Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

אבדן להלכה


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכבי נפגע בתאונה והנזק ע"פ הערכת שמאי הינו מעל ל50%. השמאי הכריז שהאוטו לא לתיקון והוא גרר לי את האוטו מהמוסך וכעת אני מחכה לפיצוי כספי על ערך האוטו.

בשיחה שערכתי עם מזכירות השמאות היום, היא אמרה לי שהאוטו לא הוכרז טוטאלוס אלא אבדן להלכה, היינו שחברת הביטוח מתקנת ומוכרת את האוטו והאוטו לא יורד מהכביש.

ואני לא מבין, אם חברת הביטוח מתקנת את האוטו, אזי מדוע הם לא תיקנו לי את האוטו ושלחו אותי לשלום? והרי כעת הם אמורים לשלם לי את ערך האוטו (או מעט פחות)? אז מה העניין פה? האם יש פה מצב לאיזשהי קומבינה שהייתי קרבן לה ללא ידיעתי?

אפילו שאם כן אזי כבר לא אוכל לעשות הרבה, עכ"פ מעניין אותי לדעת אם יצאתי פראייר..

אציין, שעצם הערכת השמאי היתה מוזרה לי מאוד, והפגיעה היתה קטנה בס"ה. האוטו לפני"כ היה במצב מצויין יחסית לבני גילו (98, 250000 ק"מ) ונראה טוב.. אז אולי מישהו חמד פה משהו?

תרגיעו אותי..

פורסם

זו לא קומבינה, לפחות לא עליך.

זה חוק מדינה, ואכן, ברכבים ישנים ששווים נמוך, כמעט כל מכה מחייבת את השמאי להורידם מהכביש.

הקומבינה היא שבמצב כזה יש לחב' הביטוח (נכון יותר לסוחר הרכב הקומבינטור מטעמה) זכות חוקית להחזיר את הרכב לכביש.

 

אבל- וזה דבר שלא רבים יודעים -לך יש זכות ראשונים לרכוש את שרידי הרכב תמורת הפחתת חלק מהפיצוי.

אם אתה "קשור אליו רגשית" - קנה אותו ובשארית הפיצוי החזר אותו לכביש.

לדעתי- עם כל הצער שבדבר- תמשיך הלאה - 250K ק"מ ו14 שנה על הכביש אלו חיים ארוכים ויפים לרכב.

שינוח על גלגליו בשלום :lol:

אתה כבר תתקדם למשהו חדיש וצעיר יותר.

 

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

 

פורסם

אתם טועים.

 

לפחות כך נראלי (נראה לי ), במידה והייתה לו אמריקאית (ואפילו צרפתית) של אותם שנים, הוא כבר לא יזכה לקבל מה שהיא נתנה לו, בעד כל סכום, ככה זה בעיניי.

 

הייצרנים התקלקלו, פעם ייצרו רכבים אמיתיים, היום הכל מצועצע.

 

אם אהבת אותה, תשקול קניה שלה בחזרה אם אפשר.

 

 

לא מובן לי, 50% שווה טוטלוסט, זה אומר שזורקים את הרכב לפח, אז למה הם מוכרים אותו?

בעיני גוזרים עליך קופון שמנמן.

 

 

אם משיקולים כאלו ואחרים, במידה ואתה לא אשם, לא היית צריך לערב את הביטוח.

 

לי קרה עם הקוואליר תאונה, שתי בדואים עם טנדר החליטו לקחת רוורס ברמזור, גרסו לי את המכסה מנוע והרדיאטור ופנס אחד.

אין לי מקיף, הוא עולה חצי מהרכב.

קיצור הם גם לא רצו לערב ביטוח (למרות שהיה להם, רכב של מפעל), אז סיכמתי איתם שאני\הם מתקנים וכל החשבון עליהם.

 

גם אם היה לי ביטוח, גם לא הייתי חושב ליידע אותו, מכיוון שהוא היה אומר טוטלוסט, ואני השקעתי הרבה מאוד ברכב, מנוע וגיר והכל מתקתק כמו שעון!

ואין רכב, גם ב30K שיעשה את העבודה שהוא עושה עכשיו.(מחירון שלו 8K.)

פורסם

אתה סנטימנטלי, וזה נחמד.

מעשית, התקדמות בשנתון גוררת בכמעט תמיד (למעט רכבים מיושנים שרק שנת היצור שלהם "חדשה", כמו נניח דייהו רייסר או שברולט אופטרה) שיפור בבטיחות.

 

כמו כן, רכב שעבר 250K ק"מ ו14 שנה על הכביש הוא שחוק. גם אם זו מרצדס.

האמינות שלו תהיה בהכרח פחות טובה, גם מהרכבים החדשים יותר, שאני מסכים איתך שבנויים פחות טוב מאלו בני העשרים, אך בכ"ז עברו פחות סיבובי מנוע ושנים בשמש.

 

טוטל-לוסט (אבדן למעשה) הוא 60% מערך הרכב. אבדן להלכה הוא 50% מערך הרכב.

הכוונה המקורית של החוק היתה טובה -לדאוג לבעל הרכב הפגוע, כדי שלא ישאר עם גרוטאה מתוקנת שפגועה בעצם קשה.

מה שיצא בעצם, זה שחברות הביטוח וסוחרי הרכב חוגגים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

 

פורסם

יכול להיות, שלא התכוונת עכשיו למכור את הרכב, ולפי הנתונים שלו כנראה לא תקבל סכום רציני לקניית רכב אחר.

אבל אין מה לעשות - אלה החוקים. תתנחם בזה שתקבל מחיר מחירון משוכלל של יצחק לוי (משהו שלא היית מקבל במכירה רגילה).

דבר אחד, לדעתי חשוב ביותר - תיקח אישור מחברת הביטוח על זה שהרכב הורד מהכביש בגלל התאונה, עם התאריך ותשמור את האישור הזה טוב-טוב.

הרכב יתוקן ויימכר לסוחר, אבל עד שמישהו יקנה ממנו את הרכב, אתה תהיה רשום כבעלים. פירושו של דבר, שכל הדוחות האפשריים יגיעו אליך. וכדי לבטל אותם תצטרך להציג את האישור הנ"ל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אבל- וזה דבר שלא רבים יודעים -לך יש זכות ראשונים לרכוש את שרידי הרכב תמורת הפחתת חלק מהפיצוי.

 

נתקו

 

אתה בטוח בעניין זכות הראשונים ? חברת הביטוח פונה אליך או שאתה צריך לפנות אליהם ?

האם ישנה אפשרות לקבל את כספי הביטוח ואחר כך לקנות את הרכב ?

 

סתם מסקרן אותי עד כמה עושים קומבינות על הגב שלנו

פורסם

לכל המגיבים

תודה רבה על המידע, בסופו של דבר אני לא יודע אם סידרו אותי או לא, עכ"פ כמו שאמר אחד המגיבים אקח את הכסף ואתקדם למשהו חדש יותר.. הכל לטובה.

אה וכן, אכן זו עצה טובה לבקש אישור מהביטוח על כך שאני כבר לא נוהג ברכב מאז תאריך התאונה ושהוא לא אצלי.. תודה למגיב..

אך אם זה כך חברת הביטוח לא אמורה לדאוג לי לבד לאישור כזה? אבל אם העם לא סומך על הממשלה מדוע שאני אסמוך מעצמי על הביטוח?

גד בלס יו

פורסם
זו לא קומבינה, לפחות לא עליך.

זה חוק מדינה, ואכן, ברכבים ישנים ששווים נמוך, כמעט כל מכה מחייבת את השמאי להורידם מהכביש.

הקומבינה היא שבמצב כזה יש לחב' הביטוח (נכון יותר לסוחר הרכב הקומבינטור מטעמה) זכות חוקית להחזיר את הרכב לכביש.

 

אבל- וזה דבר שלא רבים יודעים -לך יש זכות ראשונים לרכוש את שרידי הרכב תמורת הפחתת חלק מהפיצוי.

אם אתה "קשור אליו רגשית" - קנה אותו ובשארית הפיצוי החזר אותו לכביש.

לדעתי- עם כל הצער שבדבר- תמשיך הלאה - 250K ק"מ ו14 שנה על הכביש אלו חיים ארוכים ויפים לרכב.

שינוח על גלגליו בשלום :lol:

אתה כבר תתקדם למשהו חדיש וצעיר יותר.

 

נתקו

 

אתה קצת טועה פה, ברכבים ישנים עליות התיקונים והחלפים לרוב נמוכות, מנגד לרכבים החדשים 3 שנים על הכביש שפה יש חוק שחובה לתקנם עם חלפים מקוריים ולא תחליפיים שם כל טמבון ופנס הופך לאובדן להלכה, הרכבים האלה נמכרים ברובם המוחלט למגרשי שיקום שחלקם או מתקנים את הרכב או מוכרים אותו כמו שהוא לאחר התאונה ב50 או 60% מהמחירון ואנשים פרטיים קונים ומתקנים וכמובן שאלה אחראיים על חלק גדול מהונאות סוחרי הרכב כי מאוד קשה לדעת אם הרכב עבר תאונה פשוטה או שהוא היה אובדן להלכה, רק לחברות הביטוח יש המידע הזה מנסיון גם משרד התחבורה לא מוסר אותו.

×
×
  • תוכן חדש...