Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לי נמאס לממן את כל החולרות שלא עושים כלום במדינה הזו.

מה לעשות, זה מה יש.

ההבדל הוא שכאן אתם אשכרה עשויים לראות החזר להשקעה שלכם, בצורה של פחות פקקים ויותר חניות פנויות.

אבל העיקר להתלונן... מה לעשות, זה מה יש.

פורסם
כדי לסבסד את הרוכבים, שיהיו יותר רוכבים על הכביש ופחות מכוניות, יותר זיהום אוויר (נסיתים לנשום כשטוסטוס עצר ליידכם עם מנוע פועל? סירחון איימים כמו רכב משנות ה70) וכדי לסבסד את אלו שנדחפים כדי להיות ראשונים ברמזור לעומת אלו שאסור להם לנסוע על השוליים

ניסית פעם לעמוד מאחורי אפלאוז או שרייד או גרוטאה מסריחה ישנה? ריח השמן השרוף והדלק חונק אותי, הלוואי שלא ייתנו לרכבים האלה יותר רישוי כדי שלא נסבול את הזיהום. אהה וגם טווינגו נכנסת לרשימת הגרוטאות.

תחשוב טוב לפני שאתה מתנפל.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
לי נראה שהדבר הנכון לעשות הוא להחיל ביטוח חובה על הולכי רגל בכל הגילאים.

גם אם זה יעלה רק 200 שקל לשנה, נקבל תוספת של 1,400,000,000 ש"ח.

כל התינוקות האלה הנכנסות מתחת למכוניות צריכות לשלם יותר ביטוח מאופנוע כבד.

greenlook אתה עוד לא מבין.

חברות הביטוח רוצות להרוויח יותר כסף אז הן מעלות לך את הביטוח.

לא קשור בכלל לתאונות דרכים

אייל

פורסם

רכיבה על אופנוע \ קטנוע היא סכנת חיים (בלי קשר לצד הכספי).

מה זה חשוב אם הרכב היה האשם? הרי רוכב האופנוע נפגע \ נהרג והכסף לא יחזיר אותו לבריאות שלמה.

אני יודע שלא אשכנע אף אחד אבל בכל זאת ניסיתי. טוב שרוב האופנוענים עוברים למכונית לאחר כמה שנות רכיבה (כך נראה לי) והלואי מספר השנים האלה יתקצר ככל האפשר.

יהודה

פורסם
ההבדל הוא שכאן אתם אשכרה עשויים לראות החזר להשקעה שלכם, בצורה של פחות פקקים ויותר חניות פנויות.

אבל העיקר להתלונן... מה לעשות, זה מה יש.

דריש,

מה שכתבתי לאו דווקא מתייחס לאופנועים, אתה יודע...

מה שכן, לגבי האופנוענים.

עקרונית- אין לי בעייה עם האופנוענים. יש לי רישיון לקקנוע בעצמי.

אני כן מתנגד לכל הקונספט בשלמותו של מישהו שמממן מישהו אחר במיסים, במקום שהמיסים ייגבו מאותו מישהו אחר, עבור אותו מישהו אחר.

ביטוח האופנועים בשמיים? לדעתי יחסית בצדק, אחרי שראיתי כמה וכמה (ועוד הרבה) אקזמפלרים משוגעים פלוס, הם אלו הפגיעים- אבל מתנהגים כאילו כולם חייבים להיזהר מהם כאילו הם נוהגים על משאית.

הם הבעייה, שהם יהיו הפיתרון- או שיסבלו וישלמו, או שירגיעו את עצמם, והמחירים יירדו.

אגב, סתם מהסקרנות.

כמה מהתאונות קקנוע הם של :

1)ילדים שרק הוציאו רישיון

2)שליחים

?

גם בעולם המכוניות, ילד שרק הוציא רישיון הוא סכנה לעצמו ולאחרים בחלק מהמקרים, וראיתי גם שליחים בעלי רכב שמתנהגים בצורה משוגעת לגמרי.

אם כך- מדוע לא להעלות את הביטוח של השכבות הספציפיות הללו בלבד? למה שציבור אחר יישא בנטל בגלל כמה "מפגרים"?

אני כתבתי בתחילת דבריי שאני לאו דווקא מתכוון לאופנועים וקקנועים. עקרונית ישנם דברים שחורים לי יותר, אך לא ניתן לדון בהם כל כך עקב האיסור על פוליטיקה בפורום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
רכיבה על אופנוע \ קטנוע היא סכנת חיים (בלי קשר לצד הכספי).

מה זה חשוב אם הרכב היה האשם? הרי רוכב האופנוע נפגע \ נהרג והכסף לא יחזיר אותו לבריאות שלמה.

אני יודע שלא אשכנע אף אחד אבל בכל זאת ניסיתי. טוב שרוב האופנוענים עוברים למכונית לאחר כמה שנות רכיבה (כך נראה לי) והלואי מספר השנים האלה יתקצר ככל האפשר.

יהודה

אם תוכל להראות לי אורח חיים בריא שיבטיח לי הגעה לגיל זקנה אני מאוד אודה לך. לא חסרים מקרי מוות מוזרים שקורים במדינה הזו. למרבה הצער גם לשבת על הספסל בטיילת עם אשתך והילדה לא ימנע מחבורת בני בליעל שיכורים לתקוף ולהרוג אותך( ראה מקרה קרפ ז"ל). המינעות מאופנועים אכן מגדילה את סיכוייך לחיות אך למרבה הצער לא מונעת בשום פנים ואופן מוות בטרם עת. דהיינו, גם אם תחדל מלרכוב על אופנועים אין שום הבטחה כזו או אחרת שזה ימנע מוות בטרם עת.

דריש,

מה שכתבתי לאו דווקא מתייחס לאופנועים, אתה יודע...

מה שכן, לגבי האופנוענים.

עקרונית- אין לי בעייה עם האופנוענים. יש לי רישיון לקקנוע בעצמי.

אני כן מתנגד לכל הקונספט בשלמותו של מישהו שמממן מישהו אחר במיסים, במקום שהמיסים ייגבו מאותו מישהו אחר, עבור אותו מישהו אחר.

ביטוח האופנועים בשמיים? לדעתי יחסית בצדק, אחרי שראיתי כמה וכמה (ועוד הרבה) אקזמפלרים משוגעים פלוס, הם אלו הפגיעים- אבל מתנהגים כאילו כולם חייבים להיזהר מהם כאילו הם נוהגים על משאית.

הם הבעייה, שהם יהיו הפיתרון- או שיסבלו וישלמו, או שירגיעו את עצמם, והמחירים יירדו.

אגב, סתם מהסקרנות.

כמה מהתאונות קקנוע הם של :

1)ילדים שרק הוציאו רישיון

2)שליחים

?

גם בעולם המכוניות, ילד שרק הוציא רישיון הוא סכנה לעצמו ולאחרים בחלק מהמקרים, וראיתי גם שליחים בעלי רכב שמתנהגים בצורה משוגעת לגמרי.

אם כך- מדוע לא להעלות את הביטוח של השכבות הספציפיות הללו בלבד? למה שציבור אחר יישא בנטל בגלל כמה "מפגרים"?

אני כתבתי בתחילת דבריי שאני לאו דווקא מתכוון לאופנועים וקקנועים. עקרונית ישנם דברים שחורים לי יותר, אך לא ניתן לדון בהם כל כך עקב האיסור על פוליטיקה בפורום.

וואלה מתאים לכולנו. בוא ונבטל את כל הקיצבאות של הביטוח לאומי, בוא ונהפוך את הרפואה בארץ לפרטית. כי אם כואב לך באמת אבל באמת על כסף שאתה משלם בעבור אחרים לחינם תאמין לי כשאני אומר לך את זה באחריות: התשלום שלך בתור סובסדייה לביטוח האופנועים (אם זה לא שקר אחד גדול) הוא כסף קטן מאוד לעומת כל הכסף שאתה משלם במיסים שלך לממן את כל האוכלי חינם, הפרזיטים והעלוקות שחיים במדינה הזו.

ואתה צודק, נהגתי ברכב אתמול לאזור המרכז וראיתי רוכבי דו גלגלי רוכבים כמו הפרצוף שלהם כאילו הכביש שייך לאבא ואמא שלהם. אני מודה שיש כאלה שרוכבים כמו נבלות אבל לא כולם ככה. ראיתי גם עארסים במכוניות שנוהגים כאילו אמא שלהם קנתה את הכביש אז מה זה אומר? שכל נהגי המכוניות ככה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

התשלום שלך בתור סובסדייה לביטוח האופנועים (אם זה לא שקר אחד גדול) הוא כסף קטן מאוד לעומת כל הכסף שאתה משלם במיסים שלך לממן את כל האוכלי חינם, הפרזיטים והעלוקות שחיים במדינה הזו.

והלוואי שהיה ניתן לשנות את זה.

תחשוב מה יקרה, אם חס וחלילה, השכבות החלשות יצטרכו לצאת לעבוד כי אין קיצבאות.

זה לא ניתן לתיאור! האבטלה תרד! המשק יצמח! הייצור יעלה! יקומו חברות חדשות! אנחנו לא יכולים להרשות את זה לעצמנו. עדיף להמשיך לשלם להם, ושישתקו.

ואתה צודק, נהגתי ברכב אתמול לאזור המרכז וראיתי רוכבי דו גלגלי רוכבים כמו הפרצוף שלהם כאילו הכביש שייך לאבא ואמא שלהם. אני מודה שיש כאלה שרוכבים כמו נבלות אבל לא כולם ככה. ראיתי גם עארסים במכוניות שנוהגים כאילו אמא שלהם קנתה את הכביש אז מה זה אומר? שכל נהגי המכוניות ככה?

לא.

אבל, זה אומר, שמי שנהג על הקקנועים כך, הוא הרבה יותר מטומטם ממי שנהג במכונית כך- בגלל הסיכוי שלו למצוא עצמו בתאונה קטלנית. זה למה אני אוהב את דארווין- הבעייה היא שחלק אשכרה שורדים.

ובנימה של רצינות.

לאיש לדעתי אין זכות לנהוג על הכביש כאילו הוא שלו. אבל מה לעשות ויש כאלה שחושבים עצמם מעל הכל. אני נתקל בזה יום יום (למרות הנסועה הכל כך קטנה שלי), וזה משגע אותי, משני צידי המתרס- 2 או 4 גלגלים, לא משנה כלום.

אבל רק לחשוב על הטימטום של הקקנועים שכן נוהגים ככה, זה לא מובן לי בשיט.

לא מספיק אתה פגיע פי 203458 מנהג של רכב.

לא מספיק שנהגי רכב לא רואים אותך בכלל.

לא מספיק שנהגי רכב רבים הם עיוורים ולא רואים גם משאיות או לא עירניים מספיק כדי לדעת שהם שם.

אז עוד לנהוג בלי שום זהירות מינימלית?...

שוב- אני יודע שלא כולם כך. יש רבים שנוהגים היטב, כשורה, כחוק, כמו בני אדם, משני צידי המתרס. ויש כאלה שלא, גם- משני צידי המתרס.

אבל ראבק...

פורסם

אתה צודק, אני מודה שיש רוכבי דו גלגלי שרוכבים כמו הפרצוף שלהם ואם מישהו מספיק גבר לנהוג בכביש כמו טיפש שיהיה מספיק גבר לשאת גם בתוצאות שלו. אני מרגיש מאוד רע ומרחם על ההורים של הבחורה שיושבת על האופנוע מאחורה ומפקידה את חייה בידי אידיוט עם דיפלומה. לא יעזור לך שום דבר, באותה מידה שאנשים מכורים לניקוטין ומעשנים סיגריות בלי לתת את הדעת שזה גורם לסרטן יש את המוגבלים הללו שמכורים לאנדראלין. גם על 2 גלגלים וגם על 4 יש את הדפוקים הללו. למען האמת אני לא מרחם עליהם אלא על בני משפחתם או אחרים חפים מפשע שעלולים להיפגע מההתנהגות שלהם על הכביש.

עצוב נורא שמדי יום כמעט אנשים מתים בכבישים סתם, פשוט לחינם. רוב רובן של התאונות נובעות מחוסר כבוד לחוקי התנועה והאחרים בדרך. לא זעם האלים ולא קללה כל שהיא. פשוט הישראליות המגעילה והאגו הפגיע.

לפני 3 שבועות בערך רוכבת אופנוע בת 21 נהרגה כי נהג מכונית פרטית לא נתן לה זכות קדימה. בשביל 20-30 שניות עלובות חיי אדם נקטפו בטרם עת ככה סתם לחינם.

מה לעשות, עולם כמנהגו נוהג.

כאמור אני רוכב על אופנועים מזה כ 20 שנים אבל בהחלט מסתייג מהדרך בה הרבה רוכבי דו גלגלי מתנהגים על הכביש.

רוצה לשמוע משהו מצחיק שפעם קובי עוז מטיפקס אמר? זה הולך ככה "יותר ויותר אנשים מוכנים למות בכדי להביא פיצה חמה ללקוח מאשר למות למען המדינה".

לא אירוני? שליחים על קטנועים מוכנים ומודעים לכך שההתנהגות הפרועה שלהם עלולה להביא למותם והם בסדר עם זה לעומת זאת שהם לא ממש ימהרו להילחם למען ביטחון המדינה ולמות למענה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
רוב רובן של התאונות נובעות מחוסר כבוד לחוקי התנועה והאחרים בדרך.

אתה יודע מה? אני לא מסכים איתך.

אם היית נוסע כחוק, כלשונו, לפי החוק היבש. בכמה תאונות לדעתך היית מעורב עד היום?

המצב בארץ הוא עד כדי כך גרוע, שכדי לנהוג ולצאת מזה חי וללא פגיעות ברכב או פציעה, אתה צריך במודע לעבור על חוקי התנועה לפעמים. החל מסתם לא לעצור במעבר חצייה כי האדיוט המ(צונזר) מאחוריך שצמוד אליך כמו מנדבושקע על יצאנית ביום חם ייכנס לך בתחת ואולי גם בהולך רגל שאתה מנסה לתת לו לעבור. או להאט ולעצור כשהירוק מהבהב מרחוק- גם אז עלולים להיכנס לך בטוסיק כי אתה משוגע שאתה אפילו חושב על להאט. 2 מהדוגמאות הכי בנאליות שבעולם, שמבאסות לי את היום כל פעם מחדש.

(רמז, אני מאלה שאשכרה משתדלים לעצור במעבר חצייה, לא שם רייסים לרמזור המהבהב ולתת לרכבים להשתלב או לצאת מחנייה- לפחות לאלה שמבקשים יפה...)

אין פה קטע של "כבוד". יש פה קטע של זילזול פושע בחוקים, ובאי האכיפה המשווע שרק תורם לזה. ועל זה תוסיף את הטימטום של האנשים, שלא מבינים מה הם אמורים לעשות, כפי הנראה. אחרת אני לא יכול להסביר את העובדה שבמרחק כל כך גדול מרמזור מהבהב הם שמים רייס בלי לראות בכלל שיש רכב לפניהם- כי הם אשכרה חושבים שגם הוא יעשה את זה (וכמובן שהם גם עוברים באדום מלא אח"כ).

אני יכול, אגב, להמשיך לתת דוגמאות מפה ועד ליום חמישי על איך ציות לחוקים בסיסיים יכול לגרום לתאונה-רק בגלל שכל השאר לא מצייתים לאותם החוקים, באותה הדרך.

פשוט עצוב מה שקורה פה.:cry:

פורסם
אם תוכל להראות לי אורח חיים בריא שיבטיח לי הגעה לגיל זקנה אני מאוד אודה לך. לא חסרים מקרי מוות מוזרים שקורים במדינה הזו. למרבה הצער גם לשבת על הספסל בטיילת עם אשתך והילדה לא ימנע מחבורת בני בליעל שיכורים לתקוף ולהרוג אותך( ראה מקרה קרפ ז"ל). הימנעות מאופנועים אכן מגדילה את סיכוייך לחיות אך למרבה הצער לא מונעת בשום פנים ואופן מוות בטרם עת. דהיינו, גם אם תחדל מלרכוב על אופנועים אין שום הבטחה כזו או אחרת שזה ימנע מוות בטרם עת.

נכון שיש יתרונות לרכיבה על אופנוע אבל סכנת ההיפגעות היא ממש לא קטנה. אם תפסיק לנסוע באופנוע , הסיכוי שלך להיפגע ירד מאוד. לעומת זאת הרצח הנורא של קרפ בטילת, לא עוצר אנשים מללכת לטילת, כי סטטיסטית הסכוי לרצח כזה קטן מאוד.

אין לי אשליה שאשכנע אותך או אחרים, אבל פשוט לא התאפקתי וכתבתי את דעתי.

יהודה

• תוכן חדש...