Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TS או B-SPORT MK2

Yony_S
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת שחשבתי על מבדק בהרצליה, עדיף במוסך מתמחה ? שאפט/גינתון/גבע?

לפי דעתי עדיף, גם עולה הרבה פחות וגם אתה יוצא עם הצעת מחיר ספציפית לגבי הבעיות שהתגלו.

החיסרון - אין בדיקת שילדה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגלל בעית זמנים אקח את הרכב לבדיקה במבדק ואקפוץ גם למרכזי בפיתוח לראות מה הם אומרים בנידון, אעלה את תוצאות בדיקה מחר

WISH ME LUCK

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

שאלה לי אליך- האם יש לך ניסיון בנהיגה על הוט האץ' (קטנה ספורטיבית)? האם אתה יודע לקראת מה אתה הולך?

לא הייתי ממליץ לרכוש רכב אך ורק על סמך אותיות הכתובות על דפי פורומים.

דע מהן דרישותיך מהרכב- ואחר כך החלט מי תהיה הכלה.

לעניות דעתי, אם אתה מצטער על פספוס ההזדמנות לרכוש מזדה 3, אתה קצת מבולבל (או במילים אחרות- לא באמת יודע מה אתה מחפש ברכב).

זה מחלחל פנימה במשך חודש יום יום אני שומע את אותן החפירות בבית מאבא שלי כל בוקר כשהוא הקפיץ אותי ללימודים (תודה לאל שביום שני הפסיכומטרי הזה נגמר) ובערב כשהוא היה חוזר. ומכל החברים למה אתה צריך אוטו ספורט למה ככה ולמה זה ולא חבל על הכסף שלך.

האמן לי, כל יום אני שומע יותר מפעם אחת עצות מאנשים הרוצים בטובתי, למה כדאי לי לרכוש מזדה 3 ודומותיה.

האנשים האלה, יקרים לי ככל שיהיו, זוכים אך ורק לצחוקי המתגלגל למשמע עצותיהם נטולות הבינה :).

בכל מקרה, הקליאו ספורט היא לדעתי האלטרנטיבה היחידה למחפש הריגושים התפרן.

האוטו מבצע תענוג, לא כל כך יקר לרכישה וגם האחזקה (דלק, טיפולים) והביטוח זולים יחסית לסגמנט ההוט האץ'.

הרכב יחסית לא סלחני וצריך לדעת לנהוג בו, בעיקר בMK1 (כדאי להתאפק קצת בהתחלה וללמוד אותו, אך עדיין אין צורך להגזים- אחרי הכל זה לא S2000), בMK2 לא יצא לי לנהוג.

אם וכאשר תחליט לרכוש קליאו ספורט, אני מאחל לך שתהנה מהרכב, והכי חשוב- תלמד אותו, תעשה קורס נהיגה מתקדמת אם לא עשית, ותנהג בזהירות- הרבה רכבים כאלה סיימו בצד הלא נכון של הכביש, אנחנו לא רוצים עוד אחד :).

שיהיה בהצלחה!

פורסם

אני יודע מה אני רוצה בלב שלם, אני לא יודע מה חברים ומשפחה רוצים ממני בגלל מה שאני רוצה.

זה כבר מאחורי ולא מייחס לזה חשיבות, אם וכאשר הבדיקה מחר תכשל נשב בסבלנות עד שנמצא אחת אחרת, יש מטרה בעיינים כרגע וכשאני רואה מטרה אני משיג אותה.

אגב מעולם לא נהגתי על רכב כזה יצא לי לנהוג על ג'יפים שעל הניר עולים פי 5 מהקליאו וחזקים ממנה בלא מעט אבל לא ראיתי דבר כזה. זה אולי התלהבות יתרה, אבל הרצון לא נעלם ולא יעלם, אני יודע שאם ארכוש רכב אחר תמיד אצטער למה לא רכשתי את זה.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מי שמחפש מקסימום רכב ספורטיבי לכסף כנראה יבחר בקליאו, (כשאני אומר כסף אני לא מדבר על מחירים של 45-50 שאין לאנשים בושה לבקש על רכב בן 9-10)

מצד שני עלויות האחזקה לא זולות כפי שנוהגים לפזר כאן בשרשור, חיפוש קטן בפורום יעלה לך כל מיני דברים במחירים הזויים לחלוטין שיגרמו לך לחשוב פעמיים.

בקשר לבדיקת הרכב: המדיניות שלי בעניין הזה היא : מוסך מתמחה לצד המכאני , פחח מומחה או מכון בדיקה לבדיקת שלדה ופחחות.

הTS חלשה משמעותית אבל מבחינת התנהגות כביש אפשר להפיק ממנה פאן.

מבחינה אישית ברגע שהתיישבתי ב TS עוד לפני שהנעתי אותה, תנוחת הישיבה פשוט אכזבה ומתאימה יותר לנהג מסחרית.

עם זאת תנוחת הישיבה בקליאו גם לא מהמבריקות.

בקיצור לשיקולך ותכין חבילה בצד למקרה הצורך.

איתמר. 1:18.1 הוא נתון שגם בעלי סוזוקי אלטו חולמים עליו, אז בוא נהיה ריאליים.

או שאתה נוסע כמו סבתא רבא (כי סבתא תשיג צריכה קצת יותר גבוהה) ואז אין לך בשביל מה להחזיק רכב ספורטיבי, או שמשהו לא תקין במחשב הדרך. בכלל מי מסתמך על מחשבי דרך בחישוב צריכת דלק ?

כל אחד יכול להגיע לצריכה נמוכה מאוד אם יסע בצורה כזו.

דרך אגב: נפח המנוע של הקליאו 2.0 ולא 1.8 כפי שציינת

מה שאני כן מסכים איתו ומשתמע בין השורות שרשמת זה שאדם צריך לבחון אם הוא צריך רכב ספורטיבי או ספורטיבי לייט כי ההבדלים בעלויות האחזקה עלולים להיות גבוהים וצריך להתאים רכב לצרכים ולשאיפות ולא כי הוא פופולארי במקום כזה או אחר. הרבה קונים רכב מסויים כדי להרגיש חלק מקהילה מסויימת ולא כי הם באמת צריכים אותו. אחר כך אפשר לפגוש אותם בפורום הטכני מתבייכנים למה טיימינג עולה פי 3 מרכב רגיל ולמה הרכב צורך "הרבה" דלק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב חברים התיעצות עד היום בערב אני מחזיר תשובה סופית של כן לא

מנוע מערכת דלק, מערכת קירור, מערכת הצתה - דליפות לחץ בצילינדרים, לחץ דחיסה לא זהה, רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרים, נזילות שמן אטמים בין גיר למנוע, לבדוק כמות צריכה דלק לאחר נסיעה, לתקן סיבובי מנוע לא יציבים לתקן ולחזור לבדיקה, לתקן ולטפל במערכת דלק והצתה.

מערכת פליטה - מערכת פליטה רועשת, שינויים והלחמות במערכת פליטה וממיר - הוא טוען שהוא הוריד את הדוד האמצעי אבל כל הצנרת מקורית.

שילדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה - תיקונים במרכב ופח צבע מפגיעות, תיקונים בחזית כנפיים ומכסה מנוע כולל פגוש, פגיעות פח ופגמים בצבע ושריטות, ריפוד פגום וריפוד גג נופל.

העברת כח - נזילות שמן גיר מצר בורר הילוכים, הילוך 2 שילוב לא חלק ולעיתים חריקה, חופשים במערכת הנעה, חריקות בדריכה על מצמד (בעיה ידועה בקליאו ספורט, דובר על זה כבר בPSI).

בדיקת קומפרסיה

A - 25.9 B- 25.9 C- 28.5 D- 25.9

SPEED 1/MIN 238

OIL TEMPERATURE Cֹ 23.3

STARTER CURRENT CH2 A-142.5

ויש עוד בדיקה באנגלית על הברקסים וכיוון הפרונט

בין השורות נאמר שיש רעש ממשאבת הגה, יש הזעת שמן במנוע ובגיר, ובגדול נאמר שהאוטו בסדר חוץ מהלחץ השונה בבוחנה אחת שעל זה אמר לי המוכר מראש והוא אומר שצריך לעשות אינפוזיה (מה זה אינפוזיה ?), ורצועת אביזרים צריך להחליף טיימינג נעשה לפני כשנה, הבוחן אמר שיש רעש מהגלגלת שליד הטיימינג הוא מדבר על הרצועת אביזרים ?

דעתכם ? עד היום בערב אחזיר תשובה, יש כאן יישור קו לעשות לרכב, אני לא יודע איך "לאכול" את הבדיקה כי זה הפעם הראשונה שאני עושה בדיקה לרכב ואני לא יודע מה כסתח ומה לא

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

בתור התחלה הייתי הולך למוסך בצע בדיקת קומפרסיה בשיטה המסורתית כלומר עם שעון ולא עם המכשיר של המכוני בדיקה.

10 אחוז הפרש בקומפרסיה בצילינדר אחד זה על גבול התקין ולא הייתי מהמר על זה.

דבר שני שמדאיג זה שמצויין נזילת שמן גיר שזה לא אחד מהכסת"חים הרגילים (גם מצויין קודם לכן נזילה בין המנוע לגיר)

איזו תאונה הרכב עבר מקדימה? בוודאות אין נגיעה בשילדה אפילו לא קצה ?

מה לגבי הרכב עצמו? מתי עבר טיימינג? טופל נושא הפולי שדובר כאן ? קח בחשבון עלות קלאץ'

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הסתכלתי בהיסטוריה טיפולים מהתקופה האחרונה לא ראיתי שהוחלף פולי מנוע, אבל הטיימינג נעשה לפני שנה, יש כאן לעשות לרכב יישור קו וזה ברור לעין השאלה עד כמה הבור הזה עמוק, משיחה בטלפון עם גבע הוא טוען שאין להסתמך על הבדיקות "קומפרסיה" במכונים ושהם בסך הכל מפילים כל פעם בוחנה ועי זה הם קובעים לחץ ז"א שיכול להיות מצב שכל ה4 חלשות אבל בגלל שהן זהות בעוצמתן קרי השחיקה שלהן זהה הם לא יעלו על משהו לא חריג, הוא אומר שצריך לבדוק זאת בצורה הישנה עם שעון לחץ כמו שצריך במוסך.

הבוחן אמר על הנזילה שיש בגיר שזה רק רטיבות אבל שצריך לעקוב אחרי הדבר הזה ולבדוק כל פעם, הוא אומר שזה המחזיר שמן אחורי, הבלאי לא גדול מדי ?

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

גש לבצע בדיקת קומפרסיה בשיטה של פעם,היא הכי מדוייקת.

הנתונים שיש בבדיקה הזו לגבי המנוע לא הכי טובים אבל גם לא נוראיים.

מעבר לזה,החלפה של רצועת אביזרים מצריכה בדר"כ גם החלפה של פולי,שעולה 900 + מע"מ או משהו בסיגנון,בלי הרצועה או העבודה,בהחלט לא זול.

נזיל שמן בין הגיר למנוע מצריכה פירוק של הגיר,דבר שכשעושים אותו בדר"כ מחליפים גם קלאצ'.

וזהו בגדול,אני הייתי הולך לבדיקה נוספת אצל אחד מהמוסכים המתמחים.

כמה ק"מ עבר הרכב? וכמה דורש המוכר? הוא מודע לליקויים? מוכן להוריד קצת במחיר?

פורסם

לא מוכן להתגמש 60K וכן את מירב הליקויים שמעתי כבר אתמול עוד לפני הבדיקה.

גבע אמר שצריך לפרק גיר ושמדובר רק על זה ב1.5K טובין וטקילין.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אבל באופן כללי, לכל MK2, נוזל שמן גיר. זה ידוע ונובע בעקבות מחזיר שמן שנפח את נשמתו אבל על מנת להחליפו צריך לפרק גיר. לא דיל ברייקר.

כל האלקטרוניקה תקינה ? קסנון, בקרת אקלים, חיישנים למיניהם ? יש הרבה אלקטרוניקה רגישה ככה שכדאי לשים לב לתקינות.

אישית, הייתי קופץ לכל מוסך מורשה רק על מנת לחבר אותה לסורק מקורי (CLIP) ועושה סריקה מלאה לכל האלק'.

רצועת אביזרים מומלץ להחליף עם משאבת מים ופולי מנוע.

רעש ממשאבת הגה (חריקה) הוא תקין ונובע מקוטר צינור שמן הגה. המלצה כללית על מנת שמשאבת הגה תשאר תקינה היא לא לסובב גלגל הגה בעמידה.

בדיקת קומפ' הייתי מבצע גם בדרך המסורתית כמו שאייל הציע.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

טוב ירדתי מהרכב הנל אחרי שהתקררתי מההתלהבות של הרכב קליאו ספורט בכלל ומהאקזמפל הראשון שבדקתי בפרט אני מבין שיש כאן השקעה ראשונית מאוד גבוהה וביחס למחיר שדורש הקונה אני ארד מזה ואחכה בסבלנות.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

האם מדובר על האחת שנמכרת בפורום?

לדעתי הדבר היחיד שמדאיג הוא הנזילת שמן בין המנוע לגיר, מחזיר שמן שדורש פירוק גיר (שכאמור גולש להחלפת מצמד).

משכנתא זה קל

פורסם
טוב ירדתי מהרכב הנל אחרי שהתקררתי מההתלהבות של הרכב קליאו ספורט בכלל ומהאקזמפל הראשון שבדקתי בפרט אני מבין שיש כאן השקעה ראשונית מאוד גבוהה וביחס למחיר שדורש הקונה אני ארד מזה ואחכה בסבלנות.

סבלנות היא תכונה טובה.

בכל מקרה הייתי ניגש עם תוצאות הבדיקה הנ"ל למספר מוסכים מומחים, ומקבל הצעות מחיר ליישור קו כללי.

לאחר מכן הייתי ניגש למוכר עם הצעות המחיר ומתמקח איתו.

חבל שבגלל עצלות תפסיד רכב מדהים (ייתכן כי גם אקזפלר במצב טוב).

בהצלחה.

• תוכן חדש...