Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הרגע שחיכו לו כולם הגיע וסוף סוף תדלקתי בפעם השניה את הרכב. אז ככה. צריכת הדלק בנהיגה רגועה ומחושבת הגיע לי ל- 17 ק"מ לליטר. מעט מאכזב בהשוואה לאלטו שעשתה באותם תנאים 19.7. כשרכשתי את הרכב הייתי בטוח שהפיקנטו עם המנוע החדש והמתקדם תגיע לצריכה טובה עוד יותר משל האלטו או לפחות תשתווה אליו.

לצערי המצב הפוך והפיקנטו לא מבריקה בתחום צריכת הדלק. מקווה שאחרי ההרצה ובתדלוקים הבאים המצב ישתפר מעט אך זה לא עומד להיות דרמטי.

בשורה התחתונה האלטו עושה עוד 2.5 על כל ליטר לערך. שיקול משמעותי למי שנוסע המון. שיקול פחות קריטי למי שלא מבלה את כל היום אחרי ההגה של המיני שלו.

לדעתי הפינוק, האיכות והתוספות הרבות לעומת האלטו שוות את מספר השקלים הנוספים בכל תדלוק.

מה שמקומם הוא נתוני צריכת הדלק ההזויים שמתפרסמים בקטלוג של הקיה. אין שום סיכוי, פשוט שום סיכוי להתקרב לנתונים המפורסמים.

ומעכשיו למי שמתלבט, זה שיקול שצריך להיכנס בהחלטה הסופית.

תהנו.

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מישהו צריך לכתוב את זה, אולי עדיף שזה יהיה אני -

מי שנוסע המון לא צריך לא פיקנטו, לא אלטו, לא ספארק ולא אף אחת מהמכוניות הקטנות האלו. הוא צריך רכב רציני.

וכן, יש סיכוי להגיע לצריכת הדלק שמופיעה בקטלוג של קיה. פשוט צריך לנהוג בצורה כל כך מחושבת וכל כך איטית, שזה לא ריאלי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מישהו צריך לכתוב את זה, אולי עדיף שזה יהיה אני -

מי שנוסע המון לא צריך לא פיקנטו, לא אלטו, לא ספארק ולא אף אחת מהמכוניות הקטנות האלו. הוא צריך רכב רציני.

וכן, יש סיכוי להגיע לצריכת הדלק שמופיעה בקטלוג של קיה. פשוט צריך לנהוג בצורה כל כך מחושבת וכל כך איטית, שזה לא ריאלי.

צביקה, עם כל הכבוד. מהו רכב רציני? אם אפשר דוגמא? (שלא תבין לא נכון, אני מסכים איתך לחלוטין לגבי חוסר ההתאמה של הרכבים האלה לנסיעות מרובות. מטרתן היא התרוצצות בערים הגדולות עם פה ושם גיחות רחוקות יותר). למשל, ה206+ מוגדרת כמכונית רצינית? למי שנוסע הרבה? או גם זו נחשבת כלא מתאימה למטרה זו?

פורסם
סלח לי, אבל מאוד מפקפק באמינות הנתונים שאתה מספק. אם היית אומר 1:15 עירוני בעיר מישורית לא הייתי כל כך מאמין, אבל 1:15 בחיפה עם פקקים ועליות? די. כמה אתה עושה בעירוני מישור 1:20?

בדיוק, ידידי היקר.

40 ליטר נכנסים במיכל של הפונטו (47 אם מנצלים את הרזרבי).

נורת הבקרה נדלקת בסביבות 550 ק"מ, ואז אני מושך בערך עוד 50 ק"מ - וכשמגיע ל-600 ק"מ על השעון אני מתדלק, ונכנסים שוב פעם אותם 40 ליטר. ככה כבר שנה.

בנסיעות עם מזגן - תוספת של 10%. ז"א כל מה שנאמר כאן, רק שבמקום 600 ק"מ, אני מוציא 540 ק"מ.

שוב - אני נוסע מעל 20 אלף ק"מ בשנה והנתונים האלה נבדקים בפדנטיות בכל תדלוק ותדלוק.

אגב - רוצה לשמוע משהו מעניין?

רציתי לבחון במדויק כמה הרכב צורך בבין עירוני.

לצורך הבדיקה החלטתי לנסוע לטיול מהקריות לצפת.

תדלקתי פול טנק בתחנת "טן" באפק - ומשם יצאתי לטיול.

נסעתי לצפת דרך כביש עכו עמיעד וחזרתי ממנה דרך גוש חלב ומעלות.

את הטיול סיימתי אחרי 140 ק"מ (139.6 ליתר דיוק) בתחנת דלק "מפגש נעמן" שנמצאת בדיוק מול תחנת דלק "טן" באפק.

תנחש מה? הפייה קפצה אחרי 7 ליטר בול.

צריכת דלק של 1:20. וזה כולל את הטיפוס להר מירון.

מציע לך לא לפקפק בנתונים האלה.

אם הייתה לי פיאט פנדה, אני מניח שהייתי גם מתעלה עליהם - ואני אפילו לא נוסע רגוע במיוחד.

פורסם

במפרט הטכני של פנדה כתוב צריכת עירונית 1:15.6 בתנאי מעבדה. לטענתך פונטו עושה 1:15 בתנאים של הרים, רמזורים ופקקים. זה למה אני מפקפק בנתוניך. בלי להעליב.

פורסם
בדיוק, ידידי היקר.

40 ליטר נכנסים במיכל של הפונטו (47 אם מנצלים את הרזרבי).

נורת הבקרה נדלקת בסביבות 550 ק"מ, ואז אני מושך בערך עוד 50 ק"מ - וכשמגיע ל-600 ק"מ על השעון אני מתדלק, ונכנסים שוב פעם אותם 40 ליטר. ככה כבר שנה.

בנסיעות עם מזגן - תוספת של 10%. ז"א כל מה שנאמר כאן, רק שבמקום 600 ק"מ, אני מוציא 540 ק"מ.

שוב - אני נוסע מעל 20 אלף ק"מ בשנה והנתונים האלה נבדקים בפדנטיות בכל תדלוק ותדלוק.

צריכת דלק של 1:20. וזה כולל את הטיפוס להר מירון.

מציע לך לא לפקפק בנתונים האלה. .

אני מקווה שברור לך שאין שום מצב שבעולם שהנתונים שנתת נכונים, או שיש לך איזה טעות קרדינלית בחישובים או שאימצת לך מנהגים של פוליטיקאי ותיק :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תשמע, הם מגובים בקבלות. אתה מוזמן להצטרף לנסיעות שלי ברחבי הדר, בעליות לכרמל וגם בפסי ההאטה המעצבנים בקריות :lol:

אני כמעט ולא עוזב את האיזור.

אגב - הייתה לאחד משניכם פונטו ספייס? לא נראה לי.

אין שום סיבה אגב לא להגיע לנתונים האלה. אם פיג'ו 107 משיגה צריכת דלק של 1:17 עירוני, אין שום סיבה בעולם שפונטו ספייס לא תגיע ל-1:15.

ועכשיו, רק בשביל האתגר, אני אצלם את מד המרחק כשתידלק הנורה ואסרוק גם את הקבלה :twisted:

זה לפי אתר KML:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1_2006_7742

פורסם

במפרט הטכני של פנדה כתוב צריכת עירונית 1:15.6 בתנאי מעבדה. לטענתך פונטו עושה 1:15 בתנאים של הרים, רמזורים ופקקים. זה למה אני מפקפק בנתוניך. בלי להעליב.

במפרט הטכני של קיה כתוב שאתה מוציא 1:56355 בעיר ובפועל זה 1:12...אז?

תעביר להילוך גבוה בזמן נכון, אל תתן קיקים מיותרים, תדע לתכנן רמזורים - ותראה איך לא מתבזבז דלק מיותר.

אתן לך דוגמא:

ליד בסיס הטכני של חיל האוויר ישנם 2 רמזורים. אחד מתחלף, וכולם נותנים קיק עצבני להגיע מהר לרמזור הבא (שעדיין אדום) מתוך מחשבה שעוד שנייה וחצי הוא מתחלף לירוק.

רק מה - רוב האנשים לא יודעים שהוא לא מתחלף תוך שנייה וחצי אלא תוך 10 שניות.

אז כולם נותנים קיק עצבני ואז בולמים ואז שוב פעם קיק כשהרמזור מתחלף.

ואני נוסע לאט, באיזי - ומגיע לרמזור ירוק על 40-50 קמ"ש. בלי קיקים ובלי עצירות פתע.

כמובן שזו תוצאה של נסיעה יומיומית על הנתיב הזה ולא יכולה להתבצע אם אתה לא מכיר את הקטע של הרמזור.

בקיצור - סע כמו שצריך ותוציא גם ממאזדה 3 תוצאות יפות (יחסית למאזדה 3). כשאתה נוסע בפיאט פונטו 60 כ"ס, שהיא מובילת הקטגוריה בחיסכון בדלק ברכבי בנזין - אתה יכול להוציא גם תוצאות של 1:15 עירוני.

אגב, זה מתוך אתר ICAR:

http://www.icar.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95_%D7%99%D7%93_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%9310/

שאר התכונות החשובות, פיאט פונטו ספייס היא מכונית מצטיינת: מדובר ברכב נוח, נעים לנהיגה, ומנוע 8 השסתומים (60 כ"ס) מספק ביצועים סבירים, וטובים בגרסאת ה-16 שסתומים (80 כ"ס). צריכת הדלק, כאמור, טובה מאוד: במנוע החלש עם גיר ידני אין שום בעיה להגיע אפילו ל-18 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה. מחירי השוק של הפונטו ספייס נמוכים, וההיצע רחב. רכבים רבים שירתו בחברות השכרה, אך אין זה בהכרח חסרון, שכן מחיריהם נמוכים עוד יותר.

פורסם
ת

ועכשיו, רק בשביל האתגר, אני אצלם את מד המרחק כשתידלק הנורה ואסרוק גם את הקבלה :twisted:

זה לפי אתר KML:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1_2006_7742

KML הינו מקור אמין, הנה לדוגמא לפי האתר הTS שלי אמורה לעשות 0-100 ב8.7 שניות

ברור!

(ולא שאני מפקפק בך ובמדידות שלך, אלא במקור שהבאת)

פורסם
במפרט הטכני של קיה כתוב שאתה מוציא 1:56355 בעיר ובפועל זה 1:12...אז?

תעביר להילוך גבוה בזמן נכון, אל תתן קיקים מיותרים, תדע לתכנן רמזורים - ותראה איך לא מתבזבז דלק מיותר.

אתן לך דוגמא:

ליד בסיס הטכני של חיל האוויר ישנם 2 רמזורים. אחד מתחלף, וכולם נותנים קיק עצבני להגיע מהר לרמזור הבא (שעדיין אדום) מתוך מחשבה שעוד שנייה וחצי הוא מתחלף לירוק.

רק מה - רוב האנשים לא יודעים שהוא לא מתחלף תוך שנייה וחצי אלא תוך 10 שניות.

אז כולם נותנים קיק עצבני ואז בולמים ואז שוב פעם קיק כשהרמזור מתחלף.

ואני נוסע לאט, באיזי - ומגיע לרמזור ירוק על 40-50 קמ"ש. בלי קיקים ובלי עצירות פתע.

כמובן שזו תוצאה של נסיעה יומיומית על הנתיב הזה ולא יכולה להתבצע אם אתה לא מכיר את הקטע של הרמזור.

בקיצור - סע כמו שצריך ותוציא גם ממאזדה 3 תוצאות יפות (יחסית למאזדה 3). כשאתה נוסע בפיאט פונטו 60 כ"ס, שהיא מובילת הקטגוריה בחיסכון בדלק ברכבי בנזין - אתה יכול להוציא גם תוצאות של 1:15 עירוני.

אגב, זה מתוך אתר ICAR:

http://www.icar.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95_%D7%99%D7%93_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%9310/

שאר התכונות החשובות, פיאט פונטו ספייס היא מכונית מצטיינת: מדובר ברכב נוח, נעים לנהיגה, ומנוע 8 השסתומים (60 כ"ס) מספק ביצועים סבירים, וטובים בגרסאת ה-16 שסתומים (80 כ"ס). צריכת הדלק, כאמור, טובה מאוד: במנוע החלש עם גיר ידני אין שום בעיה להגיע אפילו ל-18 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה. מחירי השוק של הפונטו ספייס נמוכים, וההיצע רחב. רכבים רבים שירתו בחברות השכרה, אך אין זה בהכרח חסרון, שכן מחיריהם נמוכים עוד יותר.

קודם כל בפיקנטו מקבלים פחות מנתוני יצרן וזה טבעי. (גודל הפער מאכזב, לא העובדה עצמה) גם בפיקנטו אין שום בעיה להגיע ל-18 ק"מ לליטר. עשיתי את זה על מנוע בתול בנהיגה זורמת בלי למצוא את עצמי מאחורי משאיות. כאמור תלוי איך נוהגים. העניין שאתה מצהיר על צריכת דלק תנאי מעבדה בנסיעה בתווי קשה. אני בטוח שאתה מבין שאם היצרן מצהיר על 1:15.6 בעיר הוא עשה את זה בתנאים שכמעט ולא קיימים בנהיגה יומיומית.

פורסם

אני מבין שהנתונים שמוצגים כאן לגבי הפונטו מעוררים השתאות, אבל למה לומר שזה בלתי אפשרי? ע"פ CARFOLIO הרכב שוקל כמו המיני הקיימות, 860-870 ק"ג. בהנתן מנוע מוצלח וחלש עם 60 כ"ס, הרי מתכון לרכב סופר חסכוני. אני לא רואה סיבה שבגינה הוא לא יוכל לצרוך כמו מיני מוצלחת.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

מתי יצא לך לראות רכב שמצליח להגיע לנתוני יצרן בנהיגה יומיומית? היצרו מצהיר על 1:15.6 עירוני תנאי מעבדה בפנדה, שנחשבת ליותר חסכונית מפונטו. מגיע מישהו עם פונטו וטוען שהוא מקבל 1:15 בחיפה עם כל העליות והפקקים.

פורסם

בנסיעה יומיומית עם פונטו ספייס ELX ידנית (80 כ"ס) מראשון לרחובות וחזרה (המון רמזורים וקצת פקקים) אני מגיע לצריכה ממוצעת של 1:13.5 עם מזגן. עם מוסיפים קצת בינעירוני בלי רמזורים ופקקים ובלי מזגן אז במשולב אפשר להגיע גם ל 1:15.

אסף

פורסם

וזה עם המנוע החזק יותר, של 80 כ"ס.

עם המנוע של 60 כ"ס, אפשר להגיע בכיף ל-1:15 בעירוני.

אגב - אבא שלי מגיע עם הגרנדה הרובוטית ל-1:14 בעירוני. גם לזה אתה לא מאמין?

מה לעשות חביבי, פיאט מבטיחים ומקיימים. הקוריאנים מבטיחים ונורא רוצים, אבל לא מצליחים.

עד לפני פחות משנה אבא שלי נסע על קיה קלארוס, בהמה מגודלת שצרכה 1:7 עירוני. חבר שלי נהג על קיה ריו 2010 בליסינג ולמרות שמדובר ברכב זריז למדי חסכוניות זה לא הקטע שלו - חבר שלי לא הצליח להוציא תוצאה טובה מ-1:10, אף פעם.

אגב - החסכוניות הזו בדלק היא הסיבה העיקרית שרכשתי את הרכב. בזמנו קיבלתי את הספייס בתור רכב תחליפי מהמוסך כשהכנסתי את הקסארה דיזל שלי לתיקון אחרי תאונה. לקחתי את הרכב לנסיעות אכזריות של 150 בכבישים מהירים, עליות לאוניברסיטה דרך נשר וסתם התעללות - רק כדי לראות מה היא שווה. התפלאתי לראות למרות ההתעללות שהצלחתי להשיג צריכת דלק של 1:13. לאור הנתונים האלה רכשתי רכב זהה ולא התבדיתי בכלל.

פורסם

אגב, זה מתוך אתר ICAR:

אתה חולמת, מותק.

אולי את עצמך הצלחת לשכנע שהפונטו ספייס היא פשוט יצירת מופת עלי אדמות, ושעולם הרכב לא היתה יכול להיתקיים בלי מכונת הנהיגה המופלאה הזו.

18 ק"מ לליטר זו צריכה של דיזל קטנה ידנית, וממוצע כזה לא תוציא משום מכונית בעלת מנוע בנזין, בטח לא בנסיעה משולבת, אלא אם אתה לא עובר את ה 80 קמ"ש.

לפני 3 שנים הייתי צמוד לפונטו ספייס FUN חודש שלם במסגרת שירות מילואים, ולמרות שרוב הנסיעות היו מוחוץ לעיר, בטוח של 18 ק"מ לליטר היא לא הגיעה.

ביצועים סבירים ?

את כביש 443 עם 3 נוסעים היא לא עולה ברביעי, ולא מעט טנדרים דיזל השאירו לי עשן.

בכל מקרה, לגבי צריכת הדלק של הפיקנטו, הייתי מציע לך לפנות לסגנית השר אורית נוקד.

אה, בעצם לא, היא באזור חיוג תפוס..:-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...