Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברשותי טויוטה קורולה 99 והשבוע אני נכנס לטיפול 120000 שכולל בין הייתר החלפת שמן גיר

המוסך מורשה אמרו לי שמחליפים רק את השמן ללא הפילטר

ושאת הפילטר מחליפים רק כשיש בעיה כל שהיא בגיר .

יש כאן מישהו שיוכל לעזור לי בהחלטה הזו האם להחליף רק שמן או שלהחליף גם את הפילטר גיר

תודה רבה ושבת שלום

פורסם

זה לא עוד כמה דקות, זה פירוק של הקרטר גיר ופירוק של המסנן שתפוס עם ברגים. לדעתי אין צורך, אם אתה מחליף באופן תדיר את הנוזל תיבת ההילוכים ואין שום תקלות מיוחדות בתיבה, אין מה להתעסק עם המסנן הפנימי.

פורסם

אני מאמין שהחיוב על החלפת שמן הגיר ייתבצע לפי שעת עבודה מלאה במיוחד שמדובר במורשה כך שבשעה הזו אפשר בהחלט להשחיל את הורדת הקארטר וניקוי הפילטר עצמו.

:)
פורסם

התחלת לקשקש היום? "להשחיל" פירוק קרטר, מסנן והחלפת אטם באותו מחיר של החלפת שמן פשוטה? אולי גם "ישחילו" פירוק אגן שמן מנוע וניקוי רשת שאיבה על חשבון החלפת שמן?

פורסם

דניאל, סלח לי על ה "קישקוש" אבל אני עדיין לא מבין למה אתה עושה עניין של פרוייקט מהורדת קארטר שמן גיר וניקוי פילטר? זה תהליך של לא יותר מ-20 דקות חצי שעה בלחץ עם כלים מתאימים שאני בטוח שקיימים במורשה. לגבי אטם צודק בהחלט, את האטם ייצטרכו להחליף. סתם בשיל הקטע והסקרנות מעניין לדעת כמה יחייבו את הלקוח מבחינת זמן עבודה רק על החלפת השמן גיר והמילוי.

פורסם
דניאל, סלח לי על ה "קישקוש" אבל אני עדיין לא מבין למה אתה עושה עניין של פרוייקט מהורדת קארטר שמן גיר וניקוי פילטר? זה תהליך של לא יותר מ-20 דקות חצי שעה בלחץ עם כלים מתאימים שאני בטוח שקיימים במורשה. לגבי אטם צודק בהחלט, את האטם ייצטרכו להחליף. סתם בשיל הקטע והסקרנות מעניין לדעת כמה יחייבו את הלקוח מבחינת זמן עבודה רק על החלפת השמן גיר והמילוי.

החלפת נוזל ממסרה אוטו' בערך 15 דקות.

החלפת מסנן ממסרה - כ 40 דקות לפחות ותוסיף אטם שיש להחליף עוד 100 ש"ח משוער.

פורסם

אני מכיר קצת יותר מידי טוב מוסכים מורשים ויודע שגם על דבר הכי קטן שייקח 10 דקות הם יידחפו שעה עבודה עגולה, מה לעשות ככה זה מורשים. בגלל זה אני רואה את הצורך שלפחות בשעה השלמה הנ"ל שייבצעו עוד משהו מועיל שזה ניקוי הפילטר עצמו. לגבי אטם חדש נשאיר את ההחלטה הכלכלית לשיקולו של הבחור. :)

פורסם

אני מכיר קצת יותר טוב ממך מוסכים ושעתון זה שעתון ולא מעגלים שום דבר.

החלפת נוזל ממסרה אוטו' יקחו 0.2-0.3 שעת עבודה (אולי יגיע פרטנית לגג 0.5 ש"ע) והחלפת מסנן יקחו לפחות שעת עבודה אחת. שעת עבודה בממוצע זה 250 ש"ח, עכשיו תעשה חשבון לבד אם מוסך יסכים "להשחיל" עבודה של 1 שעת עבודה במחיר של חצי מזה.

לגבי האטם- אין כאן בכלל מקום לשיקול - אטם מחליפים.

אגב, כלל לא בטוח שניתן לבצע ניקוי או החלפה של המסנן ממסרה, כי יתכן ובטויוטה הוא פנימי בבלוק שסתומים ולא ניתן לתחזוקה.

פורסם

אני בהחלט סומך על הנסיון שלך דניאל ולא מזלזל חס וחלילה. בסה"כ ייעצתי את דעתי בעניין ולהקדים תרופה למכה שחס וחלילה אם תבוא. אטם מחליפים אם פותחים קארטר זה בטוח. אם הוא חושב שאין צורך להחליף אז אין טעם שייפתחו מלכתחילה.

מעבר לכך ניתן רק להמתין לעידכון מה נעשה, כמה, ולמה...

פורסם

אז ככה היום היה הטיפול 120K חמש שעות במוסך

הוחלפה רצועת תזמון + מותחן + משאבת מים ורצועות אביזרים 3 במספר.

שמן מנוע MOBIL פילטר שמן מקורי פילטר אויר פלאגים.

שמן גיר

נוזל קירור מקורי של טויוטה אדום על בסיס אתילן גליקול.

גומיית ציריה אחת

שמן ברקס .

כל הטיפול כולל חלקים עלה לי 2000 ש"ח חלקים יפנים בלבד רצועות מקורייות מותחן ומשאבת מים מקוריות תוצרת יפן

רצוי לציין שהמכונאי עבד כל כך יפה על הרכב בעדינות לא בצורה אגרסיבית ממש נהנתי להתבונן .

מי שרוצה המלצות מוזמן לפנות בהודעה פרטית .

אגב הרכב נוסע מדהים גם לפני נסע מעולה רכב יד ראשונה 120K שנת 99 אחרי הטיפול ממש נוסע מעולה

שבת שלום

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

גם אני בעלים של קורולה 99 (כבוד!), צריך ורוצה לעשות טיפול 120K.

מעבר לטיפולים הרגילים שצוינו כאן שצריך לעשות (טיימינג, שמן ברקס וכו') יש לי רעש קבוע מההגה, כמו חריקה קבועה, כשאני מבצע סיבובי הגה חדים (חניות לדוגמה ופניות חדות). בטיפול בשנה שעברה קצת הזנחתי את זה, הפעם אני רוצה שזה יתוקן. מישהו נתקל בבעיה זו/יודע מהי?

בנוסף, האם אני צריך לבקש מיוזמתי שיבדקו/יחליפו חלקים מעבר למה שהזכרתי למעלה?

תודה רבה,

שחף.

פורסם

המחיר לדעתי בסדר גמור לטיפול שעשית..אל שכח שמעבר לחלקים יש עבודה לא מעט.

ולגבי שעות חיוב, דניאל צודק, אין עיגול פינות, ואם היית מתעקש שיחליפו/ינקו את פילטר השמן והיה צריך לפרק ולהרכב את אגן השמן החיוב היה מתבצע בהתאם למחירון שעתי של איגוד המוסכים. שם קבוע הזמן שנדרש לכל סוגי העבודה.

זה יפה לשמוע שאתה שומר ומטפל במכוניות שלך כנדרש, הוא ישרת אותך לעוד הרבה שנים בשקט ב"ה.

• תוכן חדש...