Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני בהתלבטות קשה.

אני בן 21 עוד חודש, ועד כה היו ברשותי : שברולט קורסיקה V6 3100 , סיאט איביזה 97 מנוע 1.6 , מיצובישי קולט 94 , פורד RS2000 שנמכרה היום.

אני משתחרר עוד כחצי שנה מהצבא ואני מחפש רכב אחר שלא נופל יותר מידי מה RS שלי והחלפים שלו זמינים בשוק.

הרכבים שחשבתי עליהם היו

פג'ו 106 ראלי, מנוע 1600, התקציב שלי מאשר רק רכישה של דור ראשון.

סיטרואן ZX וולקן מנוע 8 שסתומים.

הונדה סיויק ממודלים 94-95 גיר רגיל מנוע 1600.

אשמח לשמוע עוד הצעות אבל בעיקרון זה הכיוון, העניין הוא שאני מתבאס מהעובדה שאף אחד מהרכבים פה לא יתקרב להתנהגות או לכוח שהיה ל RS שלי, אבל אני מחפש משהו בעיקרון שלא יאכזב אותי מבחינת כוח ו/או התנהגות, ויהיו לו חלפים זמינים.

השאלה מי הפרקטי ביותר, האם לשקול אופציות אחרות?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

שלום ידידי

אומנם הפורד שהייתה לך בעלת מנוע חזק ואמינות גרמנית

אבל לגבי התנהגות אין מה להשוות בינה לבין 106 ראלי או וולקן

אם מכונית קטנה לא מפריעה לך אז לך על הראלי ושיהיה בהצלחה קשה למצוא אחת שמורה

פורסם

אכן יחסית קשה, ואני מאמין לעצמי שאני לא אמצע יהלום.

אבל השאלה, במידה ואני ארכוש אחת במצב סביר ולא שבורה עם העצם.

התחזוקה והחלפים יהיו יקרים וקשים להשגה?

אני למשל עם ה RS כל חלק הייתי הופך את העולם כדי למצוא

פורסם

סליחה על הדאבל, שכחתי פשוט לשאול.

גם פונטו GT טורבו אפשרי להכניס בתקציב.

אבל הבנתי שמבחינת חלפים האוטו על הפנים. יש למישהו מושג? האם ניתן למצוא חלקים בשפע אבל הם יקרים או שפשוט קשה להשיג

פורסם

עדיף קולט על פני כל השאר.

מהאיביזה אני בכלל לא מחזיק כי היא תעשה לך הרבה בעיות.

אולי אני ארחיב לך יותר כשיהיה לי קצת יותר כוח מעכשיו...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

כבעלים של וולקן אני יכול להגיד לך כי ההתנהגות מהנה מאוד,חלפים ישנם בשפע מכיוון שהרכב חולק המון מכלולים בקונצרן PSI (החל מחלפים משותפים לברלינגו,קסארה,306 וכו').

עלויות האחזקה אינן יקרות ובסה''כ רכב שמטופל מציג אמינות יפה(אני נע למוסך בין טיפול לטיפול).

הפונטו GT רכב קל וחזק אך יקר לאחזקה ובעל התנהגות מחפירה בכל הנוגע לפניות,סיבובים,לא יודע אם הייתי מכניס את הראש למיטה הזאת,הקולט והאיביזה גם הן לא קרובות להתנהגות של הRS או הצרפתיות.

אם הדגש על התנהגות והנאה מנהיגה ה106,306,וולקן יענו על הצורך הזה היטב.

בתקציבך תוכל לרכוש וולקן שמורה ועוד יישאר לך כסף בצד.

פורסם

הבנתי, אז בעיקרון וולקן 2.0 זה לא כזה רחוק מה 106 ראלי או 306 XSI ובתקציב אפשר למצוא אחת שמורה ולא קרועה.

מה לגבי ההונדה סיויק?

פורסם

חבר׳ה הכיוון יהיה כנראה וולקן לעדיפות, אני ארכוש אחת ואת ההפרש אני אשמור לתחזוקה

או במידה ואני אמצע ראלי במחיר הגיוני אני אשקול גם, למרות שאני 1.90 מ׳ ואמרו לי שראלי תגרום לי לקלסטרופוביה

בכל אופן האם מישהו יוכל לשפוך אור על התחזוקה של הוולקן? כל מי שאני שואל אומר לי להתרחק מצרפתיות כמו מאש, למה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לי ניסיון עם הדגם הזה, אבל אני חושב שגם אופל אסטרה GSI תיכנס לך בתקציב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה מדבר שטיות פותח השרשור. הrs האומנם נוסעת ומתנהגת נהדר. אבל הפיגו' 106 gti לא רואה אותה ממטר גם בהתנהגות כביש וגם תאוצה. 106 gti זהו מכונה מדהימה תינסע על אחת ואז תדבר על הפורד שלך

Renault Clio RSI 1.8

פורסם

בין כה וכה לא תיכנס לו בתקציב 106GTI והן נדירות ביחס לאחיות (ראלי,XSI).

תראה בנוגע לאחזקה זה הכל תלות בסגנון הנהיגה שלך ובעברו של הרכב.

לי יוצא להכניס את הרכב לטיפול מקיף אחת לשנה (עקב נסועה שנתית נמוכה שמגרדת את ה7 אלף ק''מ),בטיפול האחרון ביצעתי טיפול יחסית אינטנסיבי בו הוחלפו גומיות הגה,משולשים,רפידות ברקס וכד'.

טיפול שהיה יקר יותר(2000 ש''ח) משאר הטיפולים אך מתבקש,בטיפולים סטנדרטיים מדובר בשליש מחיר.

ביטוח חובה + ג' 2600 ש''ח(אינני נהג חדש או צעיר).

כמו שציינתי חלפים משותפים מוזילים את העלויות.

כל רכב כדי לבדוק בטרם קנייתו לא משנה אם יפני,צרפתי או גרמני.

ביום יום אני רואה המון ZX\306\קסארות אם הן היו כ''כ כושלות ומסוכנות הן לא היו אמורים להכחד או להיגרט?

הסטיגמות שאנו(הישראלים) מלבישים על כל דבר ולעיתים ללא ביסוס פשוט פרימיטיבית.

פורסם
אתה מדבר שטיות פותח השרשור. הrs האומנם נוסעת ומתנהגת נהדר. אבל הפיגו' 106 gti לא רואה אותה ממטר גם בהתנהגות כביש וגם תאוצה. 106 gti זהו מכונה מדהימה תינסע על אחת ואז תדבר על הפורד שלך

איפה בדיוק בוצעה השוואה בין הrs לבין 106 gti?

אין לי ניסיון בנהיגה על צרפתיות אבל לא עליתי על הרבה רכבים שמציעים התנהגות כמו של ה rs

היא מגיעה עם סטאפ קפיצים בולמים של קוני סלון ריקארו מקורי, מנוע מפלצתי, ההילוך הכי חזק הוא 3 ומקבל ניתוק ב 147 קמש.

בקיצור מי שלא החזיק או נסע על הרס שלא ינפיץ שטויות בנוגע לזה שהרכב רק לקו ישר או דברים כאלה, אין צרפתיה בתקציב שלי שתתן כוח כמו לרס ואנו לא מצפה גם. העניין הוא בנוגע לאחזקה, במידה ואני ארכוש וולקן שמורה האם צפויה אחזקה יקרה יחסית? אגב בקשר אסטרה gsi האוטו חזק אבל נראה לי יותר יקר לתחזוקה מהרס

פורסם
איפה בדיוק בוצעה השוואה בין הrs לבין 106 gti?

אין לי ניסיון בנהיגה על צרפתיות אבל לא עליתי על הרבה רכבים שמציעים התנהגות כמו של ה rs

היא מגיעה עם סטאפ קפיצים בולמים של קוני סלון ריקארו מקורי, מנוע מפלצתי, ההילוך הכי חזק הוא 3 ומקבל ניתוק ב 147 קמש.

בקיצור מי שלא החזיק או נסע על הרס שלא ינפיץ שטויות בנוגע לזה שהרכב רק לקו ישר או דברים כאלה, אין צרפתיה בתקציב שלי שתתן כוח כמו לרס ואנו לא מצפה גם. העניין הוא בנוגע לאחזקה, במידה ואני ארכוש וולקן שמורה האם צפויה אחזקה יקרה יחסית? אגב בקשר אסטרה gsi האוטו חזק אבל נראה לי יותר יקר לתחזוקה מהרס

לכן אמרתי ואני חוזר שנית תעשה נסיעת מבחן על 106 gti . ותחזור לכאן עם תגובה. פשוט מכונה מדהימה

Renault Clio RSI 1.8

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אגב בקשר אסטרה gsi האוטו חזק אבל נראה לי יותר יקר לתחזוקה מהרס

לדעתי בכל זאת כדי לך לבדוק, המנוע שם זה מנוע של ווקטרה, יחסית נפוץ ויש חלקים לעומת הRS, שלפי דבריך היה קשה להשיג חלקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבנתי, בכל אופן לא קיבלתי גם התייחסות ספציפית לראלי מנוע 1600 דור ראשון.

במידה ואני אמצא אחת מתוחזקת, צפויות לי חוויות לא נעימות במוסכים? אופי הנהיגה שלי מאוד רגוע

אני אוהב מדי פעם לשמוע את המנוע ומגיע לטורים באזור ה5 אלף, אבל במתינות , אני לא דופק קיקים עם הורדות משלישי לשני בפול גז, במידה והנסיעה רגועה האם לצפות להפתעות

• תוכן חדש...