Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהנדסי רכב יוכלו למצוא עבודה בתור מנהלי מוסך או במפעלי ההרכבה של הארגז, מרכבים ושות'.

להתקבל לצבא בתור מהנדס זה ממש לא פשוט במיוחד בגיל מאוחר בתור אזרח עובד צה"ל או איש קבע.

איזה כייף לי :)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק, גם בתור הנדסאי רכב אתה יכול להיות מנהל מוסך.

צביקה, אני חושב שדווקא ההנדסאים יהיו אלו שיבדקו רכבי מרוצים וכדו', מהסיבה הפשוטה שבהנדסת רכב(תואר מהנדס) אין לך לפי מיטב ידיעתי שום ידע מעשי שדרוש לבדיקות.

הדבר היחידי שאני באמת חושב שיצטרכו בארץ מהנדסי רכב זה שיתכננו רכב בארץ, הדעה שלי היא שאנחנו לא יכולים להילחם בסינים וכדו' במשכורות אבל במוח כן.

הרעיונות והפיתוח יהיו בישראל ואילו הבניה של החלקים תתבצע בארצות אחרות, ויגיעו לישראל למטרת הבניה הסופית לתצורת הרכב.

אבל יש עוד הרבה זמן עד לכך, אם בכלל.

קובי

פורסם

גם ללא תעודת הנדסאי אתה יכול להיות מנהל מוסך במידה ועברת את המבחנים ותקופת הניסיון המתאימה.

כאשר צ'מפיון חיפשו מנהל טכני או מנהל מוסך (לא זוכר) הם העדיפו מהנדס מכונות ולא הנדסאי.

מה לעשות לא אנחנו קובעים את המדיניות.

איזה כייף לי :)

פורסם

נכון מרק, גם מכונאי יכול לגשת לתחנות להוצאת כתב הסכמה לניהול מוסך.

הנדסאי מקצר את התהליך משמעותית.

לגבי צ'מפיון, אני מכיר גם מנהל מוסך של צ'מפיון ואם אני זוכר נכון הוא לא הנדסאי, בטח שלא מהנדס.

אם באמת יהיה ביקוש וסיבה אמיתית לגשת ללמוד זאת, אני לא שולל אני חושב שכל הזמן חייבים ללמוד וזאת השאיפה שלי.

רק שאני לא רואה איך זה ישתלב בתור מהנדס וניהול מוסך, הרי מה שאני לומד בהנדסאים(חוזק חומרים, פרקי מכונות, מכניקה טכנית ועוד) זה כלום לעומת מה שילמדו המהנדסים, אבל התוכן של הרכב הוא זהה בשתיהם(אני מניח).

קובי

פורסם
גם ללא תעודת הנדסאי אתה יכול להיות מנהל מוסך במידה ועברת את המבחנים ותקופת הניסיון המתאימה.

כאשר צ'מפיון חיפשו מנהל טכני או מנהל מוסך (לא זוכר) הם העדיפו מהנדס מכונות ולא הנדסאי.

מה לעשות לא אנחנו קובעים את המדיניות.

והאם הם מצאו מהנדס מכונות שיעבוד אצלהם?

פורסם

נכון, אפשר לעבוד גם בתור סתם מהנדס מכונות אבל השירשור דן בנושא הרכב, בעצם אנחנו שמחים שפתחו התמחות ברכב בארץ השאלה היא במה זה יעזור?

יותר קריטי לדעת זה האם המידה שלומדים על הרכב, שונה בין הנדסאי רכב למהנדס?

קובי

פורסם

למיטב הבנתי מבעלי מקצוע הנוגעים לתחום הנ"ל- הביקוש נמצא ברובו, אם לא כולו, בתחום המשאיות!

בעוד שעולם הרכב הוא "גן סגור" למעשה, בכל הקשור לשינויים ברכב הפרטי במדינת ישראל, תחום המשאיות הוא רחב היקף ובעל קשת רחבה של שינוי מרכב מותרים- שלדה, מתלים, אביזרים נלווים וכיוצ"ב.

הרבה משאיות מגיעות לארץ כשלדת צינורות עם מנוע וגיר..מכאן ועד למוצר מוגמר יש הרבה תכנון שמתווסף.

(הדבר נכתב עבור משאיות בלבד אך יכול להיות שגם אוטובוסים נכנסים לאותה תמונה.)

פורסם

צודק, הביקוש הרב הוא במשאיות ובאוטובוסים, מעט גם במסחריות/הסעות.

בכל מקרה, אני חושב שאנחנו אולי צריכיים להיות שמחים שזה נפתח, אבל לבכות שזה נפתח באפקה.

התקשרתי על מנת לקבל פרטים, האם קיבלתי מידע כלשהו? לא!

הבחורה שדיברה איתי לא הבינה כלום בנושא, כשביקשתי מישהו מעל שמגיע מתחום הרכב(כמו רכז או משהו כזה) היא אמרה לי הכל מופיע באתר תיכנס ותיראה שם.

שאלתי מה לומדים בתחום הרכב? תורת המנוע.

אוקי, אבל תורת המנוע יש לי כבר מההנדסאים, לא לומדים עוד דברים? אז תקבל פטור.

אוקי מה עוד לומדים בתחום הרכב שיעשיר לי את הידע מעבר למה שלמדתי בהנדסאים- אין תשובה והיא לא מוכנה להעביר למישהו שכן מבין בנושא.

פשוט עצוב.

קובי

פורסם

בכל מקרה, אני חושב שאנחנו אולי צריכיים להיות שמחים שזה נפתח, אבל לבכות שזה נפתח באפקה.

זה גם מה שאני חושב. הייתי שמח ללמוד הנדסת מכונות במגמת רכב - אבל לא שם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה גם מה שאני חושב. הייתי שמח ללמוד הנדסת מכונות במגמת רכב - אבל לא שם.

המגיב למעלה טוען שהוא קיבל מענה לא יעיל מפקידה במכללה, ניחא.

מעניין אותי לדעת מה מאכזב אותך בעובדה שהתואר מועבר במכללת אפקה?!

פורסם

המילה אפקה מזכירה לי את המילה "אפריקה". אני לא אוהב את אפריקה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הסבר משכנע בהחלט.

חבל שמכללה כמו אפקה מפסידה סטודנטים למופת רק בגלל השם בעל הקונטציה הנוראית הזאת.

פורסם

אמיר, אני לא שולל זאת סופית, אבל ברגע שהיועצת או לא יודע מי זאת שהתקשרה אליי אחרי שהשארתי פרטים לגבי המסלול הנ"ל לא יודעת לספק לי פרטים בסיסיים(ואני לא מאשים אותה, סביר להניח שהיא לא מכירה את הכל) אני נתקל בסירוב מצידם לקבל הסבר ולדבר עם מישהו מהתחום זה מרתיח אותי.

סה"כ אני שואל שאלות רציניות ומתעניין, והם לא מספקים פרטים.

לפני שנרשמתי להנדסאי רכב, בדקתי גם על תואר מהנדס בתחומים אחרים, בכולם הביאו לי לדבר עם הרכב או משהו כזה(וזה ממספר מוסדות שונים).

קובי

• תוכן חדש...