Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסובארו שלי עצלה.

הרכב במצב טוב עם 120K ק"מ סך הכל, אבל יכולת ההאצה שלו עלובה.

הבעיה היא אוטו לא קל, מנוע לא חזק, הילוכים ארוכים והפסדים בגלל תיבה אוטומטית ו 4X4. זה גורם לאוטו להיות גם עצלן וגם זללן דלק לא קטן בנסיעה עירונית.

אחרי שהצליח לפתח מהירות הרכב מסוגל לשייט היטב במהירויות גבוהות, אבל למעט כביש 6 פעמיים בשנה, אין לי היכן לנצל את היכולות האלו שלו.

מה שאני מעוניין בו הוא קצת יותר יכולת האצה, נגיד תוספת של 15% לכוח המועבר לכביש, ואני לא מעוניין להוציא על זה הרבה כסף וגם לא לשלם באמינות.

עכשיו כמובן תגידו - תחליף לאוטו חזק יותר ואל תבלבל לנו את המוח. ואני עונה- לא, אני רוצה דווקא את התוספת הקטנה הזו לאוטו הספציפי הזה. כלים חזקים יותר כבר היו לי ועוד יהיו לי. הכיף ב B4 הוא השקט הנפשי של להניע ולנסוע [בניגוד לדוגמה ללנצ'יה קאפה הנפלאה שעשתה לי חוג מוסך] ואני רוצה לשמור על השקט הנפשי הזה.

הפתרון הפשוט ביותר הוא להוריד משקל אבל אני חושב שזה לא רלבנטי. מאיפה אני אתחיל להוציא מהאוטו 200 ק"ג ועדיין אוכל לקחת את הילדים לבית הספר בבוקר? מה שהכי כדאי לי (ואני לא יודע עד כמה זה מעשי) הוא לוותר על מהירות סופית תמורת כוח. פשוט לקצר את היחס של העברת הכוח לכביש ב 15%. השאלה לרבותי המלומדים היא איך עושים את זה במינימום הוצאה ותוך שמירה מקסימלית על אמינות.

אז בבקשה. האתגר מונח על השולחן.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

קיצור יחס העברה זה אומר להחליף דפרנציאלים, במקרה שלך לפחות 2. אני מבין שגדישה לא מעניינת אותך, אולי מגדש מכני (סופרצ'ארג'ר?).

כמה כסף אתה מוכן להשקיע בשיפור?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
קיצור יחס העברה זה אומר להחליף דפרנציאלים, במקרה שלך לפחות 2. אני מבין שגדישה לא מעניינת אותך, אולי מגדש מכני (סופרצ'ארג'ר?).

כמה כסף אתה מוכן להשקיע בשיפור?

לא ולא.

הכוונה היא להשקיע מינימום כסף ולא להתעסק עם המכלולים באופן שיפגע באמינות הרכב.

אולי אפשר להקטין את קוטר הגלגלים?

פורסם

לא יאשרו לך הקטנת קוטר הגלגלים וזה גם יראה לא יפה על הרכב (B4 רכב מאוד יפה וחבל להרוס).

לדעתי, הפתרון שלך זה לחיות עם מה שיש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תחילה, יש לנקות את מערכת הדלק. הכי קל והכי פשוט זה לנקות בית מצערת. זה יתן לך תגובה חדה יותר לדבשה.

לאחר מכן, אתה יכול להוסיף מתנול 5% ותבדוק כמה הביצועים עלו.

תמדוד ביצועים לפני ואחרי ותחזור עם תשובות. (אל תתפתה להוסיף יותר מ 5% !)

פורסם

אמרת שאתה לא רוצה להחליף את ה-B4 כי זה רכב אמין נכון?

תקנה B4 אחרת, נפח 2.5 ליטר. לא חשבת על זה? כך תשמור על האמינות.

ואם אתה תותח יש סיכוי שלא תצטרך להוסיף עליה כסף, אלא אם כן היא שנתון חדש יותר.

במה שיש לך עכשיו לא הייתי נוגע.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתה רוצה תוספת כוח על רכב שאין בו שום דבר לשחק איתו, זה האוטו, ככה הוא נוסע וכלום לא יעזור, ובטח ובטח אם אתה מתכנן להוציא סכום כסף קטן.

אה כן איך שכחתי אתה מוזמן לשים מערכת יניקה(פילטר פותח) שיוסיף לך 2 וחצי כ"ס ותגובת גז טובות יותר+ החלפה של חיישן אוויר/דלק פעם בשנה.

ואל תתבאס עליי, פשוט מה שאתה מבקש קצת לא מציאותי וגם לא שווה את זה.

vr6T gt35/40-sold

a3 1.8T 180-sold

ibiza fr stage 1-sold

540I m-tech 6MT-sold

פורסם
B4 עם מנוע 2.5 בשנים האלה סובלות מאי אמינות גבוהה.

גם אני שמעתי את זה מחברים כשחשבתי לקנות b4 אבל מעולם לא שמעתי מעבר לזה.

אתה יכול להרחיב?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

יש לי ידנית משנת 2000 עם 330000 ק"מ והתאוצה טובה מאד.

הסיבה: תיבה ידנית

אין מה לעשות סובארו טובה בידנית, לא בהילוכים אוטומטיים.

הבעיה שקשה להשיג ידנית טובה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
יש לי ידנית משנת 2000 עם 330000 ק"מ והתאוצה טובה מאד.

הסיבה: תיבה ידנית

אין מה לעשות סובארו טובה בידנית, לא בהילוכים אוטומטיים.

הבעיה שקשה להשיג ידנית טובה.

אין לי ספק שחלק לא מבוטל מהאשמה בעצלות של האוטו נופל על התיבה האוטומטית. מעל 3500 סיבובים האוטו ערני וחי אבל התיבה דואגת שהמנוע לא יגיע לשם אף פעם. ההילוכים כל כך ארוכים שגם בתפעול ידני של התיבה נדיר עד בלתי אפשרי להתנהל בעיר מעל 3500 סיבובים בהילוך שני כי זה מחייב לא לרדת מסביבות 70 קמ"ש :evil:.

עריכה: לכל המבינים כאן - אין איזה בורג שאפשר לסובב כדי לגרום לתיבה אוטומטית להחליף קצת מאוחר יותר?

פורסם

לא רשמת איזו שנה הB4.

אני יוצא מנקודת הנחה שהיא החל משנת הדגם של 2004 ומעלה (אינני מכיר את הדור שלפני)

מהיכרות עמוקה עם הרכב הנ"ל הבעיות הגדולות בתאוצאה נובעות בעיקר מגיר עצל ובעל יחסי העברה ארוכים וכשמוסיפים לזה חוסר מומנט בסל"ד נמוך-בינוני מקבלים עגלה רצינית.

העברה למצב ספורט בתיבה אמנם משהה בצורה משמעותית את העלעת ההילוכים ועוזרת קצת בזמן התגובה בהורדה אבל עדיין לתאוצה מעמידה היא לא מועילה.

אין לך מה לשפר במנוע הנ"ל לצורך תאוצה, בטח לא משהו בסכום ריאלי ושלא נדבר על סכום נמוך.

אין טעם להרכיב פילטר פתוח (ולא, זה לא מערכת יניקה) וגם לא להחליף חיישן אוויר דלק שאולי יהרס ואולי לא, חבל על כל שקל ולא תרגיש מזה שום תוצאה חיובית וגם לא תגובת דוושה טובה יותר בגלל העצלות של תיבת ההילוכים שמאוד מסרסת את המנוע.

• תוכן חדש...