Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לעונים.

בואו נגיד ככה:

נניח ודפקו אותי בפן החוקי - כלומר נניח והפרישו לי את המינימום שבמינימום שמתיר החוק.

עבדתי שנה וחצי. הרווחתי X שקלים כל חודש.

כמה פיצויים אני צריך לקבל? הבנתי שאכן החתימו אותי על סעיף 14. מה זה אומר?

אגב, עבדתי במשרת סטודנט בתחום ההיטק.

פורסם

מה זה משנה איפה עבדת, אם אתה סטודנט או איך קוראים לאחותך?

בקש מחשב השכר שלך פירוט של חישוב הפיצויים. לחלופין, תן למישהו שמבין בחשבות שכר (רמז, בד"כ לא רואה חשבון) את התלושים שלך לתקופה וקבל ייעוץ.

בלי לראות אותם אי אפשר לדעת מה מגיע לך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה יכול להסתכל לבד ולראות מה הופרש לך בכל חודש.

כעת קצת מאוחר לתקן.

אני מניח כי אתה לא בן יחיד בחברה הזו אז , הסיכוי שדופקים אותך ספציפי קלוש.

סעיף 14 אומר שהפרשות המעביד לפיצויים אם אושרו בהסכם קיבוצי או אם אושרו על ידי שר העבודה פוטרות את המעביד מלשלם לך אגורה פיצויים מעבר למה שהוא הפריש באופן שוטף מדי חודש בחודשו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האחוז המופרש הוא 8.334% אבל...

אם בהסכם מוסכם כי יופרש לא על כל רכיבי השכר אז כאן המכה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

איזה רכיבי שכר יש?

סה"כ עבדתי לפי שעה. אין בונוסים וכאלה. מקסימום שעות נוספות.

שוב תודה!

אגב, אותם 8.33% כוללים את הכסף שאני מפריש, נכון?

פורסם
איזה רכיבי שכר יש?

סה"כ עבדתי לפי שעה. אין בונוסים וכאלה. מקסימום שעות נוספות.

שוב תודה!

אגב, אותם 8.33% כוללים את הכסף שאני מפריש, נכון?

רק המעביד מפריש לפיצויים. העובד והמעביד מפרישים לגמל 5% ו 5% ,לקרן השתלמות7.5% מעביד 2.5% עובד , תלוי בכל מקום ומקום והסכמיו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
איזה רכיבי שכר יש?

אתה באמת רוצה לקבל תשובה מוסמכת בפורום?

הרי את הפרטים אתה לא תהיה מוכן לחשוף כאן, אז מה תעזורנה לך החפירות?

לך לחשב השכר, בקש פירוט. אח"כ לך למישהו אחר שמבין בשכר, עם התלושים, ותבדוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפי הנתונים שנתת - משהו כאן מוזר.

שכר הבסיס לא בגובה 1/3 מהשכר הרגיל הדרך כלל.

הפרשה של 8.33 אמורה לתת לך משכורת לשנה. (8.33*12).

האם שכרך עלה מאוד בפתאומיות בסוף השנה?

פורסם

הבה נעשה קצת סדר. "סעיף 14" הוא כינוי לאחד משני הסדרים אפשריים שאושרו על ידי שר העבודה (בזמנו, אלי ישי). כל אחד מההסדרים האלה קובע הפרשת אחוזים שונה, אבל הנפוץ ביותר הוא באמת זה שקובע שהמעביד יפריש 8.33% מידי חודש מהמשכורת של אותו חודש לטובת קופת פיצויים (בנוסף להפרשות הדדיות לפנסיה; לפעמים גם לביטוח אובדן כ"ע). היתרון של ההסדר הזה הוא, שגם אם אתה מתפטר אתה מקבל את הכסף. החסרון הוא, שאם היו שינויים לטובה במשכורת - הם לא באים לידי ביטוי בסך הכולל משום שמדובר על "מטרה נעה". לטעמי זהו הסדר חיובי. אתה יכול לחשב לבד לפי המשכורות שלך כמה צריך להיות שם, אבל בכל מקרה זה מופיע בתלושי המשכורות שלך וגם יפורט בדוח שתקבל מקופת הגמל אליה הופרשו הסכומים.

לכן, לא נראה לי שיש פה איזו "קומבינה", אלא אם לא הפרישו לך כפי שהבטיחו. בנוסף, כדאי לדעת שכל עובד חייב לקבל מהמעביד עמוד אחד ברור שבד"כ נושא את הכותרת "הודעת מעביד" ובו מפורש פירוט הכסף (משכורת, בונוסים, פנסיה, וכו') וההפרשות נוספות (למשל לפי סעיף 14 האמור), וכן שעות העבודה, שם הממונה וכו'. זה אמור להיות חלק מהסכם ההעסקה שלך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בעיקרון צודק אבל...

אם לא קיבלת ואתה תובע, עליך עול ההוכחה כי אכן מדובר בנוהג מושרש והוחל על מספר עובדים רב .

טעות !!

סכומים משוריינים (תיקונים: התשל"ג, התשנ"ח)

26. (א) סכומים ששולמו במקום פיצויי פיטורים לפי סעיף 14, או שהופקדו לפי סעיף 20 או לפי סעיף 21, או ששולמו לקופת גמל לתשלום פיצויי פיטורים או ששולמו או שהופרשו לקופת גמל לקצבה -3

(1) אינם ניתנים להחזרה, להעברה, לשעבוד או לעיקול; הוראה זו לא תחול על סכום ששולם או הופקד כאמור בעד עובד שבינתיים חדל לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים, אלא אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהוא ניתן להחזרה או להעברה

אכן מקבלים את ההפקדות + התשואה (גם אם היא שלילית ).

סעיף 14 בא בעיקרו להגן על המעביד המפריש באופן קבוע לטובת נושא הפיצויים.

פיצויים ותגמולים

14. תשלום לקופת-תגמולים, לקרן-פנסיה או לקרן כיוצא באלה, לא יבוא במקום פיצויי-פיטורים אלא אם נקבע כך בהסכם הקיבוצי החל על המעביד והעובד ובמידה שנקבע, או אם תשלום כאמור אושר על ידי שר העבודה ובמידה שאושר.2

עדיין כפי שכתבתי בהודעה הראשונה שלי יש הסכמים רבים בהם ההפרשה היא לא על כל רכיבי המשכורת ולכן יחד עם עהעובדה שאצל עובד שעובד במקום אחד תקופה ארוכה והתקדם בשכר בצורה ריאלית משמעותית , בבוא היום יחסר לו כסף בקופה לעומת החישוב של משכורת אחרונה X מספר שנות העבודה

הבה נעשה קצת סדר. "סעיף 14" הוא כינוי לאחד משני הסדרים אפשריים שאושרו על ידי שר העבודה (בזמנו, אלי ישי). כל אחד מההסדרים האלה קובע הפרשת אחוזים שונה, אבל הנפוץ ביותר הוא באמת זה שקובע שהמעביד יפריש 8.33% מידי חודש מהמשכורת של אותו חודש לטובת קופת פיצויים (בנוסף להפרשות הדדיות לפנסיה; לפעמים גם לביטוח אובדן כ"ע). היתרון של ההסדר הזה הוא, שגם אם אתה מתפטר אתה מקבל את הכסף. החסרון הוא, שאם היו שינויים לטובה במשכורת - הם לא באים לידי ביטוי בסך הכולל משום שמדובר על "מטרה נעה". לטעמי זהו הסדר חיובי. אתה יכול לחשב לבד לפי המשכורות שלך כמה צריך להיות שם, אבל בכל מקרה זה מופיע בתלושי המשכורות שלך וגם יפורט בדוח שתקבל מקופת הגמל אליה הופרשו הסכומים.

לכן, לא נראה לי שיש פה איזו "קומבינה", אלא אם לא הפרישו לך כפי שהבטיחו. בנוסף, כדאי לדעת שכל עובד חייב לקבל מהמעביד עמוד אחד ברור שבד"כ נושא את הכותרת "הודעת מעביד" ובו מפורש פירוט הכסף (משכורת, בונוסים, פנסיה, וכו') וההפרשות נוספות (למשל לפי סעיף 14 האמור), וכן שעות העבודה, שם הממונה וכו'. זה אמור להיות חלק מהסכם ההעסקה שלך.

המשפט המואדם שלך עומד בסתירה לסעיף 26 המוכחל אצלי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, קרא שוב את 2 הקטעים שהדגשת (בכחול ובאדום), בשניהם המשמעות זהה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טעות

באדום נאמר כי העובד מקבל את הכסף גם אם הוא מתפטר

בכחול נאמר שהכסף יכול לחזור למעביד אם העובד הפסיק לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים , וכמובן שהתפטרות עובד אינה מזכה בפיצוי פיטורים אלא בנסיבות ניוחדות שאז הוא מתפטר בדין מפוטר , או למשל בעבירות משמעת שהסכם העבודה קובע שבגינם ניתן לפטרו ללא זכות לפיצויים או זכות חלקית בלבד.

סעיף 14 בגדול, מגן על המעביד בעיקר, ונותן בטחון לעובד שבמידה ויפוטר יהיה כסף מהיכן לשלם לו את הפיצויים (גם אם לא את כולם ) והסכומים אינם ניתנים לעיקול למשל על ידי נושי המעביד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...