Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי לפני כחודש ב ebay מוצרים של חברת meguiars, שכללו:

1. meguiars quick detailer-ערכה שכללה ספריי דיטיילינג מהיר+פלסטלינה לרכב.

2. meguiars bug and tar remover-כשמו כן הוא, מסיר זפת וחרקים מהרכב.

3. meguiars speed detailer-ספריי שנועד לנקות את הרכב מאבק ולכלוך בין שטיפות סדירות.

אני מגיש לכם סקירה מצולמת עליהם, בליווי הוראות שימוש. אני מקווה שתמצאו בה תועלת, הערות/הארות יתקבלו בברכה. בנוסף, אם אנשים מוכנים לפרסם כאן עוד סיקורים מצולמים של חומרי הטיפול שלהם-זה יהיה לתועלת כולנו.

אתחיל עם 2 תמונות של סט הטיפוח שלי.

חומרים2.jpg

חומרים1.jpg

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נתחיל עם הפלסטלינה לרכב.

הפלסטלינה לרכב הגיעה עם meguiars quick detailer (בקבוק אדום). תפקידה של הפלסטלינה הוא להרים את הלכלוך והזיהומים שנקשרים לצבע באופן קבוע ושוקעים לתוכו-דבר שגורם עם השנים לדהייה של הצבע ולפגיעה בלכה. השימוש בה הוא פשוט וקל אך העבודה הפיזית שמלווה אותה מהווה אחלה ספורט גם לבטלנים שבינינו :wink: .

לאחר השטיפה של הרכב, אנו מייבשים טוב את הרכב עם ג'ילדה איכותית (רצוי סינטטית כי חבל על הצבי :wink: ). לאחר מכן, אנו מרססים על פח הרכב כשהוא יבש (חשוב לציין-השטיפה והפלסטלינה חייבות להתבצע כשהפח קר ולא בשמש!).

לאחר שריססנו את החומר על פח הרכב, אנו לשים את הפלסטלינה ביד עד שהיא נהפכת לשטוחה, בערך בגודל כף היד-ועוברים איתה על פני השטח הרטוב, הלוך ושוב. יש להקפיד לרסס מהחומר על המשטח שאנו עובדים, ואף פעם לא לעבוד עם פלסטלינה על משטח יבש. אחרי שעוברים עם הפלסטלינה על השטח כמה פעמים, השטח נהייה חלק והפלסטלינה מחליקה עליו ללא התנגדות. זה סימן שעבדנו באופן תקין. לאחר מכן, אנו לוקחים מטלית מיקרופייבר נקייה ומייבשים את השטח שעליו עבדנו. אסור לתת לחומר להתייבש על פח הרכב, כי זה יוצר שכבה שומנית שקשה מאוד להסיר אותה וקשה מאוד למרוח עליה ווקס לאחר מכן! תמיד מנגבים עם מטלית מיקרופייבר איכותית וסופגים את החומר.

במהלך העבודה ניתן לראות שהפלסטלינה תופסת אליה את הלכלוך. לאחר שהפלסטלינה נהיית רוויה, פשוט לשים אותה מחדש, ויוצרים משטח חדש של פלסטלינה נקייה לעבוד עמו. פלסטלינה אחת יכולה להספיק ללמעלה מ10 רחיצות.

ההבדל לפני ואחרי הפלסטלינה הוא מוחשי-מריחת הווקס יותר קלה, והפח הרבה יותר חלק למגע ולא נשמע רעש במגע עם כף היד (

).

עוד דבר חשוב-פלסטלינה שנפלה לאדמה נזרקת לפח, כי אם תשתמשו בה החול יהרוס לכם את הצבע וייצור שריטות שרק פוליש יכול להוריד!

אני מצרף כאן כמה תמונות של הפלסטלינה במהלך העבודה, ואת התוצאה לפני ואחרי הפלסטלינה.

4 התמונות העליונות מראות את הפלסטלינה ומה שנשאר לנו על הרכב לאחר שטיפה הגונה וייבוש עם ג'ילדה. כל תמונה צולמה אחרי שלשתי מחדש את הפלסטלינה ועברתי לעבוד על קטע נוסף, ניתן לראות את כושר הספיחה הגבוה שלה.

התמונה הראשונה מימין למטה היא של הדלת לפני פלסטלינה. שימו לב ל"גרגירים" של לכלוך בתוך הצבע (למרות שהצבע הוא מטאלי ניסיתי לצלם מקרוב, ניתן להבחין בהבדל באזור שליד מנעול הדלת).

התמונה השנייה מימין למטה מראה את הדלת "חצי חצי"-הצד שקרוב למצלמה הוא הצד ללא הפלסטלינה, והצד שרחוק ממנה הוא הצד שעבדתי עליו וטופל. שימו לב לברק של המשטח.

התמונה השלישית מלמטה מראה את הגג לאחר פלסטלינה, והתמונה הרביעית מראה עוד הבדל בין מחצית מהדלת ללא פלסטלינה, ועם פלסטלינה מהצד הרחוק יותר.

פלסטלינה1.jpg

פלסטלינה2.jpg

פלסטלינה3.jpg

פלסטלינה4.jpg

לפני הפלסטלינה1.jpg

משטח לפני ואחרי פלסטלינה מהצד.jpg

גג אחרי פלסטלינה.jpg

משטח לפני ואחרי פלסטלינה מהצד 2.jpg

פורסם

המוצר השני שאני ארחיב עליו הוא meguiars bug and tar remover. הוא משמש בעיקר להורדה של ג'יפה עקשנית שנדבקה אל הרכב. מדובר בעיקר בחרקים שהתמזל מזלם למות על הרכב, שאריות של פיח שחור (מי שנסע מאחורי משאית ישנה יודע על מה אני מדבר), שרף עצים (מי שיש לו רכב חברה וחונה תחת פיקוס בעונת מעבר :lol: ) וקקה של ציפורים(למי ש"בורך" במטווח ירי על הרכב).

השימוש בתרסיס הוא פשוט-מרססים את התרסיס על האזור הנקודתי שדורש טיפול, נותנים לו לעבוד 2-3 דקות (5 אם מדובר במזהמים קשים כגון הנשר של השכן) ולאחר מכן משפשפים במטלית מיקרו פייבר. התוצאות מיידיות ומשביעות רצון-לא נשאר אפילו חלקיק אחד על המשטח. יתרונו של החומר שהוא קל מאוד לעבודה ולא משאיר סימנים שומניים על צבע הרכב לאחר הסרתו. לא צירפתי תמונות כי לא ראיתי צורך.

פורסם

המוצר השלישי שאני ארחיב עליו הוא כמובן meguiars speed detailer.

המוצר הזה בעקרון נועד לשמור על הרכב, להוריד לכלוך ומזהמים קלים (לא קקה של ציפורים אלא אבק) ולתת לו הברקה בין שטיפות שתחזיק את הרכב במצב סביר עד השטיפה הבאה.

השימוש פשוט ונוח- מרססים את הספריי על משטח העבודה המאובק, לוקחים מטלית מיקרופייבר ומפזרים את החומר באופן אחיד. לאחר מכן מנגבים עם מטלית מיקרופייבר שנייה יבשה. כמו במקרה של ה quick detailer-אין לתת לחומר להתייבש על הרכב, ולעבוד תמיד בצל וכשהפח קר למגע!

לקח לי בדיוק 10 דקות לעבוד עם הספריי הזה-עד שקיבלתי את היאריס שלי נקייה כאילו הרגע שטפתי אותה. זה חוסך זמן של שטיפה רגילה, אך מן הסתם הוא לא נועד להחליף אותה אלא להקל על התחזוקה השוטפת.

אני מצרף לכם תמונות של המוצר, בנוסף לתמונות של לפני ואחרי. לא היה לי אבטיח כקנה מידה, אבל חתול הרחוב הסכים לדגמן במקומו :lol:.

אני מקווה שנהניתם מהסקירה.

בקבוק וחתול.jpg

HPIM2005.jpg

לפני מנקה1.jpg

חצי חצי.jpg

HPIM1972.jpg

HPIM1978.jpg

HPIM1986.jpg

פורסם

כל הכבוד, תודה לך!

בידיוק היום ירדתי עם הכלבה שלי, וראיתי 2 גושי חרא יפים כאלה ליד הפתחי איוורור. בידיוק היום אחרי ששטפתי את האוטו. :roll:

הספריי האחרון יעזור לי מאוד, אני לפעמים נמרחת עם השטיפה של האוטו

ושאלה, meguiars speed detailer

הספריי של בין שטיפה לשטיפה, אפשר להשיג רק באיביי או שיש גם בארץ ?

אותה שאלה לגביי הפלסטלינה, והיכן ניתן להשיג חומרים איכותיים.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

ושאלה, meguiars speed detailer

הספריי של בין שטיפה לשטיפה, אפשר להשיג רק באיביי או שיש גם בארץ ?

לא נתקלתי במקום שמוכר אותו בארץ-היה מפרסם בפורום שפרסם מוצרים של meguiars אך כשהתקשרתי אליו לברר מחירים הבחור בטלפון אמר לי שאזל כל המלאי, ושהוא גם לא מתכוון לייבא יותר לארץ מוצרים שכאלה.

אותה שאלה לגביי הפלסטלינה, והיכן ניתן להשיג חומרים איכותיים.

פלסטלינה ניתן להשיג בebay כחלק מערכה של meguiars או אפילו בבודדת (אך המשלוח לארץ לא ישתלם לך). יש מוכר בebay שעימו עבדתי והמחירים אצלו לא רעים והוא עושה משלוח לארץ. בצעי חיפוש על meguiars , נדמה לי שקוראים לו apmotorstore בebay עצמו.

12345

פורסם

יופי של סקירה! יכול להיות מאוד שימושי למי שירצה לעשות פלסטלינה בעתיד!

רק איזה טיפ אחד, אם אתה יודע שאתה הולך לעשות פלסטלינה אז אין טעם לייבש את האוטו לאחר השטיפה.

זאת מכייוון שאתה במילא הולך לעשות פלסטלינה ולנגב חלק חלק ביסודיות.

בנוסף אני לא משתמש בכל הפלסטלינה בטיפול, אני חותך חתיכה קטנה ממנה. כאשר הפלסטלינה מתחילה לקבל כתמים שחורים של ספיחת לכלוך, מומלץ ללוש אותה שוב פעם על מנת לחשוף שכבה נקייה יותר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

יופי של סקירה!

יש לי שאלה, בקשר להפלסטלינה לרכב .

האם זה טוב להוריד צבע לבן ?

שיש לי בגג הזכוכית, הרכב חנה בחניה של השדה תעופה.

פורסם
המוצר השני שאני ארחיב עליו הוא meguiars bug and tar remover. הוא משמש בעיקר להורדה של ג'יפה עקשנית שנדבקה אל הרכב. מדובר בעיקר בחרקים שהתמזל מזלם למות על הרכב, שאריות של פיח שחור (מי שנסע מאחורי משאית ישנה יודע על מה אני מדבר), שרף עצים (מי שיש לו רכב חברה וחונה תחת פיקוס בעונת מעבר :lol: ) וקקה של ציפורים(למי ש"בורך" במטווח ירי על הרכב).

השימוש בתרסיס הוא פשוט-מרססים את התרסיס על האזור הנקודתי שדורש טיפול, נותנים לו לעבוד 2-3 דקות (5 אם מדובר במזהמים קשים כגון הנשר של השכן) ולאחר מכן משפשפים במטלית מיקרו פייבר. התוצאות מיידיות ומשביעות רצון-לא נשאר אפילו חלקיק אחד על המשטח. יתרונו של החומר שהוא קל מאוד לעבודה ולא משאיר סימנים שומניים על צבע הרכב לאחר הסרתו. לא צירפתי תמונות כי לא ראיתי צורך.

בתכלס , מה ההבדל בין המוצר הזה , לבין ניקוי הקקה של הציפורים בעזרת מטלית עם סבון ומים חמים ?

פורסם
אחלה סקירה.

ה- quick detailer מומלץ גם לדשבורד ולחלקי הפלסטיק בפנים הרכב?

לא. ה quick detailer מיועד אך ורק לניקוי חיצוני. בשביל הדשבורד וחלקי הפלסטיק בפנים הרכב יש את stp son of a gun שמחזיק טוב בשמש הישראלית.

יופי של סקירה! יכול להיות מאוד שימושי למי שירצה לעשות פלסטלינה בעתיד!

רק איזה טיפ אחד, אם אתה יודע שאתה הולך לעשות פלסטלינה אז אין טעם לייבש את האוטו לאחר השטיפה.

זאת מכייוון שאתה במילא הולך לעשות פלסטלינה ולנגב חלק חלק ביסודיות.

בנוסף אני לא משתמש בכל הפלסטלינה בטיפול, אני חותך חתיכה קטנה ממנה. כאשר הפלסטלינה מתחילה לקבל כתמים שחורים של ספיחת לכלוך, מומלץ ללוש אותה שוב פעם על מנת לחשוף שכבה נקייה יותר.

לא מדויק. אתה עושה לעצמך עוד עבודה-כאשר אתה משאיר את הרכב להתייבש ומנגב חלק לאחר חלק, נשארים לך "כתמים" שקשה להוריד עם מיקרופייבר. לגבי החיתוך של הפלסטלינה-באמת לא חשבתי על זה :oops: אך מצד שני, חתיכה קטנה של פלסטלינה לא מחזיקה הרבה וגם מכסה פחות שטח כי היא יותר דקה. אבל אנסה בכל זאת, תודה 8)

יופי של סקירה!

יש לי שאלה, בקשר להפלסטלינה לרכב .

האם זה טוב להוריד צבע לבן ?

שיש לי בגג הזכוכית, הרכב חנה בחניה של השדה תעופה.

פלסטלינה לא מורידה צבע בכלל, חוץ מבמקרה שהצבע התחיל להתקלף ולהתפוצץ. אם יש לך גג זכוכית, נסה להשתמש (בעדינות!) במטלית ספוגה בטרפנטין.

מכמה שרשורים אחרים שקראתי נאמר שפלסטלינה וצבע מטאלי לא הולכים ביחד, האם יש אמת בדבר?

לא שידוע לי-בדקתי בפורומים אחרים בחו"ל וכולם משתמשים בה לכל סוג של צבע-מטאלי או רגיל. מה שכן המליצו-לא להשתמש בה בכל רחיצה אלא רק לפני מריחה של ווקס, כי היא יוצרת swirls בשימוש תכוף מדי (אני מניח שהם התכוונו ל"קורי עכביש"). מניסיון אישי-הרכב שלי הוא בצבע מטאלי ולא ראיתי שום פגיעה בצבע, להפך-הפלסטלינה הפכה את המשטח לפחות "גס", אך לפי מה שקראתי-בניגוד לפוליש היא לא מורידה שכבה מיקרונית של צבע אלא רק סופחת אליה את החלקיקים שנקשרו לצבע וללכה. כפי שרשמתי-ההוכחה ליעילותה של הפלסטלינה היא מריחת הווקס-הווקס שאני משתמש בו (dupont) מתקשה די מהר אחרי המריחה, אך אחרי פלסטלינה הרבה יותר נוח לפזר אותו.

עריכה: באתר הזה יש מבחן (מעניין) איך לבדוק אם הרכב שלך צריך לעבור פלסטלינה. מסתבר שיש קריטריונים לכך.

בתכלס , מה ההבדל בין המוצר הזה , לבין ניקוי הקקה של הציפורים בעזרת מטלית עם סבון ומים חמים ?

קראת את ספר הרכב שלך? בשלי יש איסור מפורש על שימוש במים חמים עקב נזק לצבע וללכה, וממליצים להשתמש במים פושרים. אם אתה רוצה להוריד "מפגע" אתה יכול לנסות להשתמש במטליות לחות לתינוקות ("פרשרים"), אני מחזיק אצלי ברכב באופן קבוע למקרה של הפגזה מציפור. לגבי הסבון-אסור שיהיה סבון כלים כי זה פוגע בצבע. אני מניח שאצלך זה אותו דבר. אם אתה רוצה לנקות קקה של ציפורים, אכן מספיק לך להשתמש בסבון לרחיצת הרכב ומים פושרים, אך מה תעשה אם נדבק לך גוש של זפת אחרי ביקור בים או כתמים מאספלט חם בנסיעה בכביש אספלט סלול טרי? סבון של רכב או מטליות לחות לא מסירים זפת קשה וגם לא אספלט שנדבק באופן יעיל-טרפנטין מסיר, אך יש רכבים שבהם אסור להשתמש בטרפנטין מחשש לפגיעה בצבע.

כול הכבוד,אחלה סקירה.

איך "השמפו" sonax ?

השמפו טוב ומנקה לא רע אך צריך כמות די גדולה ממנו. השמפו של dupont עושה עבודה מעולה אך ראיתי שהפסיקו לייבא אותו.

• תוכן חדש...