Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

כמו הרבה אנשים שמעתי על בעיית ההתחממות במיצובשי סופרלנסר והפיתרון שלה - הקולר.

1. עכשיו מחיפוש קצר בפורום (יכול להיות שפיספסתי את התשובה ולכן אני מצטער מראש) ראיתי שבעיית ההתחממות היא רק בגיר אוטומטי.

האם הגיר הידני סובל גם כן מאותה בעיה ?

2. השאלה הזו לאנשים אשר מבינים גם מתחת למנוע. האם הסופרלנסר סובל מבעיה של מנוע 'מסורבל' כמו בכריזמה ? שבשביל כל חלק אתה צריך לפרק כמעט את כל המנוע ? או שהמנוע עם חלקים כ"כ קטנים שצריך ידיים מקריסטל כמו בפולו ? או שדווקא הוא מחולק טוב כמו בפיאט פונטו ?

3. אני כבר ממזמן לא מבקר בפירוקיות, שנים רבות למען האמת. אין לי אוטו שאני מאמין שיש חלק אחד שלו בפירוקיה בארץ לכן, לא יצא לי. אבל רציתי לדעת לגבי הסופרלנסר, האם הוא נפוץ בפירוקיות ? מפני שאני זוכר לפני שבע שנים בערך הייתה בעיה קטנה של סופרלנסרים בפירוקיות, לכן אני רוצה לדעת אם הבעיה קיימת כיום.

תודה מראש לעונים היקרים !

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

יש נוזל קירור יעודי עבור הסופרלנסר או שכל מים ירוקים מאוטו דיפו/תחנות דלק/ACE וכו' יספיקו ?

ואשמח אם עוד יתנו את דעתם על הרכב.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

1. כמו שאמר אייל צבי, אם הרכב שלך בעל גיר ידני אין לך ממה לחשוש.

2. עד כמה שהרכב נפוץ בפירוקיות ככה גם מלאי החלקים שלו נגמר מהר.

3. מבחינת יכולת פירוק חלקים הסופר לנסר דווקא סבירה, המנוע לא מסורבל ואפשר לעבוד בנוח.

פורסם

תודה שמש.

מבחינת חלקים, המחיר לא אמור להיות מוגזם נכון ? או שגם פה יש את הבעייה כמו בפולו הישנות (חיישן צעדים פאקינג 1,500 ש"ח ?!)

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

לא ,המחירים יחסית סבירים, למשל בית מצערת (ידוע לשמצה בסופר לנסר) כולל חיישן צעדים וחיישן מצב מצערת עולה סביב 400 ש"ח . אני מבין שאתה רוצה לקנות רכב כזה?

פורסם

רצוי החלפת שמן גיר כל 30K אצלי הגיר עבר את ה-200000 ואין בעיה איתו

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
לא ,המחירים יחסית סבירים, למשל בית מצערת (ידוע לשמצה בסופר לנסר) כולל חיישן צעדים וחיישן מצב מצערת עולה סביב 400 ש"ח . אני מבין שאתה רוצה לקנות רכב כזה?

כן. אני מחפש רכב סדאן משפחתי לאבא שלי. יש לו עיקרון מאוד מטופש (לדעתי) שהוא לא מוכן להשקיע יותר מ15-16 אלף ש'ח ברכב. הוא מחפש רכב ידני, אמין, בעל חלפים בשפע שיעשה 1 ל10 בעיר. אחרי שאקסנט ירדה מהפרק ולא היה לו נוח בבלאנו התחלתי להתעניין בסופרלנסר לאחר שראיתי מבחר גדול מאוד בשוק. כרגע אני מברר קצת על הרכב בעזרת הפורום הנפלא.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
כן. אני מחפש רכב סדאן משפחתי לאבא שלי. יש לו עיקרון מאוד מטופש (לדעתי) שהוא לא מוכן להשקיע יותר מ15-16 אלף ש'ח ברכב. הוא מחפש רכב ידני, אמין, בעל חלפים בשפע שיעשה 1 ל10 בעיר. אחרי שאקסנט ירדה מהפרק ולא היה לו נוח בבלאנו התחלתי להתעניין בסופרלנסר לאחר שראיתי מבחר גדול מאוד בשוק. כרגע אני מברר קצת על הרכב בעזרת הפורום הנפלא.

העיקרון שלו הגיוני מאוד, במדינה שבה המכוניות יקרות, אין סיבה לשלם את כל המיסים ולסבול מירידת ערך.

אם יפניות לא נוחות לו כל כך, והוא לא נוסע הרבה, וצריך משהו לעיר ומחוץ לעיר פה ושם, הייתי מחפש לו אמריקאית עם מנוע 2.2L

יש לך שברולט קוואליר ואלרו כמו לחמניות, אנשים מוכרים בגלל הדלק במחירים זולים וברצפה.

אתה מוצא אחת במצב טוב, מקבל גם נוחות גם אמינות גם כוח וגם צריכת דלק של יפנית של סוף שנות ה90.

בנוגע לידני, הגיר של האמריקאיות של אותן שנים פשוט מאוד, אמין, חזק ועושה את העבודה כל עוד תטפל ותשמור עליו.

(אותו דבר המנוע, כל עוד תטפל בו ולא תקרע אותו הוא ישרת אותך בנאמנות, וגם יש לו יתרון מחוץ לעיר.)

תעיף מבט על האמריקאיות הישנות, תשב ותנהג בהם ותגבש חוות דעת. (אל תיבהל מהפוזה של הישיבה, מתרגלים ונהנים בסוף, רובם משדרות חוסר ביטחון באחיזה, אבל זה לא מגיע לעשירית מהאחיזה שלהם.

בניגוד לסטיגמה שקבעה שלקוואליר יש חרא אחיזה, בכביש במהירות של 20% מעל המותר, האחיזה טובה מאוד ומספקת, אבא שלך לא הולך לקרוע אותם על המסלול.)

רק תבדוק שהם מטופלות, ולא פספסו טיפולים אצלהם, ותבדוק שהגיר והמנוע מגיבים טוב כמו שעון.

(טיפול אחד שמפספסים וחבל.)

(אם תמצא אחת בסביבות ה200KKM, שלא נפתח לה מנוע בחיים, אומר שהיא מטופלת, בשלי הלך מנוע כי הבעלים הקודם לא ידע לטפל בה, כמובן אחרי ישור קו ארוך היא משרתת אותי ואין בעיות רק לשים דלק.)

אם לא תבדוק גם פיג'ו\סיטרואן\רנו ישנות.

פיג'ו 306 4 דל' ידנית יכולה לתת לו תמורה טובה.

יש קליאו למיניהם, גם רכבים חמודים.

(צרפתיות זה רק ידני, אל תחשוב על אוטומט, אלה אם הוא במצב טוב ומורידים לך 15-20% מהמחירון.)

אני ממליץ לך דווקא על אמריקאיות או צרפתיות כי הם בעלות הסטיגמות, אנשים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם המציאו את רוב הסטיגמות, ולכן אין להם הרבה ביקוש.

יוצא שהבעלים מוכר אותם משיקולים כאלו ואחרים, ומשקיע בהם לפני זה, לרוב הם בעלות ק"מ נמוך.

וגם אתה מקבל רכב ששם בכיס הקטן מבחינת נוחות וכוח את היפנית.

פורסם

הלוואי והוא היה יכול לרכוש אמריקאית, הוא נוסע הרבה מסלולים ויש לו צריכת דלק של 15K בשנה 95% בעיר. קצת כואב כ"כ הרבה 1 ל6. הוא התרשם לטובה ממספר מכוניות אמריקאיות כמו הקוולאיר שהזכרת, אוטו מרווח, גבוה, בעל מזגן טוב שזה בעצם כל הדברים שהוא מחפש. אבל, כמו כל אמריקאית, הקאץ' גלוי לעין :wink:

לגבי הצרפתיות הישנות, הוא בילה הרבה עם רנו 5 ורנו אקספרס. גם פיאט 125 עברה תחת חסותו לכן אין שלילה לאוטו צרפתי/איטלקי (למעט לנצ'יה) אבל על סיטרואן הוא לא מוכן לשמוע, והוא חווה אכזבה כבר מ406 ולכן אני בספק שהוא יקנה אותה או את ה306 סדאן או כל פיג'ו ולגבי הרנו קליאו, ציינתי שהוא צריך סדאן.

אופציה מעניינת נוספת היא הרנו מגאן, אך אני מעדיף שירכוש אוטו יפני שיקבל שקט נפשי מהמכונית לשם שינוי.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

לאנטיס מסוף שנות ה90 היא אופציה מאוד יפה ומתאימה לדרישות... ידנית בכלל תהיה חסכונית ואמינה.

כנ"ל ניסאן סאני שזה רכב שהוא פשוט סוס עבודה, מנוע 1600 בריא מאוד (100 כ"ס לפחות) והזרקה - אמינות של ניסאן וידנית זה שילוב מנצח.

בהצלחה!

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
הלוואי והוא היה יכול לרכוש אמריקאית, הוא נוסע הרבה מסלולים ויש לו צריכת דלק של 15K בשנה 95% בעיר. קצת כואב כ"כ הרבה 1 ל6. הוא התרשם לטובה ממספר מכוניות אמריקאיות כמו הקוולאיר שהזכרת, אוטו מרווח, גבוה, בעל מזגן טוב שזה בעצם כל הדברים שהוא מחפש. אבל, כמו כל אמריקאית, הקאץ' גלוי לעין :wink:

לגבי הצרפתיות הישנות, הוא בילה הרבה עם רנו 5 ורנו אקספרס. גם פיאט 125 עברה תחת חסותו לכן אין שלילה לאוטו צרפתי/איטלקי (למעט לנצ'יה) אבל על סיטרואן הוא לא מוכן לשמוע, והוא חווה אכזבה כבר מ406 ולכן אני בספק שהוא יקנה אותה או את ה306 סדאן או כל פיג'ו ולגבי הרנו קליאו, ציינתי שהוא צריך סדאן.

אופציה מעניינת נוספת היא הרנו מגאן, אך אני מעדיף שירכוש אוטו יפני שיקבל שקט נפשי מהמכונית לשם שינוי.

15K בשנה זה ממוצע.. (אצלי שתי המכוניות נוסעות בערך 20KKM בשנה כל אחת, וצורכות ביחד 2K בחודש בערך.)

איזה קאץ' יש בקוואליר?

צריכה של 1\8 בערך בעיר בנסיעה לא רגועה עם מזגן (בגיר 4 הילוכים).

כמו כל יפנית עם מנוע 1.6L.

לפיג'ו 406 שלי בחיים לא פתחו מנוע, רק גיר אוטומט בעייתי שבקרוב יש סיכוי שנשפץ ב3800 שקל. (וטיפולים זולים של 550 שקל בערך לטיפול 10K).

אם היא הייתה ידנית היא הייתה מושלמת!

תראה אם הוא רוצה ידני ואמין וזול, שיחפש ברלינגו או פרטנר, חסכוניות, אמינות, ידניות, ודי נוחות (ביחס ליפניות). (מנוע HDI אמין וטוב כמו כל מנוע צרפתי).

יכול לחפש אחת גם ב20K וקצת יותר מכיוון שהם חסכוניות!

• תוכן חדש...