Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי דימקס 2X4 שנת 2004 , הטנדר משמש כרכב עבודה והוא נוסע ממוצע של 250-350 ק"מ ביום.

אני מעמיס עליו כלים בארגז באופן קבוע במשקל בערך 400-500 קילו, ובגלל שהוא 2X4 רגיל אז רואים שהוא נמוך מאחורה ולפעמים הפגוש של הוו גרירה נוגע במדרכות ומדרגות. ( הטנדר בבעלותי 4 שנים), (לפעמים אני גורר גם עגלה במשקל כולל עם העמסה עוד איזה 300-400 קילו).

אז לפני שנה רציתי להגביע אותו מאחורה ע"י הוספת עלים על הקפיצים האחוריים משני הצדדים,

אז ניגשתי לבחור שמתעסק בזה והוא הציע לי " לכופף את הפיצים האחוריים " ולא צריך להוסיף ולא כלום.

אני השתכנעתי ממנו והוא ביצע את העבודה, האמת נסעתי מאז 4 חודשים הכל טוב ויפה והטנדר נהיה גבוהה יותר ויפה יותר עם המשקל עליו.

אז אחרי 4 חודשים ראיתי שבצד ימין מאחורה נשבר לי עלה אחד בקפיצים, אז הלכתי אליו והוא אמר לי שזה קורה אז שילמתי לו עוד כסף והוא החליף עלה חדש,

מאז עברו עוד איזה 4 חודשים ושמתי לב שהטנדר בכלל חזר לגובה המקורי שלו יעני כל הכיפוף שלו נעלם ואין לי עכשיו הגבעה ולא כלום,

והכי חשוב מצאתי שעוד הפעם נשברו לי 2 עלים ביחד בצד ימין מאחורה,

אז מה דעתכם?

האם העלים נשברים בגלל הכיפוף?

אני שאלתי בעל מקצוע אחר והוא אמר לי שאסור בהחלט לעשות כיפוף לקפיצים במיוחד אם הטנדר עמוס כל יום.

אני חושב ללכת לבחור החאפר הזה ולבקש ממנו שיתקן את כל הבלגן שהוא עשה על חשבונו.

למה אני בטוח שהבעייה היא מהכיפוף? כי לפני הכיפוף אני מחזיק בטנדר כבר יותר מ3 שנים עם אותו משקל על האוטו ואף פעם לא נבשר לי קפיצים.

אז האם אני צודק?

האם הכיפוף באמת גורם לזה?

ממתין לתשובות תודה רבה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

יכול להיות שמאמץ הכיפוף הוא שגרם לשבירת עלה.

לצערי אני לא יודע איך לחשב לך זאת כי צריך נתונים ולפי הנתונים אפשר לתת לך משקל מדוייק שמעליו העלה ישבר.

לדעתי הסבירות גדולה מאוד שהשבר נגרם עקב הכיפוף.

קובי

פורסם

מדוע היית צריך לכופף קפיצים מלכתחילה? אני מציע לך לברר על קפיצים חדשים בעלי יכולת העמסה יותר טובה מאשר הקפיצים שעליהם בוצעה העבודה-שלדעתי נחלשו בגלל הכיפוף הנ"ל והמאמצים היום יומיים שמופעלים עליהם. נראה לי שכאן מתאים המשפט "מה שנקנה בזול עולה ביוקר" (אל תיקח את זה אישית).

פורסם

matanfr אני מסכים איתך,

אבל אני לא עובד בקפיצים ולא מבין בזה הרבה אז בגלל זה הלכתי לבעל מקצוע וביקשתי ממנו לעשות הגבעה לטנדר,

אני לא יודע איך עושים את זה אז שאלתי אותו איך?

הוא אמר לי מספיק רק כיפוף, אבל אני בגלל ששמעתי פעם שאפשר להוסיף עלים אז שאלתי אותו " לא צריך תוספת עלים ולא כלום?"

אז הוא אמר לא ועשה את הכיפוף.

אני באמת מודה שזה בעל מקצוע לא ישר או שהוא טיפש ולא בעל מקצוע אמיתי.

פורסם

כיפוף קפיצי עלים מחליש מאוד את הקפיץ ומיועד רק למטרת הגבהה ליופי (להשוות לטנדר מראה 4X4) ואתה ההוכחה לכך.

לרכב פיק-אפ שנוסע עמוס רוב הזמן, השיפור הטוב ביותר הוא תופסת של עלה נוסף בכל צד של הרכב.

פורסם

האם אפשר להוסיף יותר מעלה אחד בכל צד או שזה המקסימום?

ושאלה חשובה:

האם קפיצי עלים (סט מקורי ושלם מפירוק ) של טנדר איסוזו איפון מתאים לטנדר שלי דימקס?

אני מדדתי במטר ככה בערך אצלי האורך של העלה הכי ארוך זה 120 ס"מ וממדתי של טנדר איפון מצאתי 110 ס"מ, אז אפשר לקמבן ולסדר אותם ולהתקין אותם על הטנדר שלי ? (כי יש לי הזדמנות טנדר איפון מפירוק עם קפיצים אחוריים במצב טוב מאוד ללא כיפופים)

אז האם לקנות או ללכת ולתקן את מה שיש לי?

והאם 1800 ש"ח זה מחיר סביר והגיוני להחלפת 2 עלים שבורים + הוספת 2 עלים חדשים?

פורסם

אני חושב שאפשר להוסיף יותר מעלה אחד אך זה דורש מעט שינוים בתפיסות של העלים יחד.

כמדומני שאתה צריך למדוד את המרחק בין הנזם לחיבור בבוקסות ברכב.

אני מציע לך פשוט להמשיך ולחפש בפירוקיות דימקס, לא כל כך קשה להשיג.

האיפון הוא ישן יותר, מי אמר לך שהקפיצים במצב טוב?

קובי

פורסם

אתה רוצה דימקס מפירוק ? אז תמשיך לחפש.

אחרי איזה חודש של חיפוש בכל הפירוקיות בקושי מצאתי דימקס 2008 ! 4X4 רק מה הבעייה? כבר לקחו ממנו צד אחד של הקפיצים.

אז עכשיו אני תקוע.

פורסם

נסה אצלם:

ויצמן חלפים- 03-550875

היפר חלף- 03-9342021

המאגר- 0732350350

חפש גם יזדי בראשון לציון.

בעבר כשחיפשתי חלק לטרנזיט שיחסית לא נפוצה, שאלתי בהיפר חלף אם הם יודעים איפה ניתן למצוא והם ידעו להפנות אותי לאדם שהחזיק רק טרנזיט.

אני בטוח שיש גם איסוזו.

אגב, אם כל כך קשה להשיג, למה אתה לא קונה לך אחד מקביל לחלפים?

תחפש באינטרנט אחד שעבר תאונה או משהו כזה, תקנה אותו ותשתמש בו בתור תורם איברים לרכבך.

קובי

פורסם

קובי תודה רבה אני יצור קשר איתם.

אבל לקנות טנדר שלם רק לצורכי פירוק זה לא בחשבון בכלל כי ברוך השם אני רק פעם ב.. מתקן או מחליף משהו בטנדר,

הטנדר הזה אצלי מפגין אמינות רבה ולא מצריך חלפים בתדירות גבוהה.

אם לקנות טנדר ולהתחיל להתעסק בפירוק אז אני כבר מעדיף לשדרג את הטנדר שלי לדגם החדש וככה להתקדם קצת.

פורסם

לדעתי, אם יש לך מקום לטנדר בתור תורם איברים אז זה עדיף.

אני חושב שאם תחפש רכב אחר תאונה שלא כדאי לגעת בו, או רכב עם מנוע גמור וכדומה תקנה אותו בפחות מ5K זה יעזור לך.

בכל מקרה, אני אשמח לקבל עידכון.

קובי

• תוכן חדש...