Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לי אמרו אותו דבר על המודולטור -בסוף החלפתי אגזוז כי שלי היה גמור גם ככה והעשן הפסיק כי זה באמת נכנס לצילינדרים ומשם לאגזוז.

אני כבר אמרתי לא פעם שהמכונאים הערבים בהרבה מקרים הרבה יותר מקצועים ממוסכים מורשי יבואן בישראל.

אני לא נתקלתי בערבי אחד שניסה לעבוד עלי.(במכונאות..)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע למה הנושא הזה של הערבים או יהודים צריך לעלות פה, לא חסר חאפרים יהודים? יש גם וגם.

אישית, דעתי בנושא הזה פשוטה, ישראלים אנחנו וחיים בתוך עצמינו, כולנו (טוב נו, רובנו, לא רוצה להכליל) רוצים לעשות כסף, הרבה כסף ובלי לעבוד קשה וחושבים שאנחנו המצאנו את הגלגל.

אותו רוב, לא יהסס לא לומר את כל האמת ללקוח שלו והרבה פעמים "לעגל פינות" על חשבון הלקוח.

מוסכניקים שמוצאם ערבי, מקצועיים באותה מידה כמו היהודים, ולרוב ההבדל הוא שהם כן אוהבים לעבוד קשה.

עליכם להבדיל, אני לא מדבר על מוסכי מדרכה, כי במקרים האלה אין לדעת מי חאפר ומי לא, אני מדבר על מוסכים רציניים.

אני מטפל אצל מוסך מאוד גדול בצפון שמנהלים אותו ועובדים בו דרוזים, מוסך מורשה, כל פעם שאני נכנס לשם אני יוצא מרוצה.

נכון שהמחיר לא זול אבל איכות העבודה שווה את הכסף והם תמיד! אבל תמיד מטפלים בבעיה מהשורש ולא מחפשים למרוח אותי, דבר שמנסיוני האישי באמת לצערי (כי אני יהודי..למי שהיה ספק) אני לא יכול לומר עלינו.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
על פי הפירוט נעשה עבודה על כל המנוע (בוכנות, רינגים, טלטלים, אגן שמן, יישור) ולא רק על הראש מנוע עצמו.

אתה יודע מה? בסדר, לצורך הדיון אני מסכים איתך. ועדיין, האם בוצע שינוי רישום ברישיון הרכב? האם פותח השרשור נאלץ לפנות לאחר התיקון לעמדה מס' 1, או לחילופין קיבל לידיו שטר מכר של מנוע? אם התשובה היא לא, הרי שלא הוחלף מנוע, אלא לכל היותר המנוע הקיים עבר אוברול.

לגבי השאר: המכונאי הוריד ראש מנוע וגילה שהרינגים שחוקים. מה אתה מצפה ממנו, שישאיר אותם ככה ללא החלפתם?

יש בסיפור הזה יותר מידי חורים ויותר מידי "נדמה לי". בסופו של יום, עד כה לא השתכנעתי שהמכונאי שטיפל ברכב אכן ניסה "להכניס את האלמנט".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אתה יודע מה? בסדר, לצורך הדיון אני מסכים איתך. ועדיין, האם בוצע שינוי רישום ברישיון הרכב? האם פותח השרשור נאלץ לפנות לאחר התיקון לעמדה מס' 1, או לחילופין קיבל לידיו שטר מכר של מנוע? אם התשובה היא לא, הרי שלא הוחלף מנוע, אלא לכל היותר המנוע הקיים עבר אוברול.

לגבי השאר: המכונאי הוריד ראש מנוע וגילה שהרינגים שחוקים. מה אתה מצפה ממנו, שישאיר אותם ככה ללא החלפתם?

יש בסיפור הזה יותר מידי חורים ויותר מידי "נדמה לי". בסופו של יום, עד כה לא השתכנעתי שהמכונאי שטיפל ברכב אכן ניסה "להכניס את האלמנט".

לא היתכוונתי לומר שהוחלף מנוע אלא אכן שבוצע אוברול והחלפה תכולת הבלוק עצמו. על פי המתואר מהבחור ,המוסכניק היסתמך על מה שנאמר מפי אימו ולא על 1001 תסמינים ראשוניים שאפשר לבדוק כבעל מקצוע עוד לפני פירוק ראש שיכולים להעיד שאכן המנוע אוכל שמן. כמו אובדן שמן מנוע וכדומה...

:)
פורסם

אם הייתי נתקל בכב שמעשן עשן לבן ואומר לי הלקוח שהוא מוסיף שמן תדיר, גם אני הייתי חושב על בעיית מנוע.

אגב, נזילת נוזל תיבת אוטומטית על מערכת הפליטה עלולה לגרום לשריפה עקב נקודת הבזקה נמוכה יחסית של נוזל ATF.

פורסם

יש לי רק שאלה אחת, אמנם היא מגיעה מידע מוגבל מאוד, אז תקנו אותי אם אני טועה.

אם כול התקלה היחידה שיש זה עשן לבן מהאגזוז, אין התחממויות ואין כלום, אז למה בכלל לקפוץ לדבר הכי קריטי שזה החלפת מנוע?

אם לדוגמא בפלאפון שלך, נגן המוזיקה היה מתחיל להיות צורם במקצת, היית ישר הולך ומחליף פלאפון?

פורסם

אתה לא יכול להשוות בין ה-2.

שהרכב אוכל שמן בכמות מוגזמת ושורף אותו לחלוטין זה אומר שיש בעיית איטום של רינגים שיושבים על הבוכנות בתוך הבלוק מנוע. כדי להגיע להחליף את הרינגים הנ"ל צריך לפרק את הבלוק והעסק היקר זה העבודה עצמה ולא החלקים. כדי שאוטו יישרוף שמן בכמות מוגזמת וייצא עשן לבן הרכב לא חייב בהכרח להיתחמם. הנזק ייתבטא בתסמינים אחרים.

פורסם
יש לי רק שאלה אחת, אמנם היא מגיעה מידע מוגבל מאוד, אז תקנו אותי אם אני טועה.

אם כול התקלה היחידה שיש זה עשן לבן מהאגזוז, אין התחממויות ואין כלום, אז למה בכלל לקפוץ לדבר הכי קריטי שזה החלפת מנוע?

אם לדוגמא בפלאפון שלך, נגן המוזיקה היה מתחיל להיות צורם במקצת, היית ישר הולך ומחליף פלאפון?

1) לא הוחלף המנוע אלא בוצע אוברול חלקי.

2) המידע אולי מוגבל אבל קריטי - עשן מהאגזוז זה כמו קליטה גרועה בפלאפון שלך, אולי לא בטוח שצריך להחליף את הפלאפון אבל צריך יהיה לפתוח אותו לראות מה קורה, בטח אם תוסיף ותגיד לטכנאי שגם הסוללה נגמרת לסרוגין תוך שעה.

פורסם

שוב לכל אלה שמדברים על ערבים יהודים רדו מזה זאת לא הייתה הכוונה להגיד שדווקא הערבי היה חאפר,פשוט איך שהוא דיבר והתנהג ולא הסתכל זה מה שהיה חאפר,לא מוצאו! כי זה היה יכול להיות גם יהודי,קיצור תעזבו את זה רגע בצד.

הבעיה שכל הזמן היה חסר שמן גיר והרכב טופל כמה פעמים בעבר ביגלל הנזילות של הגיר ושוב חזר על עצמו.

אז גם הפעם הייתה (ויש) נזילה של שמן גיר ולא שמן מנוע.

האם זה יכול להיות (כמו שהמוסכניק הסביר לי) שנזילה של השמן גיר יכולה להגיע לפיה של האגזוז שמחוברת למנוע וכך שורפת בעצם את השמן ויוצא עשן?

(אם רשמתי משהו לא הגיוני,סליחה על הבורות אני לא המבין הכי גדול,רק מצטט :)

ההגה הוא עגול!

פורסם

באופו עקרוני לא, שמן שנוזל על האגזוז לא אמור לחדור פנימה לתוך הצינור. אבל צריך לראות בדיוק איפה הנזילה כדי לקבוע סופית האם השמן שנשרף הוא של התיבה האוטומטית .

פורסם
אז ככה,אני כותב כשאני 200% עצבים.

ברשותי רכב קיה פרייד שנת 97, רכב שמור ומטופל עם 138 אלף קילומטר שהוא נקנה לפני 3 וחצי שנים עם 94 אלף קילומטר.

לפני שנה בערך התחיל לצאת לי עשן לבן מהאגזוז,לקחתי את הרכב לכמה מוסכים שהרכב שכב ימים במוסכים בשביל בדיקה והתשובה שלהם הייתה "מנוע!"

שבועיים לפני שלקחתי את הרכב למוסך לעשות מנוע איזה מישהו נתן לאמא שלי טלפון של מוסכניק ממודיעין ערבי (לא גזען חס וחלילה)

שהגיע לראות את הרכב,הוא אמר לי תניע את הרכב,הנעתי נתן טיפה גז ואמר לי תכבה,כל התהליך הזה קרה בזמן של 15 שניות בלבד בלי הגזמה,התשובה שלו הייתה : "חביבי יש לך נזילה של שמן גיר שמטפטפת לתוך הפיה של האגזוז וזה שורף לך את השמן ואז יש לך עשן לבן".

חשבתי לעצמי שהוא משוגע,הרי האוטו שלי שכב ימים אצל כמה מוסכניקים ועשו לו בדיקות ימים שלמים בשביל למצוא את הבעיה,אז עכשיו בתוך 15 שניות אמר לי מה הבעיה? קצת מוזר אבל המשכתי הלאה.

אמר לי תן לי 2500 שקל אני מסדר לך את הבעיה מחליף לך פה שם פה ושם (אני כבר לא זוכר מה הוא אמר לי).

היה נראה אחד חאפר אז נפנפתי אותו וננתי אותו למוסך בפ"ת,כשהוא שאל את אמא שלי "מה הבעיה? "

היא הסבירה לו שחסר כל הזמן שמן,ויוצא עשן לבן (חשוב לציין כי היה לי כמה פעמים נזילות של שמן גיר וסידרתי את זה,וכל הזמן היה חסר שמן גיר)

אז גם התשובה שלו הייתה מנוע,הייתי די נואש והחלטתי לעשות לרכב מנוע.

שלקחתי את הרכב אחרי הטיפול מהמוסך, הסביר לי שיש הרצה 1000 קילומטר ויצא לך טיפה עשן לבן איזה פעם פעמיים בהתחלה שהכל יתנקה שם.

אני חודש אחרי ההרצה ושוב הבעיה חוזרת ולא נפתרה,עדיין יוצא לי עשן לבן,היום הגעתי אליו ואמרתי לו ששוב יוצא עשן,הפעם אמרתי לו שחסר לי שמן גיר ואז הוא אמר לי את התשובה (זוכרים את המוסכניק הערבי שבדק את הרכב בחניה?) ניחשתם נכון,עשיתי לרכב מנוע סתם! כל הבעיה הייתה שמטפטף שמן לאגזוז,עכשיו אני אומר לעצמי אם פתחת את המנוע,ראית שהכל בסדר,לא יכלת להגיד לי שהכל בסדר? למה לנצל את זה שאנחנו לא מבינים כלום?

בקיצור עשיתי מנוע סתם לרכב,זאת לא הייתה בעיה,סתם זרקתי 4000 + שקל סתם.

היום רמזתי לו ואמרתי לו "אולי ביכלל לא הייתי צריך לעשות מנוע?"

התגובה שלו הייתה אמא לך אמרה שחסר כל הזמן שמן.

תגובה די מפגרת כי הרי אתה מוסכניק! אתה זה שמבין לא אמא שלי,היא אישה,היא תחשוב שהשמן שיש במנוע זה שמן קנולה!

בכל מקרה הלכתי משם עם פנים מבואסות וכאב לב שנשפך סכום גדול של כסף על משהו שלא היה צריך לעשות.

מוסכניקים זה עם חרא זה הכל,כל מה שנותר לי זה להתפלל שגם פה לא יגנבו אותי בכסף ועל טיפולים סתם.

שלום.

אם אמא אמרה את מה שכתוב אז יש בעיה המכונאי לא נביא!

והוא שאל אותה מה הבעיה ואמא אמרה שחסר שמן והיא בטח התכוונה למנוע מיכיון שבדיוק כמו שצינתה ההבנה שלה בתחום שואפת לאפס, אז יש פו הטעיה של העברת מידה והמכונאי הוטעה אז לא להפיל את כול האשמה על המכונאי.

כמו כן תרשה לי לומר לך שגם תהב מטעה כי העשן לא סתם לבן אלא לבן וסמיך ביותר וכמיות גבוהות ואת זה לא אמרתם אז גם אתה טועה אם כול הצער. כאשר פונים למכונאי יש למסור מקסימום אינפורמציה בצורה הפשוטה וברורה ובלי התחכמיות מטעות.

בברכת חג שמח בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, בהחלט יש משהו בדבריך אבל אופן הטיפול הפזיז בבעייה לא מוצדק ב-100%.

כאשר אתה מגיע למכונאי ואומר לו, תקשיב, יש לי בעיה שהאוטו שורף שמן אז מכונאי מקצועי יגיד לך ישר "אני אבדוק והעדכן". קיימות לא מעט אופציות לבדיקה שתאמת אם אכן האוטו שורף שמן מנוע או כל דבר אחר ,במיוחד שלמוסכניקים יש את הכלים המקצועיים לכך. אפילו אדם עם ידע בסיסי שיודע להוציא פלאגים מהרכב יכול לראות דרכם אם אכן קיימת שריפה מוגזמת של שמן. מוסכניק פשוט יכול לבצע בדיקת קומפרסיה לצילינדרים שתאשר כי אכן יש בעיית רינגים, בקיצור לא חסרים אופציות לבדיקה. לא מדובר פה על ניסוי וטעייה אלא על מסקנה מוחלטת של המכונאי לפתוח מנוע לבצע אובראול ובסוף זה לא פתר את הבעיה כי זו לא הייתה הבעיה. זה מצב מעציב איך שלא מיסתכלים על זה.

פורסם

בני,אמא שלי לא מוסכניקית,בגלל זה הלכתי למוסכניק מקצועי שיבדוק את העניין,אמא שלי אמרה לו שחסר שמן,לא ציינה איזה סוג שמן בדיוק.

הוא בתור מוסכניק אמור לעשות את הבדיקות שלו ולא ישר לקפוץ למנוע תסכים איתי?,ולא להסתמך על בעלי הרכבים שאין להם ידע בכך,בשביל זה יש מוסכניקים.

התחכמויות? הסבירו לו שיוצא עשן לבן בכמות אדירה בעת נסיעה.

ההגה הוא עגול!

• תוכן חדש...