Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר בטויוטה אוונסיס 2008.

לפני כמה חודשים הוחלפו במסגרת אחריות 2 פנסים קדמיים מכיון שהיו דהויים.

מאז תמיד חשדתי שמשהו לא תקין איתם,בלילות בנהיגה בכבישים ללא עמודי תאורה חדי העין ישימו לב שהם כנראה מכוונים נמוך מידי.

באורות הנמוכים בכביש מפותל כמעט בלתי אפשרי לנהוג בלי הכרות מוקדמת עם הכביש,עם האורות הגבוהים המצב כמובן יותר טוב אבל גם לא להיט,הם אפילו לא מסנוורים נהגים שבאים ממול.

האסימון נפל לי כאשר נהגתי במזדה 3 לא מזמן בכביש ללא עמודי תאורה וההבדל הוא שמים וארץ!

בדקתי שהם עובדים כמו שצריך ושהכיוון החשמלי שבתוך הרכב על האופציה הגבוהה ביותר ובבוקר למחרת הרכב נכנס למוסך,הרכב היה שם בערך שעה וחצי ונאמר לי שפירקו את הפנסים וכיוונו אותם מחדש,שמח ומרוצה הנעתי את הרכב בלילה ויצאתי לסיבוב אבל שום דבר פשוט לא השתנה!

יכול להיות שזה המצב האידיאלי שלהם?

כמה זה מסובך לכוון אותם בעצמי? 

פורסם

החליפו למקוריים במסגרת האחריות? בדרך כלל פנס תחליפי עם רפלקטור פחות טוב ובאופן כללי בנוי בצורה פחות יעילה.

אם אלו המקוריים אז אולי שווה להחליף נורות לפיליפס או אוסרם שנותנים עוצמת הארה משופרת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למרות שקשה להאמין שמוסך מורשה יעשה זאת אבל הגיוני מאוד ששמו לך פנס חליפי והאיכות שלהם על הפנים.

ראיתי פנסים חליפיים (קידמיים) על רכבים וזה פשוט נורא,

ראיתי מאזדה 3 עם פנס חליפי מרוב שהוא הייה מאיכות ירודה במקום מנורה H7 שמו בו H4 והפנס מאיר בכלל שמאלה

יש פנסים חליפיים טובים. תבדוק מול המוסך אם עשו כיוון אורות מול המכשיר כמו שצריך ולא רק לפי העין.

אם הם עדין מספרים סיפורים תשקיע 100 ש"ח לך לחשמלאי ובצע אצלו כיוון אורות.

פורסם

אין שום סיבה להתלונן על קושי תאורה ברכב חדש, ולא משנה אם זו טויוטה או גרייט וול.

יש לבדוק האם הפנסים החדשים (שבכלל מפתיע אותי שהחליפו לך אותם במסגרת האחריות) הם פנסים מקוריים והאם האורות מכוונים. כמו שהציעו לך, גש לחשמלאי בעל מכשיר כיוון אורות תקין (!) ובצע כיוון מושלם.

אגב, בדוק את גלגלת כיוון גובה האורות (גלגלת שמרבית נהגי ישראל הסתומים בכלל לא מודעים לקיומה, נגיד כמו הפלגמט עם הפאג'רו השחורה שגרר נגרר וסינוור אותי 40 קילומטר) וראה מה מצבה. יכול להיות שהיא מכוונת נמוך מדי ואתה ללא מטען, ודא כי היא על 0.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה פנס עם עדשה באוונסיס נכון?

סיכוי גדול שהמורשה גזר עליך קופון והתקין לך חליפי.

העדשה עצמה יקרה ומגיעה לסביבות ה2000 לפנס.

לא הבנתי, מהיום הראשון הפנסים לא היו טובים?

איך פנס דוהה ב3 שנים? (אצלי בפיג'ו כבר עברו 12 שנים ועדיין הם טובים מאוד, קצת צהובים ודהויים, אבל מאירים טוב מאוד, ובבינעירוני תענוג.)

פורסם

כי בפיג'ו שלך (זו שבסמלון?) מדובר בפנסים מזכוכית, פנסים שלא מצהיבים. ברכבים החדשים יותר עם פנסי פלסטיק המצב אחר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שווה לבדוק את העניין עם הפנסים התחליפיים,אני ממש לא יודע מה הם שמו לי.

אם הם מקוריים אז אני אגש לחשמלאי שיכוון אותם כמו שצריך.

במידה והתקינו לי תחליפי ללא אישורי,מה לעשות?האחריות כבר נגמרה אבל אני יכול לדרוש מהם להתקין לי מקוריים?

פורסם
כי בפיג'ו שלך (זו שבסמלון?) מדובר בפנסים מזכוכית, פנסים שלא מצהיבים. ברכבים החדשים יותר עם פנסי פלסטיק המצב אחר.

איתמר.

אכן זאת שבסמלון.

אבל מבחוץ אם נותנים להם פליק עם היד זה פלסטיק לכל דבר. (גם בקוואליר 95' שלי אחת הצהיבה, אבל מחוץ לעיר מאיר טוב כמו פעם. השניה החלפתי לחדשה בגלל ששברו לי אותה)

שווה לבדוק את העניין עם הפנסים התחליפיים,אני ממש לא יודע מה הם שמו לי.

אם הם מקוריים אז אני אגש לחשמלאי שיכוון אותם כמו שצריך.

במידה והתקינו לי תחליפי ללא אישורי,מה לעשות?האחריות כבר נגמרה אבל אני יכול לדרוש מהם להתקין לי מקוריים?

אני לא יודע איך זה עובד במורשה.

איפה שאני מטפל הוא רושם מה הלך, מתקשר לספק חלקים ובודק גם חליפי וגם מקורי, נותן לי הצעת מחיר לכל אחד ואני מחליט מה לעשות. (אמצעים כמו מראות ופנסים וכל זה, שחייב מקור כי יצרן חאפר קוריאני לא יודע לעשות ותמיד יהיה קאץ', אני לא מתפשר.)

קרה לי ששמתי מראה קומפלט (עם הבית) חליפית של צד הנהג (הפרש גבוהה ושתיהם חשמליות מלא), וזה בא מהמפעל עם מראה (הזכוכית כאילו), שלא פנורמית, מקרבת, שאפשר להתגלח איתה. (כעבור כמה זמן הלכתי לאחד שאני מכיר עם מוסך גדול שמתעסק בכל הזכוכיות של הרכב, והוא שם לי ב100 שקל מראה אחרת שעושה את העבודה יותר טוב מהמקורית (שבאה עם הרכב).

ברמת העקרון המוסך צריך (אולי חייב?!), לידע אותך מה הוא מתקין לך ברכב.

מה גם שאתה באת עם חדש והוא שם לך תחליפי ששווה חצי מהחדש, שזה אומר שאתה הפסדת, והמטרה בהחלפה ששתי הצדדים יהיו שווים.

(תראה זה טריק ידוע, הוא לוקח את החדש שלך ומלטש אותו ומוכר אותו בסכום מלא, אין אפשרות אחרת אלה אם הוא היה סדוק\שבור).

הבעיה במקרה הזה שאתה הזנחת וחיכית את כל הזמן הזה (תקן אותי אם אני טועה), פשוט תלך ותראה מה אפשר.

(לדעתי תמצא אוונסיס ברחוב ותראה שהפנסים שלכם אותו דבר, ואז יהיה לך בסיס לטענה).

פורסם

בתחתית הפנסים אמורים להיות לוגו טויוטה (לא בטוח שהאליפסה, אבל השם TOYOTA) ומק"ט החלק שמורכב מ 10 ספרות. מרבית הסיכויים ששם יצרן ה OEM הוא KYOTO וגם שם זה אמור להופיע על הפנס.

בדוק ודווח לנו.

איתמר.

פורסם

זה לא אמור להיות ככה - אני עם אוונסיס 06 ואני לא מרגיש שיש לי בעיה כזו.

הפנסים אצלי אפרופו קצת דהויים (נראה לי עד הקיץ הקרוב אני אעשה להם טיפול קאטארקט) אבל אין לי בעיה של עוצמת תאורה.

יכול להיות שהנורות אצלך לא מקבלות מספיק מתח או מספיק זרם? יכול להיות שהן דולקות חלש יותר? עד כמה שידוע לי החיווט שמגיע לתאורת רכב מגיע אחרי ממסרים - יתכן ויש לך ממסרים דפוקים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...