Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
משמעות היבוא האישי היא שמי שרוצה רכב שיעשה את כל התהליך לבד כולל ריצות, המתנות והתגלגלות בין מסדרונות הביורוקרטיה.

כשפונים למתווך, הוא רץ בשבילכם (וכמובן מבקש עמלה על-כך) ונגד זה יוצאת המערכת.

הפתרון הפשוט לעקוף זאת הוא שמי שמזמין רכב, הוא זה שירוץ, אך יקבל הנחיות מקצועיות מהמתווך: מאיפה להזמין, לאן ללכת, איזה מסמכים להכין וכו'.

הבעיה היא שהמתווכים חוששים שהידע שלהם יהפוך לנחלת הכלל וכך תקופה קצרה אח"כ לא יצטרכו מתווכים.

בשנה שעברה יובאו כ-2,500 מכוניות: תארו לכם שאילו המייבאים היו עושים זאת באופן אישי, היו לנו עכשיו עוד 2,500 איש שיכולים לשתף אותנו בידע שלהם וכיצד להתנהל בלי משרדי התיווך שרוצים עמלה.

שימו לב שבפורום אספנות יש כאלה שמייבאים לבד רכבי אספנות והם מקבלים יעוץ והכוונה מחברים שכבר עשו זאת קודם לכן. משמע הידע עובר בחינם וללא מתווך שקוצר עמלה. המתכונת הזאת יכולה לעבוד מצויין גם לגבי רכב חדש.

.

אבל אי אפשר להביא מחו"ל רכב בן יותר משנתיים , לא?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר להביא רכב בן עד שנתיים -או- לפחות 30.

אי אפשר (למעט תושב-חוזר וכאלה) להביא מחו"ל רכב בן 2-30.

אני אישית דווקא לא דואג.

ניחוש שלי - יהיו כמה רכבים שיוחזרו לחו"ל או ישלמו קנס גבוה על המיסים שלא שולמו כחוק ויישארו בארץ, ואלו הרכבים שבאמת יובאו עם רשיונות מזוייפים וכו'.

זה יהיה מספר זניח של רכבים.

שאר הרכבים, ה60% האלו (אלפי מכוניות) שיובאו דרך מתווכים כביכול "בניגוד לחוק" (כי אסור שיהיה מתווך) - אין מצב שיגורשו לחו"ל.

הרכבים האלו זה לא מזדה3, אלא מרצדסים, ב.מ.וו-ים, לקסוסים ופורשות. לבעלים של כל רכב כזה יש עו"ד צמוד בחיוג המהיר.

הרשויות התרשלו בכך שלא סיימו את עבודת הוועדה להסדרת סוכנויות התיווך, ולכן יש פה פתח נרחב לטענה שהאשמה היא הרשויות המדינה דווקא.

מספיק שכמה בעלי רכבים כאלו ינהלו דיון משפטי בעניין והרשויות יתקפלו די מהר להערכתי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

נשמע כמו כתבת הכפשה!

"המכונית הפופולארית ביותר בייבוא אישי היא מרצדס, ש-642 מכוניות

מתוצרתה יובאו ארצה אשתקד. יצוין שעל פי נתוני משרד התחבורה, רוב המכוניות שבעליהן נדרשו להשיב את הרכב לחו"ל נפסלו לייבוא בעקבות מעורבותו של מתווך יבוא אישי"

אפשר גם לדעת מי עומד מאחורי הכתבה הזאת.

מה שבטוח שהטענות הזויות.

פורסם

לפי מה שניתן להבין מהכתבה, יוחזרו רק המכוניות שהובאו לכאן באופן לא חוקי, או שבתהליך הייבוא הוצהר על רכב שונה מזה שיובא בפועל.

כמו המקרה עם הפורד GT שיובאה ארצה והוצהרה כמוסטנג GT- הפרש של 170K$ במחיר.

פורסם

אני בטוח שגם ליבואנים הגדולים יש קומבינות , אני שונא שעושים כתבות כאלו שמוציאות כל אחד שרכש רכב ביבוא אישי עבריין צמרת .

כל עניין היבוא האישי עדיין חדש והישראלים תמיד ימצאו קומבינות , אני מכיר כמה מקרים של x6 שהגיעו לכאן בתור x5 , אבל זה עדיין לא אומר שכל נושא הייבוא האישי הוא לא רעיון טוב ,ההפך הוא הנכון . נקווה שהיבואנים לא יצליחו לעצור את הייבוא האישי.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אם הייבוא האישי היה מתנהל בצורה הגיונית, לא היה צריך מאעכרים. איפה שיש בירוקרטיה ושחיתות יש מאעכרים - בדיוק כמו ביצות ויתושים. אם המאפיה של משרד התחבורה\מכס לא הייתה דורשת אישור על כל חלק מחו"ל, לא היינו צריכים לשקר. כשהרשויות מכריחות אותך לשקר, זה מה שאתה עושה. שלא יבואו בטענות. תעשו תהליך שקוף, פשוט ונטול בירוקרטיה ואז לא נצטרך מתווכים, קומבינות וחשבוניות מזויפות. ניסיתם פעם לייבא חלק בעצמכם? ניסיתם לייבא רכב בעצמכם? ניסיתם לגשת לעמדה 1 הארורה לצורך אישור של וו גרירה נניח, בעצמכם? כל מי שהיה בסרט הזה מבין איזה מנגנון מסואב, מרושע ומגעיל נוצר במשרד התחבורה, מעין יישות עצמאית שמתקיימת בעיקר עבור עצמה וחבריה. ואם ניישם מנגנון שקוף, פשוט ונטול בירוקרטיה - מה אז יקרה לפקידים? איך הם יוכלו לרכז בידיהם כוח אדיר ולהיות מתוגמלים על ידי היבואנים? איך הם יוכלו להמשיך ולהחזיק במאות משרות מיותרות לחלוטין? המערכת תתפרק!!! מה יעשו כל האנשים חסרי הכישורים האלו?

למען הסר ספק, המערכת הזו היא האוייב. הבירוקרטיה שפועלת רק בשביל לקיים ולשמר את עצמה היא האוייב. לפני תשובה, בן-דב, נתניהו ושטייניץ צריך לעבור אחת אחת ולפרק את המערך הפקידותי של משרדי הממשלה, ותתחילו במשרד התחבורה. זה, בניגוד לדיור ציבורי, לא הולך לעלות לנו שקל - להפך, זה יחסוך מאות מיליונים. קחו את האנשים האומללים האלה מאיתנו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מוזר מאוד, לאחר שהייתי צריך לגשת מספר פעמים למכס בחיפה בכדי לשחרר חלקים שטוטיים כמו גומיות תושבות מנוע וכיוצא בזה שאלתי לפשר הדבר במכס. זה מה שבדיוק אישיות בכירה שאת שמו לא אנקוב שנמצא במכס חיפה ברחוב הפלי"ם טוען. שאם בני ישראל החביבים לא היו מנסים לעשות קומבינות כמו להתאים חלק של מזאדה על סוברו או להכניס חלקים עם איכות של חלקים שיוצרו בשטחים אז לא היה את כל הבלאגן הזה. שלא לדבר על כמות הזיופים. אנשים שמקבלים אישור להכניס בורג אבל מנסים לזייף את האישור בשביל להכניס גלגל. זו הסיבה מדוע הם לא מקבלים אישורים בפקסים ולא צילומים רק מקור.

עוד דובר על עניין המכס של ה $50. נאמר מצידו של איש המכס שהיה רעיון להעלות את זהל $200. הבעיה שאנשים ניסו או ינסו לייבא פריטים מסחריים על תקן פריט פרטי. אז בגלל החמודים האלה שמנסים לקמבן מכניסים לכולם את הפרצודורה.

לאור כל הקומבינות של תושבי מדינת ישראל ולאוו דווקא יהודים בפרט אני מבין בהחלט את כל העניין של משרד התחבורה עם חלקים. אני לא ממש מסכים איתה אבל אני בהחלט מבין.

לכן אותו משפט קלאסי, מי קדם למי? הביצה או התרנגולת?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לאור כל הקומבינות של תושבי מדינת ישראל ולאוו דווקא יהודים בפרט אני מבין בהחלט את כל העניין של משרד התחבורה עם חלקים. אני לא ממש מסכים איתה אבל אני בהחלט מבין.

לכן אותו משפט קלאסי, מי קדם למי? הביצה או התרנגולת?

נכון כתבת, אבל - אפשר גם אחרת, אפשר לקבוע לדוגמא שאחת לשישה חודשים כל אזרח יהיה זכאי ליבא משלוח אחד עד 200$ בתהליך מקוצר, המינון הזה אמור לתת לרוב האנשים אפשרות ליבא חלקים קטנים וזולים בקלות ואילו הסוחרים או האנשים הפרטיים שמייבאים בצורה מסיבית יישארו תחת זכוכית מגדלת.

לא מסובך - צריך רק קצת רצון טוב.

פורסם

אני לא מבין איך אפשר להצדיק תרבות של "האחד פשע וכל העדה תשלם". תמיד היה ויהיו רמאים בכל מקום ובכל מערכת.תפקיד הרשות לתפוס את אותם רמאים מבלי ל"העניש" את כל הייתר. אם הם לא יודעים איך עושים את זה, שיפנו את מקומם. הכי פשוט זמטומטם וזול זה להכביד על כולם.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אנשים שמקבלים אישור להכניס בורג אבל מנסים לזייף את האישור בשביל להכניס גלגל. זו הסיבה מדוע הם לא מקבלים אישורים בפקסים ולא צילומים רק מקור.

ולמה אני צריך בכלל אישור בשביל לייבא בורג מלכתחילה? למה במדינות מערביות אתה פשוט יכול לקבל חבילה בדואר וכאן אתה עובר עשרת מדורי גיהינום רק בגלל שאתה לא משתייך לגוף שמשחד את המערכת? ותגיד, גם כשאוסרים עלינו לייבא רכבים אירופאים ויפנים מאמריקה, זה גם לטובתנו? ותגיד, אולי אם לא היו לוקחים 45% אחוז מכס על חלקי חילוף אז לא היינו צריכים לעשות קומבינות?

סמוך עלי ששום דבר כאן לא פועל לטובתנו ומתוך האינטרסים שלנו. אין שום בעיה בטיחותית בייבוא חלקים עם תו תקן אמריקאי\אירופאי, ואף אחד לא שם "חלקים של מאזדה על סוברו", אלה סיפורים של בירוקרט מניאק שחושב שהוא יותר חכם מהציבור. כששולחים אותי למוסך מורשה בלבד בשביל לייבא בעצמי חלקים לרכב שלי, בידיעה שהמוסך לא יכול לאשר את זה גם אם הוא נורא רוצה רק בגלל שהיבואן יתחשבן איתו אחר כך, לא עושים את זה לטובתי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אם הייבוא האישי היה מתנהל בצורה הגיונית, לא היה צריך מאעכרים. איפה שיש בירוקרטיה ושחיתות יש מאעכרים - בדיוק כמו ביצות ויתושים. אם המאפיה של משרד התחבורה\מכס לא הייתה דורשת אישור על כל חלק מחו"ל, לא היינו צריכים לשקר. כשהרשויות מכריחות אותך לשקר, זה מה שאתה עושה. שלא יבואו בטענות. תעשו תהליך שקוף, פשוט ונטול בירוקרטיה ואז לא נצטרך מתווכים, קומבינות וחשבוניות מזויפות. ניסיתם פעם לייבא חלק בעצמכם? ניסיתם לייבא רכב בעצמכם? ניסיתם לגשת לעמדה 1 הארורה לצורך אישור של וו גרירה נניח, בעצמכם? כל מי שהיה בסרט הזה מבין איזה מנגנון מסואב, מרושע ומגעיל נוצר במשרד התחבורה, מעין יישות עצמאית שמתקיימת בעיקר עבור עצמה וחבריה. ואם ניישם מנגנון שקוף, פשוט ונטול בירוקרטיה - מה אז יקרה לפקידים? איך הם יוכלו לרכז בידיהם כוח אדיר ולהיות מתוגמלים על ידי היבואנים? איך הם יוכלו להמשיך ולהחזיק במאות משרות מיותרות לחלוטין? המערכת תתפרק!!! מה יעשו כל האנשים חסרי הכישורים האלו?

למען הסר ספק, המערכת הזו היא האוייב. הבירוקרטיה שפועלת רק בשביל לקיים ולשמר את עצמה היא האוייב. לפני תשובה, בן-דב, נתניהו ושטייניץ צריך לעבור אחת אחת ולפרק את המערך הפקידותי של משרדי הממשלה, ותתחילו במשרד התחבורה. זה, בניגוד לדיור ציבורי, לא הולך לעלות לנו שקל - להפך, זה יחסוך מאות מיליונים. קחו את האנשים האומללים האלה מאיתנו.

+190876675676

צריך לשלוח את התגובה הזאת שלך בלופים למייל של משרד התחבורע.

Detailer.gif
פורסם

עכשיו עלה על דעתי שמשרד התחבורה עובד ביעילות מדהימה:

אם יאפשרו לייבא חלפים בקלות אז ירד הביקוש לחלפים משומשים, כתוצאה מכך יגנבו פחות מכוניות לפירוק ובשל כך ירדו הכנסות המדינה מיבוא כלי רכב... :shock:

חשבתם שהם פראיירים?

פורסם

1.למה יש כזה דבר מתווך ליבוא אישי אם אסור להם לתווך ביבוא אישי?

2.מתווכים של יבוא אישי יש להם קומבינות בחו"ל וקומבינות במכס בארץ אז אל תתפלאו שהם יעשו גם עליכם קומבינות.

אני בטוח שנכנסו לארץ מכוניות שנפסלו בארה"ב לפי ה Lemon laws

3.הפסיקו לייצר את הפורד GT לפני יותר משנתיים והבחור עדיין ניסה להכניס אותה לארץ, זאת לא הייתה הפעם היחידה שהוא הגיע לחקירה במשטרה בזמן האחרון.

4.אני הבאתי חלקים לאופנוע מחו"ל,עקרונית לא רוצים שתכניסו שום דבר לארץ.

אישור מוסך,אישור יבואן,מכס,מע"מ והכי חשוב אגרת מחשב.מה זה אגרת מחשב?

וכל זה בתנאי שאתם גרים בתל אביב אחרת אתם צריכים לקחת כמה ימי חופש בשביל לבוא למשרד התחבורה ואז לדואר.

אייל

פורסם

להיות מתווך של יבוא אישי\מעאכר זה לא בניגוד לחוק.

אולם, כל מה שהם עושים מסביב זה בהמון מקרים בניגוד לחוק. אין מה לעשות, הפיתוי גדול.

התהליך מתחיל ב"סגירה" על רכב ספציפי שהמחיר שלו ידוע, חישוב המחיר בארץ עם כל המיסים והסכמה עם המתווך על שכר טרחתו. עד כאן, לגיטימי.

מהרגע הזה המתווך יכול להרוויח בשתי דרכים-

א. להתמקח על המחיר ולהוריד אותו בחו"ל- לגיטימי וקשה.

ב. להצהיר במכס על מחיר נמוך ממה ששולם בפועל ולקחת את ההפרש- קל ולא חוקי.

ג. דרכים יצירתיות כמו להביא גרנד צ'רוקי ולרשום שזה רכב אספנות, להביא פורד ג'יטי של 120 אלף דולר ולרשום שזה מוסטנג ג'יטי ב20 אלף דולר ועוד- לא חוקי בעליל, ח"ח על היצרתיות.

כיוון שהם מביאים 10 20 30 מכוניות ורואים שהקומבינות עובדות הם מתפתים ואז נוצר המצב שקראנו עליו בכתבה.

לא יוחזרו מכוניות כי הן הגיעו על ידי מתווכים, כן יוחזרו מכוניות שנכנסו באופן לא חוקי ובמרמה ולא משנה שזה יהיה גם ג'יטי2. זאת במידה ומשרד התחבורה לא יחליט להלבין את המכוניות בצורה זו או אחרת.

פורסם
ולמה אני צריך בכלל אישור בשביל לייבא בורג מלכתחילה? למה במדינות מערביות אתה פשוט יכול לקבל חבילה בדואר וכאן אתה עובר עשרת מדורי גיהינום רק בגלל שאתה לא משתייך לגוף שמשחד את המערכת? ותגיד, גם כשאוסרים עלינו לייבא רכבים אירופאים ויפנים מאמריקה, זה גם לטובתנו? ותגיד, אולי אם לא היו לוקחים 45% אחוז מכס על חלקי חילוף אז לא היינו צריכים לעשות קומבינות?

סמוך עלי ששום דבר כאן לא פועל לטובתנו ומתוך האינטרסים שלנו. אין שום בעיה בטיחותית בייבוא חלקים עם תו תקן אמריקאי\אירופאי, ואף אחד לא שם "חלקים של מאזדה על סוברו", אלה סיפורים של בירוקרט מניאק שחושב שהוא יותר חכם מהציבור. כששולחים אותי למוסך מורשה בלבד בשביל לייבא בעצמי חלקים לרכב שלי, בידיעה שהמוסך לא יכול לאשר את זה גם אם הוא נורא רוצה רק בגלל שהיבואן יתחשבן איתו אחר כך, לא עושים את זה לטובתי.

נכון מאד.

לפני שנתיים הבאתי לשימוש עצמי זוג רפידות של EBC קדמי + אחורי מאנגליה לסובארו wrx sti ב 135 ליש"ט שעולים בארץ

כמעט 4,000 שח לפני מע"מ , ולקח לי יותר מחודש של בירוקרטיה ואישורים בשביל לשחרר אותם מהמכס .

איפא נשמע דבר כזה בעולם שעבור זוג רפידות בלמים בודד , בן אדם צריך לעבור 7 מהדורי גיהנום כאילו שהבאתי

לארץ חלקים לחללית מנאסא.....

זה לא יעזור לכם, זו חלק משיטת התשה שבה לא רוצים שנביא חלקים או מכוניות מחו"ל , והפועלת לטובת היבואנים

שיתעשרו בצורה חזירית על חשבוננו ולא כפי שאמורה לפעול מערכת הוגנת שאמורה לפעול לטובת האזרח !

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

• תוכן חדש...