Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדר"כ צופה מן הצד בוויכוחים, ולא מתחבר כדי להתערב [בין היתר כי זה לא חיבור קבוע [אלחוטי] ואין לי כח כל הזמן להתחבר..]

על כל פנים, היה לי מאוד חשוב להתחבר עכשיו ולהבעי את הנתונים המדוייקים לפונטו תקינה:

ברשותי ספייס 01 elx 80 כ"ס, גיר ידני.

אני נוסע המון [כ25,000 ק"מ בשנה].

תושב איזור ירושלים. עולה כל יום את הקסטל וכל מיני עליות בשכונות שונות בעיר. לפעמים בפקקים, תמיד עם מזגן.

פעם בשבוע בערך גיחה קצרה מחוץ לעיר. פעם בחודש ארוכה קצת יותר. מדי פעם צפונה לחופשות וכד'.

למה האריכות?

כי מקומם אותי איך אנשים שמעולם לא החזיקו כזה רכב יכולים לומר שאתה שקרן [בעל הפונטו שלמעלה]. ובפרט ניקים מכובדים שיש לדעה שלהם משקל רב בהחלטות בקרב חברי הפורום. ואיני רוצה להכנס לשמות.

הרכב שלי צורך בממוצע לאוך שנתיים 1/15.5.

יש לי קובץ אקסל ששם הנתונים מגובים.

בנסיעה קשה מאוד בתוך העיר 1/13.5

בנסיעה ארוכה מחוץ לעיר 1/19 - 1/20

על 90 - 100

בלי עקיפות מיותרות.

שימוש מושכל בגיר.

אדם אחד או שניים באוטו [לפעמים גם חמישה ומטען..]

צמיגים מנופחים כראוי.

בקיצור, ניתן להוציא מבספייס כאלה ממוצעים, ואסור לפקפק בלי שהחזקת כזה רכב.

כל טוב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה חולמת, מותק.

אולי את עצמך הצלחת לשכנע שהפונטו ספייס היא פשוט יצירת מופת עלי אדמות, ושעולם הרכב לא היתה יכול להיתקיים בלי מכונת הנהיגה המופלאה הזו.

18 ק"מ לליטר זו צריכה של דיזל קטנה ידנית, וממוצע כזה לא תוציא משום מכונית בעלת מנוע בנזין, בטח לא בנסיעה משולבת, אלא אם אתה לא עובר את ה 80 קמ"ש.

לפני 3 שנים הייתי צמוד לפונטו ספייס FUN חודש שלם במסגרת שירות מילואים, ולמרות שרוב הנסיעות היו מוחוץ לעיר, בטוח של 18 ק"מ לליטר היא לא הגיעה.

ביצועים סבירים ?

את כביש 443 עם 3 נוסעים היא לא עולה ברביעי, ולא מעט טנדרים דיזל השאירו לי עשן.

בכל מקרה, לגבי צריכת הדלק של הפיקנטו, הייתי מציע לך לפנות לסגנית השר אורית נוקד.

אה, בעצם לא, היא באזור חיוג תפוס..:-P

אני לא עולה שום כביש עם 3 נוסעים. במקסימום יש לי נוסעת אחת באוטו.

מעולם לא אמרתי שאני מוציא 1:18, אלא 1:15 עירוני. עם כל הכבוד לאוטו שהיה צמוד אליך חודש, שלי צמודה אלי כבר 23 אלף ק"מ. במדידה אחת שביצעתי בנסיעה לצפת, השגתי צריכת דלק של 1:20. נסיעה רגועה על 90 קמ"ש. להזכירך, מעל זה - כבר לא חוקי - למעט האצה פה ושם מעל למהירות הזו - אני שומר עליה. מעדיף שלא להיתפס במכמונות של המשטרה.

בנסיעה לאילת (שוב, בלי לעבור 90-95 קמ"ש) עם מזגן כל הדרך, כולל הסתובבות באילת - השגתי צריכת דלק של 1:18.

לגבי הביצועים - בעיני הם מספיק סבירים. מצד שני, הרפרנס שלי זה ליאונה 1300 וסיטרואן קסארה דיזל בלי טורבו :wink:

לא כ"כ הבנתי מה הקשר בין אורית נוקד לפונטו, אבל נניח שזו הייתה בדיחה מתוחכמת כלשהיא - אז חה חה חה, אתה גדול עם פונטו FUN.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=366979

קרא את הודעה 26 בדף השני ותיווכח שגם מיונדאי גטס אפשר להוציא 18.2 ק"מ לליטר, הכל שאלה של אופי הנהיגה.

יש לי מספיק ניסיון בנהיגה על פונטו ספייס, כמה אלפי קילומטרים במכוניות שכורות, ולא הגעתי לצריכה מדהימה, כנראה בשל "רגל כבדה" יחסית.

אגב, ביונדאי I20 אוטומטית הצלחתי להגיע לצריכה ממוצעת של 15 ק"מ לליטר,בניסוי שערכתי על מנת להשיג צריכת דלק חסכונית ככל האפשר, אבל בקצב של צב נכה, ואני לא מוכן לנהוג כך בשביל לחסוך 10 ש"ח בשבוע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מאחל לבחור שימשיך לצרוך צריכת דלק נהדרת כזו.

אני אישית לא מרגיש שיש לי קושי להשתלב בתנועה הכללית ואני לא משקיע מאמץ מיוחד כדי להגיע לצריכת הדלק שאני מגיע אליה.

עניין של נהיגה נכונה ותכנון נכון של מסלול הנסיעה שלך - כל העצות לחיסכון בדלק תקפות כאן.

פורסם

בנסיעה קשה מאוד בתוך העיר 1/13.5

"נסיעה קשה" = הרבה פקקים ורמזורים?

אני לא מתכוון להכנס פה לוויכוח ובטח לא לכנות אותך שקרן, אבל אני לא מקבל את הצריכה הזו.

אחרי כל ההודעות הארוכות האחרונות, אני עדיין לא מוכן לקבל את הצריכה העירונית/המשולבת של הפונטו, אבל אתם יודעים מה? אני מפרגן :).

פורסם

תאמין לי שגם אבא שלי לא קיבל את הצריכה של הפיאט שלו בהתחלה.

אבל הקבלות של התדלוקים מוכיחות את החסכוניות.

מצריכת דלק של 1:7 בקיה קלארוס, ל-1:14 בגרנדה. הכל כמובן, בתוך העיר - פקקים, רמזורים, באמפרים.

BLACK JOKER - אתה מוזמן להתלוות אלי לנסיעה עירונית ולהווכח במו עיניך. צריכת הדלק לא יורדת מ-1:15 בתוך העיר במידה ולא מתפרעים.

ביום שתעזוב את היפנומטיות לטובת רכב מיני ידני אירופאי - אתה תבין את ההבדל.

פורסם
במדידה אחת שביצעתי בנסיעה לצפת, השגתי צריכת דלק של 1:20. נסיעה רגועה על 90 קמ"ש. להזכירך, מעל זה - כבר לא חוקי - למעט האצה פה ושם מעל למהירות הזו - אני שומר עליה. מעדיף שלא להיתפס במכמונות של המשטרה.

בנסיעה לאילת (שוב, בלי לעבור 90-95 קמ"ש) עם מזגן כל הדרך, כולל הסתובבות באילת - השגתי צריכת דלק של 1:18.

FUN.

טוב אין כאן מנוע פלאי המשלב טכנולוגיית פרפטום מובילה וביקוע תרחיפי שתן, בסה"כ הגיוני. כלומר, למי שמסוגל לנהוג במהירויות כאלו בלי להירדם.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
טוב אין כאן מנוע פלאי המשלב טכנולוגיית פרפטום מובילה וביקוע תרחיפי שתן, בסה"כ הגיוני. כלומר, למי שמסוגל לנהוג במהירויות כאלו בלי להירדם.

יפה אמרת. לא המצאתי את הגלגל כאן :-D בסה"כ מהירויות שרוב האנשים לא נוסעים בהן. ברור לי שאם הייתי נוסע ב-120 כל הדרך, זה היה גובה את מחירו בצריכת דלק.

פורסם

ביום שתעזוב את היפנומטיות לטובת רכב מיני ידני אירופאי - אתה תבין את ההבדל.

אחרי פולו 1.4 ידנית, אני שמח להגיד: לא, תודה:).

בכל מקרה, אני באמת מפרגן.

אני אתאמץ להגיע ל-1/12-13 ואתם תמשיכו ב-1/17 שלכם :).

פורסם

חבר'ה, יש צדק רב דבריו של איתמר - סטייה בבלימה יכולה לנבועה מהרבה דברים, כמו סלילת כביש לא מבריקה (ואנחנו חיים במדינה שרב כבישיה סלולים בצורה עקומה וגם זה בלשון המעטה), לחץ אוויר לא תקין וכדומה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ד"א למתעניינים, ביטוח מקיף+חובה, לנהגת חדשה, בת 19 (שתנהג על הרכב הזה) עלה 6050 עם השתתפות עצמית בסך 2200 ש"ח (איזו קריעה!) כולל הכל. זה המחיר הכי נמוך שמצאתי מסקר שוק מקיף ופרטני שעשיתי במשך שבועות אצל כמעט כול חברות הביטוח כולל ישיר וסוכנים. לנהג מבוגר, אותו הביטוח עולה בין 2900 ל 3050 ש"ח.

יום טוב.

אלוהים ישמור, זאת קריעת תחת - העלויות ביטוח המגוכחות הללו. מה לעזאזל עובר עליהם?

על איביזה 1.6 "ספורט" (חדשה לחלוטין בזמנו) שילמנו סכום לא רחוק מזה, ועוד צריך לומר תודה על כך כי חברות הביטוח שמעו "ספורט" וחשבו שזה "קצת" יותר מרמת גימור... :roll:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כמה אתה מבלבלים את המוח על סטיות של צריכת דלק מינוריות לפה או לשם, כמה שלא ייתנו זה אף פעם לא יספק אתכם.

אני למשל נהנה מכל העולמות - צריכת דלק של 1ל27, תאוצה שתשאיר לsti ענן עשן מכובד, ואגרת טסט שעולה כמו חצי מיכל של משפחתומטית סטנדרטית, מה רע?:lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
כמה אתה מבלבלים את המוח על סטיות של צריכת דלק מינוריות לפה או לשם, כמה שלא ייתנו זה אף פעם לא יספק אתכם.

אני למשל נהנה מכל העולמות - צריכת דלק של 1ל27, תאוצה שתשאיר לsti ענן עשן מכובד, ואגרת טסט שעולה כמו חצי מיכל של משפחתומטית סטנדרטית, מה רע?:lol:

לאלה שלא יודעים במה אתה נוסע...זה אופנוע כלשהוא? :wink:

פורסם

אתה מדבר על 125\250 כלשהוא? גם עבור אופנוע צנום הנתון שלך יפה.

נתת לי רעיון - אני עובר להונדה סופר קאב. 40 ק"מ לליטר הנה אני בא:lol:

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...