Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה של עדיפויות שאני שואל את עצמי הרבה זמן.

לרובנו יש לא מעט צרות: מינוס בבנק, בעיות בעבודה, המשכנתא, השכן הזבל שעושה רעש, האישה המעצבנת לפעמים, הגרושה העוד יותר מעצבנת, החברה, הכסף שפשוט הולך והולך ולא ממש ממהר לחזור, החשבונות שצריך לשלם, שכר דירה וכו' וכו'

נכון שאני שואל את השאלה הזאת דווקא במקום שלכאורה התשובה תהיה די ידועה...

יכול להיות שזה עניין של גיל או שזה חיידק שרוב הגברים לא יכולים להיפטר ממנו...

כשיש לך את כל הדברים האלה שצריך להתעסק איתם ביומיום ואיך שמסתכלים על זה ככה הרי שיוצא ללא מעט אנשים להתעסק ברכב, הן מבחינה תיאורטית והן מבחינה פרקטית ולאו דווקא שלהם, פשוט לרצות לדעת יותר או פשוט כדי לקבל מידע שנצטרך בעתיד...

אם מחלקים את ההוצאות לפי קטגוריה אז יוצא שבקטגוריית הרכב ההוצאות מכובדות מאוד, והרווחים אפסיים(למי שלא עובד בענף כמובן) ולמרות זאת לא מעט אנשים(בעיקר גברים) אוהבים לחשוב ולהתעסק ברכבים כמו שיפורים לרכב, ג'אנטים, מערכות שמע וכל מיני דברים שלדעת אדם בוגר יותר עם משפחה פשוט ייראו לו שטויות.

דוגמא: בא לי להשקיע ברכב שלי וגם כשאני עושה את זה ההורים פשוט מעדיפים שאני יזרוק את הכסף שלי על דברים אחרים ולא על "שטויות".

למה אנשים פשוט אוהבים להתעסק בענף הרכב גם כשהם משקיעים טונות של כסף לחינם...?

אחרי הכל זהו תחביב יקר מאוד שאם חושבים על היגיון פשוט אז ישנם דברים הרבה הרבה יותר חשובים, הרי על מה קמו כל המחאות בשבועות האחרונים?

ועכשיו לשאלה אינדבואלית:

האם אתם מוכנים לזרוק עשרות אלפי שקלים על רכב שבסופו של דבר יימכר בגרושים אחרי זמן מה בתודעה שהייתה לכם תקופה יפה עם הרכב ועוברים הלאה או לוותר על תענוגות החיים ורק לקנות רכב פעם אחת(או מדי פעם להחליף), לתקן מדי פעם כשצריך ולהמשיך לחיות חיים רגילים ושיגרתיים?

בסופו של דבר, מה יוצא לכל אחד מכם מזה?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער אבל אני חושב שהשאלה שלך לא רלוונטית.

יש שני אופנים להתעסקות: כסף וזמן. מי שמשקיע זמן ברכב שלו - אני מקווה שזה מתוך הנאה שבדבר. תחביב. ואז זה לא טיפשי כמו שכל תחביב אחר הוא לא טיפשי.

מי שמשקיע כסף ברכב שלו - אז כל עוד זה במגבלות היכולת הכלכלית שלו - זה בסדר גמור. אם הוא יכול להרשות לעצמו מכונית יוקרה - מצוין. אם לא, והוא עדיין רוצה רכב שהוא יהנה ממנו, יש מספיק דוגמאות בשוק שממש לא יגבו ממנו מחיר גבוה יותר משל רכב רגיל. למען האמת, מרבית הספורטיביות המודרניות הן בעלות עלויות אחזקה גבוהות רק במקצת משל רכב משפחתי אוטומטי רגיל. אפילו המיאטה שלי עולה לי לאחזקה בין 2000 ל-5000 שקל בשנה יותר משהייתה עולה לי מכונית רגילה באותו סדר גודל של מחיר. זה ממש לא נורא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי ג'אנטים, קשה לי לראות את עצמי מוציא סכום מטורף על זה.

סכום הגיוני, אין לי בעייה לראות עצמי מוציא. נראה יותר טוב.

מה שכן, אני מוכן בכיף להשקיע בדברים שאפשר להעביר לרכב הבא, כמו מערכת טובה (כשקניתי את הרכב שמתי עוד 1K על מערכת נורמאלית הכוללת דיבורית בלוטות'). המוזיקה בנהיגה, זה הכיף שלי.

בכללי, למי שיש לו- למה שלא יוציא אם זה עושה לו טוב?! למה?!?! ולמי אכפת?

למי שאין לו, ובכן- כל אחד צריך את הפינוקים הקטנים שלו. בשביל אחד מערכת טובה זה השקעה הגיונית, בשביל אחר - מטורפת. אותו דבר לגבי ג'אנטים, גבות, שחי, שפם ומה לא.

שורה תחתונה. אם אני רוצה, ואני יכול, אז- למה מה קרה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה תחביב לכל דבר, וכל דבר שאפשר להנות ממנו ולמצוא בו תעסוקה הוא טוב, צריך זמן וכסף.

"להשקיע ברכב", אתה יכול לקנות רכב ב10K גם ולהשקיע בו.

הכל תלוי ביכולת הכלכלית.

לפעמים בחיים צריכים דרך לברוח מהמציאות.

אני רוכב עם אנשים שקונים אופניים ב20K, ואני עם אופניים רק ב4K נותן ביצועים שמשאירים להם אבק ופה פעור.

אבל אני מבין אותם, אני לא אומר פראיירים, אם זה עושה טוב, שיהיו בריאים עד 120.

פורסם

השקעתי כשישים אלף ברכב בשש שנים האחרונות ולא חשבתי בכלל על מה יהיה כשאני אמכור אותו. זה תחביב, זה עושה לי טוב וזה הכי חשוב. חוץ מזה שאת הרכב שלי אני לא מתכוון לימכור אותו אף פעם. הייתי משקיע עוד הרבה אבל כרגע יש לי מטרה אחת שאני צריך לעשות לפני, ככה שההשקעה הזאת תחכה עוד כמה שנים. חבר טוב שלי השקיע ברכב זהה למעלה מ150 אלף ש"ח וגם הוא ממש לא מליונר, סתם איש קבע בצבא והרכב אצלו אחד עשרה שנים. מי שחושב על מה יהיה כשהוא ימכור כניראה בפורום הלא נכון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה יוצא מזה? הנאה.

כשאתה מוציא כסף על משהו שעושה לך טוב (וזה לא מכניס אותך לחובות / זה לא סמים קשים) זה לא נחשב לזרוק כסף על שטויות.

שום דבר ממה שרשמת אנשים לא עושים "לחינם". אולי אין להם רווח כלכלי מזה, אבל הם נהנים מזה.

אז אל תאכל סטייקים במסעדות, חבל על הכסף. אפשר לאכול קרקרים בבית זה יותר זול ומשביע :wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שחכתי לציין שמנגד אני לא יוצא בכלל לא למועדונים ולא לפאבים, לא שורף 200-300 שקל על אלכוהול ולא מעשן. המקסימום זה לצאת ולשבת עם כמה חברה באיזה פארק על נרגילה. אם תחשוב כמה אתה מוציא על כל השטויות האלה תיראה שיכלת לינסוע באחלה רכב במקום, אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב.:roll:

פורסם

זה תחביב, שעושה טוב וכיף לנשמה של אנשים מסויימים. [ורבים אפילו]

זה לא הגיל, כי גברים אף פעם לא מתבגרים ;-) ואצל נשים זה כבר סיפור אחר.

כמו שיש אנשים שחייבים ללכת למסאג' פעם בשבוע. זה גוזל להם את הכסף וגם אחרי יום שוב הגב נתפס להם :-)

וכמו שיש תחביבים אחרים חוץ ממכוניות שגורמות להרבה יותר בזבוז של כסף וזמן.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

נתחיל מכך שהנני בחור צעיר, כבר בן 19, אבל הרכב המשפחתי שלנו הוא עבורי כרכב פרטי שלי. חוץ מהעובדה שמדובר ברכב שעליו אני נוהג 90% מהזמן אני מעורב באופן פרטני בכל שלב ובכל חלק ששייך לרכב, החל מהקנייה וכלה בהחלפת צמיגים. לכן אני אישית משקיע מכספי ומזמני על מנת שהרכב יהיה תקין ובטיחותי, יעבור טיפולים ובדיקות שיגרתיות בזמן המיועד.

מדובר ברכב משפחתי-אוטומטי לכל דבר ועדיין עבורי הוא משהו מעבר. נכון לא מדובר במכונת נהיגה שיש לרוני, שהיא חלום בפני עצמו, אבל כשאני מאיץ, פונה ואפילו מתניע יש בי סוג של התרגשות, התרוממות רוח תקרא לזה. ממזמן הודעתי בריש גלי לקרוביי שאחת מהמטרות שהייתי רוצה לממש כאשר אהיה מסוגל כלכלית היא לרכוש רכב בעל פן ספורטיבי, ידני ובעיקר מהנה. כי עבורי נהיגה והשקעה ברכב היא יותר מ"סתם" השקעה, מדובר בהרגשה ממלאת שאי אפשר להסביר במילים-עד כמה שזה נשמע קיטשי.

נכון שאין לי דרך להשיב לך על הטענות של השקעה ברכב מול משכנתא ושאר הוצאות כבדות, אך אני יכול להביא לך דוגמא נפלאה ששייכת לעולמי ובה גם ניתן להשקיע אלפי שקלים ולקבל תמורה שהיא בעיקר רוחנית.

בעברי הלא רחוק אפשר היה בקלות לכנות אותי גיימר לכל דבר ועניין. מה שנקרא בימינו חנון-מחשבים אבל לא רק אחד שאוהב לכתוב קוד, אלא אחד שאוהב להדליק את המחשב להיכנס לתוכנת צ'אט קולי ולהפעיל את המשחק רשת. מובן שתחביב שכזה בעיקר דורש מחשב, נכון שלא מחייב הדבר מחשב עוצמתי אך אם להתעמק בעולם הזה אפשר בהחלט לרכוש מחשבים בטווח מחירים של 5-8 אלף ש"ח. וזה לא נגמר ב"רק הקופסא". מסך, מקלדת ועכבר יעודיים ואל נא נשכח גם מערכת 2.1 או 5.1 על מנת להנות מצליל ברור ומדוייק של המשחק/מוזיקה תואמת. הוצאות כאלו בהחלט הן לא מעטות. עכשיו יגיע אותו אחד שיגיד "אוקי, אז רכשת חד פעמית, הרי בשונה מרכב אין כאן אחזקה שוטפת". ואני אענה שקיימת אחזקה מובן שבשונה מרכב היא לא יקרה כל כך אבל כן קיימת אחזקה מסויימת.

אז נכון שלא מדובר בהוצאה מחייבת כמו משכנתא על דירה אלא גם תחביב אך הנה לך עוד דוגמא שבה אפשר להשקיע כסף וגם ללא רווח מעשי אלא רוחני, בדיוק כמו השקעה ברכבו של אחד.

לפי דעתי, אם השקעה ברכב עבור אחד היא תחביבו העיקרי, או אחד מתחביביו העיקריים אפשר בהחלט להבין השקעה כספית וזמן, בדיוק כמו כל תחביב אחר בין אם יקר או זול. לא בהכרח נועדה ההשקעה להניב רווחים כספיים אלא להעניק למשתמש הנאה.

לילה טוב,

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
מי שחושב על מה יהיה כשהוא ימכור כניראה בפורום הלא נכון.

ממש לא מסכים איתך. זה שאני אוהב מכוניות לא אומר שאני מתכוון לתת להן לשעבד לי את החיים. כל עוד אני לא מיליונר (ולצערי אני ממש לא) אני בפירוש כן בודק היטב את ההוצאות שלי על הרכב ואפילו חושב מה יהיה כשאמכור אותו. אפשר להיות חובב רכב ואפילו להשקיע כסף וזמן ברכב, וגם לחשוב על הדברים האלה.

שחכתי לציין שמנגד אני לא יוצא בכלל לא למועדונים ולא לפאבים, לא שורף 200-300 שקל על אלכוהול ולא מעשן. המקסימום זה לצאת ולשבת עם כמה חברה באיזה פארק על נרגילה. אם תחשוב כמה אתה מוציא על כל השטויות האלה תיראה שיכלת לינסוע באחלה רכב במקום, אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב.:roll:

שוב לא מסכים איתך - אתה מתאר כאן השתעבדות מסוימת לרכב. אתה מוציא עליו אלפי שקלים בחודש (בממוצע) שאתה יודע שלא יחזרו אליך, ובמקביל אתה מקטין משמעותית את הוצאות הבילויים האחרות שלך. אני מעדיף להשאיר לעצמי עוד כסף לעשות דברים אחרים, ולא לצמצם בהוצאות רק בשביל הרכב. שלא לדבר על חסכונות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ממש לא מסכים איתך. זה שאני אוהב מכוניות לא אומר שאני מתכוון לתת להן לשעבד לי את החיים. כל עוד אני לא מיליונר (ולצערי אני ממש לא) אני בפירוש כן בודק היטב את ההוצאות שלי על הרכב ואפילו חושב מה יהיה כשאמכור אותו. אפשר להיות חובב רכב ואפילו להשקיע כסף וזמן ברכב, וגם לחשוב על הדברים האלה.

שוב לא מסכים איתך - אתה מתאר כאן השתעבדות מסוימת לרכב. אתה מוציא עליו אלפי שקלים בחודש (בממוצע) שאתה יודע שלא יחזרו אליך, ובמקביל אתה מקטין משמעותית את הוצאות הבילויים האחרות שלך. אני מעדיף להשאיר לעצמי עוד כסף לעשות דברים אחרים, ולא לצמצם בהוצאות רק בשביל הרכב. שלא לדבר על חסכונות...

רוני

הבנאדם הראשון שנתקלתי במחשבה דומה לשלי...

תשמעו, אני באמת אוהב את הרכב שלי מבחינה סנטימנטלית, אני אוהב להתניע ופשוט לנסוע... לטייל איתו בכל מיני מקומות ולהתפנק במושבים הנוחים של הסאאב 900 שלי מודל 96...

למה פתחתי את הדיון הזה? כי בזמן האחרון חשבתי על להשקיע ברכב שלי שהוא בן 15 השקעה שתעלה לי בסופו של דבר כמעט בשווי שלו. 8500-9000 שתעשה את ה-900 שלי למכונית ספורטיבית משופרת.

השאלה היא האם זה כדאי בכלל להשקיע ברכב שאתה נהנה ממנו טונות של כסף כשאין לך ממש כסף...

בשבילי זאת השתעבדות לרכב, אני בדילמה של האם להיות משועבד לרכב למשך כמה חודשים או להמשיך להתנהל כרגיל.

יש לי לא מעט דברים שאני רוצה לסמן עליהם V וזה אחד מהם.

צריך לדעת לקחת החלטות נכונות בחיים, אני את הטעויות שלי עושה ברגע זה,

נוסע על רכב עם מנוע 2000 זולל דלק בלי שוק, עם עלויות טיפול יקרות ועבודה ממוצעת עם מינוס שחוגג והורים שמציקים לי לחזור הביתה לצפון. אבל מה - אני נהנה מהרכב בכל התנעה.

זה או לחיות בסוג של בועה או לחיות חיים מוצנעים בהרבה(בלי הבועה).

רבאק על זה אנשים יצאו להפגין ברחובות, בגלל שכר דירה מוגזם לדירות קטנות ומסריחות בת"א ועל המס המוגזם שמשלמים עם מחירי הדלק ועל עוד מיליון דברים נוספים...

המדינה שוחטת אותנו ללא ספק זה בטוח, אבל גם להשקיע טונות של כסף וגם ליהנות בשבילי זה גם בשלב מסויים מתחיל להיות כבד.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השתעבדות לרכב זה כשלא נשאר לך כסף לדברים אחרים, או כשאתה לא יכול להרשות לעצמך ובכל זאת קונה.

אין פה שחור ולבן, לכל אחד יש סף מסויים של סכום שכבר זה כואב לו להוציא על הרכב למרות שהוא רוצה.

כל אחד וחשבון הבנק שלו והאהבה שלו לרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
השקעתי כשישים אלף ברכב בשש שנים האחרונות ולא חשבתי בכלל על מה יהיה כשאני אמכור אותו. זה תחביב, זה עושה לי טוב וזה הכי חשוב. חוץ מזה שאת הרכב שלי אני לא מתכוון לימכור אותו אף פעם.

+1

אני חושב בדיוק אותו הדבר.

מבחינתי, כשזה מגיע לתחביב, שזה בין הדברים הבודדים שבאמת חשובים לך והם רק שלך, הכסף מאבד את ערכו.

אני עובד קשה ומרוויח קצת, אבל עושה זאת למען הרכב והשמחה שאני מקבל ממנו ומההשקעה בו. אין תחליף לתענוג הזה.

ד"א אני בכלל לא סופר כמה כסף השקעתי באוטו.

ולפותח השרשור, זה תמיד קרב בין המוח ללב. בין הדבר הנכון לעשות למה שאתה רוצה לעשות. בקטע הזה זה תלוי רק בך.

הלב בכלל רצה אופנוע, אבל מה לעשות, יש גם מוח, ולכן אני עם אוטו... ועדיין מבסוט.

Honda civic EJ6

פורסם

אחד ההנאה שלו זה חו"ל אחד ההנאה שלו זה מועדונים, ואחד ההנאה שלו זה זונות,

אנשים כמוני ההנאה לשהם זה רכבים, אני מחזיק רכב מפלצתי עם מנוע 5.7 ובהמתיות אמריקאית

מובהקת שגורמת למתדלקים לשאול שאלות מטומטמות כמו: "הוא אוכל הרכבה דלק" - "לא הוא מעדיף בשר כבש!"

זה ההנאה שלי, זה הכיף שלי, הכל ברכב אני עושה לבד,

הכל ברכב אני משפץ, אנחנו אנשים חולים, יש לנו חיידק בגוף והעיסוק ברכב והנהיגה בו היא התרופה שלנו

גם אם זה אומר צמיגים וג'אנטים ב16K גם אם זה אומר מערכת ב5K וגם אם זה אומר שדלק אנחנו שורפים אלפיה פלוס בחודש

כל אחד והאהבה שלו, למזלי אין לי בת זוג שצריכה את הפינוקים שלה, אני מפנק את הרכבים שלי,

בין אם זאת הקוואליר שהייתה לי, אל הג'יפ CJ, עם הסובארו ועם הקנוורט', את כולם פינקתי כי זה ההנאה שלי

זה כמו שאבא מעניק לבן שלו, זה הנאה בשבילו, הרכבים שלנו מקבלים אהבה כאילו הם היו הילדים שלנו,

איך אומרים, כל אחד והשריטה שלו,

אני מכיר צפונבונית אחת שעושה מסאז'ים לפודל שלה, וקוראת לו בשמות חיבה, ואפילו לוקחת אותו

לפסיכולוג של כלבים (כן כן יש כזה דבר!) כך שהמצב שלנו בתור חולי רכב הוא מצויין,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

תראה אני אנסה להסביר לך את זה. למה אנשים קונים ג'ינסים שעולים אלפי שקלים ? חולצות שעולות כ1000 ש"ח ? אין סיבה אמיתית. אם יש לך כסף אבל תקנה, למה לא. אם אתה חולה על זה ? תעשה וויתורים X וY בשביל זה. שים את זה בראש סדר העדיפויות שלך.

אני מבין אהבה לרכב, באמת מבין, אני עדיין מחזיק את הרכב הראשון שלי ללא סיבה מלבד ערכים סנטימנטלים.

קח את זה טיפה יותר בקלות ואל תהיה כ"כ לחוץ. בנתיים הרכב נוסע ? תיסע איתו. תחסוך את המקס' כל חודש ולאט לאט, כל פעם תקנה משהו או שתחסוך וברגע שיהיה לך את הסכום תשפץ את הרכב. אז זה דחוף לך, אז תחסוך יותר ותעשה את מקס' הוויתורים. אל תדאג חבר, בסופו של דבר תגיע למטרה אבל מה שווה היעד ברגע שאתה לא נהנה מהדרך ?

אני אתן לך דוגמא מעצמי. שרציתי לקנות את הרכב הראשון שלי זה היה לקראת סיום הלימודים. חסכתי וחסכתי והיה לי סכום מסויים אבל היו לי דברים יותר חשובים בראש כמו למשל השכר דירה הראשון שלי של הדירה הראשונה שלי לבד ולא מעונות, מתנת יום הולדת שרציתי לתת מתמיד לאימי והכסף הזה הלך, נכון. אבל נכנסתי לעבודה כאקדמאי וידעתי שהכסף יחזור בסופו של דבר. אך אני חייב להגיד לך משהו, האופוריה ששררה בי אחרי שגרתי בדירה משלי, כאשר נתתי את אותה מתנה והעובדה שנהנתי ככה בימי השישי הראשונים שלי כעצמאי סוף סוף הינם ללא מחיר. דרך אגב, בסופו של דבר קניתי את הרכב וכמו שציינתי עד היום הוא איתי.

אז תראה כמו שאמרתי איזה וויתורים אתה עושה בשביל הרכב והאם הם שווים את זה. אבל תזכור שלחיות כמו הומלס ולבקש נדבות בלי סוף מההורים זה לא "אוכל".

מקווה שתגיע להחלטה נכונה!

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...