Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקח לי 6 חדשים לקבל חזרה חלק מתשלום המכס וכו על קייק שאין עליו מכס.חלק מהנושא הועבר להכרעת הכימאית של המכס-האם פיברגלס הוא פלסטיק

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מוזר מאוד, לאחר שהייתי צריך לגשת מספר פעמים למכס בחיפה בכדי לשחרר חלקים שטוטיים כמו גומיות תושבות מנוע וכיוצא בזה שאלתי לפשר הדבר במכס. זה מה שבדיוק אישיות בכירה שאת שמו לא אנקוב שנמצא במכס חיפה ברחוב הפלי"ם טוען. שאם בני ישראל החביבים לא היו מנסים לעשות קומבינות כמו להתאים חלק של מזאדה על סוברו או להכניס חלקים עם איכות של חלקים שיוצרו בשטחים אז לא היה את כל הבלאגן הזה. שלא לדבר על כמות הזיופים. אנשים שמקבלים אישור להכניס בורג אבל מנסים לזייף את האישור בשביל להכניס גלגל. זו הסיבה מדוע הם לא מקבלים אישורים בפקסים ולא צילומים רק מקור.

עוד דובר על עניין המכס של ה $50. נאמר מצידו של איש המכס שהיה רעיון להעלות את זהל $200. הבעיה שאנשים ניסו או ינסו לייבא פריטים מסחריים על תקן פריט פרטי. אז בגלל החמודים האלה שמנסים לקמבן מכניסים לכולם את הפרצודורה.

לאור כל הקומבינות של תושבי מדינת ישראל ולאוו דווקא יהודים בפרט אני מבין בהחלט את כל העניין של משרד התחבורה עם חלקים. אני לא ממש מסכים איתה אבל אני בהחלט מבין.

לכן אותו משפט קלאסי, מי קדם למי? הביצה או התרנגולת?

אותה אישיות בכירה מפיצה לך תירוצים עלובים בשביל לשמור על הבירוקרטיה כמו שהיא.

לפני שאישרו את החוק של "החזר כסף מזומן על מוצרים תוך 14 יום" הרבה ניסו למנוע את החוק הזה בטענה שהישראלי התחמן והקומבינטור ינסה לעשות קומבינות לטובתו תוך שימוש בחוק.

נו ומה? רואים היום גל של החזרות מוצרים? תלונות מפה ועד הודעה חדשה על לקוחות?

ברגע שכול המשרדים הפלצניים האלה יתחילו להתייחס לאזרחים כמו לבני אדם ולא כמו לזבל, אז אותם אזרחים גם יפסיקו להתנהג כמו זבל.

פורסם

לחברים

לא יעזור המונופול הזה יתפרק לבסוף

אי אפשר להסתיר מעיניהם של ציבור האזרחים את המחירים האמתיים של המוצרים ,כל צופה זב חוטם הרואה את מחירי הרכבים בתוכניות בחו"ל מבין חד משמעית שעושקים אותו

המחירים יהיו חייבים לרדת היום ,מחר בעוד 5 שנים, המגמה תהיה השוואת המחירים לחול

לדעתי היבוא האישי ימשיך הפערים גדולים מדי ,והיבואנים יצטרכו להתאים עצמם למציאות החדשה, להלן(מכשירי תנועה)

פורסם
לקח לי 6 חדשים לקבל חזרה חלק מתשלום המכס וכו על קייק שאין עליו מכס.חלק מהנושא הועבר להכרעת הכימאית של המכס-האם פיברגלס הוא פלסטיק

סתם מתוך עיניין, מה החליטה בסוף, פלסטיק או לא? (אגב התשובה היא כן ולא..)

ולמה זה משנה למכס?? :shock:

פורסם

אני מניח שאין הגדרה מתאימה לקייק בספרי המכס ולכן בודקים ממה עשוי המוצר. כנראה שעל פלסטיק יש מכס גבוה יותר מאשר על פיברגלס.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לחברים

לא יעזור המונופול הזה יתפרק לבסוף

אי אפשר להסתיר מעיניהם של ציבור האזרחים את המחירים האמתיים של המוצרים ,כל צופה זב חוטם הרואה את מחירי הרכבים בתוכניות בחו"ל מבין חד משמעית שעושקים אותו

המחירים יהיו חייבים לרדת היום ,מחר בעוד 5 שנים, המגמה תהיה השוואת המחירים לחול

לדעתי היבוא האישי ימשיך הפערים גדולים מדי ,והיבואנים יצטרכו להתאים עצמם למציאות החדשה, להלן(מכשירי תנועה)

צודק ב-100%!

כיום הציבור פתוח יותר למחירים בחו"ל, זה נכון בעיקר למכשירי חשמל אותם קל יחסית ליבא.

היום אנשים מיבאים מכשירי TV בגדלים של 40-60 אינטש ללא בעיה תוך כדי לקיחת סיכון מחושב של תקלה בעתיד וחוסר באחריות, וזאת מאחר והפרוצדורה פשוטה מאוד והמחירים פרושים בפניך ע"ג האינטרנט.

אגב, החיסכון מגיע לעשרות רבות של אחוזים.

אבל, במקרה של תעשיית הרכב הדבר הרבה יותר מסובך.

נתחיל בזה שלרוב האנשים אין מושג וחצי מושג בכל הנוגע למכאניקה של רכב, כך שליבא חלקי חילוף בסיסיים לרכב זה פשוט לא ברמת הידע שלהם.

בנוסף, קשה מאוד לחפש מחיר לחלקי חילוף בחו"ל לרכב (לדוגמא, אלטרנטור למזדה 3) בעזרת האינטרנט, יש לדעת קוד מדוייק וגם אז זה לא פשוט.

לגבי מחירי רכבים הנושא אולי קצת יותר פשוט, קצת יותר קל לחפש ברשת מחיר של מזדה 3 1.6L אוטו' בארצות השונות, וגם אז יש לקחת בחשבון רמות איבזור שונות ועוד. וגם במקרה זה אין לך מושג כמה זה יכול לעלות לך בפתח הבית לאחר קיזוזי מיסים ומכס, משלוח, אישורים ועוד..

לדעתי כאן נכנס תפקידם של כתבי הרכב.

הייתי רוצה לראות בכל סקירה של רכב חדש פיסקה קצרה ובה יפורט מה עלות הרכב בחו"ל ומה עלות הרכב בארץ ביבוא רישמי וביבוא אישי. אז כל אזרח נבון יוכל לעשות חשבון פשוט ולראות אם הוא יכול לחסוך על הרכישה כמה אחוזים טובים.

ואגב, זה לא פחות מעניין אותי לקרוא אם ניתן לחסוך כסף על רכישת מונדאו חדשה או קורולה חדשה (או בנות שנתיים) מאשר כתבות על מכוניות פאר ואקזוטיקות מאוד מעניינות אשר ידי, לצערי, אף פעם לא תשיג..

כנ"ל גם למחירי חלפים, כמה כתבות מפעם לפעם אשר ישוו בין מחירי חלפים בארץ לבין מחירם בחו"ל וכמובן מחירם לאחר יבוא אישי כולל הסבר מדוייק על הבירוקרטיה, יכניסו לתודעת הציבור כי יש מאיפה לחסוך ממון רב.

בקיצור, כתבי הרכב היקרים, אנא מכם טפלו בנושא.

פורסם

לגבי הקייק-עברו הרבה שנים-מזיכרון-פלסטיק וגומי היו חייבים במכס,פיברגלס היה פטור.הכימאית קבעה כמוני שמדובר בפיברגלס ולכן הייתי פטור.אציין נקודה רגישה מהעבר-לא יודע מה המצב היום-המוכס ביציאה והבוס שלו התיחסו בצורה עדתית לנושא...

פורסם

הייתי רוצה לראות בכל סקירה של רכב חדש פיסקה קצרה ובה יפורט מה עלות הרכב בחו"ל ומה עלות הרכב בארץ ביבוא רישמי וביבוא אישי. אז כל אזרח נבון יוכל לעשות חשבון פשוט ולראות אם הוא יכול לחסוך על הרכישה כמה אחוזים טובים.

כדי שתהיה כתבה על רכב, צריך לנהוג ברכב ולא רק להסתכל עליו.

אתה באמת חושב שיבואן רשמי יתן רכב לנסיעת מבחן לכתב כלשהו, כדי שאותו כתב יכתוב כמה עולה הרכב ביבוא אישי ?

אני מניח שהיבואן הרשמי יציע לכתב הרכב לבקש רכב לנסיעת מבחן אצל היבואן האישי...

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
כדי שתהיה כתבה על רכב, צריך לנהוג ברכב ולא רק להסתכל עליו.

אתה באמת חושב שיבואן רשמי יתן רכב לנסיעת מבחן לכתב כלשהו, כדי שאותו כתב יכתוב כמה עולה הרכב ביבוא אישי ?

אני מניח שהיבואן הרשמי יציע לכתב הרכב לבקש רכב לנסיעת מבחן אצל היבואן האישי...

.

יש בזה משהו, אך מצד שני אם כול כתבי הרכב יישרו קו עם הקונספט הזה אז לא תהיה ליבואני הרכב ברירה.

כתבי הרכב הם יחסי הציבור/סוכני שיווק הכי טובים שיש לתעשיית הרכב ולא נראה לי שהם יכולים להרשות לעצמם לוותר עליהם.

אם כך היה הדבר, אז כבר מזמן היו כמה וכמה יבואנים אשר לא היו נותנים רכב לנסיעת מבחן עקב סקירה לא מחמיאה לרכב אשר נתנו בעבר. אך לא כך הדבר (או שכן?!).

לדעתי לכתבי הרכב ישנו כח עצום והם יכולים וצריכים לנצל אותו.

פורסם

מתי בפעם האחרונה ראית כתבה לא מחמיאה לרכב?

כבר 10 שנים טוענים שאין מכוניות לא טובות.

אין הרבה ביקורת בעיתוני הרכב, אבל אני יכול להבין את זה.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אין הרבה ביקורת בעיתוני הרכב, אבל אני יכול להבין את זה.

אין מה להבין את זה, אם הכל טוב אז אין מה לקרוא בעיתון - ואכן הפסקתי מזמן רכישת ירחוני רכב מפאת השיעמום הנורא שהיה תוקף אותי איך שהייתי פותח אותם.

כלי הרכב אמור לשמש אותך ולא להתנהג לפי דרישותיו של עיתונאי הרכב שמחפש זנב שמח ועוד תכונות שממש לא מעניינות את הרוכש הממוצע.

קח את הרכב לנסיעת מבחן, אם אתה לא תבחין בפערים אז זה לא משנה מה חושב הבוחן על הרכב.

פורסם
צודק ב-100%!

כיום הציבור פתוח יותר למחירים בחו"ל, זה נכון בעיקר למכשירי חשמל אותם קל יחסית ליבא.

היום אנשים מיבאים מכשירי TV בגדלים של 40-60 אינטש ללא בעיה תוך כדי לקיחת סיכון מחושב של תקלה בעתיד וחוסר באחריות, וזאת מאחר והפרוצדורה פשוטה מאוד והמחירים פרושים בפניך ע"ג האינטרנט.

אגב, החיסכון מגיע לעשרות רבות של אחוזים.

אבל, במקרה של תעשיית הרכב הדבר הרבה יותר מסובך.

נתחיל בזה שלרוב האנשים אין מושג וחצי מושג בכל הנוגע למכאניקה של רכב, כך שליבא חלקי חילוף בסיסיים לרכב זה פשוט לא ברמת הידע שלהם.

בנוסף, קשה מאוד לחפש מחיר לחלקי חילוף בחו"ל לרכב (לדוגמא, אלטרנטור למזדה 3) בעזרת האינטרנט, יש לדעת קוד מדוייק וגם אז זה לא פשוט.

לגבי מחירי רכבים הנושא אולי קצת יותר פשוט, קצת יותר קל לחפש ברשת מחיר של מזדה 3 1.6L אוטו' בארצות השונות, וגם אז יש לקחת בחשבון רמות איבזור שונות ועוד. וגם במקרה זה אין לך מושג כמה זה יכול לעלות לך בפתח הבית לאחר קיזוזי מיסים ומכס, משלוח, אישורים ועוד..

ואגב, זה לא פחות מעניין אותי לקרוא אם ניתן לחסוך כסף על רכישת מונדאו חדשה או קורולה חדשה (או בנות שנתיים) מאשר כתבות על מכוניות פאר ואקזוטיקות מאוד מעניינות אשר ידי, לצערי, אף פעם לא תשיג..

כנ"ל גם למחירי חלפים, כמה כתבות מפעם לפעם אשר ישוו בין מחירי חלפים בארץ לבין מחירם בחו"ל וכמובן מחירם לאחר יבוא אישי כולל הסבר מדוייק על הבירוקרטיה, יכניסו לתודעת הציבור כי יש מאיפה לחסוך ממון רב.

בקיצור, כתבי הרכב היקרים, אנא מכם טפלו בנושא.

קח בחשבון שהמיסוי על מוצרי אלקטרוניקה ומחשבים ירד או בוטל לגמרי. על מחשבים אין כמעט מיסוי וזאת בכדי לעודד התפתחות של עסקים וענפים שעוסקים במחשבים או עם מחשבים. פעם היית מבקש מחבר שטס לחו"ל שיביא לך אולי מחשב. היום, פערי המחירים הצטמצמו שבהרבה מקרים זה לא ממש שווה את זה. חוץ מזה, המכס על מוצרי אלקטרוניקה הוא 20 אחוזים בניגוד לדברים אחרים שהוא מגיע ל 50 אחוזים ויותר.

דרך אגב, אם זה ממש מעניין אותך או יכול לעזור לך אז אני יכול לומר לך שדילר בארה"ב מרויח כ $1500 מקסימום רווח על מכירת אופנוע כביש ומשהו עד $500-700 על מכירת אופנוע שטח. ככל שנפח האופנוע יותר קטן כך גם הרווח שלו קטן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם כך היה הדבר, אז כבר מזמן היו כמה וכמה יבואנים אשר לא היו נותנים רכב לנסיעת מבחן עקב סקירה לא מחמיאה לרכב אשר נתנו בעבר. אך לא כך הדבר (או שכן?!).

הסקירות היום הן לא בין מזדה 3 מיבואן רשמי לבין מזדה 3 מיבואן מקביל - השוואות יכולות לכל היותר להעשות בין מזדה 3 לבין פורד פוקוס (כדוגמה).

.

פורסם
אני לא מבין איך אפשר להצדיק תרבות של "האחד פשע וכל העדה תשלם". תמיד היה ויהיו רמאים בכל מקום ובכל מערכת.תפקיד הרשות לתפוס את אותם רמאים מבלי ל"העניש" את כל הייתר. אם הם לא יודעים איך עושים את זה, שיפנו את מקומם. הכי פשוט זמטומטם וזול זה להכביד על כולם.

זו בדיוק נקודת המוצא לא רק של המכס אלא של כל משרדי הממשלה, מע"מ מס הכנסה, מכס ביטוח לאומי, הכל. יהודים אנחנו לא?

פורסם

התגובה של roee בעמוד הקודם פחות או יותר מתמצתת את הכל. אני בימים אלו עובר גהנום עם יבוא אישי עם מוסטנג 2011. באמת שצריך לפתוח שרשור רק בשביל לנסות להעביר חלק מהעוגמת נפש והתהליך שעברנו ועד עכשיו לא נגמר. אם לא מספיקה כל הבירוקטריה המדהימה והכשרונית שיצרו בישראל במיוחד בשביל לחסום דגמים כמו מוסטנג - המוסטנג נכנסה לבדיקה בחדר חושך בטכניון ועברה גם בדיקות חושך על כבישים. היא סיימה את המבחן בהצהרה שהפנסים האמריקאיים הסימטריים אינם מסנוורים. היתה סטייה באלומת האור של 2% שהיא זניחה ולא מורגשת.

בנוסף לזאת לאחרונה אושר יבוא של קמארו שהיא כידוע בעלת אותו סוג פנס כמו המוסטנג (H13) (סביר להניח בגלל כוונה של UMI לשווקה בארץ בעתיד). גם קצת מסריח לא?

מעל ומעבר לכל זה, אחרי החלפת הפנסים המקוריים לפנסים א-סימטריים גרמניים שמיוצרים בעסק גרמני במיוחד עבור המוסטנג וכמובן עומדים בכל התקינה האירופאית המחמירה בגרמניה שעלו מעל 10K, קיבלנו נפנוף עז מצד אנשי התקינה במשרד התחבורה שלא הסכימו בשום פנים לקבל את הפנס הנ"ל ולאשר את הרכב למרות שעמדנו בכל הסעיפים ליבוא.

זה רק ה2 CENTS שלי כמו שאומרים.. החסם הזה קיים בעוד המון דגמים וכמובן שאין לו באמת לגיטימציה אמיתית.

• תוכן חדש...