Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על סמך נסיון רב בבניה של מערכות פליטה, אם אתה מעוניין בהורדת הלחץ הנגדי ( BACK PRESSURE ) , לשמור על רמת רעש סבירה מאוד בסרק ושיוט וקצת "נהמה" בזמן לחיצה, הייתי ממליץ לך על בניית DOWNPIPE בלבד בקוטר 70מ"מ לפחות שמתחבר לצנרת המקורית בחצי הרכב. הנפח הגדול באיזור הכי חם שאחרי הטורבו יקנה לך ירידה משמעותית בלחץ הנגדי, מכאן תרוויח ירידה בטמפרטורת הצילינדרים וקידום הצתה ע"י מחשב הרכב- מה שיגרום לעליה קטנה בהספק. החזרה לקוטר המקורי רק באמצע הרכב כבר תהיה פחות משמעותית מבחינת הספק ועדיין תשמור על צליל נקי וסביר לאוזן ולא תמשוך תשומת לב מיותרת. אני ממליץ על אסף ורונן מA.R.T לבנייה מקצועית ואיכותית.

בהצלחה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דניאל שמעתי את הרכב של דניאל , נקרא מוזר (דאבל דניאל) הרכב יחסית מאד שקט אני לא סגור על הדוד האחורי אני אדבר איתו.

יריב עכשיו פתחת פה מלחמה עם ליאור :) אני גם חושב שהקיט של פורג' יהיה עדיף על כל קיט אחר היתרון הגדול שלו זה שהוא קיט שלם שמתחבר אחד לאחד.

זה שנוסעים על יותר זול לא אומר שהפורג' לא טוב!

פורסם

הייתה לי צנרת פתוחה 70מ"מ עם דוד של גיא סרדין ברכב הקודם (שהוא גם לאון 1.8T).

היה לי דאון פייפ ATP 76 מ"מ ברכב הנוכחי.

ויש לי דאון פייפ APR 76מ"מ עם ממיר שעובד טסט ברכב הנוכחי.

אני יכול להגיד לך שחוויתי את כל האופציות שנוגעות לסיפור בין אם זה הרעש הנובע מכך, ובין אם זה הכוח שאתה מרוויח, ואני יודע בדיוק מה אתה מחפש. ולכן לצערי, ולא מתהנשאות, לא תקבל תשובה טובה יותר ממה שקיבלת ממני בטלפון.

ואם לגעת טפה בנושא הרעש: אין מצב, ולא יהיה מצב שתשים צנרת פליטה מלאה והרכב לא ינהם. בטח שלא עם הממירים שמוכרים בארץ (שבכל פינה מישהו פה מספר שהוא לא עבר איתכם טסט).

אתה תקבל את הנהמה שאתה רוצה, זה כן, בלחיצה לאוטו יהיה רעש יפה, ובסרק יהיה שקט. אבל בLOAD, בעומס, בהאצות הקטנות שכשאתה בהילוך שישי בטורים נמוכים ורק רוצה להתקדם ולעקוף ולא להפחיד את הזקנה ליד, או לעשות לעצמך חור בראש, שם, האוטו ינהם ברמות שאתה תקלל את זה ששמת את זה. ואני מוכן לקחת אותך סיבוב ברכב עם הדוד הכי שקט שאני מכיר, ברמה שבטורים נמוכים הוא נשמע סטנדרטי, ועדיין תקבל את הנהמה הזו.

אז נכון, אצלי באוטו קל להגיד, הצנרת המקורית אצלי 2.5 ולא 2.25 והדודים המקוריים בGTI מגיעים פתוחים למדיי ולכן דאון פייפ בהחלט מספיק בשביל להרוויח הספק, אבל אני בטוח שגם אצלך, דאון פייפ בלבד של חברה טובה עם ממיר ספורטיבי שעובר טסט יתן לך בדיוק את השיפור הנ"ל בהספק, בלי כל הרעש המיותר הזה.

ואתה יודע מה, נגיד וטעיתי, לא תקבל את ההספק הנדרש? תוסיף CATBACK, והנה לך מערכת פליטה מלאה, פשוט ב2 צעדים.

-----

פורסם

עמרי מאז שדיברתי אתך נכנסו לי הרבה רעיונות :)

ואכן תשובה מפורטת כמו שהסברת לי, לא ניראה לי שאף אחד יענה כי פשוט אין מספיק נסיון עם כמה סוגי צנרות.

אולי באמת כדאי לי ללכת על דאון פייפ עם ממיר, השאלה היא האם באמת זה יתן את התמורה שאני מחפש, אני מפחד שזה יותר יזיק מאשר יועיל, ואז החלק סתם יישב בבית.

תכין לי נסיעות מבחן לשמיעת התרשמות :)

דניאל יש קיט חזית של פורג' תחפש בפורג' אנגליה.

פורסם

אני יודע שיש להם קיט כזה אבל אני לא בטוח שE&A מביאים אותו.

ואני לא בטוח שהוא יתאים לצינורות גדישה שלך.

חוץ מזה, ההבדלים כל כך משמעותיים בין הקולר חזית של פורג' לקולר הצדדי שלהם?

פורסם

אין לE&A את הקיט של פורג'

אתה אומר בעצמך שהקולר הצידי הוא על הפנים, פורג' סה"כ לקחו אותו ועשו אותו מיציקה אחד של אלומיניום אולי הרוויחו קצת בטמפ.. אבל עדיין קולר חזית יתן קירור יותר טוב.

והקולר חזית של פורג' מתאים בול זה במיוחד ללאון 1.8T 180HP

פורסם

מכיוון שהת'רד גלש לכיוון אינטרקולרים, ומכיוון שאתה מדבר על פורג', אני מגיב כאן בשנית.

למרות מה שציינת, יריב לא פתח מלחמה מולי, ואני לא מולו :)

אני חושב שאני היחיד בארץ שיכול לחוות דעה על אינטרקולר חזית של פורג', מהסיבה שרק לי היה כזה ברכב (עד כמה שידוע לי)

אז ככה, הקיט מאד איכותי ומקצועי, הכל יושב במקום, הכל נראה מקורי, הצנרת, חיבור הMAP, פנסי הערפל שנשארים במקום ועוד, אבל להגיד לך שהייתי משקיע את הסכום בכזה אינטרקולר שוב ? התשובה היא לא !

למרות תוספת הקירור והכח, האינטרקולר הוסיף לאג לעומת המקורי, הקטן, שנתן תגובת מצערת מצויינת (אני לא עושה קו ישר, אלא אהבתי בעיקר כבישים מתפתלים, והיה לי פחות אפשרות משחק עם הדוושה והכח), מה כן הייתי עושה ? : או הולך על הפורג' הצידי (כדי שלא להגדיל את נפח האוויר בין הטורבו למנוע ולמנוע לאג) או על קיט מתנול שהבנתי שמוריד יפה טמפ' של אוויר בכניסה.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אמרתי מלחמה בהומור.

נחמד לדעת שזאת תגובתך על האינטרקולר, עכשיו גם בזה אתה נותן לי לחשוב פעמיים.

אגב אם תוכל לכתוב פה או בפרטי מאיפה קנית ומה הפרוצדורה אני אשמח.

פורסם

צר לי להגיד לכם חברה, אבל גם אם זה קולר וגם אם זה צנרת, אתם נוסעים על סיאט ולכן אתם גולשים בפורומים אירופאים, אבל השוק האמיתי הוא שוק הMK4 GTI עליו מבוסס הרכב שלכם, והשוק הזה הכי גדול בארה"ב ולכן הייתי מציע לכם לעשות את החקר שלכם גם שם.

הנה עוד מוצר שלא חשבתם עליו בכלל:

intercooler_18t_cflow.jpg

http://www.goapr.com/products/intercooler_fmic.html

ובניגוד לFORGE, הכניסה והיציאה פה אומנם מאותו הצד ולכן ההתקנה היא בדיוק כמו בFORGE ולא כזו שרואים צינורות בתא מנוע, אבל הCORES כאן הם לאורך, ולכן זרימת האויר פה אופטימלית בניגוד לFORGE שבו הם לרוחב.

LAG? לאג תלוי בגודל של הקולר, קולר גדול יותר מקרר יותר טוב אך גם יוצר השהייה קלה, אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

intercooler_fmic_arrow.jpg

בקיצור, גם לי הייתה סיאט, וגם אני הייתי במצב שלכם שחוקרים הרבה בSEATCUPRA.NET, אבל מה לעשות, השוק האמריקאי גדול יותר, ורווי יותר מתחרים, אז שם תקבלו תשבות יותר מגוונות.

תודו שאף אחד מכם לא הכיר את הפתרון הזה...

ואם חוזרים לעניינו של פותח השרשור, אני בעד דאון פייפ, שכן בכל חברה בעולם, אשר עושה תוכנות (REMAP) לרכבים, ישנם מספר סוגי תוכנות:

א. רק תוכנה

ב. תוכנה + פליטה

ג. שלב שכל חברה מגדירה אחרת, חלק מנצלות עוד שיפורים וחלק קופצות לטורבו אחר.

הנקודה שלי פה היא שבעצם דאון פייפ גדול יותר וחופשי יותר נותן לטיונר EGT נמוך יותר, בוסט גבוה יותר ואת האופציה לקדם הצתות - כל זה שווה לכוח.

קולר, מוריד את טמפ' היניקה, מעלה את ספיקת המאף וגם כן מעלה הספק, אך לטעמי רכב עם דאון פייפ ותוכנה מתאימה יהיה חזק יותר מרכב עם תוכנה רגילה + קולר.

דבר אחרון, אביתר, תגיד מתי אתה במרכז ואני עושה לך כמה נסיעות מבחן כל כמה רכבים, אני בטוח שאני יודע מה אתה מחפש והיום אני יודע איך להשיג את זה :wink:.

-----

פורסם

אווירי ידוע שגם לapr יש את הקולר הנ״ל מה שלא ידעתי זה את כיוון הזרימה שלו

אגב יש עוד קולר אחד של thf משו אצלהם הקיט כולל את הצינור מתכת שנקרא פנקיק לאחד יותר רחב.

טוב צאו מהקולרים בילבלתם אותי גם איתם.

ונחזור לעיניין הצנרות

פורסם

חפרו פה מספיק על הצנרות.

דאון פייפ רחב עם ממיר ספורטיבי שמתחברים לצנרת המקורית תתן את רוב העבודה ועם סאונד הכי מתון שאפשר.

לא יספיק לך ? תמשיך את הצנרת עד הסוף עם דוד אחורי ענק ודוד משתיק לפניו.

אין לך מה לנסות להתחקות מהבריטים אני אישית לא מתלהב מהבזבזנות שלהם. כל בן אדם שני שם תופס סיאט ומבזבז עליה אלפי לישטים כאילו הוא מינימום מליין(שיש לו סיאט:conf: )

פורסם

לא ניראה לי שדנו מספיק על צנרות, מה שכן דיברנו הרבה על אינטרקולרים..

אבל נראה לי שקיבלתי החלטה של לנסות דאונפייפ מוגדל + ממיר ספורטיבי של אחת החברות המוכרות

נשאלה היא איזה אופציות עוד, יש לי, סרדין וממיר בטח אני אצטרך להביא בנפרד ,אמיר, MILLTEK, APR

יש עוד אוציות להתלבט בהם? כרגע האמת אני חושב על MILLTEK יותר מכולם

תמיר אל תשכח שבריטים אלופים בסדנאות שלהם זה בדם שלהם. ראה דוגמא על הסדנא של אבולושן FQ

• תוכן חדש...