם אם יש משהו ברדיאטור זה אולי טיפות שמן וזה שטויות או חומר צף אחר אם זה היה רציני היה לך עיסה חומה או טחינה או משהו כזה..

אל תשכח שזה רכב בין 9 ושהוא לא מושלם אולי יש משהו קטן אבל אתה לא אמור להילחץ מזה.

אם יש לך כסף לבדיקה במוסך סבבה רק שים לב שלא ילבישו לך דבים כי לפי דעתי אין בעיה רצינית.

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

יש לי 205 מודל 96 - בין 2 טיפולי 10 אלף שעשיתי לו לא מילאתי שמן בכלל, אבל לפני הטיפול האחרון הוא היה ממש קצת למעלה מהמינימום, מה שאומר שיש מצב שכל 2500 ק"מ בערך יורד רבע, ככה שזה סביר ונורמלי לרכב בגיל הזה (ותאמין לי אין שום בעיה עם הרכב שלי הכל פיקס).

פורסם

לגבי האכילת שמן ברכבים האלו יש למנועים "מחלה" שהגומיות אטימה של השסתומים

מתבלות והשמן הולך לאיבוד-תחליף זה ייעלם ברוב המקרים...

אתה משתמש במים ירוקים? אולי המערכת מלוכלכת וצריכה ניקוי ראדיאטור.

מניסיון אישי במוסך המרכזי בפחחייה בזמנו חיבלו לי ברכב בכוונה ושפכו לי שמן לתוך הראדיאטור אחר כך הם טענו שהלך ראש מנוע ורצו 3 אלף שקל! :evil: -והכל בגלל שאבא שלי התרעם על כך שהרכב היה שם שבוע ועוד לא נגעו בו בכלל על תיקון מכה קטנה...

בקיצור יכול להיות גם שבעל הרכב הקודם שטעות שפך טיפה שמן למים\מתדלק בטעות שפך

טיפה שמן למים ואז שם לב והפסיק לשפוך....

שטוף את המערכת הקירור והראדיאטור וסע לשלום-רק אך תעשה את זה לבד כי צריך לנקז

אויר מהמערכת קירור בסוף הפעולה...

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

חברים, תודה על התגובות.

אני קיבלתי את האוטו עם מים ירוקים. לפני נסיעה המים נראים ירוקים לגמרי.

אחרי נסיעה, כשאני פותח בודק את מי הרדיאטור החלק העליון שלהם נראה לי קצת שומני וסמיך, אולם אחרי נסיעה ארוכה המים לא מעלים קצף אך שמתי לב לבועה אחת מבצבצת אחרי שהאוטו עסר נסיעה ארוכה והתחמם. שוב נורת החימום לא נדלקת, אבל כמו שאתם יודעים ב-205 יש רק נורת חימום ולא מד חום (באסה...)

חייב לציין שלא נגעתי במים אחרי 2000 ק"מ ומד המים לא השתנה.

מד השמן ירד ממכסה מלאה לרבע-חמישית פחות אבל בינתיים אין שום צורך להוסיף שמן.

מעבר לזה, הרכב נוסע מצוין ואני לא מרגיש שום בעיות סחיבה.

בזמנו שלקחתי את הרכב למוסך לבדיקה הוא שאל אם החליפו ראש מנוע משום שהראש מנוע נראה חדש.הוא רק הציץ במנוע. האם זה ייתכן שהוא יכול לדעת מבלי לבדוק אלא רק להביט בצורה מאוד כללית?

בקיצור כפי ששמתם לב בוודאי אני מאוד נוטה לפקפק במוסכניקים, ואין לי ממש אימון בהם, אבל כפי שאתם יודעים מוסכניקים בארצנו הם לא שיא האמינות (מה לעשות...), בגלל זה אני

מציק" לכם פה שאלות שאולי ישמעו לכם מוזרות או נאיביות.

פורסם

מנוע לא יכול לעבוד בלי לשרוף מעט שמן.... יש מנועים ששורפים יותר ויש שפחות... מנוע 2L של פולקסווגן חדש לחלותין יכול לפי תקן לשרוף עד ליטר אחד ל1000 קילומטרים (כן כן אלף לא עשרת אלפים) כל זאת כמובן גם בהתאם לאופי הנסיעה!

בברכה

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...