Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רק עם 480 ק"מ אבל רציתי לראות נסיעה עם ממוצע של יותר מ 1/20 אז בחזרה מפ"ת לבית שמש דרך כביש 6 (נסיעה של 80 ק"מ) מזגן בחלק מהדרך ממוצע מהירות של 95 קמ"ש המחשב הראה 4.6L/100 ק"מ!! 1/21.4.

פורסם
אני רק עם 480 ק"מ אבל רציתי לראות נסיעה עם ממוצע של יותר מ 1/20 אז בחזרה מפ"ת לבית שמש דרך כביש 6 (נסיעה של 80 ק"מ) מזגן בחלק מהדרך ממוצע מהירות של 95 קמ"ש המחשב הראה 4.6L/100 ק"מ!! 1/21.4.

גם בסי 4 של אשתי במהירות 90 זה מראה 5-6 למאה... השאלה מה יוצא בפועל...

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם
עכשיו שסיימנו עם הקשקוש על התקלה "האיומה" בפיקנטו הגיע הזמן לחדשות טובות. אני שמח לבשר על שיפור משמעותי בצריכת הדלק. בנהיגה בתנאים 20 עירוני/80 בין עירוני במהירות 100-110 + מזגן (תמיד) + קצת פקקים + עקיפות + מספר האצות חזקות להשתלב בתנועה + נסיעה ארוכה אחת ברכב מלא (4 נוסעים מבוגרים) ומזגן קיבלתי 17.5 ק"מ/ל'.

500 ק"מ/28.5 ל' = 17.49 ק"מ. הרכב עבר קצת מעל 1,000 ק"מ.

זהו, אני מרוצה. קנייה מצויינת. :lol:

יפה! אני עם פיקנטו חדשה שכורה עם 1300 ק"מ על המחוג, בסופ"ש לצפון בנסיעה רגועה של 100-110, בלי האצות חזקות, בדרך לכינרת עקיפות פה ושם, וסחיטה של המחוג ממש מתחת ל-0 הצלחתי להוציא 435 ק"מ על 32 ליטר - שהם 13.59 ק"מ לליטר.

הנסיעה כולה הייתה עם מזגן מופעל באופן קבוע.

אהבנו את האוטו אבל צריכת הדלק מבחינתי הייתה דיי גבוהה.

אין צורך בחתימה....

פורסם
אם אני לא טועה מדובר באור יום או DRL בשפת הקיצור שלו באנגלית. הוא מודלק ברגע סיבוב הסוויץ' באוטו.

מבחינתך אתה צריך לנסוע כמו שנהגת עד היום, אם לא הדלקת אורות ביום אלא רק בערב אז תמשיך כך בלי קשר לעובדה שאור כלשהו כבר דולק. במידה והפעלת אורות כל הזמן אז תמשיך כך גם במכונית הזו.

בהצלחה. :-)

הבעיה היא שבגלל שכבר דולק אור כלשהו מקדימה אני מבלי משים מניח שאורות הדרך דולקים, זו לא החלטה מודעת. בכל רכב אחר כשנכנסים לרכב צריך לסובב את הידית מקצה לקצה, 2 קליקים, כאן ה OFF הוא דווקא באמצע...מוזר

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
adamL ידנית או אוטומט?

ומאיזה חברה שכרת?

שכרתי את האוטומטית, ודרך חברת פרי.

אין צורך בחתימה....

פורסם

גם בפיקנטו הידנית שלי יש בעיה של סטיה ימינה. זה מתבטא רק בבלימה חזקה מאד. הסטיה לא חזקה, אבל היא בהחלט קיימת. כן, בדקתי את הההגה, שיפוע של כביש, וכו'. אני לא הוזה. לא צריך לצלוב אותי. אני לא סוכן של סוזוקי, למרות שיש לנו עוד אלטו במשפחה.

לאור הסיפור של אלחנדרו - נראה לי שאמתין עם התיקון עד שהיצרן ידע לתקן את הבעיה כמו שצריך. זה לא נעים, אבל גם בבלימה חזקה מאד הסטיה היא לא קריטית (אולם לא נעימה בכל זאת).

היום חברה שלי לא הצליחה להתניע את הרכב. הייתי בטוח שהבעיה באימובילייזר אך בסוף מתברר שהרכב מסרב להתניע אם דוושת הקלאץ' לא לחוצה (גם אם הוא בניוטרל). ברור שזה feature ולא bug. אבל לתשומת לבכם בכל זאת.

בסיכום של שלושה ימי נהיגה: הרכב חמוד, שקט ומאובזר. אני משווה לאלטו. יחד אם זאת בהשוואה לאלטו יש מספר מגרעות:

1. אלטו מרגישה זריזה יותר. האצה בהילוך חמישי בפיקנטו היא בלתי אפשרית אלא אם מדובר במישור של ממש (או מדרון). מקווה שהדבר ישתפר אחרי ההרצה (בסה"כ עשיתי 200 ק"מ).

2. צריכת דלק 1:16.5 בינתיים לעומת 1:20 של אלטו. ייתכן מאד שהדבר קשור להרצה. עד כמה שזכור לי אלטו עשתה 1:17 בהתחלה.

3. ההגה של פיקנטו מרגיש מעורפל יותר (יש שיקראו לזה: סולידי יותר). אני אוהב את ההגה החד יותר של אלטו.

4. אחיזת הכביש באלטו עדיפה. פיקנטו מאבדת אחיזה די בקלות. גם ה ESP נכנסת לפעולה קצת בהשהיה. ייתכן וההשהיה היא מכוונת כדי לאותת לנהג שהוא מגיע לגבולות האחיזה.

עוד תלונה (הפעם קטנונית): חיבור ה USB רחוק מלהיות נוח. קודם כל ניתן לחבר רק דיסק און קי שפורמט כ FAT32. במילים פשוטות יותר לא ניתן לחבר דיסק חיצוני שגודלו מעל 32 גיגה. עניין יותר מציק: המעבר על התיקיות לא נוח בצורה קיצונית: אי אפשר לעבור מתיקיית האב לתיקיית הבן. כל התיקיות פרושות בצורה שטוחה (כלומר לא הייררכית) ובסדר מעצבן ממש. התיקיות לא ממוינות! סדר המעבר המדוייק בין התיקיות נקרא בהגת מדעי המחשב: depth first search. אחסוך לכם את הקורס למבני נתונים, הסדר אולי טוב למחשב, אבל לא נוח בעליל לבני אנוש. בשורה תחתונה: הניסיון להעביר את כל המוסיקה למערכת ע"י חיבור USB נחל כישלון צורב. אי אפשר לחבר דיסקים גדולים, וגם קשה עד בלתי אפשרי למצוא את התיקיה הרצויה כאשר מספר התיקיות גדול.

דבר אחרון: תבדקו את הלחץ בצמיגים! היבואן ניפח את הצמיגים ל 46 PSI!!! משום מה אותו דבר קרה כשקיבלתי את אלטו. אגב, אחיזת הכביש הפחות טובה בפיקנטו - לאחר ניפוח נכון של צמיגים.

פורסם

שכחתי לציין דבר חשוב לטובת פיקנטו (לעומת אלטו): המזגן! המזגן של אלטו הוא די חלש, ומשום מה עוצמתו פוחתת כשהרכב עומד או נמצא בנסיעה איטית. אולי הוא מתנתק אוטמטית כדי למנוע התחממות? אין לי מושג.

פורסם
פיקנטו מאבדת אחיזה די בקלות...

וואוו, אין לך מושג כמה שאני לא מסכים איתך!

במבחן ניסינו בכוונה לגרום לה לאבד אחיזה והיא לא ממש שיתפה פעולה.

תחת פרובוקציות הפיקאנטו עדיין לא איבדה אחיזה אלא רק נתנה תיקונים קלילים עם ה ESP.

לא שאני מנסה לרמוז שקמה היורשת ל 106 ראלי, רחוק מזה אבל בהתאם לציפיות מהסגמנט כיום (אני מדגיש כיום כי סה"כ גם ה 106 היא מאותו סגמנט) היא אוחזת בצורה מרשימה מאוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
במבחן ניסינו בכוונה לגרום לה לאבד אחיזה והיא לא ממש שיתפה פעולה.

תחת פרובוקציות הפיקאנטו עדיין לא איבדה אחיזה אלא רק נתנה תיקונים קלילים עם ה ESP.

כשאני אומר "מאבדת אחיזה" אני מתכוון לכניסת ה ESP לפעולה. אלטו זקוקה ל ESP במצבים יותר קיצוניים. אבל בסופו של דבר הרכב נשאר על הכביש גם תחת נהיגה די פרועה, אני מסכים.

פורסם

בן 25, לא נהג חדש, בלי תאונות. אני משלם 2500 מקיף הכי מקיף שיש (גרירה, שמשות, רכב חלופי, כל נהג, חדש תמורת ישן, רדיו דיסק וצד ג' עד 500,000K) + ו-1900 ש"ח ביטוח חובה.

יפה! אני עם פיקנטו חדשה שכורה עם 1300 ק"מ על המחוג, בסופ"ש לצפון בנסיעה רגועה של 100-110, בלי האצות חזקות, בדרך לכינרת עקיפות פה ושם, וסחיטה של המחוג ממש מתחת ל-0 הצלחתי להוציא 435 ק"מ על 32 ליטר - שהם 13.59 ק"מ לליטר.

הנסיעה כולה הייתה עם מזגן מופעל באופן קבוע.

אהבנו את האוטו אבל צריכת הדלק מבחינתי הייתה דיי גבוהה.

אני נוהג במישור החוף. בצפון מן הסתם צריכת הדלק יותר גבוהה.

פורסם
בן 25, לא נהג חדש, בלי תאונות. אני משלם 2500 מקיף הכי מקיף שיש (גרירה, שמשות, רכב חלופי, כל נהג, חדש תמורת ישן, רדיו דיסק וצד ג' עד 500,000K) + ו-1900 ש"ח ביטוח חובה.

אני בן 37, משלם בסביבות 1300 ש"ח ביטוח חובה, ו 1740 ש"ח מקיף עם כל הכיסויים. לסוכן שלי קוראים רועי חן: 0523387890.

תתקשר אליו, תנסה למתמקח. בגלל שאתה מתחת ל 25 תצטרך לשלם קצת יותר ממני.

• תוכן חדש...