Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי מדובר בראש עיר מצויין שמתמודד עם הרבה קשיים

נו, רואים שאתה גר מחוץ לעיר ;-) (כן, כל מה שמעבר לירקון הוא מחוץ לעיר...)

ריכוזם של מגדלים בעיר סתומה מבחינת היצע הכבישים ומקומות חניה, מכניס לעיר הזו כמויות עצומות נוספות של כלי רכב שפשוט חונקים אותה וזה בלי לגעת בשאלה של איכות החיים הנפגעת באופן קשה, מחירי הדיור הבלתי נסבלים, הפגיעה האורבנית הקשה בסביבה ועוד.

נכון. אבל הי, יש לנו תחבורה ציבורית מעולה, מטרו, טראם, ....

עכשיו ראש העיר הנוראי הזה לוקח עשרות (אם לא מאות) מקומות חניה למען רוכבי אופניים. הם כמובן מעולם לא רכבו בפנקס, למשל, אבל למה לא לקחת איזה 30 חניות. הרי באוגוסט אין בעיה לקחת את הילד ו/או הקניות מהקצה השני של העיר על אופניים, בשעת צהריים מהבילה. העיקר שלו יש חניה בעבודה, ובבית (שנמצא מחוץ למרכז העיר כמובן).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא אכפת לי לעמוד בפקקים או להחנות את הרכב באוויר.

הרי אם אפגע באחד האדיוטים האלה,גם אם זה לא יהיה באשמתי, החיים שלי יהרסו גם ככה.

.

למה אתה אומר שיהרסו לך החיים? אתה לא אשם, סה"כ תאבד שעה-שעתיים במתן עדות למשטרה.

האידיוט בקטנוע או ימות או ישאר נכה - וילמד ואולי ילדים שלו (וחברים ואחים של אמא שלו בעלת הכביש..) כבר יחשבו שבע פעמים לפני תעלול כזה.

לדעתי - רווח נטו.

אם אני נמצא בסיטואציה שבה לפני אינסטינקט של הימנעות מתאונה בסגנון כזה, אני מצליח לזהות שזו לא תהייה אשמתי, אז וודאי שאני לא אנסה אפילו להמנע מזה.. שייכנס בי כמה שיותר חזק ויתעופף לשמיים :)

למרות שההנהלה איננה נוהגת להתערב בדעות, יש גבול, כמפורט בכללי הפורום

ולכן אימצה ההנהלה את הגישה לעייל ונכנסה במשתמש, בלי לנסות להמנע מזה

אנא אל תצפו לתגובות ממנו בהמשך השרשור

אה, כן, שכחנו את הסמיילי

:-D

אני כמובן סופג בשקט ונמנע מעימותים מול ג'יפים, משאיות וכו'.. ששם יש לי יותר מה להפסיד מרוכב קטנוע מפגר.

פורסם

אם אני נמצא בסיטואציה שבה לפני אינסטינקט של הימנעות מתאונה בסגנון כזה, אני מצליח לזהות שזו לא תהייה אשמתי, אז וודאי שאני לא אנסה אפילו להמנע מזה.. שייכנס בי כמה שיותר חזק ויתעופף לשמיים :)

אני כמובן סופג בשקט ונמנע מעימותים מול ג'יפים, משאיות וכו'.. ששם יש לי יותר מה להפסיד מרוכב קטנוע מפגר.

סלח לי מראש אבל עם אמרה כזאת, אתה מראה איזה אדם אתה.

ותכלס, אתה לא ממש בן אדם.

לפי דבריך גם אין לך מה להפסיד אם תדרוס ילד שרץ לכביש, הרי זה לא אשמתך ואם תדרוס אותו לא תפסיד כלום.

יצאת גבר! :nono:

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

כנראה שהכינוי שלו לא סתם כינוי :roll:

בקשר לקטנועים : הצחיק אותי הבחור שאמר שהמסלול מתוכנן מראש ומוגדר מראש עבור רוכבי דו גלגלי, הרי הדבר היחיד שמוגדר זה שהם מעל החוק ושהם רוכבים איך שבא להם לאיזה כיוון שבא להם ולא רואים אף אחד ממטר.

מסכים איתך, לא הרגשתי שיש טעם להגיב לשטות ההיא.

פורסם
העובדה שתל אביב הופכת לסוג של מנהטן אינה מחמיאה לאף אחת מהן. העובדה שכניסה ברכב פרטי לתל אביב היא סוג של סיוט בכל שעות היממה, גם היא לא משהו חדש. הענין הוא שהעיר הזו הופכת בסיועו של ראש עיר חובב מגדלים, למעוז הפלצנות הישראלית העשירה והמנותקת והתהליך הזה אינו בריא אפילו לתושביה הנוכחיים שנחלקם, נכון להיום, סבורים שהם חיים במקום הכי טוב בארץ.

עובדתית ,הביקוש וההצע טופחים על פניך בדרך מחשבתך ,רבים כמהים לדיור בתל אביב ופרבריה ,יש כאן עובדות בשטח ,זה לא משהו שמישהו המציא בעשור האחרון .

מה הקשר לפלצנות ? לא הבנתי .

קסריה גם יקרה ,יש לה קשר לפלצנות ?

כפר ורבורג מבוקש ,הוא פלצן ?

ועוד אתה מכנה זאת מעוז... למה ?

תא עיר מדהימה ,בתנאי שאתה מכיר אותה ויודע היכן מסתתרות הפנינות האמיתיות בעיר ,די להזכיר את חוף הים ...

חובב מגדלים ? חביבי תסתנכרן ,החיים הולכים קדימה .

פורסם
אתה רומז שאתה בטלן שלא עובד ושחי מהכסף של ההורים ? :)

מתנצל שהנחתי שאתה נורמטיבי.

מסכים עם נושא הצפיפות, אבל אם תהיה אגרת גודש שתמנע מלא תל אביבים לסתום את העיר עם מכוניותיהם אז כנראה שהמצב קצת ישתפר.

לנרגנים כמוך עונים בצורה נרגנת, אין מנוס.

אני לא רומז לכלום, אבל ציפיה להתנהגות סבירה ומנומסת, אפילו במקום בו נסתרות הזהויות יש לי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

זה אחד הדיונים החזקים בנושא. לא ראיתי הרבה פורומים שהחברים בו הקדישו כ"כ הרבה כדי להביע את דעתם בנושא ויש הרבה דעות.

אני רוכב על קטנוע שנים רבות. לא התחלתי כנער בן 16 אלא בחיי הבוגרים, לא זוכר ממתי אבל הרבה זמן. אני גם נוהג דיי הרבה ברכב פרטי בעיקר בסופי שבוע. בקיצור אני חיי את שני העולמות

חייב להודות שבתור רוכב דו"ג גם אני חוטא, עובר בין טורי מכוניות נוסעות או עומדות (אגב כשהן עומדות זה עבירה על החוק), עולה על מדרכה כדי להחנות לעולם לא כדי לקצר והדברים הרגילים. מה שכן אני יודע שבהתנהגות זו אני לוקח אחריות על המעשים שלי. גם אם יש ספק באשר לחוקיות אז מבחינתי אני עושה משהו שכנראה לחלק מהנהגים יפריע ו/או לא ידעו להנהג באינטראקציה איתי. לכן כל מה שאני עושה בכביש אני תמיד שם לנגד עיני את שוולת הנפש של הזולת, לעולם אני לא יעשה משהו שיעצבן נהג אחר או יעצבן אותי אם אני אהיה מאוחרי ההגה.

דבר שני, מבחינתי הולכי רגל הם קודש הקודשים. בהגיעי למדרכה בין אן בכניסה לבית שלי או במקום הבילוי שלי במידה ויש הולך רגל אני פשוט עוצר. לעולם לא אכנס לפארק, גינה או שטח שבו משחקים ילדים. לעולם אעצור להולך רגל שעובר במעבר חצייה (יש איזו סברה שנהגי דו"ג לא צריכים לעצור במעבר חצייה), לעולם לא אעמוד על מעבר חצייה בצומת (אני כן אעמוד אחרי המעבר אם זה לא מסוכן).

בתור אחד שנהנה משני העולמות, בתור אבא לילדים וסתם בתור אזרח שמציקים לו הדברים האלה אני עושה הכל כדי לשמור על שלווה בכביש. אני לא אנהג ואעשה משהו בו זמנית, אתרכז בנהיגה כי נהיגה זה לא דבר טבעי (אלא אם אתה שומאכר וגם על זה יש ויכוחים).

מי שחושב שכאשר ינקו את הכבישים מטוסטוסים יפתרו את הבעייה טועה טעות גמורה. זה כמו הרעיון של הטארנספר. אנשים מרשים לעצם להתנהג כפי שהם מתנהגים כיוון שאין אכיפה או ששמים ז** על העוסקים באכיפה. אם על טיילת ת"א נוסעים קטנועים בין הולכי הרגל אז משהו פה מסריח; אם רוכב קטנוע אומר לגברת "זוזי או שאני עולה עליך" אז משהו פה מסריח; אם פקח לא נותן דו"ח כי מישהו מערבב אותו או מראה סימנים של אגרסיביות אז למה יש לצפות? יש פה עניין של חוסר מודעות ומצד שני אין סיבה שתהיה מודעות כי אין אכיפה.

כשאין נוכחות ואכיפה שמתחילה מאזורי המגורים ורכוזי האוכלוסיה ויוצאת החוצה (כשרק בסוף מגיעים לכבישים המהירים) אז לעולם לא תהיה מודעות וכשלא תהיה מודעות אז יהיו הרבה מקרים של התנגשויות (גם לא פיזיות) בין דו"ג לרכב פרטי, בין רכב להולך רגל וכו' וכרגיל יהיו לא עלינו פגיעות בנפש.

זה טוב לדבר על מקרי הקצה ועל החוויות שלכם אבל צריך לחשוב על פתרון שהוא יישים, ולנתב את השוטרים ואת הפקחים למקומות הלרוונטיים, למקור שבו הכל מתחיל לדעתי יהיו תוצאות הרבה יותר טובות

וואו איזו מגילה מקווה שהגעתם עד לפה ואולי תגיבו

פורסם
אתה תושב העיר?

לא טוב לך, אל תיכנס לת"א.

אני למשל חושב שפתח תקווה היא עיר מיותרת ומתעב אותה (אין לי מושג איפה אתה גר), אז אני פשוט לא מגיע לשם.

כשגרתי מחוץ לתל אביב גם אני אהבתי לשנוא את העיר כמו שאתה מתאר כאן.

אם תכיר טוב, תדבר אחרת . גם תבין שרוב האנשים הם אנשים כמוני וכמוך שעובדים קשה למחייתם ונאלצים להתמודד עם מחירי דיור מאמירים בשל היצע נמוך וביקוש אסטרונומי.

בקשר למגדלים - אין שטח פנוי אז מרימים מגדלים לגובה. גאומטריה פשוטה.

לדעתי מדובר בראש עיר מצויין שמתמודד עם הרבה קשיים, בתקופתו לראשונה העיר עברה ממצב של גרעון למצב של פלוס גדול .

(הוא גם הרס את אוסישקין שרק על זה מגיע לו להשאר 20 שנה בתפקיד :D)

בקשר לקטנועים : הצחיק אותי הבחור שאמר שהמסלול מתוכנן מראש ומוגדר מראש עבור רוכבי דו גלגלי, הרי הדבר היחיד שמוגדר זה שהם מעל החוק ושהם רוכבים איך שבא להם לאיזה כיוון שבא להם ולא רואים אף אחד ממטר.

מקווה לעליית תעריפי הביטוח בהקדם האפשרי, רצוי ל50K לביטוח חובה. מוכן לעמוד פי 14 זמן בפקקים אם צריך.

לפעמים אני חושב שאתה ממהר ללחוץ על "פרסם תגובה" לפני שאתה קורא ו/או חושב על מה כותב...איזה גיבובי שטויות בהודעה אחת ! וואוו! אתה מתעלה על עצמך מתגובה לתגובה.... NOT !

הראש עיר של ת"א הוא אחד המעפנים שקיימים,מקשה על החיים בצורה בלתי רגילה ולא ממש מתחשב בתושבים שלה. להרוס

את אוסישקין ממש לא עושה אותו אחלה,להיפך. (ולא,אני לא אוהד הפועל). ראש עיר שדואג לשבילי אופניים על חשבון חניות רכבים הוא מעפן. ראש עיר שמקצה שטחי חניה לקטנועים רק בפינות נידחות,שאפילו קטנוע 125 סמ"ק סטנדרטי לא נכנס בגבול המסומן וחייב לבלוט החוצה-הוא מעפן. ראש עיר שלא דואג לשטחי חניה נורמלים ליד הטיילת בת"א הוא מעפן. והרשימה עוד ארוכה-ארוכה....

בקשר לקטנועים- האיחול שלך להעלאת שכר הביטוח רק מראה את האגואיסטיות שלך ואת הרצון שלך שלאחרים יהיה קשה ורע. במקום להפעיל את התאים האפורים ולהבין שבעיר צפופה דו-גלגלי הוא פיתרון אידיאלין,אתה רואה רק את טובתך. המירמור מדבר מגרונך,בגלל הפקקים ובגלל שאנשים מגיעים למחוז חפצם יותר מהר ממך (שלא לדבר על פול טנק בקטנוע,33 ש"ח אצלי,לעומת כמה מאות שקלים אצלך ב GTI-רוצחת).

תתבגר ותתגבר בן אדם.

פורסם

למה לפתוח דיון שיצא מהנשמה כבר? ועוד בשביל להתחיל ויכוח עם חברי פורום, עבר כבר חודש מאז אם לא שמת לב.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לכו תוציאי זעם על נהגי המוניות או האוטובוסים והמשאיות, שאלו גם מתאבדים, אבל אין מה לעשות תמיד נטפלים לקטנים ממך ככה זה שאתה מרגיש שהכוח בידיים שלך, שמשאית תעשה לידך עבירה אתה לא תחשוב בראש איך למרוח את הנהג על השמשה שלך, אבל שזה קטנוע ויש לך תאופציה הזאת אז אתם כן שוקלים את זה.

תתביישו לכם. 

פורסם
וזה עוד בעדינות.

אז אני יודע שלא כולם נוהגים כאילו הכביש של אמא שלהם ואני חייב משהו לאבא שלהם, אבל שימו לב:

פנקס פינת נמיר, בת"א - למי שמכיר. אני מגיע על נמיר מצפון. ישנם חמישה נתיבים: שלושה ישר ועוד שניים משמאלם, לפניה שמאלה. אני נעמד ראשון ברמזור אדום על הנתיב הרביעי (הראשון מבין שניים שפונים שמאלה).

לשמאלי, בין שני נתיבים שפונים שמאלה כאמור, מתיישב טוסטוס.

הרמזור מתחלף לירוק, אני מתחיל לפנות שמאלה ואז הטוסטוס הבן-כ%$ה הזה, יימח שמו - רק שלא ייקח איתו אנשים אחרים, נותן גז ונוסע ישר. שימו לב: נעמד בין שני נתיבים שהתחילו לפנות שמאלה ואז מתחיל לנסוע ישר. בנס הצלחתי איכשהו לבלום והבן-ז&%ה עבר אולי 2 ס"מ ממני.

ועכשו נניח שהייתי במהירות שהיא רק מעט גבוהה יותר, או שסתם הייתי מגיב כצב במקום כנץ :-), ופוגע בו. לא הייתי יוצא אשם, אבל כל הנזק, הזמן, הבירורים, משטרה ומד"א. וכל זה כי הבן-אלף הזה החליט משום מה שרק בין שני מסלולים שפונים שמאלה בא לו להמשיך ישר, כשיש לידו עוד שלושה נתיבים שנוסעים ישר. טוב, הכביש הרי שייך לאמא שלו, לא?

הצלת נפש בישראל ,אשריך !

אם זאת התופעה שתארת היא סטנדרט יום יומי של שני הצדדים ,רוכבים ונהגים .

פורסם

בנימה קצת אחרת -

להגיד משהו טוב על משטרת ישראל - אתמול בנתניה יצא לי לראות ניידת מתנ"א עוצרת רוכב קטנוע בנתניה. חבל שלא יצא לי לצלם את המחזה הנדיר הזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מי שחושב שכאשר ינקו את הכבישים מטוסטוסים יפתרו את הבעייה טועה טעות גמורה.

אם יתחילו בניקוי המדרכות ומעברי החציה מטוסטוסים דיינו.

וכדי להשלים את המצווה ינקו את הכבישים מטוסטוסים זגזגנים.

אני רוצה להוסיף עוד תופעה חמורה שנתקלתי בה לאחרונה על כבישי הכרמל - אופנועים (כנראה רכבי שטח) שנוסעים בכבישים בלי כל התחשבות בכללי התנועה (אור אדום בשבילם אפילו לא בגדר הצעה) ומתפרעים על מדרכות - וכל זאת ללא מספר רישוי (אפילו לא מקופל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לכו תוציאי זעם על נהגי המוניות או האוטובוסים והמשאיות, שאלו גם מתאבדים, אבל אין מה לעשות תמיד נטפלים לקטנים ממך ככה זה שאתה מרגיש שהכוח בידיים שלך, שמשאית תעשה לידך עבירה אתה לא תחשוב בראש איך למרוח את הנהג על השמשה שלך, אבל שזה קטנוע ויש לך תאופציה הזאת אז אתם כן שוקלים את זה.

תתביישו לכם. 

האמת אתה הכי צודק בעולם. אלה שכלי הרכב שעליו הם נוהגים הוא כלי העבודה שלהם קרי, שליחים, נהגי תחבורה ציבורית ובעיקר האוטובוסים, נהגי משאיות וכיו"ב הם אלה שצריכים להיות תחת הזכוכית מגדלת הכי גדולה בעולם. בתור אלה שצריכים לשמש דוגמא ושגם נמצאים רוב היום על הכביש וסופגים את כל הטירוף הזה, הם אלה שצריכים להשאר הכי מאופקים והם הראשונים שצריכים לשלול להם את הרשיון כאשר הם מבצעים עבירה.

מישהו כתב שראה שוטרים עוצרים קטנוע בנתניה. מישהו איי פעם ראה שוטרים עוצרים אוטובוס של חברת "דן", "אגד" או "קוים" ? הולכים איפה שקל, הולכים איפה שלא נדרש ראש גדול, מתאימים את המשימות לחומר האנושי ובטח גם לכסת"ח.

פורסם

וכדי להשלים את המצווה ינקו את הכבישים מטוסטוסים זגזגנים.

אין חייה כזו. מעטים אלה שיעמדו בתור, מעטים ברמה שזה זניח. מתוך הלא מזגזזגים יש את שומרי החוק האדוקים ואת אלה שלא יכולים לזגזג כי הם נוסעים על איזו מפלצת.

אני מהזגזגים ואשאר מזגזג. יש דרך לזגזג, אפשר לעשות את זה בביטחה בלי להוריד את הלב לתחתונים של אף אחד.

יש לי חדשות בשבילך, אתה רוצה שנזגזג, אתה פשוט רוצה שנעשה זאת אחרת.

גרועים פי אלף הם אלה המזגזגים כשהם בתוך רכב פרטי, בלי לאותת, בלי להסתכל במראות, בלי להחשב בשדה ראייה, בלי להסתכל טיפה יותר רחוק. הם אלה שיפגעו ברכב אחר, שיהרגו את ההולך רגל על מעבר חצייה. ושלא תחשוב, בין אלה קיימים טובי איזרחנו רק שהם גרועי נהגינו. לא משתוללים, פשוט לא מודעים

• תוכן חדש...