Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תיראה בתור אחד שעובד בשברולט אני מאוד ממליץ על הרכב.

למה?

1.האמינות שלו בשמיים והוא לא נופל מאף רכב באמינות שלא לדבר על חלקים בגרוש וחצי.

2.זה לא רכב ספורט ואני לא יודע למה מדברים כאן על יתנהגות כביש (אפשר לחשוב שמזדה סוברו ויונדאי גטס יותר טובים)

3.הרכב מיבחינת דלק די ממוצע למרות המנוע 1400 הוא מיצר כימעט 100 כוח סוס שזה כמו מזדה 3 מנוע 1600.

4.השוק שלו לא בשמיים אבל גם לא בריצפה הייתי אומר סביר + (אני רואה איך הם נימכרות אצלנו באמת בציק ולא רחוק מהמחירון)

5.זה הרכב במודל הכי גבוהה ושתהנה מימנו הכי הרבה בתקציב שלך.

6. לגבי מיבחני ריסוק אין לי הרבה מה להוסיף. שמעתי שרנו קיבלו 5 כוכבים ניראה מישהוא ממליץ לך על רנו.

7. אישית אני לא מת על הדגם ואני כמו הרוב כאן אוהב מהירויות ולכן אישית ורק מהסיבה הזאת לא הייתי קונה.

8. הרכב מתומכר נמוך כי שהוא היה חדש הוא נימכר בנמוך יחסית למזדה, טיוטה וכו ולכן המחיר שלו כזה או כזה.

9.רכב עם קמ גבוהה מיליסינג יכול להימכר אפילו ביותר מ 13 אלף שח פחות מהמחירון.

10. אצל חבר יש כזאת במישפחה מודל 2007 אם אני זוכר נכון עם 230 אלף קילומטר וחוץ מטיפולים סדירים 0 תקלות.

אז אל תידאג יש לך עוד הרבה לינסוע ולהנות מאמינות ובכלל שנותנים לך שנה אחריות.

לסיכום: אם אתה מחפש רכב מרווח, בתיצרוכת דלק ממוצעת, אמין מאוד, שנוסע נהדר ביחס למנוע עם עליות אחזקה נמוכות.

זה הרכב.

ואם כן מזל טוב.

רז...

פורסם

אני אישית לא הייתי שוקל אפילו להתקרב לרכב הנ"ל.

היה לי אותו כ7 חודשים מהעבודה:

• חומרים זולים.
  • התנהגות מזוויעה- ההגה מרגיש כאילו הוא מחובר עם גומייה.
  • צריכת דלק בינונית מינוס- כ7.5 ק"מ לליטר בנהיגה עירונית.
  • ביצועים בינוניים מינוס, משפיע גם על צריכת הדלק עקב כך.
  • רמת בטיחות מחפירה שנבדקה אובייקטיבית.

לזה ניתן להוסיף עיצוב חיצוני משעמם ביותר ואת העובדה שאם רוכשים רכב מליסינג,

מהמרים על כל היסטוריית הטיפולים שלו ועל החומרים שהשתמשו לתיחזוקו.

מן הסתם גם הנהגים שלו לא ריחמו עליו כלל.

בקיצור, דפדף הלאה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בצבא הייתי נהג בוס על אוואו ביג שנת 2008, ב3 שנים שנהגתי עליו אני יכול להגיד בוודאות מוחלטת שהרכב הזה סכנת נפשות !!!!

לא יציב בכלל, אין שום חיבור בין הנהג לרכב, לא חסכוני בכלל, לא סוחב בעליות !

פח סליחה לא פח זה קרטון.

צפוף מאחורה ולא נוח.

חבר לטובתך אל תקנה

אגב קיבלתי את הרכב עם 6 אלף קילומטר ובשלוש שנים עשיתי איתו 140 אלף קילומטר,

ואני יכול להגיד לך שיש לו אינספור בעיות מוזרות ומשונות...היה לי קלסר של תקלות.

אגב מילה טובה, המזגן סבבה לגמרי :p למרות שהוא גם עשה בעיות...

פורסם

כמעט כולם יצאו נגד (כצפוי), ואני אנסה לתת טעם בעד:

נכון, לא מדובר ברכב מבריק. יחד עם זאת, אתה מקבל רכב 2008 במחיר של רכב משנת 2002-2003. זה לא הוגן להשוות את הרכב הזה במחיר הזה למזדה/טויוטה/פוקוס מאותו שנתון, כי אלה עולים לפחות פי 2.

לגבי בטיחות/אמינות - אני בספק אם רכב אחר בתקציב של 30K (שהוא לבטח ישן יותר בכ-5 שנים!!!) יהיה הרבה יותר בטוח/אמין.

לגבי ק"מ - כל רכב בתקציב דומה יהיה קרוב לוודאי עם ק"מ גבוה יותר.

פורסם

כנראה שיש סיבה לתג המחיר של הרכב הזה!!

מה יש וירוס של תמימות בארץ??

ואני לא מבין למה אתם ממשיכים להשוות אותה למשפחתיות האחרות?, המתחרה של מאזדה 3 פורד פוקוס וכו' היא הקרוז.

חבל שאתם מצדדים הרכב שמתחת לכל ביקורת ומנפיצים כל מיני שטויות לגביו, למכור ברווח של 6 וחצי אלף??

לך תנסה עכשיו לפרסם מודעה פיקטיבית ביד 2 אם אתה מקבל הצעה אחת רק אחת! שהיא יותר מחצי מחיר מחירון אני @#$@.

עד שלא לקחתי את הרכב למגרש ליסינג ושחטו אותי לא נפתרתי ממנו (כמובן שהיינו צריכים לבחור גם רכב משם להחלפה).

זה ועוד כל הביקורות על ההתנהגות שלו צריכת הדלק והביטחון.

מה תמיד יש מישהו שצריך ללכת ראש בקיר? הבנאדם עומד מול הוצאה לא קטנה של כסף לא חבל סתם להכניס לו שטויות לראש.

בקיצור באמת באמת תישאר עם הגאלאנט שלך עד שתחסוך מספיק לרכב נורמלי, אין מתנות חינם בחיים והפיתוי הזה של שנתון גבוהה למול מחיר זעום יעלה לך ביוקר באחריות.

פורסם
כמעט כולם יצאו נגד (כצפוי), ואני אנסה לתת טעם בעד:

נכון, לא מדובר ברכב מבריק. יחד עם זאת, אתה מקבל רכב 2008 במחיר של רכב משנת 2002-2003. זה לא הוגן להשוות את הרכב הזה במחיר הזה למזדה/טויוטה/פוקוס מאותו שנתון, כי אלה עולים לפחות פי 2.

לגבי בטיחות/אמינות - אני בספק אם רכב אחר בתקציב של 30K (שהוא לבטח ישן יותר בכ-5 שנים!!!) יהיה הרבה יותר בטוח/אמין.

לגבי ק"מ - כל רכב בתקציב דומה יהיה קרוב לוודאי עם ק"מ גבוה יותר.

רכב 2008 ברמה כללית של 1998 וברמה בטיחותית של 1988.

וכל זה במחיר צנוע של 30K ש"ח.

ממש דיל קרוקודיל. :roll:

בתקציב כזה אין שום בעיה למצוא פוקוס 2004 או פונטו ספייס 2006 (סתם לדוגמא) שיהיו עדיפות על אוואו בכל פרמטר.

V5

פורסם

לפותח השרשור... קח בחשבון שרוב האנשים נותנים לך חוות דעת סטייל פייסבוק, הכל שחור או לבן, הבעיה היא שבחיים האמיתיים הכל רציף ויש הרבה אפור... אני אישית לא הייתי מתקרב לאוואו כי לדעתי אפשר במחיר הזה למצוא מציאה אחרת טובה ומשתלמת יותר (דגש על מציאה, למשל קיה ריו, אקסנט, אלנטרה, סראטו, אלמרה ויש עוד כמה, בוודאי שגם על חצי מהם יאמרו לך שאלו רכבי זבל אבל לא נורא :))

לכל מי שמדבר על בטיחות, שימו לב רנו מגאן המשפחתית הכי בטוחה בארץ, המחירון שלה בזבל... כנראה לרוב האנשים חשוב שהגיר האוטומטי יחזיק מעל 5 שנים יותר מאשר לא למות בתאונה מדרגה מאוד מסויימת (תאונה קטלנית, גם רכב עם 10 כוכבי בטיחות לא יציל אף אחד...), כמה אירוני הא? אלה החיים...

אז מי כאן הפסיכי? תפסיקו לנעול אנשים רק על רכבים מסויימים...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

עצוב לי מאוד שבפן של הבטיחות, כול מה שמשך לך את העין זה ירידת ערך. ואם לא שמת לב, כמה שאתה מדבר על חברי הפורום שהם רואים שחור או לבן, אתה בדיוק אחד כזה.

אתה חושב שאם יצא הגורל ונקלעת לתאונת דרכים, אז תמות ואין מה לעשות.

אז בוא אני אגלה לך משהו, יש הרבה תחום אפור בתאונות דרכים, וברנו מגאן בתאונה סבירה, אתה תצא עם הלם ושריטות, ובשברולט אוואו אתה תצא משותק בפלג גוף תחתון.

בתור מישהו שראה לא פעם ולא פעמיים זוועות של תאונות דרכים, עד כמה שזה ישמע מקומם, לפעמים עדיף פשוט להיהרג.

פורסם
עצוב לי מאוד שבפן של הבטיחות, כול מה שמשך לך את העין זה ירידת ערך.

זה לא מושך לי את העין, הישראלים קובעים את מחירון השוק, באתי להדגיש שאם היה לבטיחות איזשהו משקל רציני אז מחיר המגאן היה בשמיים באופן יחסי.

ואם לא שמת לב, כמה שאתה מדבר על חברי הפורום שהם רואים שחור או לבן, אתה בדיוק אחד כזה.

לא אני לא, אני פשוט מסתכל על דברים לעיתים ממבט ריאלי של המציאות כפי שהיא ולא כפי שמנסים לצייר אותה הנבהלים והמבהילים למיניהם ("מה אתה קונה אוואו?" "לא אכפת לך מתאונות??" "אוי ואבוי לך" וכאלה...), ברוב התאונות הקטלניות האנשים מתים, נקודה. בתאונות לא קטלניות שזה בקצה השני של הגרף, בד"כ יוצאים עם נזק קל, כל מה שבאמצע זה הפחות שכיח וזה (לצערנו) מה שכוכבי הבטיחות נותנים משוב לגביו, ומה לעשות שלטכנולוגיה עדיין אין ממש תשובה למקרים הקריטיים שנמצאים בקצה (רכב פרייבט נכנס ברכב חזיתית על 100 קמ"ש, 2 הרכבים מתפרקים, 90% שכל הנוסעים מתו...)

אתה חושב שאם יצא הגורל ונקלעת לתאונת דרכים, אז תמות ואין מה לעשות.

אז בוא אני אגלה לך משהו, יש הרבה תחום אפור בתאונות דרכים, וברנו מגאן בתאונה סבירה, אתה תצא עם הלם ושריטות, ובשברולט אוואו אתה תצא משותק בפלג גוף תחתון.

בתור מישהו שראה לא פעם ולא פעמיים זוועות של תאונות דרכים, עד כמה שזה ישמע מקומם, לפעמים עדיף פשוט להיהרג.

אני מאמין מאוד בסטטיסטיקה, הסתברות, תהליכים אקראיים ושאר ירקות מהסוג הזה, ברגע שהאנושות החליטה שהיא מעדיפה לנסוע בכלי רכב יש לזה מחיר של X הרוגים בפרק זמן מסויים באופן ממוצע, כנ"ל לגבי תאונות מטוס, רכבת וכו'. אפשר לבכות, להתלונן, להוציא כספים, להתחבט, להתפתל ולהסביר כל פעם מחדש, X הרוגים זה מה שיש בסוף, נקודה.

רוצים להוריד את המספר? יש לי פתרון אליפות, מי שנוהג בצורה לא אחראית (שכרות, סמים, מהירות מופרזת, נניח מעל 150 קמ"ש) מקבל שלילה לא לחודש או לשנה אלא ל 10 שנים נניח ופעם הבאה שהוא ייתפס הוא ייזרק לכלא לכמה שנים טובות. מבטיח לך שזה (ולא בלבולי המוח של הרשות למלחמה בדרכים) יוריד את התאונות באופן דראסטי...

ולענייננו, אם בטיחות היא הפרמטר מספר 1 אז מדוע לא אוסרים על ייבוא רכבים שאין להם 5 כוכבי בטיחות לפחות? הרי כל דבר פחות מזה הוא חוסר אחריות מוחלט של הרוכש (וגם של המוכר ובעצם גם של המדינה לא?)... אז איפה בדיוק עובר הגבול? כמה כוכבים זה טוב, כמה 3? 4? 5? מי קובע? איזה ארגון אירופאי שלך תדע מאיפה הוא מקבל כסף או שוחד? ומה עם התקן האמריקאי? מי צודק? וכו' וכו' וכו' ואין לזה סוף. עצם העובדה שאישרו לרכב מסויים להגיע לארץ אומר שכנראה הוא עומד במינימום הדרוש לרכב משנתון X לנוע בכבישי הארץ.

ז"א שבשורה תחתונה האוואו כן עומדת ב"מבחן הבטיחות" אחרת איך בכלל מסכימים לייבא אותה ואיך חברות ליסינג מסכימות לעובדיה להתנייד בה ואיך העובדים עצמם מסכימים לנהוג בה?

דרך אגב, אני מסיע את כל המשפחה שלי, 6 נפשות כולל 4 ילדים ברכב שנת 2005 שאין לו אפילו ESP לא עלינו ורק 3 כריות אויר... אז מה אני לא אחראי? אז זהו שאין תשובה אחידה, אני מעדיף להיות בזמן התנגשות בתוך הטנק האמריקאי הזה מאשר ברנו מגאן עם 10 כוכבי בטיחות... אני טוען שזה יותר בטוח ומקווה לא לעמוד במבחן כזה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ה"סטטיסטיקה" שלך מטעה אותך ומטעה אחרים. לא עבדתי בחיים בתור חוקר תאונות דרכים ואין לי שום מידע מבוסס על סטטיסטיקה אמיתית.

אבל, ואבל גדול, תיראה את כמות נפגעי תאונות הדרכים ב-2010: 349 הרוגים ו-27,735 פצועים. אתה רוצה להגיד לי שרוב ההרוגים(למעט הולכי רגל) היו מעורבים בתאונות קטלניות בכבישים מהירים וכול עשרות אלפי הפצועים היו מעורבים בתאונות של 20 קמ"ש בכיכר? זה טיפשי לחשוב ככה.

ברוב התאונות שמתרחשות, לא מתים, אלא יוצאים פצועים.ולהיות פצוע זה לא גורל, אתה יכול להשפיע על זה, בין אם פצוע זה מישהו שנסע ברנו מגאן וקיבל חבורות בידיים וברגליים ובין מישהו שנסע בקטנוע ויצא עם יותר שברים משיניים. בין אם זה ב-90 קמ"ש ובין אם זה ב-20 קמ"ש(כול מקרה ביחס אחר).

אין לי מושג מי אחראי על הכנסה של רכבים לארץ אבל אם מישהו אישר להכניס יונדאי גטס בלי ABS ועם כרית אוויר אחת, אז כניראה שבטיחות זה לא בעדיפות ראשונה אם בכלל(מה שבאמת בארצנו לא מפתיע אותי).

התקן האירופאי נחשב להכי מחמיר, וזה עובדה ידועה. ואם 4 כוכבים זה בסדר או לא? זה כבר סיפור אחר. אבל כוכב וחצי?! כשמפורט שם בבירור פגיעה חמורה בחזה ובראש?!

וסליחה אם אני בוטה, אבל חבל שאתה חושף את המשפחה שלך ליותר סיכון כשאתה חושב שזה בטוח יותר, ולא יודע שזה בטוח יותר.

פורסם

יש לי כמה בעיות עם כל תקני הבטיחות האלו:

1. זה תחום שיש בו הרבה כסף ובדמוקרטיה מערבית איפה שיש כסף יש שחיתות, בעיקר בתחום כל כך "נתון לחרטוט" כמו מבחן בטיחות.

2. מי אמר שחברות מסויימות לא בונות את מערכות הבטיחות ברכבים שלהן כך שיעברו הכי טוב שאפשר את מבחן הבטיחות אך לא בטוח שיהיו הכי בטוחות בכל מצב? ז"א בטיחות לשם מבחן הבטיחות בעיקר ולאו דווקא לשם בטיחות בפועל (אפשרי? לא יודע אולי כן אולי לא, כנראה אף אחד לא יודע לבטח... עובדה שיש הבדלים בציונים בין המבחן האירופאי לאמריקאי למשל...)

3. רוצים להלחם בתאונות הדרכים יותר טוב? כמו שאמרתי תגבירו את העונשים בצורה לא פרופורציונלית (בדיוק כמו שאני מציע על גגניבת רכבים, פריצות לבתים, ובעצם על כל דבר... 0 פשע זה לא מדע בדיוני, רק צריך לסתום את הפה לכמה יפי נפש שלא מבינים שהתרבות המערבית לא תשרוד יחד עם דאגתם הנוגעת ללב לזכויות אדם המנוצלת ע"י אותם פושעים ושבעצם 95% מהאוכלוסייה ישרים כמו סרגל...), שכרות סמים ומהירות מופרזת ביותר יגרמו לשלילה לתקופות ארוכות מאוד (10 שנים טוב?), נהיגה ללא רשיון 10 שנים לכלא, נהג משאית או אוטובוס עם יותר מ X עבירות יירד מההגה ומעסיק שיחרוג ייכנס לכלא בעצמו... בקיצור יש אינסוף פתרונות... כמובן זה ייצור בעיות חדשות שהמדינה תצטרך להתמודד איתן אבל ככה זה בכל ניקוי אורוות.

לעולם לא אומר שאני יודע על משהו שאני לא ממש מבין בו, אני פשוט חושב שבבטיחות רכבים יש הרבה פאניקה, כמובן זה לא אומר שצריך לזלזל לגמריי ולקנות דווקא רכב עם כוכב וחצי אבל זה גם לא אומר שצריך להכניס לאנשים לראש שטויות והפחדות לגבי רכב מסוים (בלי קשר לאוואו המדובר).

לגבי המשפחה שלי והרכב שלי אני שלם לגמריי עם בחירתי, אמנם אין לו ESP ורק 3 כריות אויר אבל לפחות זה תצורת סדאן וטנק שכל דלת בו שוקלת כמו חצי מגאן. אחרי הכל חצי מהילדים במדינה נוסעים במושב האחורי של המאזדה 5 או הקסארה פיקסו (307, קרניבל וכו'...) דבוקים לשמשה האחורית ומספיק באיזה אדיוט מאחורה שלא שם לב לרמזור ולא נתן ברקס בפנים חצי אוטו נמעך... נחש מי נפגע ראשון? איפה באים פה לידי ביטוי כוכבי הבטיחות בדיוק? כמו שאמרתי בולשיט, בטח לכל המיני-אונים האלו יש ציונים גבוהים מאוד במבחני הריסוק כן?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אני לא זוכר מתי ראיתי לאחרונה תאונה שנכנסו במישהו מאחורה והיה הרוג או פצוע קשה במושב האחורי שנכנסו בו.

ששתי המכוניות נוסעות באותו כיוון הפרשי המהירויות קטנים. גם אם מישהו עצר ברמזור ואחד לא עצר בזמן, בכמה כבר הוא נכנס במישהו, 20? 30 קמ"ש? לא מספיק בשביל לגרום לכל אותם מיני ואנים נזק, במיוחד לנוכח העובדה שאם אתה רוצה לגרום להם נזק, אתה צריך לגרום לשלדה להתקפל פנימה ביחד עם הציר האחורי, משהו שלא הולך כ"כ בקלות.

במקרה של תאונה חזיתית, זה המהירות של רכב אחד+המהירות של הרכב השני.

זה למה לא בודקים פגיעות מאחורה, הסבירות שמישהו יכנס בך מאחורה ב 60 קמ"ש+ קרובה לאפס.

אני לא אתייחס לשאר בכל הנוגע לצורות הדירוג של כל ארגון, מומחה לבטיחות כלי רכב אני לא, וספקולציות לא יעזרו פה לאף אחד.

פורסם
ומה לעשות שלטכנולוגיה עדיין אין ממש תשובה למקרים הקריטיים שנמצאים בקצה (רכב פרייבט נכנס ברכב חזיתית על 100 קמ"ש, 2 הרכבים מתפרקים, 90% שכל הנוסעים מתו...)

ממש, אבל ממש, לא נכון. רק לפני יומיים (14/5) היתה תאונה חזיתית בכביש ערד-שוקת שבה ארבעה אנשים שנסעו במונדאו חדשה נפצעו בעוד שני בדואים שנסעו ברכב השני נהרגו. רכב ביטחותי מציל חיים.

פורסם
יש לי כמה בעיות עם כל תקני הבטיחות האלו:

1. זה תחום שיש בו הרבה כסף ובדמוקרטיה מערבית איפה שיש כסף יש שחיתות, בעיקר בתחום כל כך "נתון לחרטוט" כמו מבחן בטיחות.

2. מי אמר שחברות מסויימות לא בונות את מערכות הבטיחות ברכבים שלהן כך שיעברו הכי טוב שאפשר את מבחן הבטיחות אך לא בטוח שיהיו הכי בטוחות בכל מצב? ז"א בטיחות לשם מבחן הבטיחות בעיקר ולאו דווקא לשם בטיחות בפועל (אפשרי? לא יודע אולי כן אולי לא, כנראה אף אחד לא יודע לבטח... עובדה שיש הבדלים בציונים בין המבחן האירופאי לאמריקאי למשל...)

3. רוצים להלחם בתאונות הדרכים יותר טוב? כמו שאמרתי תגבירו את העונשים בצורה לא פרופורציונלית (בדיוק כמו שאני מציע על גגניבת רכבים, פריצות לבתים, ובעצם על כל דבר... 0 פשע זה לא מדע בדיוני, רק צריך לסתום את הפה לכמה יפי נפש שלא מבינים שהתרבות המערבית לא תשרוד יחד עם דאגתם הנוגעת ללב לזכויות אדם המנוצלת ע"י אותם פושעים ושבעצם 95% מהאוכלוסייה ישרים כמו סרגל...), שכרות סמים ומהירות מופרזת ביותר יגרמו לשלילה לתקופות ארוכות מאוד (10 שנים טוב?), נהיגה ללא רשיון 10 שנים לכלא, נהג משאית או אוטובוס עם יותר מ X עבירות יירד מההגה ומעסיק שיחרוג ייכנס לכלא בעצמו... בקיצור יש אינסוף פתרונות... כמובן זה ייצור בעיות חדשות שהמדינה תצטרך להתמודד איתן אבל ככה זה בכל ניקוי אורוות.

לעולם לא אומר שאני יודע על משהו שאני לא ממש מבין בו, אני פשוט חושב שבבטיחות רכבים יש הרבה פאניקה, כמובן זה לא אומר שצריך לזלזל לגמריי ולקנות דווקא רכב עם כוכב וחצי אבל זה גם לא אומר שצריך להכניס לאנשים לראש שטויות והפחדות לגבי רכב מסוים (בלי קשר לאוואו המדובר).

לגבי המשפחה שלי והרכב שלי אני שלם לגמריי עם בחירתי, אמנם אין לו ESP ורק 3 כריות אויר אבל לפחות זה תצורת סדאן וטנק שכל דלת בו שוקלת כמו חצי מגאן. אחרי הכל חצי מהילדים במדינה נוסעים במושב האחורי של המאזדה 5 או הקסארה פיקסו (307, קרניבל וכו'...) דבוקים לשמשה האחורית ומספיק באיזה אדיוט מאחורה שלא שם לב לרמזור ולא נתן ברקס בפנים חצי אוטו נמעך... נחש מי נפגע ראשון? איפה באים פה לידי ביטוי כוכבי הבטיחות בדיוק? כמו שאמרתי בולשיט, בטח לכל המיני-אונים האלו יש ציונים גבוהים מאוד במבחני הריסוק כן?

אף אחד לא יכול להבטיח לך שהבדיקות האלה נקיות ב-100 אחוז ואין שם שחיתות, אבל כרגע זה האופציה היחידה שיש לך על מנת לבדוק איזה רכב יותר בטיחותי מהאחר, ובטח שיותר טובה מאשר להניח(או במילים אחרות, לנחש)

קונספירציות אפשר להמציא על כול דבר.

פה אמרת מספיק. הויכוח פה הוא לא אם לקנות רכב 5 כוכבים או 4 וחצי, אלא אם לקנות רכב ביודעין שהוא ממש מסוכן ופרימיטיבי בטיחותית יחסית לרכבים מהעשור האחרון.

ובקשר לפגיעה מהאחורה, כמו שאמרו לך לפני, לרוב הפגיעות הם במהירות נמוכה יחסית, ומתבטאות באנרגיה נמוכה יותר ממה שבהתנגשות חזיתית, ולכן לא היו מקפידים על זה בבדיקה.

בבדיקות החדשות, כשכול שנה הסטנדרט עולה, התחילו לבדוק את ההשפעה של פגיעה מהאחורה, ולא תמיד רכב סדאן יהיה בטוח(למרות שברוב הפעמים זה כן)

• תוכן חדש...