Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 107 רובוטית או פיג'ו 206 +

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי המון על שני הרכבים ואני באמת רוצה את עזרתכם\הצעתכם?

אז ככה מבחינת מחירים הפיג'ו 107 עולה לי על הכביש 69,000 לעומת 71,400 שה-206+ (במבצע של שופרסל)

יתרונות ה-107

חסכונית יותר בדלק

גיר אוטומטית

מנוע של טויוטה

רכב שתוכנן לפני כמה שנים ולא לפני 15 שנה בניגוד ל206

יתרונות ה-206 +

מרווחת יותר

יפה יותר ויזואלית

מנוע גדול יותר (1.4 לעומת 1)

גלגלי מגנזיום

עכשיו באופן כללי אין לי בעיה עם הילוכים,

אבל אני הולך מראש למכור את האוטו עוד שנה וחצי...

ולכן בשיקול אני צריך להתחשב בעד כמה יהיה לי קל למכור רכב ידני אחרי שנה וחצי על הכביש.

בהתחשב בכל השיקולים.... מה לדעתכם אני צריך לעשות?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע שאני מקפיץ ואולי זה כבר פחות רלוונטי.

אבל הנקודה הזו חורה לי שוב ושוב. אנשים ממשיכים לקשקש על מועד ההשקה כשאין לו (לבדו) כל רלוונטיות לקבלת החלטה, והצהרה כזו גובלת בבורות מוטורית שחוזרת על עצמה שתי וערב בפורום מפיות שונים.

מהו החיסרון אליו אתה מכוון כשאתה אומר "המכונית תוכננה לפני 15 שנה" (אגב מועד השקתה הוא שנת 98, ומאז עברו מספר מתיחות פנים ושדרוג באיכות החומרים, אבל אנשים נוטים להגזים ולייחס את מועד ההשקה של פיג'ו 206 דנן לדור המבול ולהניח שלא חל בה בשום מובן כל שינוי)?

במסגרת השיקולים לרכישת רכב לא נכלל מועד השקתו אלא טיב תפעולו ותפקודו הפונקציונלי. ואפרופו פונקציונליות, במקרים רבים דווקא טכנולוגיה מיושנת תתפקד באופן שלם והרמוני יותר. שנים של אבולוציה מדודה עושות את שלהן.

בכך אין להפריך הטענה שלעתים קיים קשר חיובי בין "ותק" של דגם ספציפי על הכביש לבין דעיכת יתרונותיו היחסיים: אבל את הביטוי לקשר זה יש לציין במפורש ולא להסתפק באופן סטיגמתי קלוקל בקביעות בגוון "זה ישן זה לא טוב אח שלי". זה לא הרבה יותר חכם מאשר לומר "צרפתי זה חרא לא אמין" שזו קביעה שלמזלנו שומעים פחות בפורומים משובחים.

ה-206 הייתה רכב מצוין במועד השקתה והיא ממשיכה להיות רכב טוב ומהנה עד היום. יש מכוניות שקטות יותר, מאובזרות יותר, חסכוניות יותר, חזקות יותר - אך את הבחינה יש לבצע לאור יתרונות / חסרונות אלו וללא כל קשר למועד ההשקה כאמור. הותק כשלעצמו איננו חסרון. נחיתות ביצועית טכנולוגית מול המתחרים (שבהחלט עשויה להתקיים!) יש לפרום לנימים דקים כדי לספק מידע שהוא בעל משמעות.

יובהר כאן ועכשיו, אני לא אומר שה-206 בהכרח רכב עדיף מהקליאו, למשל, במחיר שבו היא מוצעת. אני כן אומר שיש לציין את היתרונות ו/או החסרונות במפורש (לדוגמא: הקליאו עדיפה במרווח פנימי, בטיחות ואספקטים של אבזור. לפיג'ו יש הגה נורמלי, מתקשרת יותר, זריזה מעט יותר ונועלת חישוקים קלים).

לעניינו של השואל. דווקא מהיתרונות הבולטים של ה-206 בהשוואה התעלמת. השילדה, המתלים, כח המנוע, נוחות הנסיעה, ההיגוי, המרווח הפנימי, חלקות הפעולה - ה-206 עולה בכל אלו על ה-107 ואין מה להשוות בכלל. בהיבט ה"חסרונות" לכאורה, המנוע הותיק מסדרת ה TU דווקא מגלה אמינות מופלאה ומוכחת, ארוכת שנים הרבה יותר מזו של מנוע הטויוטה משולש הצילינדרים אם כי גם שם לא צפויות עקרונית הפתעות. בנוסף, מנוע ה-206 גם חלק ונוח מאד לפעולה הודות לזמינות מומנט.

ה-107 זולה יותר לרכישה (עדיפה משמעותית הגרסה הידנית במונחי תמורה למחיר וביצועים), לתחזוקה (דלק דלק דלק), לביטוח ולטיפולים. אם כבר מיני, כדאי לשקול גם אלטרנטיבות נוספות כגון הפיקנטו.

בכל מקרה, את ההחלטה יש לקבל לאחר נסיעת מבחן, שתבחן האם השיקול הכלכלי במובן הצר (107) גובל על התועלת במובן הרחב (206+). ולא לשכוח לבחון גם את הקליאו.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

• תוכן חדש...