Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, מותקן אצלי ברכב מורל הייבריד II 6 מקדימה ודוטק אובבישן 6 מאחורה. הסאב שמותקן הוא ultimo SC גם כן של מורלץ

אני מעוניין לבצע חיתוך בין הסאב ל4 הקומפוננטים בנקודה הנמוכה ביותר מבלי נזק לוופקרים.

הנה קצת נתונים :

הייבריד: 35-25000Hz

דוטק אובייש: 40-22000Hz

אולטימו 10": 10-900 Hz (עלק 10 הרץ :wink: )

המגבר שלי(ג'נסיס פרופייל 5) לא מאפשר בחירת סלופ בהיי פאס, ובאתר שלהם לא מצויין מה הסלופ!!

http://www.genesis-ice.com/

כשאני מכוון את הלו פאס לסאב ל70 הרץ ואת ההיפאס לקומפוננט ב 50 הרץ, אני מקבל אחלה תוצאה אבל יש לי תחושה שהעניין לא כלכך בריא לוופרים. שוב, אין לי מושג מה הסלופ, אבל נקודת חיתוך 50 בטח משאירה

תדרים מתחת ל40 מה שמן הסתם לא בריא כלכך לדוטק אובייש. אבל יכול להיות שאני טועה? אני מדבר פה מתוך הגיון בריא ולא

מהבנה עמוקה של מכניקת הוופרים ברכב. מה עוד שיש מצב שבקרוס של הקומפוננט מראש יש היי פאס קבוע שמותאם

לתדרים של הוופר.

בקיצור ולעניין, האם אני יכול לגרום נזק לוופרים כשאני חותך באזור ה50? אם כן, מהיא הנקודה הנמוכה ביותר שאני יכול לרדת?

כיוונתי כרגע את החיתוך ל90 רק בשביל להיות על הסייף סייד והתוצאה דיי מבאסת.

פורסם

בדלת מבודדת היטב + התקנה ראוייה + מגבר מאוד חזק ההייבריד לא נשמעו טוב מתחת ל 63HZ ו 12DB.

למעשה למעט כמה אקזוטיקות אני לא מכיר אף רמקול בקוטר 6.5" שמצליח לרדת מתחת ל 60HZ ולהישמע נקי, וגם אז מדובר בתדר נמוך מדי שרמקול 6.5" לא מצליח לשחזר בצורה נאותה.

אגב, גם את הסאב הייתי חותך ב LP או סאב-סוניק של 30, אין טעם שסאב ינסה לנגן תדרים נמוכים מזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

אז אתה מציע לחתוך ב60hz? הרמקול יחזיק עם זה מעמד לאורך זמן? (גם ההייבריד וגם הדוטק, אין לי אפשרות לחתוך בנפרד)

את הסאב היית חותך בLP ב30hz? אתה בטוח? אולי התכוונת HP? אם כן, לצערי אין לי HP על הסאב, רק LP. אם הייתי יכול, הייתי בשמחה חותך מתחת ל30.

פורסם

אצלי למשל אני עובד עם סופרימו ואני חותך את הסאב ב 125

מתחת לזה אני רק שומע בומים שלא משתלבים לי עם הקומפוננט.

התוצאה: פנומנלית! השילוב מנצח! והסאב מורגש בצורה חזקה ומדייקת מבלי להעפיל או לגרוע מהמידבאס.

ואני לא מבין למה אנשים חותכים יותר נמוך מזה.

כנראה שיש כאן גם ענין של טעם.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
אצלי למשל אני עובד עם סופרימו ואני חותך את הסאב ב 125

מתחת לזה אני רק שומע בומים שלא משתלבים לי עם הקומפוננט.

התוצאה: פנומנלית! השילוב מנצח! והסאב מורגש בצורה חזקה ומדייקת מבלי להעפיל או לגרוע מהמידבאס.

ואני לא מבין למה אנשים חותכים יותר נמוך מזה.

כנראה שיש כאן גם ענין של טעם.

אני חושב שזה עניין של טעם ואקוסטיקה ספציפית של הרכב. השאלה שלי היא יותר לגבי שמירת הבריאות של הוופרים, וכמה נמוך אני

יכול לרדת איתם.

באיזה תדר אתה חותך את הוופרים?

(ככל שאני מתחיל יותר לחפור בנושא האודיו לרכב, ככה אני מבין שההגעה שלי למפגש היא בלתי נמנעת :lol: )

פורסם

אני יכול לחתוך את הוופרים שלי גם ב 60 והם עדיין ישמעו מצויין.

אבל אין להם את הכוח שיש לסאב!

זה יהיה ביזבוז לתת לרמקול 6.5 להתאמץ לחינם שינגן תדרים שכמעט כל סאב פשוט יוכל לנגן אותם

בקלות, בעוצמה גבוהה יותר, לשמור על האיכות, ואפילו לתת עומק לצליל (בגלל הגודל של האלמנט).

לפעמים אנחנו מנסים כמה שיותר לכוון לאיכות אבל אנחנו רק גורעים.

וזאת דעתי בכל אופן.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מה לגבי למשוך את הסאב לקדמת הרכב?

מה לגבי הנפח שזה נותן לצליל?

אלו הן שתי סיבות להוריד אלמנט 6.5 ל60 הרץ

או אולי לחשוב על מעבר ל7 או 8 אינטש בקדמת הרכב :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בדלת מבודדת היטב + התקנה ראוייה + מגבר מאוד חזק ההייבריד לא נשמעו טוב מתחת ל 63HZ ו 12DB.

למעשה למעט כמה אקזוטיקות אני לא מכיר אף רמקול בקוטר 6.5" שמצליח לרדת מתחת ל 60HZ ולהישמע נקי, וגם אז מדובר בתדר נמוך מדי שרמקול 6.5" לא מצליח לשחזר בצורה נאותה.

אגב, גם את הסאב הייתי חותך ב LP או סאב-סוניק של 30, אין טעם שסאב ינסה לנגן תדרים נמוכים מזה.

איתמר.

זה מאוד תלוי בעוצמות שאתה שומע.

קלארוס למשל, יכול לנגן גם חתוך ב- 50 בצורה נאותה.

כמובן שככל שטווח התדרים שרמקול אחד מנגן יהיה גדול יותר, כך הוא ינגן אותם פחות טוב, במיוחד כשיורדים לתדרים נמוכים כמו 50 הרץ.

בל נשכח שאצל רוב האנשים אין אפשרות לחיתוך במתלול חד מאוד, כמו 24, 36, 48. במתלולים נמוכים יחסית, הרמקול ימשיך לנגן גם מתחת ל- 50 ולזה השפעה ניכרת לרעה על הסאונד.

עם הייבריד אוביישן- לא הייתי יורד מתחת ל- 60, גם אם יש לך דלת מבודדת מאוד (אולי אלכס יכול לספר לנו את את התנהגות הוופר חתוך ב- 50 בתוך תיבה אטומה).

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מה ששמעתי אצל אלכס במערכת שאתה מדבר עליה - ללא סאב, היה מדהים לכל הדיעות מבחינת עומק הבאס שהם הפיקו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אצלי היו מידים של דוטק MKII שבמשך מעל ל 3 שנים היו חתוכים על 63 הרץ, לעיתים גם על 50.

אני הייתי יד שניה עליהם, ומכרתי אותם כמו חדשים.

מתחדשת*

פורסם
זה מאוד תלוי בעוצמות שאתה שומע.

קלארוס למשל, יכול לנגן גם חתוך ב- 50 בצורה נאותה.

קלארוס הוא דוגמה לאחד הוופרים האקזוטיים שדיברתי עליהם. עם זאת אין שום טעם לחתוך אותו כל כך נמוך - ב 50HZ הוא אולי לא מקרטע, אבל הוא מתאמץ לחינם. אין לרמקול 6.5" את שטח הפנים הדרוש כדי להפיק תדר 50HZ בצורה נאותה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...