Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני בן 37, משלם בסביבות 1300 ש"ח ביטוח חובה, ו 1740 ש"ח מקיף עם כל הכיסויים. לסוכן שלי קוראים רועי חן: 0523387890.

תתקשר אליו, תנסה למתמקח. בגלל שאתה מתחת ל 25 תצטרך לשלם קצת יותר ממני.

האם קיבלת הצעה גם מסוכנות קיה?

פורסם
האם קיבלת הצעה גם מסוכנות קיה?

כן, אבל ההצעה שלהם היתה גבוהה משמעותית (3500 ש"ח למקיף). ייתכן וזה נבע בגלל שבשלוש השנים האחרונות היה לי רק ביטוח צד ג'.

פורסם

לגבי הביטוח - אני משלם 3400 הכל ביחד (חובה ומקיף).

אני בן 25, בלי תביעות ושלילות וקיבלתי את זה מאור סוכנות לביטוח (דרך שומרה והראל).

לגבי הדלק - 1200 ש״ח ועדיין 1/14-1/15 בידנית... למישהו יש טיפים? אני נוהג רגוע ואחראי ועדיין לא מצליח להגיע לצריכה נורמלית...

כבל iPod - משתמש כבר שבועיים - פגז. שליטה מלאה מהמערכת ואין התנגשות עם הדיבורית Bluetooth (השיחות בדיבורית והמוזיקה בסטריאו). הכבל אגב עלה לי 14$

ועכשיו לשאלת השאלות - על ההגה רואים בבירור שיש הכנה וניתן להתקין שליטה מההגה על המערכת - יש מישהו שמכיר מישהו שיכול לבצע התקנה?

פורסם

יש מישהו בפורום רכב מקביל שמספר על מעבר מ 107 לפיקנטו ובה בעת מ 17 ק"מ לליטר ל 12. כך שצריכת דלק של 15 ק"מ לליטר, אם אין המדובר בנסיעה נינוחה במהירות קבועה בכביש בינעירוני נטוש, היא בהחלט טובה, אולי אפילו מצוינת. כנראה שצריך להשלים עם העובדה שיש מכוניות זעירות חסכוניות יותר מהפיקנטו, ואפשר בהחלט להסתפק בתכונות היותר טובות שלה, יחסית למתחרותיה.

פורסם
יש מישהו בפורום רכב מקביל שמספר על מעבר מ 107 לפיקנטו ובה בעת מ 17 ק"מ לליטר ל 12. כך שצריכת דלק של 15 ק"מ לליטר, אם אין המדובר בנסיעה נינוחה במהירות קבועה בכביש בינעירוני נטוש, היא בהחלט טובה, אולי אפילו מצוינת. כנראה שצריך להשלים עם העובדה שיש מכוניות זעירות חסכוניות יותר מהפיקנטו, ואפשר בהחלט להסתפק בתכונות היותר טובות שלה, יחסית למתחרותיה.

אתה רציני??? 1/12 זה סביר לדעתך לרכב סופר-מיני???

מה זה התכונות היותר טובות שלה? רכב קודם כל נועד לנסיעה, פיצ׳רים למינהם לא מחליפים את העובדה שהרכב צריך לצרוך כמות סבירה של דלק!

1/12 צורכת מכונית משפחתית ישנה, לא רכב שהיצרן שלו מצהיר שהיא עושה 1/27... 

פורסם

באמת שאין צורך להיבהל. העובדה שמישהו כתב שהפיקנטו צורכת 12 כשבאותם תנאי נסיעה צרכה 107 17 ק"מ לליטר ובהנחה שהנ"ל אכן בדק את הענין באופן רציני מצביעה, יחד עם הודעותיהם של חלק מבעלי הפיקנטו כאן, לרבות החבר שלצריכת הדלק שלו התייחסתי, שהפיקנטו אינה הקמצנית ביותר מכל המכוניות הזעירות, ככל שהדבר נוגע לצריכת דלק. בדיוק באותו אופן אני מתרשם שלפיקנטו תכונות אחרות מצוינות, כמו נוחות, שקט, מרחב, אבזור, אולי אפילו ביצועים. וככל שידיעתי ונסיוני הדל מלמדים, 12 ק"מ לליטר, אם דווקא לנתון הזה אתה מבקש להיצמד, הוא נתון מצוין, ודאי כשמדובר בנסיעה עירונית עם מזגן (גם ברכב קטן שכזה ) ובחלק לא קטן מכלי הרכב ה"רגילים" זו התוצאה אותה תקבל גם בנסיעה נינוחה משולבת.

פורסם

אני משיג צריכת דלק עירונית של 1:15, עם פקקים ועליות של חיפה - בפיאט פונטו.

צריכת דלק של 20% יותר ברכב חדש, עם מנוע צנום נפח שמתיימר להיות סופר חסכוני - אינה מקובלת כלל וכלל.

פורסם

בשעה טובה לפני יומיים אספתי את הפיקנטו הצהובה ומסרתי אותה לבעליה החדשים.

נסעתי מחולון לב"ש, נסיעה שהתנהלה רוב הדרך על 100-110 (לפעמים 120 ומעט מאוד 90) עם מזגן. צריכת הדלק (לפי נורה-תידלוק קטן (5 ליטר)-נורה) עמדה על 1-17+. לדעתי סביר בהחלט בהתחשב שהמנוע בטול. הנהיגה הייתה רגילה עם גז לא מתפשר וממש לא לפי מחשב הרכב (העברת ההילוכים המומלצת ע"פ המחשב הזוייה לחלוטין).

נכון שזה רחוק מנתוני היצרן, אך עובדה זו נלקחה בחשבון עוד לפני הרכישה. ביום האתמול עמדה הצריכה העירונית (נסיעה די שוטפת על 30-50- קמ"ש ללא פקקים) על סביבות ה1-15 (מדידה ראשונית בהחלט).

הרכב הרגיש נוח מאוד בנסיעה הלא קצרה הזו, די נעים (ד"א אני חיב לציין שהמנוע ממש שקט) על הכביש וגם לא הורגש מחסור מעיק בכוח-(ביוםיום אני נוהג על b4). היציאה מרמזורים סבירה בהחלט כך גם ה"טיפוס" מ80 ל110.

עכשיו, יותר מתמיד, אני חושב שהתמורה הכללית של הרכב הזה בסגמט זה, יחד עם ההפרש באיבזור והמחיר הנמוך, היא הגדולה ביותר. כנראה שבנוגע לצריכת דלק יהיו שינויים עוד לטובה- לאחר שהמנוע "יפתח", אך גם כנראה שהפנדה תשאר המובילה בקטגורייה בתחום זה (1-21+ מר"ג לאילת עם מזגן כל הדרך- בדוק).

בהצלחה לכולם.

ד"א למתעניינים, ביטוח מקיף+חובה, לנהגת חדשה, בת 19 (שתנהג על הרכב הזה) עלה 6050 עם השתתפות עצמית בסך 2200 ש"ח (איזו קריעה!) כולל הכל. זה המחיר הכי נמוך שמצאתי מסקר שוק מקיף ופרטני שעשיתי במשך שבועות אצל כמעט כול חברות הביטוח כולל ישיר וסוכנים. לנהג מבוגר, אותו הביטוח עולה בין 2900 ל 3050 ש"ח.

יום טוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תוכל לתת לי קישור לפורום המקביל פה, או בהודעה פרטית?

אין צורך בחתימה....

פורסם
אני משיג צריכת דלק עירונית של 1:15, עם פקקים ועליות של חיפה - בפיאט פונטו.

צריכת דלק של 20% יותר ברכב חדש, עם מנוע צנום נפח שמתיימר להיות סופר חסכוני - אינה מקובלת כלל וכלל.

סלח לי, אבל מאוד מפקפק באמינות הנתונים שאתה מספק. אם היית אומר 1:15 עירוני בעיר מישורית לא הייתי כל כך מאמין, אבל 1:15 בחיפה עם פקקים ועליות? די. כמה אתה עושה בעירוני מישור 1:20?

• תוכן חדש...