Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה בכתב ? לא צריך לסבך כל דבר בחיים , לחיצת יד מספיק טובה ,

צריך אמון במוסכניק כי חלק מהתקלות מתגלות רק כשהרכב על הליפט ,בדיוק כמו המנורה השרופה שעלתה 11 שקל ,

אי אפשר לצפות שהמוסך ישלח פקס כתוב עם פירוט מחירים לכל נורה ונורה , טרם הבדיקה .

את המנורה בפנל לא החליפו -הוא לא הסכים , אבל מנורת ברקס החליפו ב11 שקלים (כי אי אפשר לנסוע בלי) .

נראה לי שיש מקרים שתמיד נגמרים רע , וזה לא משנה אם יש לך מוסך או מסעדה .

מה אפשר לעשות עם מישהו שמביא רכיבים מהבית ורוצה עבודה חינם ?

אין בעיה אייל, לחיצת יד מספיק טובה? מעולה. אני רוצה לראות איך תגיב אם תגיע לטיפול במוסך אחרי שקבעת מחיר X "בלחיצת יד מספיק טובה", ולאחר טיפול המוסכניק בא אליך ואומר "המחיר הוא X+1000 כי החלפתי לך רדיאטור ופלגים בנוסף" למרות שלא ביקשת ולא סיכמת עם המוסך, ועכשיו אתה מתבקש לשלם. לך תוכיח שאין לך אחות.. :roll:

A.B כתב:

ובקשר לזה שאמנון הגיב ככה אין מה לעשות חברים כולנו אנשים וכולנו מתעצבנים,ובעיקר שאתה מנסה להתפרנס בכבוד ומישהו כמו יוגב בא ומכפיש את שמך על גבי האינטרנט בגלל שהוא קמצן מידי בשביל לשלם על 11 שקל למנורה.

גם אם הלקוח לא בסדר, זה לא אומר שבעל המקצוע צריך לציין את שם הלקוח ברבים ולהכפיש את שמו, תוך כדי הצגתו כקמצן.

רועי5 כתב:

זכותו של אדם, אפילו אם הוא בעל מוסך, לשמו הטוב אינה נתנת לויכוח ונסיון פגיעה בוטה בה ראוי לתגובה קשה.

מצויין, לך תגיד את זה בבקשה לבעל המוסך שבחר לגלות את שם הלקוח ולהציג אותו כאחד שלא מעוניין לשלם (קוראים לזה קמצן, נא להכיר). אם היית לקוח היית שמח לעבוד עם בעל עסק שמרכל עליך מאחורי הגב?! אני בטוח שלא. אם היו לך חילוקי דעות עם בעל מוסך, אני לא בטוח שהיית מגיב בשלוות נפש אם אותו בעל מקצוע היה חושף את שמך ברבים ורומז לכולם שאתה קמצן או בעל תכונות אופי שליליות אחרות ועוד אומר לכולם בשיא החוצפה להתרחק ממך-וגם מציין שם אחר של בעל מקצוע וטוען שהוא שותף לדעתו!

אם זו לא פגיעה בשמו הטוב של הלקוח, אני לא יודע מה כן.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
****עריכה: ה"אזהרה" בשני הכיוונים לא במקומה, פה אתה צודק לגמרי.

הייתה בהחלט התיחסות עניינית רק חבל שלא נשארה כולה כזו.

להלן מספר פנינים שאם הם לא היו נירשמות (+ניסוח יותר מעודן) הכל היה נראה אחרת:

"יוגב לא אוהב לשלם"

"לא היה חסר הרבה כדי שאתה תתחיל לנהל לי את המוסך"

"היזהרו מיוגב ושכמותו"

בדיוק לזה התכוונתי, זה ממש לא במקום ומבעל מקצוע בפורום מצופה ליותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מאחר וחלק מהמגיבים כאן טעו לחשוב כאילו הלקוח הביא עמו את החלקים למוסך (ולא כך) ארחיב מעט בנושא:

- החלקים וגם השמן סופקו ע"י המוסך, ובתשלום מלא.

- המוסך לא מחזיק מצתים מקוריים שהלקוח בקש להרכיב ולכן הופנה הלקוח ע"י המוסך לרכוש אותם בעצמו

(מחנות חלפים סמוכה עמה דווקא עובד המוסך באופן שוטף, אכן פעולה תמוהה נוספת של המוסך..)

- החשבון לטיפול שבוצע ברכב הסתכם בסופו של דבר בכ-1500 ש"ח

פורסם

אני מציע משהו יותר טוב - דברו ביניכם, תבינו אחד את השני ותוציאו הודעה משותפת.

ככה תצאו שניכם גדולים יותר ותראו דוגמא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נכון שהבטחתי לך שמן 5w40 מתוצרת efl וקבלת את אותו השמן של urol שניהם שמנים המיובאים ע"י יבואן הרכב בארץ ומומלצים על ידו למכוניות פגו וסיטרואן, אלה שמנים משובחים ואני גאה להשתמש בהם ללקוחותינו.

שאלה / הערה :

האם אמנון ווייסברוט ומוסך "אם הדרך" משתמשים בשמני מנוע חיקוי ולא במותגים מובילים ?

אין שמן מומלץ בשם "efl" וגם אין שמן מומלץ בשם "urol" . אני מקווה שאמנון רק אינו יודע לאיית נכונה "ELF" ו - "EUROL"

ושהשמנים הם אכן המקוריים ולא תחליפים זולים מזויפים. (בכל זאת אני מצפה מבעל מקצוע מומחה לדעת לזהות נכונה

ולא לטעות פעמיים בשם השמנים, אחרת איך יזהה אם הספק מסבן אותו ?)

פורסם
שלום לך יוגב רסיסי

אני פונה אל כל המוסכים הנותנים שירותים לפז'ו וסיטרואן, הזהרו מיוגב רסיסי ושכמותו !!!

רק אני חושב שפרסום שמו המלא של הלקוח הוא בלתי מתקבל על הדעת ?

נכון שבעת כתיבת הפוסט חושף הכותב את שמו של המוסך, אולם זה שונה כי המוסך מפרסם את שמו, זה מחייב.

אבל מדוע לפרסם את שמו המלא של הלקוח ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לפותח השרשור אני איתך, מה ביקשת רק להיות ולהשגיח על הבייב שלך במשך הטיפול(כמובן שזה באחריות שלך אם חלילה קורה משהו)ולהיות בראש שקט. זה לא שרות של מוסך עם כל הכבוד להם,בתור בעל מוסך צריך לזרום עם הראש של הלקוח וכמובן לתת לו הרגשה טובה ובטח ובטח לא להוסיף לחשבון דברים קטנים שכמובן הלקוח לא יחזור למוסך הזה בעתיד ! זאת דעתי בעניין

פורסם
שלום לך יוגב רסיסי

לא הצענו לך דבר, כמו כל לקוחותינו קבלת גם אתה מיסרון המספר על המבצע לחג שלנו, ידעת מראש שהעבודה עליה לא תשלם כוללת החלפת שמן, מסנן שמן ומסנן אויר וכן בדיקת בטיחות הכוללת פ"ה גלגלים לבדיקת בלמים.

איך אתה טוען שלא הצעת ליוגב דבר באותו משפט בו אתה מציין ששלחת לו מסרון הזמנה לטיפול?

יש לך הרגל קבוע לעשות הכל כדי לא לשלם במוסך

אני לא יודע איך הגעת למסקנה הזו לגבי יוגב, אני חושב שזה חמור מאוד לרמוז שיוגב הוא פרובוקטיבי וגרוע מכך, זה ממש מעליב ומותיר רושם מאוד לא טוב דווקא עליך ועל התנהלות העניינים אצלך במוסך.

זה חמור על אחת כמה וכמה כשזה בעקבות פרסום והזמנה שלך לקבל טיפול בחינם לרכב, אני מסרב להאמין שלא היה לך ברור שאנשים יגיעו בדיוק מסיבה זו. חוסר הסבלנות שלך וההשתלחות בלקוח לא עושים טוב לשם שלך.

נכון שהבטחתי לך שמן 5w40 מתוצרת efl וקבלת את אותו השמן של urol

שעוני Q&Q הם למעשה שעוני CITIZEN בקופסה עם שם אחר. אותם שעונים, רק באריזה ושם שונים (ותמחור שונה)

אם היית מוכר שעונים ומבטיח שעון CITIZEN אבל מספק Q&Q, היית מוכר את אותו שעון אבל את הלקוח זה לא היה מספק.

הבטחת? תקיים!! לא יכול לקיים? אל תבטיח.

אני פונה אל כל המוסכים הנותנים שירותים לפז'ו וסיטרואן, הזהרו מיוגב רסיסי ושכמותו !!!

תתבייש!! יוגב התנסח בצורה מאופקת למרות שיצא מאוד לא מרוצה מהמוסך שלך אבל הוא לא קרא מפורשות לאף אחד להיזהר ממך. ואתה? משתלח בלי טיפת כבוד עצמי כאילו אנחנו בשוק העירוני

אני לא טוען לרגע שיוגב הוא טלית שכולה תכלת ובטוח שהכל התחיל מאי הבנה אבל אני בטוח שחוסר הסבלנות מצידך היה רב.

אתה יזמת את המבצע בו העבודה חינם, אתה הזמנת את יוגב ואתה עוד קובל על כך שהוא חיפש לחסוך הוצאות ככל שניתן? כל הרעיון של הפרסום שלך קורא לבוא ולחסוך בעלות הטיפול ואתה מתרעם על לקוח כזה קבל עם ועדה?

זה לא רק צורם כמו שכתב דניאל, זה גם ירחיק ממך הרבה לקוחות מהפורום.

פורסם
שלום לך יוגב רסיסי

לא הצענו לך דבר, כמו כל לקוחותינו קבלת גם אתה מיסרון המספר על המבצע לחג שלנו, ידעת מראש שהעבודה עליה לא תשלם כוללת החלפת שמן, מסנן שמן ומסנן אויר וכן בדיקת בטיחות הכוללת פ"ה גלגלים לבדיקת בלמים.

יש לך הרגל קבוע לעשות הכל כדי לא לשלם במוסך, ( ואפשר לשאול גם בעלי מוסכים אחרים הכותבים כאן בפורום), כך תבעת במפגיע שנשתמש בחומרים שאתה תביא לטיפול, כלאמר המוסך יתן לך את העבודה בחינם במסגרת המבצע, ואתה תביא את החלקים............וואלה יופי!!! לא היה חסר הרבה כדי שאתה תתחיל לנהל לי את המוסך, מסתובב מתחת לרכב, נותן הוראות לעובד מה לעשות ומה לא , וכל זאת למרות שאמרתי לך יותר מפעם אחת לחדול מכך, יש לנו חדר לקוחות גדול ומרווח אפשר לצפות ממנו אם רוצים בהתקדמות העבודה, לקבל קפה ולראות טלביזיה או לקרוא את עיתון היום, ואם רוצים ,לקבל את המידע ממנהל המוסך .התנהגותך זו הרגיזה אותי מאד בפרט לאחר שלא שמעת בקולי ונשארת מתחת לרכב.

ועכשו לטענותיך: נכון שהבטחתי לך שמן 5w40 מתוצרת efl וקבלת את אותו השמן של urol שניהם שמנים המיובאים ע"י יבואן הרכב בארץ ומומלצים על ידו למכוניות פגו וסיטרואן, אלה שמנים משובחים ואני גאה להשתמש בהם ללקוחותינו. כמות השמן שהוכנסה למנוע שלך היתה 4.5 ליטר ושילמת עבור כמות זו ולא שקל יותר!!!

יש לך טעות, שילמת 40 ש"ח עבור החלפת מסנן האויר למזגן , ו 40 נוספים עבור החלפת מסנן הדלק, אתה בא בטענות על כך, אבל כמו שאמרתי קודם , יוגב רסיסי לא אוהב לשלם במוסך עבור השרותים שהוא מקבל!!!

אנחנו משתמשים במצתים מתוצרת denso בין הטובים בעולם לכל הדעות, בסופו של דבר התברר שהמצתים שהיו מורכבים אצלך לא התאימו כלל להוראות היצרן......

אם אחרי קריאת ההודעה המקורית של הכותב פקפקתי בדבריו, אחרי התגובה שלך יותר קל לי להבין כמה דבריו אמת. מי מרגיז אותך? אף אחד לא מרגיז אותך. אתה נותן שירות ולא מתרגז. אני לא רוצה לקבל שירות מנותני שירות שמתרגזים.

פורסם

לדעתי, היטיב להגדיר זאת אחד הכותבים בהודעות קודמות, שפעמים רבות אנחנו הלקוחות מרגישים שעושים לנו טובה שמוכנים לטפל ברכב שלנו.

אני לא הייתי שם ואיני יודע בדיוק את כל הפרטים, ולכן אינני מתייחס ספציפית לנדון הנ"ל, אבל באופו כללי כבעל רכב שנזקק מידי פעם לפעם לנותני שירותים בתחום, חשוב לי לבקש מהם בהזדמנות זו:

כבדו את הלקוח שלכם ולא רק את כספו. תשקיעו עוד 5 דקות[או אפילו רבע שעה], תסבירו ללקוח מה בדיוק נעשה, אולי אפילו תראו לו פיזית חלקים שהוחלפו וכו'. לקוח שמרגיש שמעריכים אותו, וגם אם יש לו שאלה או שתים יותר מהסבתא שמכניסה את הרכב ושוקעת מיד בעיתון, לא נותנים לא הרגשה שהוא למשא וטורח - זה קונה לקוחות.

אפ אני שואל שאלה, זה לא כי אני חלילה וחס מערער על אמינותו או מקצועיותו של המכונאי, אלא כי חשוב לי להבין ולהשכיל.

נכון שקצת סטיתי מהנושא אבל היה חשוב לי לומר את הדברים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא יודע מי צודק אבל אני יודע מה היה צריך להיות המהלך החכם. אמנון, היית צריך לומר ללקוח "אח שלי, עזוב. על חשבון הבית. רק קח את הרכב וצא" ולהדביק את התמונה שלו ליד הקופה עם מדבקה "לא לקבל כלקוח בשום מקרה!". לטעמי, עדיף להפסיד מעט כסף ולהיפטר מלקוח בעייתי (וגם כאן אתה מרוויח כי לא תנזק ממנו שוב) מאשר לאבד מוניטין.

בכל מקרה, אם הוא צודק בטענותיו הוא הפסיד מעט כסף ואם הוא טועה אז הוא הרוויח מעט. אבל אתה מפסיד כסף בכל מקרה עקב הפירסום הגרוע הזה.

פורסם

גם לי היתה בעיה ועוד במוסך מורשה של היבואן פרסמתי בפורום בעבר ואני אישית לא חוזר לטפל שם, וכול אחד לשיקולו עם לטפל שם או לא.

אני חושב שטוב שמפרסמים מוסכים כאלה בפורום והכוונה של יוגב היתה טובה, הוא יצא מהמוסך ניפגע, אז למה שעוד אנשים יפגעו ממוסך זה בהמשך.

הרעיון הוא לא מנורה ב 11 ש"ח , הרעיון הוא מתן שרות סבלני והוגן.

נכון להיום המוסך הפסיד את יוגב וגם אני לא אכנס למוסך זה בחיים , טוב זה רק שני לקוחות, מעניין כמה אנשים עוד יפגעו ממוסך זה אנשים שלא חברים בפורום.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

מוסך אם הדרך,

אני לא אכנס לאופי העבודה שלכם,אבל דבר אחד שלמדתי מהשרשור הוא שלעבוד עם לקוח ויחסי אנוש הם לא עניין חשוב כל כך במוסך אצלכם.אם לקוח רוצה שמן של חברה מסויימת ואתה מעוניין לשים לו משהו אחר (בשבילי אחר זה לא מה שהלקוח רוצה ולא משנה אם הוא יותר טוב ואפילו יקר פי 3 ממה שהלקוח רוצה!) אתה חייב לקבל אישור שלו על זה,ולבוא בטענות כלפי לקוח ולהזהיר מוסכים מפני יוגב זו כבר חוצפה . והייתי אומר שבעקבות השרשור הזה אתה עלול להפסיד כמה לקוחות וחבל.

פורסם
רק אני חושב שפרסום שמו המלא של הלקוח הוא בלתי מתקבל על הדעת ?

נכון שבעת כתיבת הפוסט חושף הכותב את שמו של המוסך, אולם זה שונה כי המוסך מפרסם את שמו, זה מחייב.

אבל מדוע לפרסם את שמו המלא של הלקוח ?

גם אני חושב כמוך.

יש משתמש בשם YOYOGAM ו משתמש בשם "מוסך אם הדרך".

לא משנה , עד כמה בעל המוסך לא מרוצה מחוות דעת שלילית עליו, גם אם היא לא מוצדקת,

בעל המוסך לא צריך לפרסם את שמו של הלקוח, בשום מצב.

וגם זה מיותר לגמרי:

"יוגב לא אוהב לשלם"

"לא היה חסר הרבה כדי שאתה תתחיל לנהל לי את המוסך"

"היזהרו מיוגב ושכמותו"

מיותר ולא מכובד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...