Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 20-50מ איכותי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי לרכב אספנות עם מנוע משופץ השמן הכי טוב הוא 10w60 שמכסה את כל טווח השימון ועמידה בעומס צמיגות וטמפרטורה

כמובן סינטטי מלא

פורסם
התחדש היבוא של שמני SHELL הסופר איכותיים.

ניתן לרכוש באמצעות חברת "זוקו שילובים" - פרטים וטלפון בטח יש באינטרנט.

ידוע לך האם יש שמן בדרגת צמיגות 20W/50 לחברת SHELL?

ואם משהו יכול לתת את הטלפון של היבואן.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
ידוע לך האם יש שמן בדרגת צמיגות 20W/50 לחברת SHELL?

ואם משהו יכול לתת את הטלפון של היבואן.

יש לחברת SHELL שמנים איכותיים ברמות מטורפות וברור שיש 20W/50- מדובר על מעצמה מס' 1 בעולם בתחום לדעתי.

בירור פשוט באינטרנט מראה שלחברה הזאת יש כמה סניפים בארץ והטלפון הראשי זה 03-5571555

פורסם

לצערי אני נאלץ לחלוק על דעתו של אורן. כמה מנכבדי הפורום כאן כבר הסכימו בעבר ואני נוטה גם כן להסכים איתם. מכונית ישנה דורשת שמן ישן. באותה מידה שלא מומלץ לתדלק רכב ישן בדלק 96 נטול עופרת וצריך להוסיף לו את תוסף האשלגן ככה שמן חדיש לא טוב למנועים ישנים. יש לכל שמן תקן המיוצג בזוג האותיות האנגליות SE לדוגמה. האות S מייצגת את המילה SPARK או SERVICE שמתייחסות למנוע בנזין. האות השנייה מצביעה על תקן ואיכות השמן. אם בשנות הארבעים התחילו עם התקן SA היום הוא כבר עומד על SN. ככל שעברו השנים הבינו שבשמנים יש חומרים מזהמים ולא בריאים לנו. חומרים כמו אבץ, זרחן וכיוצא בזאת. עם השנים השימוש בחומרים אלה הלך ופחת. החומרים הללו נוספו לשמן על מנת להעניק לו תכונות מסויימות בהן הגנה על חלקי המנוע, גומיות שסתומים, תושבות שסתומים וכיוצא בזה. כאמור, ככל שעולים בדרגת התקן כך גם כמות החומרים היא קטנה. משנות ה 60 ועד ה 80 המוקדמות תקן של השמנים היה SE. כמו כן, בעבר שיטות ייצור המנועים היו שונות והטכנולוגיה לא איפשרה עיבוד של מתכת וחיתוך כמו של היום. הטכנולוגיה לא איפשרה דיוק בחריטות ועיבוד מתכת כמו היום. לשים שמן סינטטי מלא שאינו מכיל את החומרים של פעם לא נראה ממש הגיוני. מה גם שהשמן של היום הוא דליל יותר מבעבר. עובדה, שחברות שמנים אמריקאיות מייצרות שמן במיוחד עבור מכוניות ישנות. הדרגה של השמן למכוניות אלה הוא SE ולא עובר את ה SG במקרה הטוב. כנראה שיש להם סיבה טובה מאוד.

דבר אחרון, אני לא מבין מדוע יש להעדיף את חברת SHELL על פני חברות אחרות במקרה המדובר כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
יש לחברת SHELL שמנים איכותיים ברמות מטורפות וברור שיש 20W/50- מדובר על מעצמה מס' 1 בעולם בתחום לדעתי.

בירור פשוט באינטרנט מראה שלחברה הזאת יש כמה סניפים בארץ והטלפון הראשי זה 03-5571555

פשוט משעשע.

שמן ברמה מטורפת למכוניות שתוכננו לפני 50 שנה ונוסעות 1500 ק"מ בשנה. :-P

השמנים תוצרת הארץ הם באיכות גבוהה, ובוודאי טובה לעין ערוך ושיעור מאילו שיוצרו לפני 40 שנה ויותר.

לשכן שלי בעבודה היתה וולבו 145 שנסעה 5 שנים עם שמן שרוף שהוא היה מוסיף, כי חבל אפילו היה להוסיף לה שמן טרי, שלא לדבר על זה שהוא לפחות 5 שנים לפני לא החליף שמן ומסנן.

מכוניות כמו אסקורט, קורטינה, וולבו וחיפושית יסתדרו מצויין עם שמן ישראלי, 20\50.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
פשוט משעשע.

שמן ברמה מטורפת למכוניות שתוכננו לפני 50 שנה ונוסעות 1500 ק"מ בשנה. :-P

השמנים תוצרת הארץ הם באיכות גבוהה, ובוודאי טובה לעין ערוך ושיעור מאילו שיוצרו לפני 40 שנה ויותר.

לשכן שלי בעבודה היתה וולבו 145 שנסעה 5 שנים עם שמן שרוף שהוא היה מוסיף, כי חבל אפילו היה להוסיף לה שמן טרי, שלא לדבר על זה שהוא לפחות 5 שנים לפני לא החליף שמן ומסנן.

מכוניות כמו אסקורט, קורטינה, וולבו וחיפושית יסתדרו מצויין עם שמן ישראלי, 20\50.

ברור וברור שבעתיים שמכוניות כמו אסקורט, קורטינה, וולבו וחיפושית יסתדרו עם שמן ישראלי.

מסכים איתך ב 101% .

אני רכשתי גלון שמן מנוע פרמיום אולטרא אקסטרא איכותי של חברת SHELL ( סינטטי מלא ) שפותח רק לאחרונה שחלק מתכונותיו

הם אחוז מאוד מאוד גבוה מוכח של מניעת בלאי ושחיקה ( לעומת שמנים אחרים בעלי אותה דרגת צמיגות ) פלוס

חומרים חדשים בשמן שמסייעים לשיפור קירור המנוע, ניקיונו הפנימי והכי חשוב שומר על המערכות בזמן שמניעים

את הרכב רק אחת לשבועיים ולא ברמה יום יומית.

שמן איכותי לרכב אספנות יוקרתי :wink:

פורסם

קחו בחשבון ששמן איכותי מודרני,האיכות היא במיוחד מבחינת

זיהום האויר,לפעמים על חשבון הגנה מפני שחיקה ע"י הוצאת

חומרים נוגדי שחיקה שמזהמים את האויר.

אין כמו שמן של פז או סונול בדרגה SG ודרומה לשימוש

בענתיקות שלנו.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
זה לא תנאי, זו המלצה. במנוע ששופץ לאחרונה, מומלץ דווקא להשתמש בסינטתי מלא או חלקי !!!

אורן

ברשותך אנצל את הידע שלך ..

לי יש פיז'ו עם המנוע הכי פשוט של ה504 ,קרבורטור עם לוע אחד ומניפול יניקה בודד המתחבר לראש ,זה מנוע מוצלח מאוד למרות שהוא דל הספק ,שאלתי היא על איזה שמן אתה ממליץ לי ?

למנוע יש330K בקילומטר

פורסם

בשמנים המוןדרניים הוציאו תוספ ZDDP שבשמנים עד 1996 היה בשיעור של 1800PPM היום זה עומד על 40 PPM ולכן לא מגן על המנוע משחיקה ובעיקר על מוליכי השסתומים. לכן שמן סינטטי מודרני על אף איכותו אינו מתאים למנועי עבר. במאמר ש ASI בהודעה מספר 17 לעיל מפנה אליו יש הפניה לסוגי שמנים שיש בהם עדין 1000PPM ושאינם שמנים חוסכי דלק.

שלמה דן גדרון

פורסם
קחו בחשבון ששמן איכותי מודרני,האיכות היא במיוחד מבחינת

זיהום האויר,לפעמים על חשבון הגנה מפני שחיקה ע"י הוצאת

חומרים נוגדי שחיקה שמזהמים את האויר.

אין כמו שמן של פז או סונול בדרגה SG ודרומה לשימוש

בענתיקות שלנו.

ברשותך ,מה עם כל האמריקן איגל שעומד למכירה בחנויות עם הדרגה שציינת ? כמובן 2050 או 1040 הם מתאימים לי ?

כי בשוק ניתן לרכוש 3 גלון ב90 שקל והפרש המחיר משמעותי ,ראיתי גם שמוסכים רבים משתמשים בשמן זה .

תודה

פורסם

So, with zinc being sacrificial, it will become depleted over time as it is used up. This has been proven/confirmed by analysis of new and used oil lab test results. On top of that, earlier oil industry testing has found that above 1,400 ppm, ZDDP INCREASED long term wear, even though

"]break-in wear was reduced. And it was also found that 2,000 ppm ZDDP started attacking the grain boundaries in the iron, resulting in camshaft spalling.

• תוכן חדש...