Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר למגבר JBL 1004 + Subwoofer Cerwin vega

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,היום סוף סוף קניתי את המגבר JBL 1004 ואליו מחובר

Subwoofer Cerwin vega 12 400w 200Rms

וזוג רמקולים של dragon 120w 60Rms

אני צריך עזרה לכוון את המגבר בהתאם לסאב ולרמקולים הכוונה לגיינים שבמגבר עצמו למי שמכיר את המגבר.

ורציתי לדעת איך אני אדע שאני לא סוחט את הרמקול או את הסאב יותר מידי שאני שומע ממש חזק כי אני לא רוצה לשרוף אחד מהם תודה מראש.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה, כיוונים עושים בדרך כלל לפי שמיעה. בכל אופן ממליץ לך לא לפתוח יותר מדיי גיין .(חצי גג) בעיקרון כל עוד אתה אתה לא שומע עוות מהרמקולים אתה אמור להיות בסדר.

לא נראה לי שניתן לעזור לך יותר מזה דרך מסך המחשב לצערי.

פורסם

בגייג של הכל גג חצי גם הרמקולים וגם הסאב? אני אוהב לשמוע חזק ובגלל זה אני רוצה להוציא את המיטב מהם אבל לא לסחוט אותם ושיהרסו,נגיד שיתנו לי 80-90 אחוז.

וגם יש לי אפשרויות כיוון נגיד במערכת עצמה (של פיונר) שיש שם אפשרויות כיוון כמו loud low med or high ואצלי זה על OFF

ויש לי אפשריות HPF שנמצאת על OFF ואני יכול לחתוך שם על 50,63,80...אלה השאלות שלי כי אני לא כל כך מבין בזה.

או שאתה אומר שאין משהו מומלץ ופשוט להתעסק עד שישמע לי טוב באוזן?

פורסם

איזה HU יש לך ?

בכל מקרה הכי מומלץ לשמוע שלא "תקרע" את הרמקולים זה להגיע ברדיו דיסק לעומת ווליום 80% ואז מישהו יושב מקדימה ומישהו מאחורה מרים את הגיין לאט לאט עד שאתה שומע שהרמקולים מתחילים לזייף,ברגע שהם מזייפים תוריד טיפה מהגיין ותסגור את העסק של הווליום לפחות ברמקולים.

נ.ב תשמע את זה בזמן שהסאב מנותק.

במגבר תנסה תנסה איך יעבוד לך עם פילטר HPF ושים במגבר על כ 125HZ.

Scan Speak

פורסם

יש לי DEH-P69501b...תודה על ההסבר ובקשר ל 125HZ זה במגבר עצמו נכון? ובקשר למערכת עצמה מה לעשות ב HPF ושנמצא על OFF להשים גם על 125? ובקשר ללהגביר עד שהרמקולים יזייפו זה שהם ישמיעו רעשים ? כי כרגע אני שומע בווליום מאווד גבוהה ואין שום רעש אז זאת השאלה שלי אם אני קורע אותם

פורסם

אם יש לך 2 זוגות RCA, אז הייתי מציע לך להישתמש בHPF, ולשים את המגבר על FULL. לכוון את הHPF ל 80 או 63 ולבדוק האם יש עיוותים. אם יש לך כיוון HPF אני מאמין שיש לך גם שליטה על הסאב . כדאי לך לכוון חיתוך של 80 , או 63 עוד פעם תראה איך שומעים. מאוד קשה דרך מסך המחשב.

פורסם

כן אני מבין שדרך המסך מחשב קשה להסביר אחי אבל אתה ממש עוזר לי כי אני לא כזה הבנתי לפני כן ובאמת שאני משנה במערכת עצמה את ה HPF ל 63 במקום OFF אני שומע יותר חלק ופחות "בומים" ושאני שם כבר על 80 זה נשמע חלק מידי כאילו אין באס בכלל...ואת אותם אפשרויות יש לי גם על הסאב אם להשים אותו על 125 או 100 וככה הלאה...אז את ה HPF החלטתי לשים על 63 נשמע לי הכי טוב...יש לך המלצה כמה לשים את הסאב או שגם איתו לשחק? כי חבר אמר לי שהכי טוב זה שהוא על 125HZ

מצטער שאני משגע אותכם.

פורסם

תראה כשאתה מגדיר HPF אתה מגדיר בעצם את התדר הכי נמוך שיישלח לרמקול. כשאתה מגדיר את הסאב (במילים אחרות LPF) אתה מגדיר את התדר הכי גבוה שיישלח לסאב.

נסה סאב על 63 ועל 80 תראה מה אתה אוהב יותר (אני אישית לא הייתי מעלה אותו מעל 80) . כשאתה עושה את כל הדברים האלה כדאי שלא יהיו לך כל מני אפקטים מופעלים (כמו רוק פופ..) כדאי גם לכבות LOUDNESS במקרה שזה מופעל.

חשוב מאוד לשים לב שהכפתורים של המגבר שלך במצב FULL.

לגבי הרמקולים הקידמיים אחרי שקבעת את הנקודת חיתוך שלהם תכבה את הסאב לגמרי ותשמע מוסיקה בווליום שאתה שומע ואפילו קצת יותר גבוה ותראה אם הרמקול לא מעוות. אם כן תעלה את נקודת החיתוך (HPF).

פורסם

אחרי התעסקויות רבות בהגדרות אני חוזר אליכם בכמה שאלות,רק עכשיו הבנתי למה התכוונת בכיוון שברגע שאני שם על FLAT זה בעצם מבטל את מה שמראים הגיינים על המגבר עצמו ואני חותך את הסאב ומהגבר דרך הרדיו דיסק תקן אותי אם אני טועה.

עכשיו שבאמת העברתי בהכל ל FLAT חתכתי את הסאב ב80HZ ואת הרמקולים ב 80HZ אני שומע הרבה יותר טוב מבחינת איכות רק שהפעם הסאב יחסית חלש לעומת מה שהוא דפק לפני כן וב63 HZ הוא דופק יותר כדאי לי לחתוך אותו על 63? ואפשרות נוספת שיש לי במערכת עצמה זה loud משהו כזה שאפשר לשים על low או med או high כרגע זה על OFF וברגע שאני מפעיל את זה אפילו על LOW המערכת דופקת חזקק מזה בעצם ובאיזה מצב כדאי להשאיר את זה? שאלה נוספת שמתי לב שברגע שהכל מכובה אפילו שאני על ווליום 0 יש לי מהרמקול כמו זימזומים כאלה ובמוזיקה עצמה אין רעשים,זה יכול לעשות לי בעיות או משהו?

פורסם

כשאתה שם על FLAT, אתה מבטל את החיתוכים של המגבר , זה לא קשור לגיין. אתה בעצם אומר למגבר להעביר את כל התדרים שהוא מקבל.

אם הסאב חלש תעלה לו טיפה אתה גיין. לגבי החיתוך אם על 63 זה נשמע לך יותר טוב תשאר עם זה.לדעתי זה לא שהוא דופק יותר חזק, זה פשוט נשמע לך ככה משום שהוא עולה יותר גבוה. לדעתי יש לך במערכת גם אופצייה של ווליום לסאב תראה מה הולך עם זה.

בקשר לLOUD, יש הרבה דעות סביב זה. יש כאלה שאוהבים , ויש כאלה שטוענים שזה מעוות , ואתה תשמע אפילו כאלה שיגידו שזה הורס רמקולים. בכל מקרה אני משתמש בזה על LOW (לא זה לא הרס לי כלום) תבדוק מה שאתה אוהב ותשאר עם זה.

פורסם

אוקי הבנתי,ובקשר לזימזומים ברמקול גם כשהמערכת עצמה כבויה ורק המגבר עובד בחצי סוואיץ מזה יכול להיות? זה יכול להרוס תרמקול או משהו?

• תוכן חדש...