Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתח ספר רכב/ דלת וחפש איפה רשום כמה אוויר צריך למלא בכל גלגל

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ניסוי ותהייה. צמיגי טויו הספורטיביים אוהבים לחץ אוויר גבוה מהמומלץ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בגדול.

-ככל שחתך הצמיג צר יותר, הלחץ הדרוש גבוה יותר (צמיגי אופניים מנופחים ביותר מ 40:wink:) וההפך.

-כפי שכתב איתמר, יש לבצע ניסוי ותעייה אע"פ שלא הגדרת את הדרישות למעט "אחיזה גבוהה".

לחץ אוויר נמוך מהמומלץ יגדיל את שטח הסוליה הנוגע בכביש ויגדיל את האחיזה בקו ישר אך יגרום לחימום יתר של הצמיג, עיוות הסוליה ועיקום הדופן בזמן פניות.

לחץ אוויר גבוה מהמומלץ יקטין אמנם את שטח הסוליה הנוגע בכביש אך יקטין בהרבה את עיוות הסוליה ועיקום הדופן בזמן פניות.

קיצר, ל"פתיחות" לחץ נמוך ולנסיעה ספורטיבית בכבישים מפותלים לחץ גבוה.

פורסם

לא שמתי לב אך גם אני ביצעתי את אותו מעבר לחתך חדש בדיוק כמו שלך ועם צמיגי טויו דומים (225/45ZR17 PROXES-4 ZR 94W TL). אני מניח כי המרצדס שלי שוקלת מעט יותר מהגולף שלך אך אני מנפח ל 34 מקדימה ו 35 מאחורה, אמנם בספר הרכב רשום 34 קדימה ו 36 אחורה אך הלחץ היה מיועד לצמיגים בחתך 195. לפי מה שקראתי, הלחץ לחתך 225 אמור להיות 31-32 אך שניפחתי ללחץ הזה הרכב "שט" מעט על הכביש.

העלאת הלחץ מאפשרת לי להיכנס/לצאת מפניות הרבה יותר מהר מאשר עם סט הצמיגים הקודם שלי (ולהזכירך, מדובר על רכב "מנהלים" עם הנעה אחורית) וקוו הפניה הרבה יותר יציב ומהודק.

פורסם

נסה למצא את המדריך של מוטי מיאטה לגבי איך לדעת כמה באמת צריך לנפח.

אחרי שירדתי בחתך (ועליתי ברוחב) של הצמיג היתי צריך למלא כמות שונה מאשר במידה המקורית, עם המדריך של מוטי הגעתי בדיוק לנקודה הנכונה.

רק להשוואה, במקור היתי צריך לנפח 32 קדימה אחורה, אחרי השינוי זה היה 32 אחורה אבל 36 קדימה. גם כיום ברכב השני בבית מורגש הבדל בין נתוני יצרן לבין מה שאני ממלא בפועל (כ-4 PSI מעל מה שכתב היצרן), ומרגישים שיש אחיזה טובה יותר והצמיג נראה פחות רופס. רק הנוחות נפגמה מעט

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...