Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמנת חלקים מאיביי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בקיא עדיין בשוק מבחינת האם מלבד מעמ משלמים מכס על חלקים שכאלה.

אם אני מעוניין להזמין פנסים קדמיים אחוריים ג'נטים פילטר אגזוז בקיצור חמוצים

האם יש הגבלות מסויימות? אישורים מיוחדים? או שזה פשוט קרטון היישר לביתי

מבלי בילבולי שכל. במידה ויש בילבולי שכל

האם בסופו של דבר זה שווה את המאמץ מאשר לעשות את זה בארץ ולשלם על החלקים

פלוס ההרכבה...

אני פשוט לא טעם באחריות על אגזוז פילטר או פנסים

פורסם

שלום לך, להלן עניין המכס לגבי חבילות.

חבילות המכילות פרטי לבוש והשווי שלהן פלוס עלות המשלוח לא עוברות את ה75 דולר אז הן פטורות ממכס.

מעל הסכום הנ"ל תחוייב ב 30 אחוז מכס מערך החבילה פלוס משלוח. זאת אומרת החבילה עלתה לך 75 דולרים והמשלוח 10 דולר המכס מסתכל על זה שהשויי הסופי של החבילה הוא 85 דולרים ואת המיסים הם יחייבו אותך מהסכום הזה.

לגבי מחשבים ואלקטרוניקה הערך של החבילה פלוס משלוח עד 50 דולרים פטור ממכס. מעל הסכום הנ"ל תחויב ב 20 אחוזים במכס.

לגבי חלקי חילוף, הם חייבים להיות חדשים בלבד. אותו הסיפור עד 50 דולר כולל משלוח פטור ממכס. מעל הסכום הזה 50 אחוזים מכס.

אם זה שווה לקנות חלפים מחו"ל? זה כבר לשיקולך. ישנם דברים שממש לא שווה לקנות כי המחיר שלהם בארץ לא ממש יקר לעומת חול. לדוגמה, רפידות בלם ודיסקים. אלא אם כן אתה חייב דיסק ורפידות של ברמבו שעולות בארץ הון תועפות או שבאמת אי אפשר להשיג אותם. כל חלק חייב באישור משרד התחבורה. חלקים ביטחותיים(עניין של חיים ומות כגון בלמים, צמיגים, חלקי הגה, תפוחי הגה וכיוצא בזה) חייבים אישור מוסך יבואן בלבד לכל רכב שלא מוגדר אספנות.

רכב אספנות חייב אישור גם כן של מוסך אבל זאת ניתן להשיג מכל מוסך מורשה משרד התחבורה. חלקים שלא מוגדרים כביטחותיים חייבים אישור משרד תחבורה אך לא מצריחים אישור מוסך. זה לא נגמר. בתגובה הבאה אני אפרט לך במדויק את כל הכאב ראש שצריך לעבור במדינה הקטנה שלנו על מנת לייבא חלק מסכן לאוטו.

מי מבקש את אישור משרד התחבורה? המכס. מה ההיגיון מאחורי הסיפור? המכס הוא גוף שכיביכול איננו מבין בחלקי רכב ובטיחות. המכס מבין בעינייני גביית מיסים מפריטים שונים. המכס מצידו לא רוצה לקחת אחריות על מה שהוא לא מבין ולכן הוא מבקש אישור של משרד התחבורה לשחרר את הפריט. יש אנשים שמזמינים חלקים והחבילה לא נעצרת להם במכס ויש כאלה שכן. אני עם המזל שלי רוב החבילות כן נעצרו והייתי צריך להמציא את כל האישורים ולשלוח אותך למשרד התחבורה על מנת לקבל את האישור שלו לשחרר את הפריט. בקיצור כאב ראש לא קטן ועלייך לקחת בחשבון את עלות הפריט פלוס המשלוח לארץ פלוס המיסים ופלוס הזמן היקר שאולי תיאלץ לשרוף על מנת לשחרר את החבילה. בסופו של דבר רק אתה יכול לעשות את השיקולים באם שווה לך או לא.

אל תברח, בתגובה הבאה אני מבטיח לך לפרט את כל כאב הראש והבירקרטייה בישראל ליבוא אישי של חלקי חילוף.

מיד איתך אחרי הפירסומות.:wink:

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

טוב, הייתי צריך לחפש את השירשור שבו רשמתי במפורט את התהליך המייגע שצריך לעבור בכדי לייבא חלק מסכן במדינה שלנו.

הנה הנוהל שצריך לעבוד לפיו בכדי לקבל אישור ממשרד התחבורה. זה מה שרשמתי לבחור ששאל לגבי ייבוא של מראות לאוטו. תוכל למצוא את זה בשירשור הזה. לנוחיותך העתקתי את התגובה משם גם כן. מקווה שעזרתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=365165

זה הנוהל לגבי הזמנת חלקים לרכב. אני לא מוכס ולא קשור למכס כלל וכלל. בסך הכל אדם פשוט שמזמין חלקים לאוטו שלו. ייתכן שהחבילה שלך לא תיעצר ותגיע אלייך ישירות הביתה ואז הכל סבבה. אבל אם היא כן תיעצר אז הנה מה צריך לעשות בכדי לשחרר את החבילה מהדואר ומהמכס. כל זאת אני אומר מניסיון אישי שעברתי. מתוך מספר חבילות שהזמנתי רק אחת עברה ללא "בעיות". אז או שאני חסר מזל או שרוב החבילות כן נעצרות.

כל חלק לרכב ואני חוזר כל חלק לרכב חייב אישור משרד התחבורה על מנת לשחרר אותו מהדואר. לעומת זאת אני בספק לגבי אטמי ראש מנוע וגומיות למינהם.

ישנן 4 שאלות שצריך לשאול את עצמכם. האם זה רכב אספנות או לא ואם הפריט הוא חלק בטיחותי או לא.

אם מדובר בחלק בטיחותי אז צריך אישור מוסך. אם לא מדובר בחלק בטיחותי כמו מראה, פנס וכיוצא בזה אז אין צורך באישור מוסך אבל צריך שיהיה לחלק תקן ושהוא תקני לשימוש. כלומר, אם זה חלק מתוצרת אירופה צריך שיהיה לחלק סימון CE.

בשני המקרים חייבים להשיג אישור משרד התחבורה.

עוד שתי שאלות שצריך לשאול והן האם הרכב נחשב אספנות או לא אספנות?

רכב אספנות הוא רכב שמלאו לו מעל 30 שנים משנת יצורו. נכון להיום זה כל מכונית או אופנוע שיוצר לכל המאוחר בתאריך המקביל בשנת 1981.

איך מקבלים אישור כזה ממשרד התחבורה?

רכב לא אספנות,

1* על בעל הרכב לצלם את רישיון הנהיגה, רישיון הרכב וצריך כמובן שלרכב יהיה טסט בתוקף.

2* על בעל הרכב לצרף הצהרה של מוסך יבואן שבו הוא מצהיר שהחלק מתאים לרכב המדובר ובנוסף שהמוסך מתחייב שהוא זה שיהיה שיחליף את החלק.

3* יש לצרף צילום של הודעת הדואר ששולחים לבעל הרכב כאשר החבילה נעצרת בדואר.

4* יש לצרף צילום של הקבלה שקיבלתם מהמוכר שבה מראים את סוג הפריט, מחירו ואת שם בעל הרכב על הקבלה.

5* יש לצרף טופס של משרד התחבורה שהוא בעצם טופס בקשה ליבוא חלקי רכב ביבוא פרטי ולא מסחרי.

6* יש לשלוח את כל המסמכים הנ"ל לראובן ברדה בתל אביב בדואר רשום בלבד. את הכתובת המדוייקת ניתן לראות על טופס בקשת היבוא.

את הטופס מקבלים מהלינק של משרד התחבורה כאן.

http://he.mot.gov.il/index.php?optio...s-c&Itemid=132

רכב אספנות. יש לפעול לפי כל הסעיפים. השוני היחידי ברכב אספנות הוא שבסעיף 2 אפשר לקבל אישור שכזה מכל מוסך מורשה משרד התחבורה בניגוד לרכב שהוא לא אספנות שחייב אישור מוסך יבואן בלבד. כלומר אם יש לך מאזדה אתה חייב אישור ממוסך מאזדה מרכזי בלבד הקרוב אלייך ביותר.

לאחר שקיבלת את האישור המיוחל ממשרד התחבורה אתה צריך לפקסס את האישור לסניף הדואר שבו נעצרה החבילה ואז החבילה תישלח אלייך ישירות לסניף הדואר הקרוב. במידה והיא מצריכה תשלום מיסים אתה משלם את זה במקום או במידה ולא מקובל עלייך סכום המיסים אתה יכול לערער ואז תצטרך להסביר מדוע ולמה אתה חושב שהם טעו.

שאלה שנשאלת היא, מדוע מוסך יבואן יטרח לתת לך אישור על כזה חלק כאשר הוא בעצם מפסיד רווח בכך שאתה לא קונה את החלק ממנו ולא בטוח שתרכיב את החלק אצלו. שאלה טובה שדורשת תשובה עוד יותר טובה.

זהו הנוהל להזמנת חלקים לרכב. אם הוא מטומטם או לא זה כבר שאלה לגמרי אחרת.

לידיעתכם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אם תשלח דברים מעל 50$ יש מכס ומיסים בגובה של כ-50%.

יכולים גם לבקש אישור של משרד התחבורה שזה קצת כאב ראש לקבל ויש דברים שאותם לא מאשרים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

נראה לי שזה עדיין ייצא יותר זול מהארץ... עם מעמ מכס ועמיית

אני לא מבין כל חלק טיפשי צריך אישור? פנסים קדמיים,אחוריים,בקליות,

ידית הילוכים... אתה אומר שבמידה ולא פתחו אז לא צריך כלום

ושכן פותחים אז אתה צריך לעבור פרוצדורה חבלז?

פורסם

לפי התיאור של הפרוצדורה בלינק - אלא אם אתה מקושר מאוד טוב למוסך המרכזי של היבואן ליד הבית - במידה ויפתחו לך את החבילה אתה יכול לומר שלום לחלק.

פורסם

לפי מה שאני רואה הקטע הקשה הוא לקבל את האישור מהמוסך

שזה יכול להיפתר אם אתה סוגר עם המוסך שאתה תתקין אצלו

פורסם
אני לא מבין כל חלק טיפשי צריך אישור? פנסים קדמיים,אחוריים,בקליות,

ידית הילוכים...

יש דברים רבים שלא ברור למה מתעקשים עבורם לגבי אישורים. במיוחד אם מדובר בחלפים מקוריים לגמרי או כל מיני פרטי קוסמטיקה קטנים ולא משמעותיים.

דווקא פנסים זה ממש לא טיפשי ויש היגיון רב אם יבקשו עליהם אישור.

לא מזמן דובר שיש הנחיה חדשה שאומרת שלא צריך יותר אישורים עבור רוב הדברים הרגילים שלא קשורים קשר ישיר לבטיחות.

לא יודע האם זה אימיתי והאם בדואר כבר פועלים בהתאם לזה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
לפי מה שאני רואה הקטע הקשה הוא לקבל את האישור מהמוסך

שזה יכול להיפתר אם אתה סוגר עם המוסך שאתה תתקין אצלו

אני אנחש שבאותה נשימה הוא גם יגבה מחיר כזה שכבר לא ישתלם להזמין חלק מחו"ל - כי זה ניגוד אינטרסים של המוסך.

אבל אם אתה הולך על זה - אשמח לשמוע מה היו התוצאות בסוף. אני גם מעוניין להזמין חלקים מאיביי.

פורסם
יש דברים רבים שלא ברור למה מתעקשים עבורם לגבי אישורים. במיוחד אם מדובר בחלפים מקוריים לגמרי או כל מיני פרטי קוסמטיקה קטנים ולא משמעותיים.

דווקא פנסים זה ממש לא טיפשי ויש היגיון רב אם יבקשו עליהם אישור.

לא מזמן דובר שיש הנחיה חדשה שאומרת שלא צריך יותר אישורים עבור רוב הדברים הרגילים שלא קשורים קשר ישיר לבטיחות.

לא יודע האם זה אימיתי והאם בדואר כבר פועלים בהתאם לזה.

שלום, הרשה לי לתקן אותך בבקשה.

לגבי חלקים לא ביטיחותיים לא צריך אישור מוסך אבל בהחלט צריך אישור של משרד התחבורה.

כל חלק צריך אישור משרד התחבורה אבל כל חלק. מה שאני לא בטוח לגביו זה אטמים וגומיות למינהם. למשל גומיות רדיאטור, תושבות מנוע וכיוצא בזה.

חלק לא ביטחותי כגון מראות ופנסים חייבים שיהיה להן תקן. כלומר הם חייבים להיות מסומנים באות E או באותיות CE שמציינות תקן.

אתה צודק מילא להוציא אישור ממוסך על כך שהוא מאשר שהחלק מתאים לרכב שלך. אבל המוסך חייב גם לאשר שהוא עצמו הולך להרכיב לך את החלק באותו רכב. לפיכך אף מוסך לא ייתן לך כזה אישור במידה והוא עצמו לא מזמין את החלק. זאת מפני שאף מוסך לא ירצה לקחת אחריות על חלק שהוא לא בטוח לגביו ומה גם שלא הוא מרכיב את החלק כך שהוא לא יודע מה הייתה טיב ההרכבה. אם חס וחלילה קרתה תאונה קטלנית אתה חושב שהנהג שגרם לתאונה לא יתבע את המוסך מדוע הוא אישר לו את החלק במידה וזו תהיה הדרך שלו להימלט מלתת את הדין? לכן אף מוסך לא יסכים לאשר חלק שהוא לא מרכיב אצלו.

פורסם

להלן התהליך לקבלת אישור משרד התחבורה כפי שאני אכלתי מירורים בכדי לקבל כזה אישור.

בהצלחה לכולם ושיהיה במזל.

כל חלק לרכב ואני חוזר כל חלק לרכב חייב אישור משרד התחבורה על מנת לשחרר אותו מהדואר. לעומת זאת אני בספק לגבי אטמי ראש מנוע וגומיות למינהם.

ישנן 4 שאלות שצריך לשאול את עצמכם. האם זה רכב אספנות או לא ואם הפריט הוא חלק בטיחותי או לא.

אם מדובר בחלק בטיחותי אז צריך אישור מוסך. אם לא מדובר בחלק בטיחותי כמו מראה, פנס וכיוצא בזה אז אין צורך באישור מוסך אבל צריך שיהיה לחלק תקן ושהוא תקני לשימוש. כלומר, אם זה חלק מתוצרת אירופה צריך שיהיה לחלק סימון CE.

בשני המקרים חייבים להשיג אישור משרד התחבורה.

עוד שתי שאלות שצריך לשאול והן האם הרכב נחשב אספנות או לא אספנות?

רכב אספנות הוא רכב שמלאו לו מעל 30 שנים משנת יצורו. נכון להיום זה כל מכונית או אופנוע שיוצר לכל המאוחר בתאריך המקביל בשנת 1981.

איך מקבלים אישור כזה ממשרד התחבורה?

רכב לא אספנות,

1* על בעל הרכב לצלם את רישיון הנהיגה, רישיון הרכב וצריך כמובן שלרכב יהיה טסט בתוקף.

2* על בעל הרכב לצרף הצהרה של מוסך יבואן שבו הוא מצהיר שהחלק מתאים לרכב המדובר ובנוסף שהמוסך מתחייב שהוא זה שיהיה שיחליף את החלק.

3* יש לצרף צילום של הודעת הדואר ששולחים לבעל הרכב כאשר החבילה נעצרת בדואר.

4* יש לצרף צילום של הקבלה שקיבלתם מהמוכר שבה מראים את סוג הפריט, מחירו ואת שם בעל הרכב על הקבלה.

5* יש לצרף טופס של משרד התחבורה שהוא בעצם טופס בקשה ליבוא חלקי רכב ביבוא פרטי ולא מסחרי.

6* יש לשלוח את כל המסמכים הנ"ל לראובן ברדה בתל אביב בדואר רשום בלבד. את הכתובת המדוייקת ניתן לראות על טופס בקשת היבוא.

את הטופס מקבלים מהלינק של משרד התחבורה כאן.

http://he.mot.gov.il/index.php?optio...s-c&Itemid=132

רכב אספנות. יש לפעול לפי כל הסעיפים. השוני היחידי ברכב אספנות הוא שבסעיף 2 אפשר לקבל אישור שכזה מכל מוסך מורשה משרד התחבורה בניגוד לרכב שהוא לא אספנות שחייב אישור מוסך יבואן בלבד. כלומר אם יש לך מאזדה אתה חייב אישור ממוסך מאזדה מרכזי בלבד הקרוב אלייך ביותר.

לאחר שקיבלת את האישור המיוחל ממשרד התחבורה אתה צריך לפקסס את האישור לסניף הדואר שבו נעצרה החבילה ואז החבילה תישלח אלייך ישירות לסניף הדואר הקרוב. במידה והיא מצריכה תשלום מיסים אתה משלם את זה במקום או במידה ולא מקובל עלייך סכום המיסים אתה יכול לערער ואז תצטרך להסביר ולנמק בצירוך מסמכים וחשבוניות מדוע ולמה אתה חושב שהם טעו.

שאלה שנשאלת היא, מדוע מוסך יבואן יטרח לתת לך אישור על כזה חלק כאשר הוא בעצם מפסיד רווח בכך שאתה לא קונה את החלק ממנו ולא בטוח שתרכיב את החלק אצלו. שאלה טובה שדורשת תשובה עוד יותר טובה.

זהו הנוהל להזמנת חלקים לרכב. אם הוא מטומטם או לא זה כבר שאלה לגמרי אחרת.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מה לגבי מושבים...

אם אני רוצה להזמין לדוגמא מושבים של ריקרו

גם צריך אישורים או שזה אוניברסלי?

פורסם

שאלה טובה, תיכנס ללינק של משרד התחבורה. תוריד את הטופס של בקשה לייבוא פרטי של חלקי חילוף. יש שם את הטלפון של ראובן ברדה בתל אביב. הוא זה שמאשר את החלקים ומנפיק אישור משרד התחבורה. תתקשר, תשאל אותו ותעדכן אותנו כאן.

בהצלחה

• תוכן חדש...