Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
.

מוסכניקים זה עם חרא זה הכל,כל מה שנותר לי זה להתפלל שגם פה לא יגנבו אותי בכסף ועל טיפולים סתם.

בלי הכללות מכיוון שרבים מחבריי הפורום הם מוסכניקים ובעלי מקצוע יישרים.

איזה כייף לי :)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המיקרה שלך באמת מרתיח עד מאוד ועצוב עוד יותר שזה מהצד היהודי שבעניין אבל זאת המציאות והיא לא משקרת.

אני יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שטיפלתי במוסך ישראלי כשר לעומת לא מעט פעמים שטיפלתי אצל מוסך של בני דודנו שאותו אני מכיר המון שנים ועם הזמן גיליתי שכמה שאני ינסה להוכיח שהערבים עושים עבודה ערבית אכן טעיתי והם מספר 1 בתחום. הם יגידו את האמת מסיבה אחת ויחידה - הם מנסים להיתפרנס בלבד (קצת אוכל למחייה למישפחתו) בניגוד ליהודי שמנסה להרויח כי להיתפרנס בחיים לא יספיק לו!! אני את השיכולים שלי כבר חרצתי מזמן ומי שחושב שהזול הוא היקר לא תמיד צודק כי בזול אפשר להשיג הרבה איכות. מה שנשאר לך עכשיו זה רק לאמץ לך בעל מקצוע שכזה. מה שקרה כבר קרה והלקח נלמד זה בטוח. רק אם אפשר את שם המוסך שהצליח לדפוק קופה שלא ביושר זה יעזור פה להרבה חוששים שלא בטוחים לאן לפנות...

:)
פורסם

קודם כל, לבכות על מה שהיה חבל לך, כי זה לא ישנה כלום.

להבא תלמד שאם מישהו אומר לך משהו, קח את זה לתשומת לבך.

אולי אם היית אומר למוסכים האחרים שיבדקו את מה שאמר לך אותו "חאפר", הכל היה נמנע.

דבר נוסף, גש עם אמא שלך למוסך, ודברו איתו. תגידו לו שלא ייתכן שהוא סתם עשה מנוע,

בגלל שאמא שלך טענה שחסר שמן, והבעיה בכלל אחרת והם עשו כאן פאשלה גדולה!

תתחיל מזה שאתה רוצה את הכסף חזרה, ותנסה לסיים בזה שהוא יחזיר לכם חלק

מהכסף, ובזה תסיימו את הענין.

תשתדל גם להקליט את מהלך השיחה, אתה לא יודע מה יגמר בסוף, ותמיד כדאי שיהיה לך

תיעוד של כל דבר.

פורסם
בלי הכללות מכיוון שרבים מחבריי הפורום הם מוסכניקים ובעלי מקצוע יישרים.

זה נכתב בעצבים כמו שאתה ראית,ואני בטוח שגם מנהלי הפורום או כל אחד היה מגיב ככה או בצורה דומה אם היה שופך 4300 שקל על מנוע סתם תסכים איתי?

לא עשיתי שום הכללה,מה שכן זה רובם ככה,ולא התכוונתי להגיד בהודעה ולהדגיש שזה שהיה אצלי היה ערבי,פשוט יצא ככה,כי באותו מידה זה היה יכול להיות גם יהודי,העניין של ה"חאפר" זה משהו שכל אחד אחר היה במצב שלי היה אומר את זה,הוא אפילו לא התסכל או העיף מבט על המנוע,ישר אמר את הפתרון,לעומת אחרים שבדקו וחרשו עליו.

בכל מקרה,כל בעלי המקצוע שנפגעו או לא יודע מה,אז אל תקחו את זה קשה,אני מדבר על אותם גנבים שמנצלים את אותם בעלי הרכבים שאין להם מושג גדול.

ההגה הוא עגול!

פורסם

אני לא בטוח שאשכול השמצות מוסכניקים זה הדבר הנכון לעשות.

כשקראתי את הסיפור שלך שאלתי את עצמי למה לעזאזל הוא לא הלך על הנזילה של השמן.

על כף המאזניים עומד מנוע 4000+ ומצד שני נזילה ב150 ש"ח

ובחרת ללכת על מנוע?

עשית שלא בשכל,ואתה מאשים את המוסכניק "שעקץ" אותך במנוע "סתם".

אני לא בטוח שתקבל המלצות לשאלות שלך....אלה שיודעים באמת אלו הם המוסכניקים.

פורסם
להלן פירוט החלקים שהוחלפו ואני רושם בדיוק מה שרשום בדף הקבלה : שמן מנוע 4 וולבולין,מסנן שמן קיה , מצב דנסו 4 יחידות , סט טבעות בוכנה,סט מיסבי טלטל קיה,סט אטמים למנוע,סתם קרטר גומי,נוזל קירור פרסטון,רצועות תזמון,סט מותח מחזיר שמן 2 יחידות, 6 יחידות בנד,וצינור ריש,פו"ה ראש מנוע + אגו שמן +בוכנות+טבעות בוכנה +מיסבי טלטל+סתמים + שלייף +יישור שטח+החלפת מערכת תיזמון +שמנים + מסננים +שליף שסתומים +יישור שטח מנוע

תקן אותי אם אני טועה, אבל מהתיאור שנתת עולה כי לא הוחלף מנוע, אלא בוצע ראש מנוע בלבד. יש הבדל בין הדברים, ועל פניו, אם זה אכן מה שהיה, אני יכול להבין מהיכן נובעת האבחנה השגויה של המוסכניק הישראלי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל מהתיאור שנתת עולה כי לא הוחלף מנוע, אלא בוצע ראש מנוע בלבד. יש הבדל בין הדברים, ועל פניו, אם זה אכן מה שהיה, אני יכול להבין מהיכן נובעת האבחנה השגויה של המוסכניק הישראלי.

על פי הפירוט נעשה עבודה על כל המנוע (בוכנות, רינגים, טלטלים, אגן שמן, יישור) ולא רק על הראש מנוע עצמו.

לא הבנתי משהו. אתה אומר שכל הזמן חסר שמן מנוע, והערבי אמר שיש נזילה של שמן גיר. איך זה מסתדר?

אני מניח שהם היתכוונו מלכתחילה לאיבוד שמן גיר...

פורסם

יש כאן כמה דברים שלא מסתדרים לי בסיפור שלך ואלי תועיל להשלים את התמונה:

נזילת שמן גיר על האגזוז תגרום לעשן מקומי בלבד בתא המנוע, היכן שהנזילה ולא מהיציאה של האגזוז.

המכונאי ממודיעין הציע תיקון של 2500 לנזילה, המחיר לא מסתדר לי, מהיכן הוא אמר שיש נזילה ומה הוא התכוון להחליף?

שמן מנוע היה גם חסר?

פורסם

למלבורו = לא הייתה שום כוונה להשמיץ את המוסכניקים,מה שרשמתי בתהחלה זה היה מתוך עצבים,כי ש-ו-ב כל אחד היה מתנהג כמוני.

להשאר החברים פה,שמן מנוע לא היה חסר,רק שמן גיר,המוסכניק שהגיע בטוב ליבו אמר לי שנוזל שמן על הפיה של האגזוז שמחוברת למנוע וכך למעשה כשאני נותן גז הוא שורף את זה ויוצא מהאגזוז עשן לבן (אם אמרתי לא משהו נכון אז תסלחו לי אני מצטט את הבחור אני לא מבין גדול).

לגבי אותו מוסך שעשה לי מנוע...

אמא שלי הגיעה אליהם והסבירה להם שחסר כל הזמן שמן,הם לא שאלו אותה איזה שמן.

למרות שהיא ידעה שזה שמן גיר,אבל לטענתו היא לא הסבירה איזה שמן,אבל בתוך מוסכניק וותיק של 25 שנה,רואה שלא חסר שמן במנוע ולא "אוכל" שמן,לא ינסה אופציות אחרות?

ההגה הוא עגול!

פורסם

יש חלק שנקרא מודולטור בגיר -זהו חלק של וואקום ,ברגע שהדיאפרגמה נפרצת אז נשאב שמן גיר למנוע ומכאן העשן .

אני שילמתי עליו 750 שקל למרצדס שהייתה לי לפני 4 שנים...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
יש חלק שנקרא מודולטור בגיר -זהו חלק של וואקום ,ברגע שהדיאפרגמה נפרצת אז נשאב שמן גיר למנוע ומכאן העשן .

מקווה מאוד שזה לא זה,חתיכת סכום עכשיו אחרי ששילמתי 4300.

כנראה מחר אני אקח אליו שוב את הרכב לצערי.

ההגה הוא עגול!

פורסם

לא חושב שיש את זה לקיה.

פורסם

חוסר בשמן ועשן מהאגזוז עשויים להצביע באמת על תקלה במנוע, אבל יכול להיות שהיתה גם נזילה מהגיר שזה עניין אחר.

שמן גיר שנזל לא יכול להיכנס לתוך האגזוז לכן זה לא יכול לגרום לעשן מאחורה.

• תוכן חדש...