Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

נורית החיווי לבקרת גזי הפליטה דולקת באופן קבועברנו המגאן 2004 שלי, אבל האוטו נוסע כרגיל. בתור איש הי-טק מתחכם, ניסיתי לכבות ולהדליק את האוטו והייתי בטוח שהבעיה תיפטר, אבל לא :?

מה זה יכול להיות? ומה כדאי לעשות?

בחיפוש באינטרנט מצאתי שתי עצות שאני אנסה ליישם מחר בבוקר:

1. לבדוק שאין כבל חשמל מנותק מתחת לאוטו. הכבל אמור להיות מחובר לממיר הקטליטי. איך נראה ממיר קטיליטי ואיפה הוא נמצא?

2. לנתק את המצבר ל- 10 דקות. הדבר יגרום לאיתחול נורת החיווי ואם אין באמת תקלה אז היא לא תדלק עוד פעם.

אם שני הדברים לא יעזרו (וכנראה שלא...) אני אלך למוסך. בד"כ אני מטפל במוסך כללי, אבל במקרה כזה האם מוסך כללי יוכל לאבחן את התקלה? או שצריך ללכת למוסך מורשה שיחבר מחשב איבחון (וימצא עוד תקלות בשווי 5000 ש"ח...)?

אשמח אם מישהו שמבין יוכל לייעץ לי.

תודה,

רוני

• ספונסר פורום
פורסם

שלום

ניתוק המחשב לא יפתור את התקלה,הוא ימחק את התקלה מהזכרון,והיא תדלק שוב כשהמחשב יזהה אותה.

אין מנוס,כדי לשלוף קוד תקלה ולדעת במה מדובר יש לחבר סורק אבחון(רצוי מקורי),ויש כאלו סורקים בכמה מוסכים כללים.

אורן בן סימון

פורסם

אני אישית ממליץ לך לא לנתק את המצבר זה עלול לשבש לך את הרכב.

ואני הייתי מצפה מאיש הייטק שמרויח לא מעט לפרגן קצת למקצוע אחד הקשים והמסובכים שיש.

ולשאלתך אם מוסך לא מורשה יוכל לעזור לך (אתה באמת שואל)?

אם יש למוסך שלך סורק הוא יגיד לך בידיוק איפה התקלה וזה לא מחייב שזה ממיר יכול להיות גם חיישן אחר למרות שאתה לא מרגיש שינוי בנסיעה

בהצלחה

פורסם

לא התכוונתי להעליב חס וחלילה. ברור לי שאיתור תקלות היא משימה קשה ומסובכת בכל תחום.

לעיניין התקלה שלי, נראה לי, שתקלה שאין לה שום סממנים חוץ מנורת הביקורת, קלה הרבה יותר לאיבחון בעזרת ציוד איבחון מתאים. וכששאלתי לגבי מוסך לא מורשה, הנחתי שאין במוסכים כאלו ציוד איבחון יעודי למגאן. וכאן כנראה טעיתי:oops: מישהו יודע על מוסכים לא מורשים באיזור חיפה עם מחשב איבחון למגאן?

לגבי ניתוק המצבר, איזה נזק זה יכול לעשות? הרי מנתקים אותו בכל טיפול?

פורסם

ניתקתי וחיברתי את המצבר. חוץ מזה שהשעון התאפס לא קרה שום דבר והנורית עדיין דלקה. מישהו יודע איך מכוונים את השעון במגאן? (סתם...)

המשכתי לנסוע עם האוטו כרגיל ותכננתי ללכת מחר למוסך. באופן מפתיע, היום בבוקר הנעתי את האוטו והנורית לא נשארה דולקת :-D . מעניין איך זה קרה?

פורסם

checkengine.jpg

במידה ואתה מדבר על הנורה הזאת, זוהי לא נורית חיווי לבקרת גזי פליטה.

זוהי נורה כללית לתקלה כלשהי במנוע, יכול להיות באמת שיש קשר לחיישן גזי פליטה אבל לא מחייב, ואתה ממש לא חייב לגשת למוסך מורשה יבואן כדי להתחבר למחשב, כל מוסך רציני מחזיק מחשב דיאגנוסטיקה.

• תוכן חדש...