Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני בן 18 והחלטתי שאני צריך רכב משלי ולא יחד עם אמא שלי ואחותי (האוטו אף פעם לא אצלי).

התקציב שלי עומד על 10 אלף שקלים, לא הרבה אבל זה התקציב שלי כרגע.

בחיפושים שלי הגעתי לשני רכבים עיקריים:

מיצובישי כריזמה: מודל 1998, אוטומט.

מנוע 1600

145,000 קילומטרים.

מחיר- 9500 ש"ח.

סקודה ניו-פליסיה: מודל 2000, ידני.

מנוע 1300

146,000 קילומטרים.

מחיר- 7500 ש"ח.

אשמח לחוות דעת, המצלות, הצעות ולדעת מה דעתכם על שני הרכבים.

בנוסף אשמח לדעת האם יש רכבים טובים אחרים בתקציב שלי?

בתודה רבה,

תומר.

פורסם

היי

כריזמה 98 היתנ אצל גיסתי 4 שנים עד שהושבתה בתאונה

למרות כל השוק החלש הרכב היה מאוד מוצלח וכמעט ללא תקלות כלל

מה שכן צריכת דלק של 1/8 עד 1/12 תלוי לפי הנהיגה שלך

רכב עם מנוע חזק גדול מרווח ומתאים למשפחה עם 3 ילדים גדולים

לגבי הפליסיה אין לי מושג

אתה בטוח שאתה צריך רכב כזה גדול?

אולי פיאסטה, 205,פונטו וכדומה' ?

פורסם

עד כמה שאני יודע המיצובישי שותה, תבדוק את העניין של צריכת הדלק שלה.

לגבי הסקודה אני לא מכיר, תריץ חיפוש בטוח יש מידע.

מה שכן, אם יש לך תקציב של 10, תקח בחשבון את הביטוח + עלות יישור קו + טיפולים וכו.

אתה יכול להגיע בהתחלה בכיף ל 20 אלף.

באופן ככלי יש הרבה מכוניות קטנות שנכנסות לך בתקציב ומפגינות אמינות דיי טובה ביחס לשנתון.

ומדוע כצעיר אתה צריך רכב משפחתי? עדיף לך קטן וחסכוני לדעתי

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

תודה רבה על העזרה!

מה שאמרתם על המיצובישי הוא נכון וזו אחת הסיבות שאני נמשך יותר לסקודה.

לגבי 205 ופונטו ראיתי שהמחירים קצת יקרים לי.

אני אמשיך לחפש ולבדוק עוד וגם לחקור טיפה על הסקודה.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

נכון, יש הרבה 205 בטווח מחירים זה, אבל הבעיה היחידה היא הקילומטרג' הגבוהה של המכוניות.

אני מפחד שהאוטו יבלה הרבה במוסך מאשר על הכביש.

פורסם

הסקודה שהיתה לי היא פליסה ולא ניו פליסיה שמבחינה מכאנית זה אותו רכב!!

אם תחליט ללכת על פליסיה אז רק 1600 או דיזל!!

לי היתה 1600 אוטו ללא בעיות בכלל רק מה שכן בגלל הצורה והתדמית לא נמשכים אליו, מנוע כמו של איביזה באותה שנה!!

גיר לא!!

פורסם

לגבי ניו פליסיה: אם לקחת פליסיה- אז רק את הדגם של ה1600 שזה מנוע של VW, ה1300 פחות מוצלח בגלל האקלים בארץ. מבחינת צריכת דלק יש ל1.6 יתרון (פחות מתאמץ משמעותית).

מחלה ידועה ברכב זה זה המצערת שלו שבסביבות גיל ה10 מצריכה ניקוי. מעבר למחלה זו לא זכור לי על עוד בעיות מיוחדות שהיו (מנסיון של 2 ניו פליסיה 1600; 2 פליסיה 1300; פורמן 1300).

לגבי דיזל לא הייתי ממהר להציע אותו (השילוב של המנוע ביחד עם הגיר והמכלולים של סקודה המקורית מתגלה כקצת בעייתי מבחינת האמינות).

הפליסיה לרוב נמכרת הרבה מתחת למחירון (20-30% מתחת).

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אחרי חמש שנים עם הכריזמה באופן אישי ו-13 שנים במשפחה, היה כבוד גדול לנהוג בה. פשוט לא עשתה תקלות.

מזגן מעולה, יכולת סחיבה לא רעה בכלל ובגדול, אני מאחל לעצמי אמינות כזו, בכל מכונית שרק אתקל.

פורסם

אני גם חייב לציין מכמה נסיעות בכריזמה - איכות נסיעה טובה מאוד, למרות שהרכב יפני הוא מאוד נוח.

אני בספק אם הצ'כית, שאמנם מבוססת על מכלולים של VAG תהיה בנויה באותה רמה ואיכויות פלסטיקה ותספק את אותה חווית נסיעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לגבי ניו פליסיה: אם לקחת פליסיה- אז רק את הדגם של ה1600 שזה מנוע של VW, ה1300 פחות מוצלח בגלל האקלים בארץ. מבחינת צריכת דלק יש ל1.6 יתרון (פחות מתאמץ משמעותית).

מחלה ידועה ברכב זה זה המצערת שלו שבסביבות גיל ה10 מצריכה ניקוי. מעבר למחלה זו לא זכור לי על עוד בעיות מיוחדות שהיו (מנסיון של 2 ניו פליסיה 1600; 2 פליסיה 1300; פורמן 1300).

לגבי דיזל לא הייתי ממהר להציע אותו (השילוב של המנוע ביחד עם הגיר והמכלולים של סקודה המקורית מתגלה כקצת בעייתי מבחינת האמינות).

הפליסיה לרוב נמכרת הרבה מתחת למחירון (20-30% מתחת).

בהצלחה.

מישהו יודע באמת מה לגבי הפליסיה דיזל? (EDI 1.9) - האם הרכב לא אמין ביחס ל SDI? מה ההבדל בין המנועים, האם ניתן להרכיב מנוע SDI לניו פליסיה?

לגבי הכריזמה - מניסיון שלי רכב טוב אבל לפחות האוטומטי צורך הרבה מאוד בנזין..

פורסם

ה EDI הזה זה למעשה SDI רגיל של קונצרן פולקסווגן. איטי, מרעיש, חלש אבל חסכוני ואתה לא תצליח להרוס אותו, גם אם תמלא תה צמחים במקום סולר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לגבי EDI איני יודע, בטוח שזה כמו הSDI אחד לאחד? מנוע זה לא הכל, יש גם מזרקים ועוד כמה דברים מסביב. כדאי לברר אצל מוסך רון לגבי המנוע המדובר.

להגיד שSDI זה איטי לא הייתי אומר זאת.

נכון, המנוע רועש, במיוחד בפולו קלאסיק ואחורנית, אבל בפולו שיש לי הוא עבר שיפור עצום (בעיקר בתוך תא הנוסעים) מבחינת הרעש.

לגבי הסחיבה- צריך לדעת איך לנצל את המנוע ביחד עם הגיר, ולא צריך לקרוע אותו בשביל זה. והוא סוחב טוב בקסטל, ואפילו יותר טוב מסיריון ושות'.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

שאלתי ורחרחתי קצת לגבי ה EDI, לא מצאתי אזכור לשם הזה (EDI) מה שכן מצאתי הוא שבדגמים של 1995-1998 ההזרקה לא הייתה אלקטורנית, מ 98 והלאה (עד 2001) אלקטרונית, לגבי מערכת ה דלק - Standard Diesel Injection (SDI) אז כנראה שבאמת אין ממש הבדל, המנוע בשנים המוקדמות יותר זהה כנראה לגולף MK3 ואחרונית.. אבל כן יש כאלה שמתלוננים על האמינות בדגמי הדיזל בפליסיה, כנראה בחיבור עם הגיר (שעדיין של סקודה בשנים הנ"ל)

פורסם

SDI לכל דבר ועניין. מאד רועש, רועד, עגלה - אבל חסכוני ואמין ביותר, מניסיון של כמה חברים שקנו כאלה ביחד. כמו כן - לא מי יודע מה מבוסך לטיפול עצמי למי שיודע (אני לא, הם כן).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...