Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Leon Cupra vs VW Golf GTI vs VW Scirocco vs Mito quadrifoglio

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג אורים שמח!

אני אתחיל בהתחלה.

ברשותי איביזה קופרה בוקהנגרה אדומה 2010 אבל אני מאוכזב מתפקוד גיר ה- DSG וחושש מבעיות שהוא עלול לעשות בעתיד.

אני מוכן לספוג את ירידת הערך על הרכב החדש שזה עתה קניתי (הרכב בן 4 חודשים) ואני מתכוון לרכוש את אחד הרכבים שבכותרת.

גיר ידני הינו תנאי מתלה לרכב החדש!

גג שמש / פנורמי אפשרי בכל הדגמים, כמו גם פנסי קסנון (למעט השירוקו אם אני לא טועה...)

שני הדברים מאוד חשובים לי...

השירוקו לדעתי קצת תהיה קצת חלשה בדגם ה-160 כ"ס, חבל שדגם ה-200 לא מגיע בידני אבל מאחר והשירוקו היא אחת המכוניות הכי יפות על הכביש אני עדיין שוקל אותה.

המיטו תלתן ירוק 170 כ"ס יפיפייה וגם עומדת על הפרק. עשיתי נסיעת מבחן על דגם ה-155 כ"ס לפני שקניתי את הבוקה ומאוד התאכזבתי מהכוח. בזמנו לא היה להם את דגם תלתן ירוק לנסיעות מבחן.

מישהו יודע אם זה השתנה?

הגולף GTI, אין צורך להכביר במילים... מלבד לציין שהיא נראת קצת כמו הגולף הרגילה...

אבל עם 210 כ"ס היא בהחלט אחת המתחרות החזקות.

ואחרונה חביבה, הלאון קופרה האימתנית.

ללא ספק החזקה מבין הארבע עם 240 כ"ס ולא פחות יפה...

הבעיה היחידה שלה שהיא מגיעה רק ב-5 דל' ואני גר ועובד בת"א וחנייה זו בעיה לא קטנה...

מה גם שאני משער שצריכת הדלק עם הטורבו המוגדל תהיה גבוהה...

מושבי עור לצערי לא באים בחשבון שכן זו הזמנה מיוחדת בתוספת של 15-20 אלף ש"ח...

מבחינת תמורה לכסף, אני חושב שהלאון קופרה נותנת את התמורה הטובה ביותר עם 200 אלף (לפני התמקחויות...) כשהגולף קצת יותר יקרה ושירוקו והמיטו זולות משמעותיות...

אשמח לקבל את הערותיכם ועצתכם!

תודה רבה!!

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

GTI.

השירוקו אכן תהיה חלשה משאר הרכבים שכתבת.

הGTI אומנם נראת כמו גולף רגילה(וזה דבר טוב!) אך זה רכב שונה לחלוטין.

השלדה בGTI ובגולף הרגילה אינן זהות(הGTI והשירוקו חולקות את אותה השלדה).

בתור חבילה כוללת, אם אתה מחפש ידני ו3 דלתות אז הGTI היא הבחירה הכי טובה ועוד במחיר טוב של 190 אלף.

כתבת לאון קופרה אולם בתחילת ההודעה רשמת שאתה מעוניין בידני, הקופרה מגיע רק עם DSG.

Got To love It

פורסם

ואחרונה חביבה, הלאון קופרה האימתנית.

ללא ספק החזקה מבין הארבע עם 240 כ"ס ולא פחות יפה...

הבעיה היחידה שלה שהיא מגיעה רק ב-5 דל' ואני גר ועובד בת"א וחנייה זו בעיה לא קטנה...

הטענה המודגשת אינה מובנת לי.

הרי אם "מורידים" זוג דלתות מ-5 ל-3 זה לא אומר שאורך הרכב יורד בחצי מטר, ההבדל יהיה בס"מ בודדים אם בכלל.

לדוגמא- לפי נתוני היצרן אין הבדל במימדים החיצוניים בין GTI 3 דלתות ל-GTI 5 דלתות, ככה שאם תבחר בגרסת ה-3 דלתות במקום ה-5 זה לא אומר שפתרת לעצמך את בעיית החנייה.

פורסם

לידעתי הקופרה מגיע רק בידני ואין אופציית DSG או משהו בכיוון.

מה עם רנו מגאן ספורט החדשה?

אולי כדאי גם לפזול לכיוון האחיות אברט מבית פיאט (פונטו\500).

הGTI בהחלט חבילה מרשימה ומתעלה על הליאון באיכותה והתנהגותה.

פורסם

xenon, מקבל את הערתך על אורך הרכב, אולי זה פסיכולוגי...

יחד עם זאת, אני עדיין מעדיף את תצורת ה-3 דל' (גם כי פסיכולוגית זה אוטו קטן יותר וגם כי הוא נראה צעיר יותר וספורטיבי יותר).

בן, האיביזות אכן מגיעות רק בדי אס ג'י.

הלאון קופרה מגיעה אך ורק בידני, הFR וה-TSI מגיעות עם גיר ה- DSG:

לגבי הקליאו, מאחר והיא כל כך נדירה אני מאמין שיהיה הרבה יותר קשה למכור בהמשך הדרך. חוץ מזה שתא הנוסעים של הרנו כל כך פשוט לטעמי שהיא ירדה מהפרק.

היתרון בלאון מול הגולף זה הכוח, הבדל משמעותי במומנט וכ"ס בינהן...

יש לי סלידה מפיאט (לאחי היה פונטו HGT שעשתה אין ספור בעיות...) חוץ מזה שהן הרבה פחות חזקות.

פורסם

קודם כל ברכות - אתה זן נדיר. גם ספורטיבי, גם ידני...

לפי מה שקראתי הפיג'ו RCZ נותנת תמורה נהדרת למחיר, במיוחד בגרסת הבסיס הידנית ואפילו מבצעת לא רע... ועוד לא דיברנו על זה שהיא בהחלט נראית אחת המכוניות היותר יפות על כבישינו.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

יפרח, תעשה חיפוש בפורום יש הרבה דיבורים על הנושא.

הבעיה היא נוחות הנסיעה. הגיר קופצני ולא נעים בפקקים! יש גם את עניין הרעשים שהוא עושה...

מישהו יכול לחוות דעת על איכות הנסיעה של התלתן ירוק והלאון?

האם הלאון באמת פחות טובה מהגולף מבחינת התנהגות?

האם הRCZ הגיעה כבר לארץ?

לפני מה שכתוב זה יהיה בהזמנה מיוחדת...

בכל מקרה פה, כאן אני משער שתהיה אותה הבעיה בעת מכירת הרכב.

פורסם

זה לא שהלאון מתנהגת גרוע, פשוט הGTI מתנהגת הרבה יותר טוב מהלאון.

כנ"ל לגבי השירוקו.

מבחינת התנהגות הלאון אחרונה.

הכוח זה הבעיה שלך? נסיעה לאחת מהסדנאות ואתה כבר ב260 כ"ס ו40 קג"מ בערך, לא מספיק?

המנוע של הלאון חזק יותר מהGTI אבל עדיין בתור חבילה כוללת, הGTI הכי משתלמת.

גם התנהגות, גם כוח, גם נוחות, גם איכות חומרים גבוהה, גם סולידית ולא צועקת בכביש "תסתכלו עלי..".

Got To love It

פורסם

אל אף שאפשר לחזור לסטנדרט בלחיצת כפתור ואף אחד לא ידע, באוטו חדש עם שנתיים אחריות אני לא רוצה לצ'פצ'פ אותה...

אני יעשה על הגולף והלאון נסיעת מבחן שבוע הבא...

עוד המלצות? :)

פורסם

חוזר וממליץ על המגאן ספורט. אמנם פשוטה מבפנים, אבל הרבה יותר יפה מבחוץ. והבנתי שזה חשוב לך (ע"ע שירוקו).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם אתה כ"כ ממליץ על המגאן ספורט בכל שרשור , למה בעצם הזמנת גולף GTI ?

באמת מעניין אותי כי עוד לא נהגתי על הרכב, אבל לפי מה שקראתי בארץ לא נמצאת הגרסא הבאמת ספורטיבית והמחיר שלה יקר משמעותית.

מבחינת לוק אין לי ספק שהוא בא להתחרות בשירוקו שהמציא מעין קטגוריה חדשה שלא היתה קיימת בשנים האחרונות.

לדעתי ה GTI תתן לך את החבילה הטובה ביותר, 3 דלתות, ידנית ב187K ואתה מסודר.

אני עם GTI ידנית ובעקבות ריבוי פקקים בעקבות מקום עבודה חדש שוקל מעבר ל DSG ברכב הבא, עם זאת התגובות בפורומים לגבי אמינות הגיר (ועוד לא השתכנעתי לגמרי שמדובר בקטסטרופה) גורמות לי לחשוש מאוד מהמעבר הזה, מה עוד שאני תמיד קונה רכבים שהם לא באחריות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

השירוקו אכן יפה מבחוץ אבל האיכות חומרים שיש בה הרבה יותר גבוהה מאשר המגאן.

אין לי מושג מבחינת שלדה/מנוע לגבי מה עדיף, מה שבטוח שתא הנוסעים בשירוקו יותר יפה משל המגאן(כנ"ל לגבי מראה חיצוני אבל זה כבר בעיניי המתבונן).

במיוחד עם ההגה הזוועתי הזה במגאן, לעומת ההגה של השירוקו שפשוט משנה את כל מראה הבפנים.

Got To love It

פורסם

המגאן מנוע 2000 עם 143 כ"ס וגיר רציף בלבד, זו הגרסא היחידה שנמכרה בארץ ?!

זה שם X ענק על הרכב במידה והתשובה חיובית.

תא הנוסעים של השירוקו זהה 1 ל1 לגולף , למעט העובדה שבשירוקו 1.4 הוא הרבה יותר פשוט (דוושות פשוטות, אין פסי אלומיניום, כסאות שונים וכו') ובאופן כללי הרכב פחות מאובזר מGTI

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תא הנוסעים של השירוקו לא זהה 1 ל1 לגולף, אייל אל תטעה אנשים.

הפתחי אוורור שונים(בגולף הם מעוגלים ובשירוקו הם קווים ישרים) דיפון הדלתות אחר לגמרי.

תגדיר פשטות? לפי דעתי הדיפון של השירוקו יותר יפה מאשר הגולף.

Got To love It

• תוכן חדש...